עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הדבר היחיד ההגיוני שנראה לי זה פשוט לפתוח את קופסה 36 ואז לראות איזה מספר יש שם וללכת לאחר מכן ולפתוח את הקופסה של אותו המספר וכן הלאה. נגיד בקופסה 36 היה את מספר 2 אז ללכת לאחר מכן ולפתוח את מספר 2 ולבדוק איזה מספר יש שם וכן הלאה. נראה לי אבל שאפשר להגיע ליותר מ-50 פתיחות ככה, אז אני לא בטוח בזה.חידה אחרונה ודי(מהחידות היותר יפות שיצא לי להתקל בהן בזמן האחרון):
ישנו חדר ובו 100 קופסאות שעליהן מספרים טבעיים מ - 1 עד 100. בכל קופסה ישנו פתק ועליו כתוב מספר טבעי מ - 1 עד 100. המספרים לא חוזרים על עצמם , כלומר אין 2 קופסאות שכתוב עליהן אותו מספר או שבתוכן יש אותו מספר. מחוץ לחדר ישנם 2 אנשים , חיים ומושון. חיים נכנס לחדר , מותר לו לפתוח את כל הקופסאות ולאחר מכן לבצע החלפה אחת לכל היותר בין 2 פתקים. לאחר פעולה זו הוא יוצא מהחדר. מושון נכנס לחדר , בכניסה אומרים לו מספר כלשהו , נניח 36. על מושון למצוא את הקופסא בה מסתתר המספר 36. ההגבלה: מותר לו לפתוח 50 קופסאות לכל היותר.
החידה:
1. מה הכלל עליו יסכימו חיים ומושון, לפני שחיים נכנס לבצע את ההחלפה, שיאפשר למושון להצליח?
2. כיצד ינהג מושון בחדר?
דוגמא לכלל לא טוב: חיים ומושון יסכימו שחיים ישים את פתק 100 בקופסא 100. זה יאפשר למושון לפתוח 99 קופסאות במקרה הגרוע וזה לא עונה על תנאי החידה.
רגע, בקופסא נגיד 24 יש בפנים את המספר 24 ? או שבכל קופסא יש פתק עם מספר שלא דומה למספר שעל הקופסא?חידה אחרונה ודי(מהחידות היותר יפות שיצא לי להתקל בהן בזמן האחרון):
ישנו חדר ובו 100 קופסאות שעליהן מספרים טבעיים מ - 1 עד 100. בכל קופסה ישנו פתק ועליו כתוב מספר טבעי מ - 1 עד 100. המספרים לא חוזרים על עצמם , כלומר אין 2 קופסאות שכתוב עליהן אותו מספר או שבתוכן יש אותו מספר. מחוץ לחדר ישנם 2 אנשים , חיים ומושון. חיים נכנס לחדר , מותר לו לפתוח את כל הקופסאות ולאחר מכן לבצע החלפה אחת לכל היותר בין 2 פתקים. לאחר פעולה זו הוא יוצא מהחדר. מושון נכנס לחדר , בכניסה אומרים לו מספר כלשהו , נניח 36. על מושון למצוא את הקופסא בה מסתתר המספר 36. ההגבלה: מותר לו לפתוח 50 קופסאות לכל היותר.
החידה:
1. מה הכלל עליו יסכימו חיים ומושון, לפני שחיים נכנס לבצע את ההחלפה, שיאפשר למושון להצליח?
2. כיצד ינהג מושון בחדר?
דוגמא לכלל לא טוב: חיים ומושון יסכימו שחיים ישים את פתק 100 בקופסא 100. זה יאפשר למושון לפתוח 99 קופסאות במקרה הגרוע וזה לא עונה על תנאי החידה.
רגע, בקופסא נגיד 24 יש בפנים את המספר 24 ? או שבכל קופסא יש פתק עם מספר שלא דומה למספר שעל הקופסא?
הדבר היחיד ההגיוני שנראה לי זה פשוט לפתוח את קופסה 36 ואז לראות איזה מספר יש שם וללכת לאחר מכן ולפתוח את הקופסה של אותו המספר וכן הלאה. נגיד בקופסה 36 היה את מספר 2 אז ללכת לאחר מכן ולפתוח את מספר 2 ולבדוק איזה מספר יש שם וכן הלאה. נראה לי אבל שאפשר להגיע ליותר מ-50 פתיחות ככה, אז אני לא בטוח בזה.
אוקיי גאון שלי..עם שאלות כאלה כנראה שאין מה לענות כי גם ככה לא תצליח לפתור...🙌
יש לי דרך לעשות שזה יעבוד ניראלי או לפחות כיוון.הדבר היחיד ההגיוני שנראה לי זה פשוט לפתוח את קופסה 36 ואז לראות איזה מספר יש שם וללכת לאחר מכן ולפתוח את הקופסה של אותו המספר וכן הלאה. נגיד בקופסה 36 היה את מספר 2 אז ללכת לאחר מכן ולפתוח את מספר 2 ולבדוק איזה מספר יש שם וכן הלאה. נראה לי אבל שאפשר להגיע ליותר מ-50 פתיחות ככה, אז אני לא בטוח בזה.
נגיד 6 קופסאות
1-4
2-6
3-5
4-3
5-2
6-1
צד שמאל הקופסה צד ימין המספר שעליה
מה יהיו ההחלפה וההוראות?