הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוספת משקל במקבילים

• פותח/ת השרשור sus
  • פורסם בתאריך

sus

משתמש מתחיל
213
1
נק' מוניטין:
81
213
1
גובה 191 משקל 95 ק"ג.

עובד מקבילים כרגע פעמיים בשבוע 3X5 עם תוספת של 35 ק"ג .
כרגע אני לא מרגיש כאבים מסויימים שנובעים מהמקבילים.
אני זוכר שפעם קראתי איפשהו שלא בריא להעלות משקל יותר מידי במקבילים כי זה גורם לדלקת במרפק..

מישהו יכול לאמת/ להפריך לי את זה?

כל תרגיל של יישור יד יכול לגרום לזה, היתה לי פעם דלקת שלקח לה המון זמן לעבור שהתחילה ב-pushdown.
אגב, איך אתה מוסיף משקל? קושר עליך פלטות?

מקבילים עם משקל

גם אני התחלתי לבצע את התרגיל לאחרונה.
אני קושר פלטה של משקל לחגורה שמולבשת עליי ומבצע את התרגיל על המתקן מקבילים.
האם באמת כדאי לוותר על התרגיל הזה? שמעתי שהוא מסוכן וגורם לדלקות (יש עומס רב על מפרקי הידיים וגם על הכתפיים), אבל מצד שני נכתב שזהו תרגיל מעולה לחזה וליד האחורית..

מה אתם אומרים?

אם אתה מבצע את התרגיל בטכניקה נכונה, ולא יורד עמוק מדי, אין סיבה לכאבים או דלקות.
למה לא לרדת יותר מידי?
אני כבר הרבה זמן מתאמן על מקבילים ומצליח לעשות בתוספת משקל של 35 קילו
ולא היו לי שום בעיות במפרקים או כל דבר שדומה לזה

תרד עד כמה שהגמישות בחגורת הכתפיים מאפשרת לך. זה עניין די אישי, יש אנשים שלא מגיבים טוב לתרגיל הזה, ויש כאלה שמתפתחים ממנו יופי כתרגיל עזר/נוסף.

התרגיל הזה יותר עובד על החזה? או על יד אחורית?

הבנתי שזה גם תלוי באחיזה.. אחיזה רחבה- חזה, אחיזה צרה- יד אחורית.

אצלי במכון המתקן הוא לא ממש רחב, אבל אני מניח את המרפקים שלי בצדדים (ולא מאחורי הגוף), כמו בתמונה הבאה:
d_115.jpg

את התרגיל הזה הוספתי לאימון חזה..

הוא עובד על שניהם וגם על שרירים נוספים - רחב גבי, טרפזים, כתפיים וכו'. אלכס (coldfire) העלה לפה פעם מחקר שהחזה עובד אותו דבר בשתי האחיזות, באחיזה צרה יש יותר מעורבות של היד האחורית, ויותר משקל שאפשר להרים.

מצטער שאני נדחף לפוסט אבל שיש כאבים בחזה בזמן מקבילים, ממה זה קורה? להתעלם מזה או שלהוריד עומס? כל עוד זה לא עושה נזק אז לא אכפת לי שיכאב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית