הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קושי נשימה בזמן המסה

• פותח/ת השרשור Guyb
  • פורסם בתאריך

Guyb

משתמש קבוע
1,387
23
נק' מוניטין:
1,521
1,387
23
כל זמן המסה אני מרגיש שאני לא יכול לנשום, יש לי מן לחץ כזה בחזה מהכמות הרבה של מזון שצריך להכניס כל יום.
עד לפני חודש פשוט הייתי עושה בסוף האימון בסביבות החצי שעה אירובי וזה סידר את זה כך שהרגשתי טוב.
לצערי אני כבר חודש לא עשיתי אירובי ואני גם לא יכול לעשות בשל בעיות בברך, יש משהו אחר שאני יכול לעשות שיפחית קצת את הלחץ בחזה?
תודה לעוזרים.

לא נראה לי שזה קשור לכמות הפחמימות שאתה אוכל.
זה התחיל לך בזמן המאסה או שזה כבר קרה פעם?
לא נראה לי שאתה אוכל כל כך הרבה כדי לגרום לדבר כזה

• פותח/ת השרשור
רק במסה, תמיד הרגשתי טוב בנייטרלי ובחיטוב בכלל הרגשתי קליל כזה כל הזמן, הרגשתי מצויין..
וחבר הציע לי לעשות אירובי חצי שעה אחרי האימון הוא אמר שהייתה לו אותה הרגשה הוא התחיל לעשות אירובי וזה סידר את זה, וזה באמת עזר לי..

נערך לאחרונה:
זה כבר הרבה זמן? יכול להיות שאתה פשוט צריך להתרגל לכמות של האוכל (למרות ששוב כמה כבר אוכל אתה מכניס שקשה לך לנשום?) לי זה קורה רק בימים שאני ממש מתחרע על כל דבר שזז (פעם בחודש) עד שאני פשוט עומד להקיא, לא נראה לי שאתה אוכל כאלה כמויות כל יום.
תן לזה כמה ימים ותראה אם זה עדיין ככה לך לרופא.

• פותח/ת השרשור
זה כבר הרבה זמן? יכול להיות שאתה פשוט צריך להתרגל לכמות של האוכל (למרות ששוב כמה כבר אוכל אתה מכניס שקשה לך לנשום?) לי זה קורה רק בימים שאני ממש מתחרע על כל דבר שזז (פעם בחודש) עד שאני פשוט עומד להקיא, לא נראה לי שאתה אוכל כאלה כמויות כל יום.
תן לזה כמה ימים ותראה אם זה עדיין ככה לך לרופא.

טוב תודה, בכל מקרה לרופא ניראה לי שאני לא יילך, אני מכיר תשובות של רופאים- למה אתה מרים משקולות?! זה מסוכן !, אם תרים יותר מ4 קילו יצמח לך סנאי באוזן, תפסיק להרים משקולות ותאכל כמו בן אדם..

למה אתה צריך להגיד לו שאתה מרים משקולות? אל תזכיר את זה פשוט תדבר על הקשיי נשימה שלך.
כמה אתה כבר אוכל ביום?

שוב לא נראה לי שכמות כזאת יכולה לגרום לכזה דבר, אבל כל אחד מגיב אחרת.
תמשיך עם זה כמה ימים ותראה מה קורה

• פותח/ת השרשור
שוב לא נראה לי שכמות כזאת יכולה לגרום לכזה דבר, אבל כל אחד מגיב אחרת.
תמשיך עם זה כמה ימים ותראה מה קורה

תזכור גם שחם בטירוף עכשיו לעומת לפני חודש-חודש וחצי

יכול להיות שזה באמת הכל ביחד (החום, האוכל) לא חשבתי על עיניין המזג אוויר.. כנראה אז שאין באמת מה לעשות, תודה לכם בכל מקרה.

הסיבה היא בגלל שלאחר שאתה אוכל כמות אוכל גדולה שהגוף לא רגיל אליה לחץ הדם משתנה (עולה) וזה יכול לגרום לכובד בנשימה. הסיבה שאירובי עוזר לך היא שהוא מגביר את הסירקולציה ומזרים יותר דם רווי בחמצן לרקמות. אני מציע לך לחזור לעשות אירובי או לחליפין לקצץ בכמויות האוכל בהעמסה שלך. אני בכלל טוען שאנשים מגזימים לימי העמסה שלהם ומנצלים את היום הזה ליום צ'יטים אבל זה כבר נושא אחר.

• פותח/ת השרשור
זה לא העמסות, אני לא בחיטוב, אני במסה. וזה לא עניין ש"כדאי לך לחזור לעשות אירובי" אני לא יכול בינתיים, בגלל בעיה ברגל, זאת הייתה הבעיה, בכל מקרה אולי באמת אני ינסה לעשות אירובי בחתירה כמו שהצעת אימון הבא ונראה אם זה עוזר, תודה.

כשהגעתי לשיא המשל שלי במאסה117 וחצי קילו אז באמת היה קשה לנשום ,אירובי עזר המון לשחרר אויר, אני מחזק

זה לא עניין של העמסות או לא סתם נתתי דוגמא. זה עיניין של כמות הקלוריות בכל אחרוחה. עם אתה דוחף כמויות רבות של אוכל. אז לחץ הדם שלך יעלה. (כמות הסודיום בארוחה גם תשפיע) ואז יש הרגשה של קושי בנשימה. (יש עוד סיבות אבל נתמקד בזה.) דרך אגב גם עם יש עליה מהירה במשקל זאת עוד סיבה שיכולה להשפיע על זה. עם אתה לא יכול לעשות אירובי כרגע אני מציע לך להוריד טיפה בכמות של האוכל. דרך אגב אתה יכול היום לעשות פעילות אירובית שלא כוללת את הברכיים כגון חתירה או אגרוף מול שק וכו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית