הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חידות

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך
אז 2 משולשים מחוברים (ראה שרטוט מצורף).

מספר הקווים הוא 3 ולכן תקבע שהנקודה בפנים כשהיא למעשה בחוץ.

קבצים מצורפים

• 1.png
    1.png
    KB 9.2 · צפיות: 194
חידה אחרונה ודי(מהחידות היותר יפות שיצא לי להתקל בהן בזמן האחרון):

ישנו חדר ובו 100 קופסאות שעליהן מספרים טבעיים מ - 1 עד 100. בכל קופסה ישנו פתק ועליו כתוב מספר טבעי מ - 1 עד 100. המספרים לא חוזרים על עצמם , כלומר אין 2 קופסאות שכתוב עליהן אותו מספר או שבתוכן יש אותו מספר. מחוץ לחדר ישנם 2 אנשים , חיים ומושון. חיים נכנס לחדר , מותר לו לפתוח את כל הקופסאות ולאחר מכן לבצע החלפה אחת לכל היותר בין 2 פתקים. לאחר פעולה זו הוא יוצא מהחדר. מושון נכנס לחדר , בכניסה אומרים לו מספר כלשהו , נניח 36. על מושון למצוא את הקופסא בה מסתתר המספר 36. ההגבלה: מותר לו לפתוח 50 קופסאות לכל היותר.
החידה:
1. מה הכלל עליו יסכימו חיים ומושון, לפני שחיים נכנס לבצע את ההחלפה, שיאפשר למושון להצליח?
2. כיצד ינהג מושון בחדר?

דוגמא לכלל לא טוב: חיים ומושון יסכימו שחיים ישים את פתק 100 בקופסא 100. זה יאפשר למושון לפתוח 99 קופסאות במקרה הגרוע וזה לא עונה על תנאי החידה.

ישנו חדר ובו 100 קופסאות שעליהן מספרים טבעיים מ - 1 עד 100. בכל קופסה ישנו פתק ועליו כתוב מספר טבעי מ - 1 עד 100. המספרים לא חוזרים על עצמם , כלומר אין 2 קופסאות שכתוב עליהן אותו מספר או שבתוכן יש אותו מספר. מחוץ לחדר ישנם 2 אנשים , חיים ומושון. חיים נכנס לחדר , מותר לו לפתוח את כל הקופסאות ולאחר מכן לבצע החלפה אחת לכל היותר בין 2 פתקים. לאחר פעולה זו הוא יוצא מהחדר. מושון נכנס לחדר , בכניסה אומרים לו מספר כלשהו , נניח 36. על מושון למצוא את הקופסא בה מסתתר המספר 36. ההגבלה: מותר לו לפתוח 50 קופסאות לכל היותר.
החידה:
1. מה הכלל עליו יסכימו חיים ומושון, לפני שחיים נכנס לבצע את ההחלפה, שיאפשר למושון להצליח?
2. כיצד ינהג מושון בחדר?

דוגמא לכלל לא טוב: חיים ומושון יסכימו שחיים ישים את פתק 100 בקופסא 100. זה יאפשר למושון לפתוח 99 קופסאות במקרה הגרוע וזה לא עונה על תנאי החידה.
הדבר היחיד ההגיוני שנראה לי זה פשוט לפתוח את קופסה 36 ואז לראות איזה מספר יש שם וללכת לאחר מכן ולפתוח את הקופסה של אותו המספר וכן הלאה. נגיד בקופסה 36 היה את מספר 2 אז ללכת לאחר מכן ולפתוח את מספר 2 ולבדוק איזה מספר יש שם וכן הלאה. נראה לי אבל שאפשר להגיע ליותר מ-50 פתיחות ככה, אז אני לא בטוח בזה.

החידה:
2. כיצד ינהג מושון בחדר?

רגע, בקופסא נגיד 24 יש בפנים את המספר 24 ? או שבכל קופסא יש פתק עם מספר שלא דומה למספר שעל הקופסא?

רגע, בקופסא נגיד 24 יש בפנים את המספר 24 ? או שבכל קופסא יש פתק עם מספר שלא דומה למספר שעל הקופסא?

עם שאלות כאלה כנראה שאין מה לענות כי גם ככה לא תצליח לפתור...🙌

---------- התגובה התווספה ב 00:31 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:16 ----------

הדבר היחיד ההגיוני שנראה לי זה פשוט לפתוח את קופסה 36 ואז לראות איזה מספר יש שם וללכת לאחר מכן ולפתוח את הקופסה של אותו המספר וכן הלאה. נגיד בקופסה 36 היה את מספר 2 אז ללכת לאחר מכן ולפתוח את מספר 2 ולבדוק איזה מספר יש שם וכן הלאה. נראה לי אבל שאפשר להגיע ליותר מ-50 פתיחות ככה, אז אני לא בטוח בזה.

זאת כנראה התשובה, אבל אם כן נראה לי שיש לי דרך לסתור אותה.
ALX, זאת התשובה? (לא המלאה אבל הכיוון, ההחלפה צריכה לחצות את הדרך הזאת ל2)

זו באמת הדרך אבל זה לא מבטיח שלא יהיה מסלול ארוך מ-100

ההחלפה באמת צריכה לדאוג לכך שלא יהיו מסלולים כאלה באורך יותר מ50 כשמושון נכנס לחדר.

כל הכבוד לשניכם. ד"א , אפשר להכליל את החידה ל- N החלפות ואז לבקש שהמסלולים לא יהיו ארוכים מ - 100 \ N+1 .

יש לי דרך לעשות שזה יעבוד ניראלי או לפחות כיוון.
אז נגיד שאומרים לו 36 הוא הולך ל36 ושם יש 2 ומשם לקופסא 2 ומשם הלאה והלאה עד שהוא מגיע ל36.
בעצם זה יכול לקחת את כל ה100 קופסאות או פחות .הוא יכול אבל לפתוח רק 50 מכאן שאם חיים נכנס לחדר לפני ופותח את הקופסאות ויכול להחליף שתיים זאת אומרת שהוא יכול לקצר ב2 כי הוא רואה את כל "הלולאות" שנוצרות.
אני בינתיים חושב על דרך איך לגרום לפיצול לשתיים כך שזה יקרה..
זה הכיוון ALX?

נגיד 6 קופסאות

1-4
2-6
3-5
4-3
5-2
6-1

צד שמאל הקופסה צד ימין המספר שעליה

מה יהיו ההחלפה וההוראות?

נגיד 6 קופסאות

1-4
2-6
3-5
4-3
5-2
6-1

צד שמאל הקופסה צד ימין המספר שעליה

מה יהיו ההחלפה וההוראות?

VOCALS , הרעיון הוא באמת לחתוך את המסלול הכי ארוך ל-2
בדוגמא הזאת , המסלול הכי ארוך הוא:
1-->4-->3-->5-->2-->6-->1

זה מסלול באורך 6 , עלינו להפוך את המסלול ל-2 מסלולים באורך 3 בצורה הבאה:

1-->4-->3-->5

2-->6-->1

לשם כך נחליף את הפתקים בקופסאות 1 ו -5 ונקבל 2 מסלולים נפרדים באורך לכל היותר 3. הקופסאות נראות עכשיו כך:

1-2
2-6
3-5
4-3
5-4
6-1

כעת אם נרצה למצוא את 1:

1-->2-->6
ומצאנו...
זה כמובן לא הוכחה אלא רק העיקרון , מקווה שזה ברור
(זה עובד לכל המספרים\מסלולים)

והתפקיד של מושון יהיה פשוט להכנס לחדר וללכת מהקופסא שנתנו לו בהתחלה לקופסא הבאה , מה שחיים עשה מבטיח שהמסלול שיעבור יהיה קצר מ50.

עכשיו הבנתי... לחיים יש הרבה עבודה

נערך לאחרונה:
חידה אחת המוכרות, אבל למי שלא מכיר זה אחלה של דבר
יש לכם 12 מטבעות, אחד מהם מזויף (אתם לא יודעים אם הוא קל יותר או כבד יותר ממטבע אמיתי) ומאזניים.
ב3 שקילות תנסו למצוא את המטבע המזויף
הצלחתם? נסו שוב אבל עם 13 מטבעות

חידה ממש טוב ששמעתי בזמן האחרון....

עובדות:

1. יש 100 מטבעות על שולחן.

2. צד אחד של כל מטבע צבוע בכחול והצד השני באדום.

3. 10 מטבעות עם הצד הכחול כלפי מעלה , 90 מטבעות עם הצד האדום כלפי מעלה.

4. לא ניתן לראות את המטבעות ( העיניים שלכם מכוסות).

5. ניתן להפוך כמה מטבעות שרוצים.

מה שצריך לעשות זה לחלק את המטבעות לשני קבוצות ככה שבכל קבוצה יהיה מספר זהה של מטבעות עם הצד הכחול כלפי מעלה.

אני חושב שפתרתי. תשובה בלבן.

מחלקים לקבוצה אחת של 10 מטבעות וקבוצה של 90 מטבעות.
בקבוצה של ה10 יש x מטבעות כחולים, ובקבוצה של ה90 יש 10-x מטבעות כחולים. אם אני הופך את כל המטבעות בקבוצה של ה-10, יהיה שם גם כן 10-x כחולים, ומכאן שהקבוצות יהיו שוות

לא בקטע של לאתגר, יותר בקטע של תעזרו לחבורה של אנשים שעושים משמרת לילה ושוברים את הראש על שבע ערים בלי אותיות אהוי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית