לגיטריסטים פה

• פותח/ת השרשור vithano
  • פורסם בתאריך
אני מנגן\ניגנתי ואני עדיין לא מסכים איתך לגמרי. אתה גם צריך כרטיס קול וגם רמקולים מטורפים בשביל להגיע לווליום נורמלי. בקשר למחירים של מגברים אז אולי אתה צודק ומגבר טוב עולה המון, השאלה איך מגדירים "טוב"... אם אתה מנגן בבית אתה לא צריך מגבר מטורף של מרשל.. אתה יכול להסתפק במגבר של 1000 שקל והוא עדיין יהיה סבבה...

מה גם שניתן לקנות מגברים משומשים מיד2 במחיר מוזל בהרבה ממגבר חדש..

לנגן עם חשמלית לתוך מחשב נראה לי לא הכי כיף..

אז אני אומר לך שבמקום להשקיע 1000 שקל במגבר אתה יכול להשקיע 600 שקל ולקנות אחלה של ציוד בשביל לחבר למחשב, ואני אומר לך את זה מנסיון, להבדיל מהשערות שהולכות פה.
ואם אתה מוכן להשקיע 1000 שקל, אתה יכול להביא כרטיס קול מעולה ורמקולים מעולים, לפזר אותם בכל החדר ולקבל סראונד מטורף, הרבה יותר ממה שמגבר גם ב3000 שקל יביא לך.
אתה מוזמן לנסות, מבטיח לך שלא תתחרט.

אני לא אנסה את זה כי זה מגביל אותי.
אני צריך את המחשב לידי בשביל לנגן, אני צריך להדליק אותו. ומה אם מישהו אחר צריך את המחשב?
מה אם בא לי לנסוע לחבר ולקחת את המגבר איתי?

השכטר באמת גיטרה בת ז*נה ושווה כל שקל, אבל המגבר די נורא. לדעתי לך לבדוק בהתחלה מלא גיטרות גם בחנויות גדולות כמו כלי זבל וחלילית ובעיקר בחנויות קטנות כמו רעש געש, וילד גיטרס (אם אתה מהצפון אז בוסטר). יש מלא מציאות במחיר יחסית זול ובקשר למגבר עדיף לקנות משהו עד 1000 בשביל מגבר ראשון כי לוקח לך באזור השנה + עד שאתה אשכרה מבין עד שאתה מבין את הסאונד שאתה באמת רוצה.

עדיף לך לחפש משהו יד שניה, זה הרבה יותר עדיף במחירים האלה. גיטרות ב2000 שקל זה לרוב דיי זבל, אבל יד שניה תוכל להביא גיטרה הרבה יותר יקרה במחיר הזה.
לגבי המגבר, מארשל\פנדר וכול זה במחירים האלה זה זוועת עולם, קנה לך איזה רולנד קיוב וגמור סיפור.

• פותח/ת השרשור
חיפשתי ביד2 לא מצאתי משהו מעניין בטווח מחירים שאני מחפש,מה גם שלרובם צריך להחליף דברים(סטאפים וכו).
אני כנראה קודם אקנה את הגיטרה,ואבדוק איך היא נשמעת עם הרמקולים בבית,אם זה לא יספק אותי אני אקנה מגבר.
אתם אומרים המוסטנג I לא משהו בכלל?

יד2!? חחחח
תחפש באקט מוזיקאלי בבזאר שם, בפורום היידפארק בשם "גיטרה גיטרה גיטרה"...

עדיף לך לחפש משהו יד שניה, זה הרבה יותר עדיף במחירים האלה. גיטרות ב2000 שקל זה לרוב דיי זבל, אבל יד שניה תוכל להביא גיטרה הרבה יותר יקרה במחיר הזה.
לגבי המגבר, מארשל\פנדר וכול זה במחירים האלה זה זוועת עולם, קנה לך איזה רולנד קיוב וגמור סיפור.

אתה לא יכול לקנות גיטרה מבלי לבדוק אותה קודם. לך לכלי זבל ותתחיל לנגן.

אני תמיד בעד ללכת על יד שניה בכל מה שקשור לגיטרות, יש מציאות צריך לדעת לדוג.

לגבי מגבר.... במחיר הזה הייתי קונה מולטי ומחבר למערכת סטריאו. ככה אישית אני מנגן בבית.
זו דעתי בכל אופן...

איזה סאונד אתה מחפש אגב?

תראה שכטר טובות למטאל.... יש אותן ב WildGuitars
פשוט לך לחנות כלי נגינה ונסה גיטרות אפשר גם איבנז יש להם טובות (לא במחירים הנמוכים)

נהוג לאמר שכל חשמלית מתחת ל5000 שקל לא שווה הרבה, אני מניח שזה תלוי בהמון דברים. דבר ראשון אתה צריך לבדוק שהיא נוחה לך, יש המון מציאות ביד 2. לי יש וושבורן מרקיורי 2 עם גשר צף, סיוט במיוחד אם אתה נגן מתחיל שלא משתמש בטרמולו.

אני חושב שבתור התחלה באמת לך לכלי זבל ותראה את הגיטרות היחסית זולות, תראה מה נוח לך ולמה אתה מתחבר יותר, לא צריך להשקיע בגיטרה הראשונה המון כסף במיוחד אם אתה מתחיל, כנ"ל לגבי המגבר. מקסימום תנגן יותר ותשתפר אז תחסוך לגיטרה טובה יותר. (מה שאני מקווה לעשות כשיהיה לי כסף זה לקנות או לס פול או את לוסיל).

אגב מבחינת נוחות יש דברים שעושים שינוי, כמו זווית חיבור של הצוואר עם הגוף, רדיוס הצוואר, עובי הצוואר, גודל הFRET( יש FRETים גדולים[ג'אמבו] יש כאלו מדיום וכאלה קטנים, תראה מה נוח לך. סטיב ואי לדוגמה משתמש בג'אמבו ובבלוז המון פעמים משתמשים במדיום), תבדוק אם נוח לך להחזיק את הגיטרה, אם הכפתורים שלה במקום נוח לך. לטווח הארוך זה משפיע.

כמו שבטח כבר הבנת חוץ מהמחיר יש די הרבה פרמטרים לבחון כשבוחרים גיטרה, חלקם קשורים לסאונד וחלקם לנוחות הנגינה.
הסאונד מגיע בעיקר מקונפיגורציית הפיקאפים וסוגי העץ המרכיבים את הגיטרה.
נוחות הנגינה תלויה בעיקר בגודל הפרטים, רוחב ורדיוס הצוואר (גם בגובה הגשר אבל זה ניתן לשינוי).
העצה שלי (בדומה לשל אחרים) היא שתסתובב קצת בחנויות ותנגן על סוגים שונים של גיטרות כדי להבין את השוני ביניהן כתלות בפרמטרים שציינתי קודם.
בשכטר שאתה מעוניין בה יש רק האמבקרים (אין סינגלים, זה אומר רק 3 מצבי סאונד לעומת 5 בגיטרות עם סינגלים), פרטבורד מרוזווד (לעומת מייפל למשל), 24 פרטים (לעומת 22) ומאפייני צוואר לפי הקובץ שצירפתי. למה זה חשוב? אני באופן אישי חושב שגיטרות בלי סינגלים לוקות בחסר בכל מה שנוגע לצליל נקי והן גם הרבה פחות מגוונות בצליל באופן כללי, מצד שני יש להן הרבה כוח כשאתה מנסר עם דיסטורשן. פרטבורד מרוזווד מגיע בד"כ על גיטרות עם צליל "קשה" (להבדיל ממייפל למשל שמאפיין גיטרות "רכות" יותר) ואצלי הוא פחות מועדף. 24 פרטים מבחינתי זו בעיה כי האצבעות שלי גדולות ולא נכנסות בפרטים האחרונים. אני גם מעדיף צוואר רחב עם רדיוס גדול כך שנגינה טכנית קלה יותר לביצוע. כמו שאני הגעתי למסקנות שלי כך אתה צריך להגיע למסקנות שלך ואת זה תוכל להשיג רק אםתנגן על הרבה גיטרות ותעמוד על ההבדלים ביניהן.
אני גם תומך בחבר'ה שהציעו לך לקנות גיטרה יד 2, השוק הזה הרבה יותר מוצלח והגיוני מזה שבחנויות (אני קונה גיטרות כבר 15 שנה, חנויות זה דרעק!). לגבי מגבר, אני מציע שתשקיע את רוב התקציב בגיטרה סבירה ושתדאג למגבר אח"כ. בינתיים תוכל לקנות מגבר זול-מאוד/להשאיל/להתחבר למחשב או לסטריאו/whatever.

קבצים מצורפים

• omen6.bmp
    2.2 MB · צפיות: 135
נערך לאחרונה:
לא הייתי אומר שהאמבקרים לא מספקים צליל נקי, להפך דווקא זה שני סינגלים שמחווטים הפוך ככה שיהיה פחות רעשי רקע ובאזים, בקשר לפרטבורד, סוג העץ ממש לא ישנה לו בשלב הזה, מה גם שבסה"כ אין לך כל כך מגע עם הפרטבורד, אלא יותר עם הFRETים עצמם... הכל גם תלוי בסגנון נגינה.. חוץ מזה אני מסכים איתך..

אחח לוסיל לוסיל... מתי תהיי שלי?!:(

לא הייתי אומר שהאמבקרים לא מספקים צליל נקי, להפך דווקא זה שני סינגלים שמחווטים הפוך ככה שיהיה פחות רעשי רקע ובאזים, בקשר לפרטבורד, סוג העץ ממש לא ישנה לו בשלב הזה, מה גם שבסה"כ אין לך כל כך מגע עם הפרטבורד, אלא יותר עם הFRETים עצמם... הכל גם תלוי בסגנון נגינה.. חוץ מזה אני מסכים איתך..

אחח לוסיל לוסיל... מתי תהיי שלי?!:(

אתה בהחלט צודק שה"האמינג" של הסינגל-קויל נעלם (ומכאן השם humm-buck). ולא אמרתי שהאמבקרים לא מספקים צליל נקי, אמרתי שהם לוקים בחסר בכל מה שנוגע ל clean-sound (זה המונח המקצועי הרווח)הכוונה ללא דיסטורשן. אני מתכוון לחוסר היכולת שלהם להפיק סאונד "שמיימי" (סליחה על המטאפורות) וסטראדוקאסטרי אופייני, ההאמבקר לא נותן את הצליל ה"חלול" או ה"פעמוני" שאני ואחרים מחפשים בנגינה. כחובב בלוז אתה וודאי מכיר את באדי גאי וסטיבי-ריי הענקיים שבנו קריירה על הסאונד הזה. לגבי הפרטבורד, זה באמת לא ישנה לו כל-כך בשלב הזה אבל עדיף לו להבין שגם זה שיקול בבחירת גיטרה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה בהחלט צודק שה"האמינג" של הסינגל-קויל נעלם (ומכאן השם humm-buck). ולא אמרתי שהאמבקרים לא מספקים צליל נקי, אמרתי שהם לוקים בחסר בכל מה שנוגע ל clean-sound (זה המונח המקצועי הרווח)הכוונה ללא דיסטורשן. אני מתכוון לחוסר היכולת שלהם להפיק סאונד "שמיימי" (סליחה על המטאפורות) וסטראדוקאסטרי אופייני, ההאמבקר לא נותן את הצליל ה"חלול" או ה"פעמוני" שאני ואחרים מחפשים בנגינה. כחובב בלוז אתה וודאי מכיר את באדי גאי וסטיבי-ריי הענקיים שבנו קריירה על הסאונד הזה. לגבי הפרטבורד, זה באמת לא ישנה לו כל-כך בשלב הזה אבל עדיף לו להבין שגם זה שיקול בבחירת גיטרה.

העניין שאני לא מחפש לנגן בלוז,פחות נמשך לזה.
בכל אופן הסיבה שרציתי האמבקר זה כי הבנתי שלהרבה אנשים יש זמזומים עם הסינגלים(חשבתי בהתחלה ללכת על אקוויר של פנדר) במיוחד אם אני אנגן עם הרמקולים של הסטריאו אז אני לא רוצה שיהיו הפרעות חשמליות מכל מקום בחדר.

העניין שאני לא מחפש לנגן בלוז,פחות נמשך לזה.
בכל אופן הסיבה שרציתי האמבקר זה כי הבנתי שלהרבה אנשים יש זמזומים עם הסינגלים(חשבתי בהתחלה ללכת על אקוויר של פנדר) במיוחד אם אני אנגן עם הרמקולים של הסטריאו אז אני לא רוצה שיהיו הפרעות חשמליות מכל מקום בחדר.

תמיד תוכל לקנות גיטרה שיש בה גם האמבקר וגם סינגל. אחת הקונפיגורציות היותר נפוצות היא H-S-H ׁ(הכוונה היא להאמבקר ליד הגשר, סינגל במרכז והאמבקר ליד הצוואר). יש גם H-S-S. כשאתה בוחר במצב האמבקר בגיטרות כאלו אתה מקבל סאונד של האמבקר, כאילו הסינגל לא שם, אין רעשים וזמזומים בכלל. העניין הוא, בלי שום קשר לסגנון, הוא הגיוון בצליל. זה לא נכון לחשוב שסינגלים נועדו לבלוז. אינגווי מלמסטין מכסח יופי עם סטראטוקסטר S-S-S (אין לו האמבקרים בכלל והוא מנסר כמו מאדער-פאקער) ומצד שני בי-בי קינג וגארי מור (ה' יקום דמו) מביאים בלוז משובח על האמבקרים בלבד (גיבסונים וכו'). הסינגל ישרת אותך טוב כשתרצה לצאת מהסאונד הבנאלי של ההאמבקר ולגוון קצת.

*אל תהיה מוטרד מדי מעניין הזמזומים, בד"כ מוצאים לזה פתרון (מכבים איזה מכשיר או מתרחקים מאיזו נק' וזהו).

נערך לאחרונה:
תמיד תוכל לקנות גיטרה שיש בה גם האמבקר וגם סינגל. אחת הקונפיגורציות היותר נפוצות היא H-S-H ׁ(הכוונה היא להאמבקר ליד הגשר, סינגל במרכז והאמבקר ליד הצוואר). יש גם H-S-S. כשאתה בוחר במצב האמבקר בגיטרות כאלו אתה מקבל סאונד של האמבקר, כאילו הסינגל לא שם, אין רעשים וזמזומים בכלל. העניין הוא, בלי שום קשר לסגנון, הוא הגיוון בצליל. זה לא נכון לחשוב שסינגלים נועדו לבלוז. אינגווי מלמסטין מכסח יופי עם סטראטוקסטר S-S-S (אין לו האמבקרים בכלל והוא מנסר כמו מאדער-פאקער) ומצד שני בי-בי קינג וגארי מור (ה' יקום דמו) מביאים בלוז משובח על האמבקרים בלבד (גיבסונים וכו'). הסינגל ישרת אותך טוב כשתרצה לצאת מהסאונד הבנאלי של ההאמבקר ולגוון קצת.

*אל תהיה מוטרד מדי מעניין הזמזומים, בד"כ מוצאים לזה פתרון (מכבים איזה מכשיר או מתרחקים מאיזו נק' וזהו).

SRV -
12187849741911154943sivvus_heart.svg.hi1.png

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

סטיבי הענק... כמה סאונד יוצא מהידיים האלה, גיטריסט פנומנלי. מנגן על גייג' 13 כאילו זה 0.8. ואיזה פרייזינג אדיר, בי"ס לגיטרה ולבלוז.

אני אבדוק תודה..

מה דעתך על הג'קסון??

נסה באתרי יד 2. אם ג'קסון (או שארוול) עושה לך את זה אולי עדיף לך לחפש איזו אחת גרזנית משנות ה90, עדיפות לאמריקאית. ג'קסון מהשנים הטובות ידועות ביכולות הניסור המשובחות שלהן.
לדעתי הג'קסון הזו היא גיבוב של חומרים יקרים שמרכיבים גיטרה בינונית ומאוד מוגבלת, כנראה שיש קשר למוגבלות של מארק מורטון שהוא גיטריסט ריפים שאין לו ממש סאונד בידיים (ע"ע SRV שהוזכר קודם ולו יש הרבה) או טכניקה והוא צריך שני האמבקרים של סימור דאנקן שידחפו אותו החוצה בפול-גיין. במחיר כזה אתה יכול ממש להשתולל בשוק יד 2 ולהביא איזו לס-פול או גיבסון SG, שהן מאותו ז'אנר שהג'קסון הזו מתיימרת להשתייך אליו, וכנראה שישאר לך עודף.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית