הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה הסיפור מאחורי הממתיקים?

• פותח/ת השרשור ארז
  • פורסם בתאריך

ארז

משתמש קבוע
1,875
141
נק' מוניטין:
3,091
1,875
141
חיפשתי קצת באתר וחיפוש כללי בגוגל אבל לא מצאתי תשובה מספקת לגבי ממתיקים .
הגדול השאלה היא מה היתרונות והחסרונות בהם ( אני מדבר על סוכרזית , משקאות דיאט וזירו למיניהם )
בפורום תמיד חוזרת השאלה שאפשר לקחת אבל במינון המתאים ולא להגזים אבל השאלה היא למה
מה גורם הממתיקים האלו?

הממתיקים הללו לא מפורקים ע"י הגוף ומאוחסנים ברקמות השומן(כן כן כולל המוח) ויש חשש שזה ייגרום לסרטן.

ממתקים בכללי זה חרא. סוכר זה חרא. שכחתי מה שם הספר, אבל יש לי את הספר של הרופא שיניים הזה שכחתי מה שמו ווסטון פרייס אולי. הספר על המחשב. אם זה מעניין מישהו, הוא טייל לכל מני מקומות בעולם וביקר אצל כל מני אוכלוסויות מבודדות, ראה מה הם אוכלים, איך הם חיים, ומנגד ראה גם את אותם ילידים שהתחילו לאכול את המזון של האדם הלבן ומה קרה להם (ריקבון שיניים, מחלות, ילדים נולדים עם מבנה לסת לא תקין). יש תמונות. זה די מעניין.

ממתקים בכללי זה חרא. סוכר זה חרא. שכחתי מה שם הספר, אבל יש לי את הספר של הרופא שיניים הזה שכחתי מה שמו ווסטון פרייס אולי. הספר על המחשב. אם זה מעניין מישהו, הוא טייל לכל מני מקומות בעולם וביקר אצל כל מני אוכלוסויות מבודדות, ראה מה הם אוכלים, איך הם חיים, ומנגד ראה גם את אותם ילידים שהתחילו לאכול את המזון של האדם הלבן ומה קרה להם (ריקבון שיניים, מחלות, ילדים נולדים עם מבנה לסת לא תקין). יש תמונות. זה די מעניין.
http://gutenberg.net.au/ebooks02/0200251h.html

יש גם את הספר הזה על הנושא http://en.wikipedia.org/wiki/Sugar_Blues

יש לי אותו על המחשב, אם אתם רוצים אני יכול לעלות (בתקווה שאני אזכור מה שם הקובץ)

וכן שמתי לב שפותח הדיון שאל על ממתיקים, אבל טיפה גלשתי מהנושא, כי בכל מקרה אנשים צורכים המון סוכר בלי קשר לממתיקים.

הם גם מקטינים את הזין וגורמים לצמיחת אצבע שישית.

והופכים את החלבון אינטרקטיב מטעם בננה לטעם פסיפלורה ביומיים.

וגורמים לבן אדם לנטרל את מערכת המוניטין שלו בעקבות זאת.

• פותח/ת השרשור
בגדול יש לממתיקים חסרונות שצריך לדעת עליהם ?
פשוט נשמע לי תמוהה שלמשקאות והסוכרזית טעם כל כך מתוק אך
ללא פחמימות וקלוריות ? איך זה עובד בעצם*

נערך לאחרונה:
זה לא כזה נכון. יש כאלה שבמינונים גבוהים כן מזיקים. אבל אף בנאדם שפוי לא יגיע למינונים כאלה.

זה לא נכון כל עוד אתה שומר על מאזן מלחים (אוכל ביחד עם השתייה).
smartass הבנת את הכוונה. כל דבר במינון מוגזם יכול לעשות נזק. במחקרים שבוצעו על בני אדם ובעיקר על חיות, מראים מינונים שבלתי אפשרי להגיע אליהם ממוצרים עם ממתיקים מלאכותיים אלא רק מאכילה מרוכזת של ממתיק מלאכותי כזה או אחר בכמויות שבלתי אפשרי להגיע אליהן שלא במתכוון.

גם מאכילה מרוכזת של פרוקטוז חד פעמית לא קורה כלום ובכל זאת אנחנו יודעים כמה נזק הוא עושה.
כנל לגבי ניטרוזאמינים שבנקניקים ובנזן שבקולה. הם לא יזיקו בפעם אחת אבל הם עדיין נחשבים חומרים קרצינוגנים לכל דבר. אז זה לא מדע בדיוני.
כולם יודעים את הדעה שלי בנושא ממתיק VS סוכר.

איזה מינון?
אז מהו הרף העליון והבטוח של צריכה יומית (מכל מקור)? זה תלוי במספר משתנים, וגם ברמת הפעילות הגופנית ומסת הגוף הרזה של האדם. נכון לעכשיו ב"מחנה הליברלי" בספרות המקצועית ישנה אמירה שלצריכת פרוקטוז עד כ-90 גרם ביום, יש אפקט חיובי על ההמוגלובין מסוכרר, ואין אפקט משמעותי על טרגליצרול או משקל גוף עם צריכה של עד 100 גרם ביום אצל בוגרים [13]. ב"מחנה השמרני" ההמלצה היא צריכה של בערך 25-40 גרם פרוקטוז ביום כצריכה בטוחה [16]. בהנחה שלשני הצדדים יש מעט דעות קדומות, כדאי ללכת על האמצע בין שני המחנות שהוא בערך 50 גרם ליום לבוגרים העוסקים בפעילות ספורטיבית.

http://www.kilogram.co.il/1526/האמת-המרה-על-פרוקטוז/

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית