הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כתבות בנושא המחאות:

אם כך, מה מקום המרקסיזם בימינו? האם הוא רלבנטי? ובכן, הוא מאוד רלבנטי, אבל עם המון עבודת שינוי, המון עיבוד והמון התאמה למציאות של מאת השנים האחרונות. נדבר על זה בטורים הבאים.

וכאן טמונה ההוכחה שמדובר בכותב סוציולוג ולא בפילוסוף (למרות שהוא מתואר כסציולוג ופילוסוף של הכלכלה).

הבעיה שהם לא יודעים מה הם רוצים. הציעו להם הצעות עם הטבות אבל הם סירבו, זה לא ברור אם יש להם מטרה מסוימת.

לא הציעו להם הורדה במיסים, ניצול אחר של משאבים, מהלכים פרקטיים שיתחילו מיד ויביאו לשינוי בעתיד. או במילים אחרות: לא אמרו להם "נכון, זה הכסף שלכם, הבנו שאתם לא מרוצים מאיך שהוא מתנהל אז אנחנו הולכים לשנות את זה". סיבנו אותם עם הצעות שהציעו לפני שנה ולפני שנתיים, ש-90% מהן עדיין לא קונקרטיות גם היום.

לא הציעו להם הורדה במיסים, ניצול אחר של משאבים, מהלכים פרקטיים שיתחילו מיד ויביאו לשינוי בעתיד. או במילים אחרות: לא אמרו להם "נכון, זה הכסף שלכם, הבנו שאתם לא מרוצים מאיך שהוא מתנהל אז אנחנו הולכים לשנות את זה". סיבנו אותם עם הצעות שהציעו לפני שנה ולפני שנתיים, ש-90% מהן עדיין לא קונקרטיות גם היום.

מה פרקטי בהצעה הזאתי?
יש להם רשימת דרישות מסודרות או שהם סתם פורקים תסכול?

זה לא הצעה, זו הצהרה שאמורה לגרור אחריה מהלכים פרקטיים. אבל היא בלתי אפשרית במצב הפוליטי הנוכחי כי המדינה שכחה מזמן (או יותר נכון שטפה את המוח לאזרח) שאין לה שום משאבים משלה ושהכל שייך לאזרחים.

זה לא הצעה, זו הצהרה שאמורה לגרור אחריה מהלכים פרקטיים. אבל היא בלתי אפשרית במצב הפוליטי הנוכחי כי המדינה שכחה מזמן (או יותר נכון שטפה את המוח לאזרח) שאין לה שום משאבים משלה ושהכל שייך לאזרחים.

נפולת של נמושות!

איזה מהלכים פרקטים ירצו את המפגינים? מה הדרישות שלהם?

איזה מהלכים פרקטיים המוני הצרפתים שיצאו להפגין ב-1789 רצו? אתה חושב ש"חופש, שיוויון, חברות" זה דרישה פרקטית? למחאות חברתיות יש מנגנון שונה מאשר מחאות על בסיס מקצועי.

איזה מהלכים פרקטיים המוני הצרפתים שיצאו להפגין ב-1789 רצו? אתה חושב ש"חופש, שיוויון, חברות" זה דרישה פרקטית? למחאות חברתיות יש מנגנון שונה מאשר מחאות על בסיס מקצועי.

אז מתי הם יפסיקו להפגין? שיגידו אתם צודקים? איך זה ישנה את המצב?

כשיגידו "אתם צודקים" ויתחילו לפעול לתיקון המצב. למשל, יקצצו תמיכות בסקטורים שהתרומה החברתית והכלכלית שלהם שואפת ל-0 ויעבירו אותה להורדה במיסים, או למקומות עבודה, או לדיור, או לחינוך.

כשיגידו "אתם צודקים" ויתחילו לפעול לתיקון המצב. למשל, יקצצו תמיכות בסקטורים שהתרומה החברתית והכלכלית שלהם שואפת ל-0 ויעבירו אותה להורדה במיסים, או למקומות עבודה, או לדיור, או לחינוך.

הדבר העצוב, שמה שיקרה זה בדיוק ההפך, יעלו את המיסים והכסף ילך לכולם חוץ מ"לנו".

הדבר היחידי הטוב היחיד שיכול לצאת מהמחאה זה שיבנו יותר דירות, אבל המחאה הזאת מונפה כבר לכיוון של הגנבים שרוצים להחזיר את ישראל להיות מדינה בולשביקית.

ברור לי שזה מה שיקרה. חוץ אולי מבניית הדירות, אני בספק שמישהו בממשלה באמת יעשה משהו שיפגע ב"כיס" של הממשלה.

אם כך יהיה המצב אני מסכים, אבל אנשים רוצים מדינת רווחה. שבה דווקא יגדילו את התמיכה בסקטורים שלא עושים כלום. עם כול הכבוד למארגני המחאה אני בטוח שיש שם גם המון פרזיטים שחיים את תרבות ה"מגיע לי".

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית