הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון Mikhail Koklyaev. Return to weightlifting.

• פותח/ת השרשור Peroman
  • פורסם בתאריך

Peroman

משתמש קבוע
1,784
76
נק' מוניטין:
5,694
1,784
76
אס''א תל אביב, סניף בת-ים
יהיה מעניין באליפות העולם!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אולי כי עשית קצת בלאגן עם הסבר (קצת מטופש, ביננו. אף אחד לא מקשיב) כי בעצם מנסים למנוע פציעות..
אבל כן, הזכרת את שאר הלחיצות. מקווה שמוניטין יפייס אותך : )

אני לא מבין איך זה אמור למנוע פציעות. זה לא שאתה תראה באמצע הדחיקה שאתה לא נועל ותפסיק להחלם עם המשקל.

אתה מתיחס למה שאני כתבתי? לרגע לא חשבתי שיש שם איזהשהוא חוק שמטרתו הראשית היא למנוע פציעות

לא, התייחסתי למה שתום כתב.
אני חושב שהוא מתייחס למאמר של סטאר בזמנו על הפרס ועל זה שהוציאו אותו כי חשבו שהסיכויים להפצע בו גדולים, וכנראה בגלל זה גם לא יחזירו את זה ל C&J.
אבל יכול להיות שאני מערבב 😛

אני לא מבין איך זה אמור למנוע פציעות. זה לא שאתה תראה באמצע הדחיקה שאתה לא נועל ותפסיק להחלם עם המשקל.

פריקות מרפק ופציעות מרפק בענף הם דבר נפוץ,אתה יודע למה הם קורות?
בגלל משקל לא נעול מעל הראש..

---------- התגובה התווספה ב 13:01 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:59 ----------

אני חושב שהוא מתייחס למאמר של סטאר בזמנו על הפרס ועל זה שהוציאו אותו כי חשבו שהסיכויים להפצע בו גדולים, וכנראה בגלל זה גם לא יחזירו את זה ל C&J.
אבל יכול להיות שאני מערבב 😛

לא ידעתי שסטאר כתב מאמר על זה, אז כנראה הניחוש שלי לגבי אי החזרת הלחיצה דיי קרוב לאמת

פריקות מרפק ופציעות מרפק בענף הם דבר נפוץ,אתה יודע למה הם קורות?
בגלל משקל לא נעול מעל הראש..

---------- התגובה התווספה ב 13:01 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:59 ----------

סיפור משעשע. למרות שזו דעתך בלבד, איך החוקים מונעים את הפציעות האלה? הרי בענף שלך מתאמנים בהתאם לחוקים של התחרות, אז היית מצפה שלא יהיו פציעות, נכון?

לא ידעתי שסטאר כתב מאמר על זה, אז כנראה הניחוש שלי לגבי אי החזרת הלחיצה דיי קרוב לאמת

הניחוש שלך גרוע. תקרא את המאמר של סטאר שוב.

אפשר,אפשר גם להיפצע בקלין ולרסק את הידיים כמו הסירטון המפורסם ההוא של Zach Krych
ואפשר גם להיפצע באמבטיה
אבל עובדה שדווקא התרגיל של הלחיצה סומן כבעייתי ובוטל,
אבל תידע,כשאתה דוחק משקל הוא בהרבהה יותר גבוה מהמשקל שאתה יכול ללחוץ,ואם אתה תנסה ללחוץ אותו כשהוא כבר מעל הראש שלך רוב הסיכויים שלא תצליח ותיפצע..אני מכיר מישהו שהתאמן כל חייו רק על דחיקות והנפות הוא דחק 150 קילו נראה לי,והוא שקל 62 לגבי לחיצה הוא יכל ללחוץ רק 60 קילו, אתה יודע מה יקרה למישהו כזה אם הוא ינסה להשלים את הדחיקה עם לחיצה??

אז תרגיל הלחיצה סומן כבעייתי, זה עדיין נשאר בולשיט. כמות פציעות הכתפיים הייתה אפסית באותה תקופה וההחלטה הייתה פוליטית נטו.

משקולנים נורמליים מתאמנים גם על פוש פרס וגם לפעמים על פרס, אתה יודע. זה כמו שתשאל מה יקרה לבחור מאוד חזק שמעולם לא עשה תרגיל X ויעשה עכשיו 1RM בתרגיל X. יש סיכוי גבוה שהוא ייפצע, אבל זה לא הופך את תרגיל X למסוכן.
מה גם שספורט תחרותי זה לא בדיוק המקום שבו מחפשים למנוע פציעות ודואגים לשלומם של אנשים.

זה בסדר, מותר להודות שיש משהו בענף המשקולנות שהוא חסר היגיון.

זו תוצאה רשומה? כלומר רישמית, כי נראה לי שזה מעל השיא לא?

זה גם מעל השיא ב85 😃 בשביל ששיא יחשב לשיא עולמי צריך לעשות אותו בתחרות שמשתתפות בה לפחות מספר מסויים של מדינות (לא זוכר בדיוק כמה).

ברור שכן, אם המשקל מעל הראש אבל ברור לך שזאת לא הולכת להיות דחיקה חוקית אתה תלחם הרבה פחות (לא שזאת הסיבה לחוק, החוק קיים כי קוראים לתרגיל Clean and jerk ובjerk אין לחיצה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית