חידות

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
זה תמיד נחמד לדעת ולפתור חידות מעניינות, שתפו אותי בכל מיני חידות נחמדות
אני אתחיל: יש בריכה שכל יום ממלאים אותה במים, במשך 10 ימים. בכל יום, ממלאים כפול מהיום שלפני. באיזה יום תגיע כמות הבריכה לחצי?

תעשו תשובות או בכתב לבן או בספוילר למי שרוצה לחשוב על זה.
תשובה:
ביום התשיעי. אם ביום העשירי היא הייתה מלאה, הרי שיום קודם היא הייתה חצי מלאה כי כמות המים מוכפלת כל יום

חידה משלי:
נסיעה הלוך חזור ברכבת עולה 10 שקלים, ונסיעה רק הלוך עולה 5 שקלים. בן אדם אילם קונה כרטיס הלוך חזור, איך המוכרת מבינה שהוא רוצה הלוך חזור בלי לדבר איתה?

• פותח/ת השרשור
[/COLOR]

חידה משלי:
נסיעה הלוך חזור ברכבת עולה 10 שקלים, ונסיעה רק הלוך עולה 5 שקלים. בן אדם אילם קונה כרטיס הלוך חזור, איך המוכרת מבינה שהוא רוצה הלוך חזור בלי לדבר איתה?

הוא הביא לה 10 שקל...?

צריך לערוך את הכותרת ל:"חידות, עד כה ברמה של כיתה א' ומטה"

ישנם 25 סוסי מירוץ ואיצטדיון בן 5 מסלולי ריצה. מה מס' המירוצים המינימלי הנדרש על מנת לקבוע את שלושת הסוסים הכי מהירים?

כן יש לי גם חידה.

במערכת מחשב N פרוססים החולקים CPU באמצעות מנגנון Round Robin . הנח כי כל Context switch לוקח S מילישניות ושכל Time Quantum אורך Q מילישניות. לצורך פשטות, הנח כי פרוססים אף פעם לא עושים Blocking ורק עוברים בין הCPU וה Ready Queue. מהו הערך המקסימלי של Q כך שהזמן המקסימלי בין הרצת שתי Instructions של אותו פרוסס הוא T מילישניות? (התשובה צריכה להיות פונקציה של N, S ,T)

---------- התגובה התווספה ב 00:45 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:43 ----------

זה תמיד נחמד לדעת ולפתור חידות מעניינות, שתפו אותי בכל מיני חידות נחמדות
אני אתחיל: יש בריכה שכל יום ממלאים אותה במים, במשך 10 ימים. בכל יום, ממלאים כפול מהיום שלפני. באיזה יום תגיע כמות הבריכה לחצי?

9 מן הסתם.

ישנם 25 סוסי מירוץ ואיצטדיון בן 5 מסלולי ריצה. מה מס' המירוצים המינימלי הנדרש על מנת לקבוע את שלושת הסוסים הכי מהירים?

אני מקבל מידע:

1.מי המנצח
2.מה הדירוג של כל סוס
3.מה התוצאה הסופית של כל סוס במספרים

איזה מאלה?

כן יש לי גם חידה.

במערכת מחשב N פרוססים החולקים CPU באמצעות מנגנון Round Robin . הנח כי כל Context switch לוקח S מילישניות ושכל Time Quantum אורך Q מילישניות. לצורך פשטות, הנח כי פרוססים אף פעם לא עושים Blocking ורק עוברים בין הCPU וה Ready Queue. מהו הערך המקסימלי של Q כך שהזמן המקסימלי בין הרצת שתי Instructions של אותו פרוסס הוא T מילישניות? (התשובה צריכה להיות פונקציה של N, S ,T)

---------- התגובה התווספה ב 00:45 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:43 ----------

Q = (T-SN) \ N

?

והתשובה לשאלת הסוסים היא לא 11.

טוב הסקרנות הרגה אותי והגעתי ל9. (ערוך. בלבלתי פה משהו)

הצלחתי לייעל עד הסוף?

נערך לאחרונה:
תשובה בלי הסבר לא מתקבלת.

אבל למה אתה מנסה להרוס לי את ההטרלה?

במקרה הגרוע כל התהליכים ירוצו עד שהתהליך הנוכחי ירוץ שוב.

זמן הריצה של כל התהליכים הוא Q+S) * N) וזה שווה ל-T ומשם נשאר לבודד את Q.

וזה כיף להטריל את המטריל.

נכתב ע"י 12344:
טוב הסקרנות הרגה אותי והגעתי ל8.

הצלחתי לעייל עד הסוף?

עדיין לא(ובאמת תשובה בלי הסבר לא מתקבלת)

לדעתי זה 7 מירוצים, קצת קשה להסביר את זה.
כמובן שבשביל למצוא את הסוס הכי מהיר צריך לערוך 5 מירוצים שבהם ישתתפו כל הסוסים, ואז מירוץ 6 שבו ישתתפו הסוסים המנצחים מכל מירוץ. המנצח במירוץ ה6 יהיה זה הסוס הכי מהיר.
כשמחפשים את ה2 וה3 זה מסתבך קצת. מכל מירוץ שערכנו עד עכשיו יש לנו את האפשרויות לסוס ה2 וה3.
האפשרות היא שהשני הפסיד לסוס המהיר ביותר בתחרות האחרונה (כלומר מי שהגיע מקום שני בתחרות), או מי שהגיע מקום שני בתחרות הקודמת (אחת מהחמש).
יש מקום לעוד סוסים, אז לוקחים את השלישי מהמירוץ שבו נבחר הסוס הכי מהיר, השלישי בתחרות הקודמת ועוד שניים שהגיעו במקום 2 מהמפסידים. במירוץ הזה הסוס במקום הראשון יהיה שני, והסוס במקום השני יהיה שלישי (בסה"כ).

טוב הגעתי להברקה, התשובה היא 7.
5 מירוצים ראשונים 5 זרים, המירוצים האלה יקראו "מירוצי התחלה"
מירוץ שישי כל המקומות הראשונים, שהמקום הראשון בו בטוח מה3 (נקרא למירוץ ההתחלה שלו X)
מירוץ שביעי יכלול את:
מי שיצא במקום השני במירוץ השישי (נקרא למירוץ ההתחלה שלו Y)
מי שיצא במקום השלישי במירוץ השישי (נקרא למירוץ ההתחלה שלו Z)
מי שיצא במקום השני במירוץ X
מי שיצא במקום השלישי במירוץ X
ומי שיצא במקום השני במירוץ Y
המקום הראשון והשני במירוץ הנ"ל יצטרפו לראשון בשלישיה המנצחת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית