הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה מכנסי כדורסל ארוכים?

בנוני

משתמש פעיל
362
0
נק' מוניטין:
585
362
0
מישהו יודע למה מכנסי כדורסל ארוכים יחסית למכנסי כדורגל למשל?
כאילו למה שהם לא יהיו קצרים כמו כדורגל שיהיה יותר נוח לרוץ? בטח יש יתרון מסוים באורך שלהן.

אין משהו יותר מדי מיוחד. סתם ניחוש שלי זה שאם הם נופלים אז המכנס מונע שריטות קצת

• פותח/ת השרשור
כי הם לא צריכים תנועה רחבה עם הידיים (כמו לזרוק לסל לדוגמא) (??)

חולצה לא מפריעה. בקולג' כולם משחקים עם חולצות מלמטה.

המכנסיים מגיעות עד קו הברכיים שאם תיפול אז לא תשפשף את הברכיים על הפרקט.

יש לזה סיבה וגם עשו על זה סרט, אם אני לא טועה קוראים לו fev five
או משהו בסגנון

עד לתחילת שנות התשעים רובם המוחלט של שחקני הכדורסל שיחקו במכנסיים קצרים, עד לאמצע הירך לערך.
המעבר למכנסיים שיורדים מעבר לקו הברך היה המשך ישיר לתרבות ההיפ-הופ שהשתלטה על האוכלוסיה השחורה בארה"ב (שהיא ספקית שחקני הכדורסל העיקרית לנ.ב.א).
העניין הפך לתופעה בשנת 91 (אם אני לא טועה), אז הציגה קבוצת הכדורסל של מכללת מישיגן חמישייה פותחת שהורכבה כולה מכוכבים שהיו שחקני שנה ראשונה (המפורסמים שבהם הם כריס וובר, ג'יילן רוז וג'וואן האוורד), החבר'ה האלו זכו לתשומת לב תקשורתית וציבורית אדירה (לעיתים קרובות ספורט המכללות בארה"ב זוכים לאהדה רבה יותר מהליגות המקצועיות) כיוון ושיחקו כדורסל שונה, ברוח הכדורסל מהשכונות, ובין היתר כיוון והיו לראשונים לשחק עם מכנסיים רחבים וארוכים. מהר מאוד אחריהם החלו שחקני הנ.ב.א ויתר המכללות לאמץ את הסגנון.
כמו שכתב החבר מעלי, הם כונו ה fab five.

כשזה התחיל היו כאלה שעדיין שחקו עם מכנסיים קצרים כמו סטוקטון למשל.

• פותח/ת השרשור
עד לתחילת שנות התשעים רובם המוחלט של שחקני הכדורסל שיחקו במכנסיים קצרים, עד לאמצע הירך לערך.
המעבר למכנסיים שיורדים מעבר לקו הברך היה המשך ישיר לתרבות ההיפ-הופ שהשתלטה על האוכלוסיה השחורה בארה"ב (שהיא ספקית שחקני הכדורסל העיקרית לנ.ב.א).
העניין הפך לתופעה בשנת 91 (אם אני לא טועה), אז הציגה קבוצת הכדורסל של מכללת מישיגן חמישייה פותחת שהורכבה כולה מכוכבים שהיו שחקני שנה ראשונה (המפורסמים שבהם הם כריס וובר, ג'יילן רוז וג'וואן האוורד), החבר'ה האלו זכו לתשומת לב תקשורתית וציבורית אדירה (לעיתים קרובות ספורט המכללות בארה"ב זוכים לאהדה רבה יותר מהליגות המקצועיות) כיוון ושיחקו כדורסל שונה, ברוח הכדורסל מהשכונות, ובין היתר כיוון והיו לראשונים לשחק עם מכנסיים רחבים וארוכים. מהר מאוד אחריהם החלו שחקני הנ.ב.א ויתר המכללות לאמץ את הסגנון.
כמו שכתב החבר מעלי, הם כונו ה fab five.
הוו תודה גבר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית