הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות לגבי היעילות של קרוספיט מבחינת צה"ל

החרגול

משתמש קבוע
1,177
14
נק' מוניטין:
317
1,177
14
האם להתאמן בקרוספיט מתאים לשיטת האימונים בישראל?
הרי בארה"ב החיילים עובדים הרבה על כוח, פה בישראל יותר על אירובי..
אני כנראה מתגייס ביולי, חודשיים לפני להתחיל יכניס אותי לכושר?

מה הפרופיל שלך/ לאן אתה רוצה להגיע?

בקרוספיט יש הרבה סיבולת שריר ולב ריאה מה שמתאים גם פה.

• פותח/ת השרשור
97
סיירת נח"ל כנראה

גם אני מתלבט עכשיו אם להצטרף לקרוספיט בהרצליה,
מצד אחד אני מפחד לאבד בקרוספיט את הכוח שהשגתי באימוני כוח ומצד שני אני מפחד שלא נרוץ מספיק כהכנה טובה לגיבושים.
אני מאוד אוהב ומאמין באימונים עם עצימות גבוהה, ולדעתי זה הדרך הטובה ביותר להיכנס לכושר
אני באופן אישי כנראה כן ינסה קרוספיט כהכנה לצה"ל
אבל אני איתך בהתלבטות אחי אם זה מספיק טוב

מצד אחד, יכול להיות שתאבד חלק מהכוח שלך.
מצד שני, תשפר את רמת הכושר האירובי שלך בצורה מעולה.

ברר את האפשרות לאימון נסיון.

• פותח/ת השרשור
בכל מקרה בצבא אני אאבד הרבה מהכוח שהשגתי באימוני הכוח...
מה שחשוב בצבא בישראל זה בעיקר האירובי, פחות כוח..
ONEO1
יש לי עוד הרבה זמן לגיוס, אני כנראה אדחה אותו למרץ כדי להשיג הרבה התקדמות מבחינת המאסה והגודל...
ואז לקראת הגיוס אני ארביץ קרוספיט שיהיה לי גם אירובי..
אני רוצה לשפר את המראה המאסיבי בשביל להיות מאגיסט

לדעתי אני יעשה משו כמו
יום ראשון: סקוואט , מטקון
יום שני: פרס , wod
וככה כל השבוע ושישי, שבת מנוחה.

• פותח/ת השרשור
אחי בהרבה WOD של קרוספיט יש תרגילים של סקוואט פרס דדליפט קלין וכדומה...
לפי דעתי אם תלך על משהו תלך על אחד משתיהם..
ותלך על קרוספיט לפי דעתי לא על כוח, בכל מקרה בצבא תאבד הרבה כוח וגודל...

לא חייבים לוותר על מרכיב אחד בכושר אם רוצים לפתח מרכיב אחר.

לדוגמה: אפשר לשמור על הכוח ואפילו להמשיך לשפר אותו ביחד עם שיפור ביכולת האירובית, רק הקצב יהיה איטי יותר.

לדעתי, שני אימונים כוח בשבוע, עם שני אימוני מטקון קצרים ואימון אחד ארוך יותר יעשו את העבודה מצוין.

אני יתחיל מחמש אימוני קרוספיט בשבוע ככה להכניס אותי לכושר, ושני אימוני כוח שגם בהם אני די יוותר על סקוואט כבד. אם יהיה לי קשה להתאושש אני יוריד קצת אימונים, אבל משום מה אני מאמין שאני יתאושש.

עוד חודש ככה אני יצטרף לקבוצה בהרצליה, ואז אני ייעשה 4 פעמים קרוספיט שם, ועוד 2 אימוני כוח ואם יעשו שם אימון כוח אני יוותר על אחד משלי..

אני יתחיל מחמש אימוני קרוספיט בשבוע ככה להכניס אותי לכושר, ושני אימוני כוח שגם בהם אני די יוותר על סקוואט כבד. אם יהיה לי קשה להתאושש אני יוריד קצת אימונים, אבל משום מה אני מאמין שאני יתאושש.

עוד חודש ככה אני יצטרף לקבוצה בהרצליה, ואז אני ייעשה 4 פעמים קרוספיט שם, ועוד 2 אימוני כוח ואם יעשו שם אימון כוח אני יוותר על אחד משלי..

תקפיד על לפחות 2 ימי מנוחה בשבוע בתור התחלה. בשלבים מתקדמים יותר אפשר להוריד את זה ליום מנוחה אחד. הדבר האחרון שאתה תרצה זה שברי מאמץ.

אחלה תודה אני ייעשה את זה

אני אתך בעניין הכוח oneo1 (רק שהגיוס שלי לא קרוב ) , בגלל זה אני הולך על קרוספיט פוטבול .
הם מתעסקים ביותר כוח וסיבולת לטווחים קצרים יותר . תבדוק את זה .

• פותח/ת השרשור
מזתומרת כוח וסיבולת לטווחים קצרים?
אני ביררתי על הגיבוש של סיירת נח"ל רוב הגיבוש זה זחילות,סחיבות אלונקה,ספרינטים,ואין ריצות ארוכות יש מסעות אבל בהם אתה לא רץ כמעט...
בקיצור לכל הדברים האלה צריך בעיקר סיבולת... אז ללכת על קרוספיט בשילוב אימוני כוח?

מזתומרת כוח וסיבולת לטווחים קצרים?
אני ביררתי על הגיבוש של סיירת נח"ל רוב הגיבוש זה זחילות,סחיבות אלונקה,ספרינטים,ואין ריצות ארוכות יש מסעות אבל בהם אתה לא רץ כמעט...
בקיצור לכל הדברים האלה צריך בעיקר סיבולת... אז ללכת על קרוספיט בשילוב אימוני כוח?
אני מקווה שאתה חזק מנטלית למה שהתאמנתי בכושר קרבי היו איתי אנשים תותחים אחד אחד אתה בטוח הם יגיעו למטכ"ל אבל נשברו בגיבוש. לא משנה כמה מוכן תגיע תקווה שאתה לא מהאל שנשברים 😃

אני אתך בעניין הכוח oneo1 (רק שהגיוס שלי לא קרוב ) , בגלל זה אני הולך על קרוספיט פוטבול .
הם מתעסקים ביותר כוח וסיבולת לטווחים קצרים יותר . תבדוק את זה .

את האמת שגם חשבתי על זה
ואמרתי שאני יתחיל מקרוספיט רגיל בינתיים (ולאזן עם אימוני כוח...) ורק אז יחליט אם לעבור לקרוספיט פוטבול...
ראיתי את האתר שלהם נראה אחלה, ולדעתי גם יכין טוב לצבא...

אימון מטקון זה האימון של קרוספיט שבא לשפר הספק , זמנים וכו'
אני לא רוצה להגיד שזה האימון שאתה עובד על הכושר שלך כי אתה יכול לעבוד על המון דברים אבל בעיקרון בקרוספיט יש אימוני כוח , אימוני מטקון ( וגם שיפור מיומנות וכו') באתר שרשום לדוגמא אימון כזה Eight rounds for max reps of:
75 pound Push press, 20 seconds
Rest 10 seconds
Jumping alternating lunge, 20 seconds
Rest 10 seconds

זה מטקון.

• פותח/ת השרשור
אז מה אתם ממליצים לי?
אני כרגע לא מתכוון להתחיל קרוספיט יש לי הרבה זמן עד הגיוס, במיוחד אם אני מתכוון לדחות למרץ.
אני כרגע בתוכנית הלינארית 5X5 של ביל סטאר
אני אדבוק בה יעלה קצת משקל,אם אני אסיים אותה ואעשה עוד סיבוב יש מצב אני אעבור לטקסס. אבל זה לא קשור עכשיו חח
באזור נובמבר אני מתכוון להתחיל בקרוספיט, 4 חודשים לפני הגיוס..
השאלה היא מה לעשות, קרוספיט רגיל או קרוספיט פוטבול? האם יש בקרוספיט פוטבול סיבולת לטווח ארוך שאני אוכל להחזיק בגיבוש?(אני יודע ש"הכול" בראש אבל צריך לבוא עם קצת כושר)
אני לא רוצה להתעסק עם מטקון או דברים כאלה ולשלב אותם כי זה סתם מסבך אותי...
בקיצור תגידו לי מה נראה לכם תודה

Back
למעלה תחתית