הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חידות

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך
5 מרוצים

לוקחים 5 סטופרים ומודדים בכל מרוץ את התוצאות של הסוסים ואז משווים בין כולם 😃

יפה aftermath,
התבאסתי כשראיתי שהקדמת אותי :(

בכל מקרה חידה מצוינת,
היתה פה פעם חידה הרבה יותר קשה שלקח לי איזה 6 שיעורי תנ"ך לפתור.

יפה aftermath,
התבאסתי כשראיתי שהקדמת אותי :(

בכל מקרה חידה מצוינת,
היתה פה פעם חידה הרבה יותר קשה שלקח לי איזה 6 שיעורי תנ"ך לפתור.

התשובות שלכם נכונות וההסבר שלך נכון(לא קראתי את של AFTERMATH).

עוד חידה:

נתונה צורה גיאומטרית סגורה במישור ונתונה נקודה. כיצד ניתן לקבוע אם הנקודה נמצאת בתוך הצורה או מחוצה לה?

ניתן לקבל כל מידע גיאומטרי לגבי הנקודה ובכלל(למשל מה המרחק בין הנקודה לאחת מנקודות על היקף הצורה)

אם המרחק בין הנקודה לנקודה הכי רחוקה בהיקף המעגל יותר גדולה מהמרחק בין 2 הנקודות הכי רחוקות בצורה אז הנקודה היא בטוח מחוץ לצורה

לא מעגל התכוונתי לצורה הגיאומטרית

אם המרחק בין הנקודה לנקודה הכי רחוקה בהיקף הצורה יותר גדולה מהמרחק בין 2 הנקודות הכי רחוקות בצורה אז הנקודה היא בטוח מחוץ לצורה

המרחק בין הקודקודים הנגדיים יותר גדול מהמרחק בין הנקודה לכל אחד מהקודקודים ועדיין היא בחוץ. (תתעלם מה"?")
מקווה שאתה רואה את המלבן...

נערך לאחרונה:
לא מעגל התכוונתי לצורה הגיאומטרית

אם המרחק בין הנקודה לנקודה הכי רחוקה בהיקף הצורה יותר גדולה מהמרחק בין 2 הנקודות הכי רחוקות בצורה אז הנקודה היא בטוח מחוץ לצורה

אני מניח שאם אותו מרחק קטן יותר מהמרחק בין 2 הנקודות הכי רחוקות זו מזו על היקף הצורה אז תקבע שהנקודה בפנים? אם כן זו טעות. (למשל תחשוב על מקרה של צלב)

נכתב ע"י 12344:
המרחק בין הקודקודים הנגדיים יותר גדול מהמרחק בין הנקודה לכל אחד מהקודקודים ועדיין היא בחוץ. (תתעלם מה"?")
מקווה שאתה רואה את המלבן...

אף אחד לא אמר שהצורה היא צורה גיאומטרית מוכרת.

אם יש משיק שעובר בנקודה שעבר על הצורה מספר זוגי של פעמים או 0-הנקודה מחוץ לצורה.
אחרת-בתוך הצורה.

נערך לאחרונה:
מספר הפעמים השמשיק לצורה שעובר בנקודה עבר על הצורה?
אין משיק כזה או מספר אי זוגי-בתוך
מספר זוגי של פעמים-בחוץ

מה המשמעות של משיק לצורה כמו משולש?

(עריכה: יכול להיות שעלית על הפתרון אבל לא ניסחת אותו נכון)

נערך לאחרונה:
כל קו שאפשר להעביר ויגע בצורה פעם אחת או אינסוף פעמים
עכשיו הניסוח מושלם?

מספיק שאחד יקיים את התנאי שרשמתי והנקודה בחוץ
אחרת-בפנים.

או תשובה אחרת-אם מספר הקווים שאפשר להוציא מהנקודה ויגעו בצורה פעם אחת בלבד או אינסוף פעמים הוא 2-היא בחוץ.
אחרת-בפנים.

זה בסדר?

• פותח/ת השרשור
בחדר ריק ואטום נמצא אדם ללא רוח חיים תלוי על חבל (התאבד)
החבל היה יותר מדי גבוהה מבשביל שאדם רגיל יצליח להגיע אליו ולתלות את עצמו. מתחת לחבל יש שלולית של מים. איך הצליח להגיע לחבל?
הוא לא השתמש בשום עזרים או חפצים

בחדר ריק ואטום נמצא אדם ללא רוח חיים תלוי על חבל (התאבד)
החבל היה יותר מדי גבוהה מבשביל שאדם רגיל יצליח להגיע אליו ולתלות את עצמו. מתחת לחבל יש שלולית של מים. איך הצליח להגיע לחבל?
הוא לא השתמש בשום עזרים או חפצים

קרח נחשב "עזרים או חפצים"? אם לא, אז הוא עלה על קוביית קרח, קשר את עצמו וכשהקרח נמס הוא נתלה.

מספיק שאחד יקיים את התנאי שרשמתי והנקודה בחוץ
אחרת-בפנים.

או תשובה אחרת-אם מספר הקווים שאפשר להוציא מהנקודה ויגעו בצורה פעם אחת בלבד או אינסוף פעמים הוא 2-היא בחוץ.
אחרת-בפנים.

זה בסדר?

לא אתקטנן איתך למרות שזה יכול להיות כיף
סה"כ אפשר להגיד שאתה מאוד קרוב
צריך להוריד אנכים מהנקודה לכל אחד מהצירים ולספור כמות חיתוכים עם הצורה. אם 2 המספרים אי-זוגיים אז הנקודה בתוך הצורה , אחרת היא מחוץ לצורה.

אם אני מאוד קרוב אבל לא צודק תביא דוגמה נגדית..

אם לוקחים את התשובה השנייה שלך:

אם מספר הקווים שאפשר להוציא מהנקודה ויגעו בצורה פעם אחת בלבד או אינסוף פעמים הוא 2-היא בחוץ.
אחרת-בפנים.

ומסתכלים על מלבן כך שהנקודה נמצאת מחוצה לו ושיעור ה-X שלה הוא שיעור ה-X של הנקודה שמהווה את מרכז אחת הצלעות, אז:

מס' הקווים שניתן להוציא מהנקודה ושיגעו בצורה פעם אחת בלבד או אינסוף פעמים הוא 0 ( כל קו שתוציא מהנקודה לא ייגע בצורה בכלל או יגע בצורה פעמיים ) . מאחר ו 0 שונה מ -2 אתה תקבע שהנקודה בפנים כשהיא בחוץ.

אם לוקחים את התשובה השנייה שלך:

אם מספר הקווים שאפשר להוציא מהנקודה ויגעו בצורה פעם אחת בלבד או אינסוף פעמים הוא 2-היא בחוץ.
אחרת-בפנים.

ומסתכלים על מלבן כך שהנקודה נמצאת מחוצה לו ושיעור ה-X שלה הוא שיעור ה-X של הנקודה שמהווה את מרכז אחת הצלעות, אז:

מס' הקווים שניתן להוציא מהנקודה ושיגעו בצורה פעם אחת בלבד או אינסוף פעמים הוא 0 ( כל קו שתוציא מהנקודה לא ייגע בצורה בכלל או יגע בצורה פעמיים ) . מאחר ו 0 שונה מ -2 אתה תקבע שהנקודה בפנים כשהיא בחוץ.

מהנקודה לקודקודים של הצלע שקרובה לנקודה=2 קווים שנוגעים בצורה פעם אחת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית