ייעוץ תיאוריית האדם הקדמון.

סניור

משתמש פעיל
530
30
נק' מוניטין:
122
530
30
לאחרונה אני שומע הרבה על התאוריה הזו שגורסת כי התזונה החקלאית שכוללת דגנים היא זו הגורמת לכל התחלואה בימנו ...וכמובן שהמזון המתועש הוא השלב הבא בהרס המזון.
התאוריה ממליצה להמנע לגמרי מדגנים.

מה דעתכם המלומדת?

אישית כאשר אני נכנס לדיאטה כזו אני מרגיש חלש וחסר חיוניות
שלא נגיד מדוכא. אולי זו ההתמכרות...

גם אם תאכל פחמימות זה לא אומר שתסתגל. אם זה לא הורג אותך לפני שאתה מוליד ילדים זה לא בהכרח משנה יותר מדי.

כן, כנראה שעד שאנשים לא ימותו בכמויות בגיל 15 מפחמימות לא תתרחש הסתגלות רצינית.
אבל אם מסתכלים על זה מנקודה אבולוציונית ברגע שהצלחת להעביר את הגנים שלך לדור הבא אתה כבר הצלחה מבחינת האבולוציה ולכן גם לאכול סוכר כול היום זה בסדר.

כול הדיאטה היא על כך שאכילת יותר מידי סוכרים פשוטים ויחס לא טוב של אומגה 6:3 גורם למחלות לב ועוד כול מיני מחלות, לא?
הטענה שלי שאולי אנחנו בcarb loop שייקח כמו מאות אלפי שנים שמתחיל מהתקופה הנוכחית של האדם.
לא. אכילה של יותר מידי סוכרים פשוטים ויחס לא טוב של אומגה 3:6 לא תגרום למחלות לב. זה הרבה יותר מורכב מלהצהיר טענה כאלו כי זה תלוי ביותר מידי גורמים שלפעמים גם לא בשליטתך (גנטיקה לדוגמה). בוא נגיד שלרוב האוכלוסיה שגולשת בפורום הזה, הטענה הזו לא נכונה ואם תתאמן עצים, אתה יכול לאכול בגדול כמעט מה שאתה רוצה, רק לדגול בכמויות.

לא. אכילה של יותר מידי סוכרים פשוטים ויחס לא טוב של אומגה 3:6 לא תגרום למחלות לב. זה הרבה יותר מורכב מלהצהיר טענה כאלו כי זה תלוי ביותר מידי גורמים שלפעמים גם לא בשליטתך (גנטיקה לדוגמה). בוא נגיד שלרוב האוכלוסיה שגולשת בפורום הזה, הטענה הזו לא נכונה ואם תתאמן עצים, אתה יכול לאכול בגדול כמעט מה שאתה רוצה, רק לדגול בכמויות.

אז בשביל מה כול ההתעסקות בדיאטה הזאתי?

זה נוגד לגמרי את המאמר על מחלות לב.
ומה הקשר לאימון עצים?

רוב המשתמשים פה צריכים לחזור על החומר באבולוציה כי ברור שאין לכם מושג על מה אתם מדברים.
השינויים לא נעשים בגוף ולא נעשים בעשר או 100 שנה.
כדאי שתקראו קצת לעומק בנושא ואז אולי תבינו. זה בלתי אפשרי להסביר כך.
ואני כמובן (כמו בנצרום בזמנו) לא מסכים עם משה.
זה לא כזה קשה להבין את זה ברגע שאתה עושה חיבור של אבולוציה+אפידמיולוגיה+פתופיזיולוגיה של מחלות לב וכל"ד+אימונולוגיה.

והמסקנה של המדע שלך היא לאכול 50 אחוז פחמימות, 40 חלבון ו10 שומן. וזה באמת כתוב בהריסון. אז עשה לי טובה.

והמסקנה של המדע שלך היא לאכול 50 אחוז פחמימות, 40 חלבון ו10 שומן. וזה באמת כתוב בהריסון. אז עשה לי טובה.
לא. המסקנה שלי שזה לא משנה כל עוד יש כמות מינימאלית של שומן וחלבון ואתה שומר על מאזן קלורי.

אבל זאת לא מסקנת המדע. המדע שקובע לרופאים ותזונאים בימינו מגביל את כמות השומן והחלבון ואלה ההמלצות שמלמדים בסו קולד מוסדות אקדמיים.

אבל זאת לא מסקנת המדע. המדע שקובע לרופאים ותזונאים בימינו מגביל את כמות השומן והחלבון ואלה ההמלצות שמלמדים בסו קולד מוסדות אקדמיים.
איך זה שכולם מטומטמים ורק נישת פיתוח הגוף והפיטנס בעולם מחזיקה ב'אמת'?
לא מערער על הדברים רק מוזר לי שכל העולם חי בשקר ורק אנחנו התעוררנו, ממש סטייל מטריקס.

נישת פיתוח הגוף והפיטנס בכלל לא תומכת בזה. ככה שאין לי מושג מאיפה הבאת את זה. הם חיים על פחמימות ונגד AD.
הנישה היחידה שתומכת בזה זה פלאו.

נישת פיתוח הגוף והפיטנס בכלל לא תומכת בזה. ככה שאין לי מושג מאיפה הבאת את זה. הם חיים על פחמימות ונגד AD.
הנישה היחידה שתומכת בזה זה פלאו.
אז איזה יתרון יש לזה? זה פגע לי בהתאוששות בטירוף והרגשתי כמו סמרטוט, וזה אפילו לא מקובל בעולם פיתוח הגוף?😵

אז איזה יתרון יש לזה? זה פגע לי בהתאוששות בטירוף והרגשתי כמו סמרטוט, וזה אפילו לא מקובל בעולם פיתוח הגוף?😵

למה אתה רוצה לעשות "מה שמקובל בעולם פיתוח הגוף"? אם ככה, למה שלא תשתמש בחומרים?

אתה יכול להוסיף פחמימות לתפריט. דאג לכך שהם יהיו משורשים פחות עמילניים, כמו בטטה.

בטטה יקר רצח. תפוח אדמה גם הולך?

בתפוח אדמה יש הרבה יותר עמילן, לכן הוא פחות עדיף, אבל אפשרי. גם אורז.

כל עוד אתה מחפש לגדול וזה לתקופה מוגבלת, אפשר לאכול יותר פחמימות ולנצל את העליה ברמת האינסולין שהן גורמות.

למה אתה רוצה לעשות "מה שמקובל בעולם פיתוח הגוף"? אם ככה, למה שלא תשתמש בחומרים?

אתה יכול להוסיף פחמימות לתפריט. דאג לכך שהם יהיו משורשים פחות עמילניים, כמו בטטה.
כרגע הפחמימות בתפריט שלי מגיעות מקורנפלקס (30 גרם), לחם (6 פרוסות) והמון ירקות ופירות.
ואני עדיין לא בן 21, זה למה.

כרגע הפחמימות בתפריט שלי מגיעות מקורנפלקס (30 גרם), לחם (6 פרוסות) והמון ירקות ופירות.
ואני עדיין לא בן 21, זה למה.

ללסוקוב זה לא הפריע.

בפליאו לא אוכלים קורנפלקס ולחם.

אגב קראתי שיש גישות בפלאו שאומרות שאם כבר אורז, עדיף אורז לבן על אורז חום, בגלל שהקליפה שלו מכילה כל מני חומרים עם רמת רעילות מסויימת, כביכול.

זה נכון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית