הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אפילו עורכת דין עם שני תארים, לא מצליחה לרכוש דירה בישראל!!!

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
מחאת הדיור באשדוד ממשיכה, ובמהלך השבת הגיעו רבים מתושבי העיר כדי לחזק. במוצאי השבת מצאנו במקום את עורכת הדין אורלי טויזר, בעלת שני תארים ושעוסקת בעריכת דין, אבל לא מצליחה לרכוש בית. מול המצלמות מספרת אורלי על מצוקת הדיור הקשה שלה ושל רבים אחרים בישראל

כבר 20 אוהלים במאהל המחאה באשדוד. הציבור האשדודי, למרות המצוקה הקשה, עדיין אדיש ברובו למחאה. בתוך כך מציין נאור ביטון, אחד ממובילי המחאה באשדוד, על כנס שייערך מחר בפארק הסיטי, בשעה 19:00 ובו יאמרו המוחים מה בדיוק ברצונם להשיג, ועל המשך המאבק. כמו כן, ביום שלישי מתוכנן כנס גדול משתתפים במקום, בהשתתפות אישי ציבור. כולם מוזמנים.

http://www.ashdodnet.com/article/38833

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
נתניהו דפק על השולחן: "רוצה פתרונות עכשיו"

ראש הממשלה בלחץ. בשיחת נזיפה שקיים עם שרי השיכון והאוצר הוא דרש מהם הצעות לפתרון מיידי - גם של משבר הדיור וגם של מאבק הרופאים

אלי ברדנשטיין וליטל גרוסמן | 24/7/2011 7:42

על רקע המחאה המתפשטת ברחבי הארץ, שהגיעה אמש לשיאה בשתי העצרות שהתקיימו במקביל, במרחק קצר זו מזו - של מפגיני מחאת האוהלים ושל הרופאים והמתמחים - מיהר נתניהו לקיים שיחת נזיפה עם שר האוצר שטייניץ ועם שר השיכון אטיאס. בסביבתו של נתניהו שקלו בימים האחרונים את האפשרות שיגיע למאהל המחאה של מפגיני הדיור בשדרות רוטשילד. לבסוף הוחלט שלא לנהוג כך, כדי לא ליצור תקדים.

עם זאת, נתניהו מבין שהוא חייב להנמיך את להבות המחאה בחזיתות השונות ולהציג פתרון ומהר. על רקע זה, תקף ראש הממשלה בחריפות את שר השיכון אריאל אטיאס ואת שר האוצר יובל שטייניץ בפגישה שקיים עמם בנושא מחירי הדיור.

"כל סיפור מחירי הדיור נמשך כבר שנתיים", אמר נתניהו בפגישה, "המחאה העממית הזאת שנפתחה בשדרות רוטשילד נכונה וצודקת, כיוון שהיא באה מלמטה. אני דורש שתביאו לי הצעות לפתרונות עכשיו. אני מדבר על פתרונות לסטודנטים וצעירים שיאפשרו את הורדת שכר הדירה ואת הגדלת ההיצע של דיור בר-השגה", אמר . בפגישה, שהוגדרה כקשה, הרעים נתניהו בקולו מספר פעמים ואף דפק על השולחן.

באשר לסוגיית הרופאים המתמחים בבתי החולים, מסרו גורמים פוליטיים המקורבים מאוד ללשכת ראש הממשלה שנתניהו החליט להתערב אישית והנחה את שר האוצר ואת סגן שר הבריאות להביא לסיום הסכסוך בתוך יומיים.
היום: חוזרים לבית הדין
אבל עד שזה יקרה, ממשיכים הרופאים במאבקם ואמש התקיימה ברחבת בית החולים איכילוב בתל-אביב הפגנה של מאות רופאים, מתמחים ובני משפחותיהם. בזה אחר זה עלו אמנים שונים, בהם מיכה שטרית, דניאל סולומון, הקומיקאי נדב אבוקסיס, והביעו תמיכה במאבק הרופאים.

הסופר יורם קניוק, שסיפר על התקופה בה היה מאושפז בבית החולים אמר: "באתי להודות לכם שאתם קיימים, אתם עושים עבודה נהדרת". יו"ר ועד הרופאים של איכילוב, ד"ר ארדון רובינשטיין, דיבר על כך שהמאבק מול האוצר הוא משותף לכולם, מומחים, מתמחים, סטאז'רים ואפילו מנהלי בתי חולים. "אנחנו גוש אחד מלוכד".

מאבקם של הרופאים
יתחדש הבוקר בבית הדין לעבודה, שם תכריע השופטת נילי ארד האם להפנות את שני הצדדים לבוררות. באוצר דורשים לפנות לבוררות מיידית, זאת, לאחר שגם ביום שישי לא הושגה התקדמות במשא ומתן עם הרופאים. בהסתדרות הרפואית מתנגדים לכך בתוקף.

ואילו המתמחים מזהירים: "אם זה יקרה זה לא יעבור בשקט". במקביל פונים המתמחים לבית הדין לעבודה על מנת שיורה להסתדרות הרפואית לצרפם למשא ומתן ביום רביעי שעבר דחתה השופטת ארד את ההכרעה בבקשה לפנות לבוררות להיום, על מנת לאפשר לצדדים להמשיך במשא ומתן, זאת במסגרת הבטחה של ההסתדרות הרפואית כי לא תנקוט בעיצומים עד ליום ראשון.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/262/859.html?hp=1&cat=404

נערך לאחרונה:
משעשע, "ביקשתי פיתרון" הפכה להיות התשובה האולטימטיבית להסרת אחריות בכל מובן שהוא.

27227222424469761493716.jpg

😆😆

לPeter Thiel, מייסד פייפאל, יש כמה דברים מעניינים להגיד על נוסחת תלמד->תצליח: "בועת ההשכלה הגבוהה".
נ.ב: הוא ליברטריאני, קפיטליסט (לא כל כך - מיליארד דולר...) כושל:sarcastic:

נערך לאחרונה:
אני חושב שאתה מגזים, אף אחד לא רוצה לגור ברוטשילד. הכרזה המטומטמת הזאת יוצאת כביכול נגד כל "בכיין" שלא יכול לממן שכר דירה, והיא עוד מניחה שמי שלמד משהו שהוא לא תולדות הזובי יכול (וזה רחוק מלהיות נכון בהרבה מקרים). אגב, אתה גר לבד או אצל ההורים?

אני חושב שאתה מגזים, אף אחד לא רוצה לגור ברוטשילד. הכרזה המטומטמת הזאת יוצאת כביכול נגד כל "בכיין" שלא יכול לממן שכר דירה, והיא עוד מניחה שמי שלמד משהו שהוא לא תולדות הזובי יכול (וזה רחוק מלהיות נכון בהרבה מקרים). אגב, אתה גר לבד או אצל ההורים?

אצל ההורים, ואני בן 19, וכן אני יודע שתגיע הטענה "אתה לא מבין", "נראה אותך שתשכור דירה בעצמך" וכו', ובכל זאת, אי אפשר לבוא בטענות שלשכור דירה בתל אביב זה יקר. זו ה-עיר לגור בה, ולכן המחירים יהיו בהתאם.

אם כבר לעשות מחאה, אז לגבי התחבורה הציבורית בארץ, שהיא מקור כל התחלואות האלו. מחירי הדיור זה סימפטום לבעיה השורשית הזאת.

אצל ההורים, ואני בן 19, וכן אני יודע שתגיע הטענה "אתה לא מבין", "נראה אותך שתשכור דירה בעצמך" וכו', ובכל זאת, אי אפשר לבוא בטענות שלשכור דירה בתל אביב זה יקר. זו ה-עיר לגור בה, ולכן המחירים יהיו בהתאם.

אם כבר לעשות מחאה, אז לגבי התחבורה הציבורית בארץ, שהיא מקור כל התחלואות האלו. מחירי הדיור זה סימפטום לבעיה השורשית הזאת.

למה לגור בברלין, שזה ה-עיר לגור בה, עולה 400 יורו לדירה של 3 חדרים? למה לגור במינכן, שהיא העיר היקרה ביותר בגרמניה, עולה 600 יורו לדירה של 2 חדרים (מרוהטת), והמשכורת הבסיסית היא 1300 יורו?

לדעתי, אחרי משהו כמו 10 שנים של מאבק בתשלום שכירות בעבודות משתנות (התמזל מזלי ותמיד הרווחתי טוב למרות התואר שלי במדעי הזובי, ובכל זאת) + מגורים בארצות אחרות, יש לי אולי ראייה מפוקחת יותר לגבי כמה קשה לחיות נורמלי בארץ, ועוד יותר לגבי כמה מדכאת התחושה שפשוט אין עתיד.
וזה רחוק מלהיות מאבק לשכור דירה בתל אביב במחירים נורמליים. השכר נשחק, המחירים עולים, המיסים עולים, מקומות עבודה נשארים אותו דבר או יורדים, ההון שלך שווה פחות, תקציבים מנוצלים בצורה פושעת, אין תשתיות, אין תחבורה ציבורית, רמת חינוך הולכת ויורדת, השכלה גבוהה נשחקת, ביטוח רפואי מצחיק ואפשר להמשיך עוד. וזה ב-face level, לא ב"אוי אוי אוי, קשה לי".
והכי יפה, בגלל שרוב האנשים בישראל חמומי מוח אבל חסרי יכולת חשיבה מינימלית, אתה תקוע בין הפטיש לסדן: אם אתה "מתבכיין" אומרים לך "אהה, מה אתה רוצה, זה מה שלמדת" (כמו רפואה), אם אתה אומר "טוב, נחפש את מזלי במדינה אחרת" אומרים "אהה, אתה נפולת של נמושות", אם אתה שואל "איך יכול להיות שמוצרים בסופר עולים בארץ יותר מאשר בחו"ל" אומרים לך "אהה, אתה רוצה להפיל את ביבי כי אתה סמולני". נשאר רק להסתובב ולהתכופף, ולקוות שהמדינה תואיל בטובה למרוח קצת וזלין.

שכחת את ה"אתה משלם יותר בשביל הבטחון בלגור במדינת יהודים"! תירוץ מאוד חשוב.

אחי, אין לנו ארץ אחרת! אז יאללה תסתובב, קניתי דילדו חדש במיוחד בשבילך, קוראים לו "תוספת סיכון על זה שאתה יהודי".

וואי אלכס אתה טמבל ואתה משחק אותה פה איזה רוסי קומוניסטי מפגר
בפורום אתה משחק אותה גבר אבל מעניין בחיים שלך מה אתה שווה

פששש אתה מצחיק שמע
עוד הוכחה לזה שחסר לך חיים היא שאתה כל היום על הפורום וענית לי תוך 5 דקות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית