הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האמת של שפטל על המחאה

• פותח/ת השרשור kaka
  • פורסם בתאריך
אחלה, תעמוד מאחורי ההגדרות האלה שלך - כשתשתחרר תתרום למדינה את מה שמגיע לה לפי מדרגת המס של הטייקונים. נראה אותך.

---------- התגובה התווספה ב 01:13 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 01:10 ----------

אתה משלם לי על הדלק ועלות הזמן להגיע לעיר שיש בה תעסוקה? זה מתקזז עם ההפרשים בשכ"ד.
אגב, מצאתי מקומות הרבה יותר טובים - לייפציג וברלין. אני מקווה תוך שנה +- לקנות שם נכס.

הטייקונים, תעשיינים, בעלי מפעלים תורמים למדינה הרבה יותר מאשר חפ"ש מושתן כמוני אני לפחות יודע להוכיר ולהעריך את זה. בשביל שהשכירים שעכשיו בוכים שאין להם כסף יוכלו מההתחלה לעבוד הם זקוקים לתעשיינים שיפתחו להם מקומות עבודה ואת זה הם קצת שכחו. הם שכחו מי לקח את ההלוואות, הסיכונים והכאבי ראש בפתיחת עסק\מפעל.

מנהריה רכבת לחיפה, תדרוש החזרי נסיעות מהמעביד שלך. וכן זה יקח לך זמן לנסוע ברכבת (שחס וחלילה לא יבזבזו את הזמן היקר שלך). אני חושב שהבעיה כאן היא שאתה מצפה לרמת חיים גבוהה מידי בתור צעיר עם שכר נמוך.

הטייקונים, תעשיינים, בעלי מפעלים תורמים למדינה הרבה יותר מאשר חפ"ש מושתן כמוני אני לפחות יודע להוכיר ולהעריך את זה. בשביל שהשכירים שעכשיו בוכים שאין להם כסף יוכלו מההתחלה לעבוד הם זקוקים לתעשיינים שיפתחו להם מקומות עבודה ואת זה הם קצת שכחו. הם שכחו מי לקח את ההלוואות, הסיכונים והכאבי ראש בפתיחת עסק\מפעל.

מנהריה רכבת לחיפה. מגיע לך החזרי נסיעות מהמעביד שלך. וכן זה יקח לך זמן, אני חושב שהבעיה כאן היא שאתה מצפה לרמת חיים גבוהה מידי בתור צעיר עם שכר נמוך.

אני לא צעיר והשכר שלי ממש לא נמוך. החזרי נסיעות מהמעביד זה חופשי חודשי וזה לא קרוב אפילו לכסות את העלות האמיתית של תחבורה ציבורית.
רחמים על הטייקונים, באמת. בואו נחזיר את מחיר הקוטג' ל-8 ש"ח כי עופרה שטראוס עושה טובה שאנשים עובדים אצלה.

אני לא צעיר והשכר שלי ממש לא נמוך. החזרי נסיעות מהמעביד זה חופשי חודשי וזה לא קרוב אפילו לכסות את העלות האמיתית של תחבורה ציבורית.
רחמים על הטייקונים, באמת. בואו נחזיר את מחיר הקוטג' ל-8 ש"ח כי עופרה שטראוס עושה טובה שאנשים עובדים אצלה.

זה לא מכסה לגמרי אבל זה גם משהו. הרעיון הוא שכן אפשר לחיות במדינה זאתי בצורה מספקת (שמספקת אותי), לפי דעתי אנשים פשוט מפונקים מידי בשביל לרדת טיפה ברמת חיים (לגור בנהריה).

המחיר של הקוטג' 8 שקל בגללך אתה זה שהמשכת לקנות קוטג' גם שהמחיר גבוה, אתה זה שהמשיך את הביקושים למרות המחירים הגבוהים, אתה זה ששם לעופרה שטרות בכיסים. אף אחד לא מכריח אותך לקנות קוטג' או כול מוצר אחר של הטייקונים.

זה לא מכסה לגמרי אבל זה גם משהו. הרעיון הוא שכן אפשר לחיות במדינה זאתי בצורה מספקת (שמספקת אותי), לפי דעתי אנשים פשוט מפונקים מידי בשביל לרדת טיפה ברמת חיים (לגור בנהריה).

המחיר של הקוטג' 8 שקל בגללך אתה זה שהמשכת לקנות קוטג' גם שהמחיר גבוה, אתה זה שהמשיך את הביקושים למרות מחירים הגבוהים, אתה זה ששם לעופרה שטרות בכיסים. אף אחד לא מכריח אותך לקנות קוטג' או כול מוצר אחר של הטייקונים.

תעבור לירוחם אחי שמעתי יש שם דירות ממש זולות והמעסיק בב"ש ישלם לך על האוטובוס. 😆
מה עם מוצרים שהביקוש אליהם קשיח כמו דלק ודיור? אני יכול שלא לקנות אותם?

בוודאי שאתה יכול לא לקנות דיור. רק בישראל יש את המנטליות הזאת שחייבים לקנות דירה בכל מחיר ואז לבכות על החובות.

תעבור לירוחם אחי שמעתי יש שם דירות ממש זולות והמעסיק בב"ש ישלם לך על האוטובוס. 😆
מה עם מוצרים שהביקוש אליהם קשיח כמו דלק ודיור? אני יכול שלא לקנות אותם?

לא אחי יש פה טייקונים עשירים וזה לא פייר שיש להם כול כך הרבה כסף גם אני רוצה קצת. שיממנו לי דירה ברוטשילד, לא מגיע לי אחי?

מחיר הדלק יקר בגלל מיסוי גבוה, הבלו עלה בשנתיים האחרונות ב50%, זה לא קשור לטייקונים זה הממשלה. בנוסף לזה שמחירי הנפט בעולם מאד גבוהים, ככה שאל תצפה לאותו מחיר דלק כמו פעם שחבית נפט עלתה 70$.
דיור זה גם עניין של ביקוש והיצא, באזורים מבוקשים כמו מרכז תל אביב המחירים יהיו גבוהים ובאזורים פחות מבוקשים כמו נהריה יהיו מחירים נמוכים. אתה לא חייב לשלם על שכר דירה 4K אתה גם יכול למצוא בחצי מיזה, בגלל שאנשים לא מוכנים להתפשר על רמת החיים שלהם, זה פינוק נטו.

כן, רק שהחזר משכנתא ושכ"ד זה פחות או יותר אותו סכום שיורד בחודש (האמת, רוב הסיכויים שאתה יכול למצוא משכנתאות שההחזר החודשי שלהן יותר נמוך משכ"ד ממוצע) ואז כבר עדיף להיות בתהליך של רכישת נכס ולא "לשרוף" כל חודש את השכ"ד.

לפני כמה שנים מחיר של נפט היה יותר גבוה ומחירי הדלק היו יותר זולים. הבעיה זה המיסוי בלבד.

אחת הבעיות הבסיסיות במדינה, כמו שתומר כתב בהתחלה, היא שיש הרבה קבוצות שחיות על חשבון אחרים ולא תורמות לכלכלה.

ובקשר לדירות, מה המפגינים רוצים שיקרה?
יש כרגע ביקוש גדול מאוד לדירות במרכז, אז מין הסתם המחירים גבהים. החוסר בדירות/ביקוש גבוה לא יכול להפתר באופן מיידי אלא רק ע"י בנייה של דירות נוספות.
ככה שנכון לעכשיו אנשים צריכים להתפשר ולמצוא אלטרנטיבות, כי זה המצב.

כן, רק שהחזר משכנתא ושכ"ד זה פחות או יותר אותו סכום שיורד בחודש (האמת, רוב הסיכויים שאתה יכול למצוא משכנתאות שההחזר החודשי שלהן יותר נמוך משכ"ד ממוצע) ואז כבר עדיף להיות בתהליך של רכישת נכס ולא "לשרוף" כל חודש את השכ"ד.

אני לא יודע איך אתה סופר, אבל פעם אחרונה שבדקתי אפשר לשלם שכירות יותר נמוכה מ 6000 ש"ח.

ואגב, זה לא נקרא לשרוף. זה אפילו יותר משתלם כלכלית לגור בשכירות. תעשה קצת חשבון ותראה.

לא אחי יש פה טייקונים עשירים וזה לא פייר שיש להם כול כך הרבה כסף גם אני רוצה קצת. שיממנו לי דירה ברוטשילד, לא מגיע לי אחי?

מחיר הדלק יקר בגלל מיסוי גבוה, הבלו עלה בשנתיים האחרונות ב50%, זה לא קשור לטייקונים זה הממשלה. בנוסף לזה שמחירי הנפט בעולם מאד גבוהים, ככה שאל תצפה לאותו מחיר דלק כמו פעם שחבית נפט עלתה 70$.
דיור זה גם עניין של ביקוש והיצא, באזורים מבוקשים כמו מרכז תל אביב המחירים יהיו גבוהים ובאזורים פחות מבוקשים כמו נהריה יהיו מחירים נמוכים. אתה לא חייב לשלם על שכר דירה 4K אתה גם יכול למצוא בחצי מיזה, בגלל שאנשים לא מוכנים להתפשר על רמת החיים שלהם, זה פינוק נטו.

אני לא יודע מאיפה לקחת את זה שאני נגד הטייקונים מלכתחילה ורוצה לקחת כסף מהם.
גם אני נמצא במקצוע שאני "עלול" למצוא את עצמי בתור טייקון עוד כמה שנים.
כל המחאה הזו היא כמו שציינת נגד מדיניות ממשלתית, שכוללת גם מיסים (בין השאר על הבלו), גם מדיניות בתחום הדיור, הבריאות ורגולציה על מוצרי יסוד.

כבר הסברתי לך שבנדל"ן אין ארוחות חינם. את ההפרשים בשכ"ד אתה משלם על דלק ועל ביטול זמן שכרוך בלהגיע למקום שיש בו עבודה.

---------- התגובה התווספה ב 01:44 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 01:42 ----------

אני לא יודע איך אתה סופר, אבל פעם אחרונה שבדקתי אפשר לשלם שכירות יותר נמוכה מ 6000 ש"ח.

ואגב, זה לא נקרא לשרוף. זה אפילו יותר משתלם כלכלית לגור בשכירות. תעשה קצת חשבון ותראה.

טוב, זה גם תלוי כמה הון עצמי שמת מלכתחילה. אני מכיר הרבה שמשלמים על המשכנתא פחות ממה שהם היו משלמים אם היו שוכרים דירה.

לא צריך 'לעשות חשבון' בכדי לדעת שזה יותר משתלם כלכלית.
מספיק לדעת שהתשואה על הנכס (שכ"ד) < מה 'תשואה' על הלוואת משכנתא

* הדבר היחיד שבעייתי עם החשבון הזה זה שהוא מתעלם מהאבא/סבא שנותן כסף לילד 'כדי שהוא יהיה הבעלים של הנכס שהוא גר בו'

הקודמת הייתה ב 01:42 ----------

טוב, זה גם תלוי כמה הון עצמי שמת מלכתחילה. אני מכיר הרבה שמשלמים על המשכנתא פחות ממה שהם היו משלמים אם היו שוכרים דירה.

והון עצמי לא עולה כסף? 😃
אל תשבור את הראש...כלכלית זו לא עסקה טובה לקנות דירה

והון עצמי לא עולה כסף? 😃
אל תשבור את הראש...כלכלית זו לא עסקה טובה לקנות דירה

אם אתה מדבר על "עלות הון", אז עליית הערך של הנכס היא לרוב יותר גבוהה מכל אפיק השקעה בורסאי.
אני לא יודע מה יהיה מכאן והלאה, אבל מקום המדינה ועד היום הנדל"ן עלה במאות אם לא באלפי אחוזים.

נערך לאחרונה:
ההבדל בין לקנות דירה ולשלם משכנתא כל חודש ובין ושכור דירה זה שבמקרה אחד אתה יוצא עם דירה בסוף ובמקרה השני לא, אז איך זה לא משתלם אם יש לך את האפשרות?

אני לא יודע מאיפה לקחת את זה שאני נגד הטייקונים מלכתחילה ורוצה לקחת כסף מהם.
גם אני נמצא במקצוע שאני "עלול" למצוא את עצמי בתור טייקון עוד כמה שנים.
כל המחאה הזו היא כמו שציינת נגד מדיניות ממשלתית, שכוללת גם מיסים (בין השאר על הבלו), גם מדיניות בתחום הדיור, הבריאות ורגולציה על מוצרי יסוד.

כבר הסברתי לך שבנדל"ן אין ארוחות חינם. את ההפרשים בשכ"ד אתה משלם על דלק ועל ביטול זמן שכרוך בלהגיע למקום שיש בו עבודה.

---------- התגובה התווספה ב 01:44 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 01:42 ----------

אני מסכים עם מחאה בנוגע לחלוקה שווה של המיסים אבל אני נגד התערבות ממשלתית. כול מוסד שהוא במימון ממשלתי יהפוך עם הזמן ללא יעיל ובסופו של דבר לעול כאשר היית יכול לקבל שירות יותר טוב אם הוא היה מופרט.

הטענה שלך בקשר להפרשים בשכ"ד נכוה בהנחה שאתה נשאר באותו מקום עבודה. אתה יכול לעבור לפריפריה ולעבוד שם, אתה לא חייב לנסוע כול יום חזרה למרכז.

---------- התגובה התווספה ב 02:08 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 01:55 ----------

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני מסכים עם מחאה בנוגע לחלוקה שווה של המיסים אבל אני נגד התערבות ממשלתית. כול מוסד שהוא במימון ממשלתי יהפוך עם הזמן ללא יעיל ובסופו של דבר לעול כאשר היית יכול לקבל שירות יותר טוב אם הוא היה מופרט.

הטענה שלך בקשר להפרשים בשכ"ד נכוה בהנחה שאתה נשאר באותו מקום עבודה. אתה יכול לעבור לפריפריה ולעבוד שם, אתה לא חייב לנסוע כול יום חזרה למרכז.

הכשל הלוגי שלך הוא שאתה מניח שבפריפריה יש עבודה.
יש גם עוד הרבה בעיות אחרות - תשתיות רעועות, בתים הרוסים, אוכלוסייה עבריינית וכו'.
You get what you pay for.

---------- התגובה התווספה ב 02:10 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 02:08 ----------

והסרטון שהעלית זה אד הומינם טהור.

הכשל הלוגי שלך הוא שאתה מניח שבפריפריה יש עבודה.
יש גם עוד הרבה בעיות אחרות - תשתיות רעועות, בתים הרוסים, אוכלוסייה עבריינית וכו'.
You get what you pay for.

לא כמו במרכז, אבל יש. אני לא אמרתי שזה קל למצוא עבודה\דיור, פשוט בשכר קטן זה המקסימום שאתה יכול לדרוש.

You get what you can pay for

הסרטון, זה סתם משהו נחמד שראיתי. זה כדי להראות שהמחאה היא לא רק על מחירי הקוטג' אלה גם פוליטית.

לא כמו במרכז, אבל יש. אני לא אמרתי שזה קל למצוא עבודה\דיור, פשוט בשכר קטן זה המקסימום שאתה יכול לדרוש.

You get what you can pay for

הסרטון, זה סתם משהו נחמד שראיתי. זה כדי להראות שהמחאה היא לא רק על מחירי הקוטג' אלה גם פוליטית.

יפה, ובשביל זה המחאה. כדי שהכסף שלך יוכל לקנות יותר. איך איינשטיין אמר: הכל יחסי.
כשהזין של המדינה בתחת שלי לה זה מאוד נוח, לי ממש לא.

יפה, ובשביל זה המחאה. כדי שהכסף שלך יוכל לקנות יותר. איך איינשטיין אמר: הכל יחסי.
כשהזין של המדינה בתחת שלי לה זה מאוד נוח, לי ממש לא.

בדיוק הכל יחסי. המצב שלך ביחס לתושבי קונגו מעולה. אני רוצה שהכסף שלי יקנה לי ג'יפ אולי אני אצא על זה לרחוב.
הבעיה היא לפי דעתי בנוגע לדרישות שלך לרמת חיים. זה נכון שהחיים יקרים אבל זה לא אומר שאי אפשר לחיות ככה והפתרון למחירי קוטג' והדיור הוא לא הממשלה אלה הצרכנים. ברגע שתיהיה פה צרכנות נבונה ואנשים ייצאו מהבועה של המרכז המחירים יירדו. להכניס את מחירי הקוטג' והדיור לפיקוח יהרוס את השוק.
המחאה צריכה להיות על ביטול תקציבים בזבזניים למגזרים שלא מגיע להם, לשרים בלי תיק ועוד כול מיני דרכי עושק כאלה ואחרים. ובזכות עודפים אלה יהיה ניתן להוריד מיסים שתגדיל את ההכנסה הפנויה שלך. אבל העיקר הוא שפיקוח ממשלתי הורס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית