הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זמן מנוחה!

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
שלום,
רציתי לברר כמה דברים לגבי זמן המנוחה בין הסטים.

אז ככה, בתרגילים מורכבים כמו סקוואט,לחיצת חזה, משיכה צרה בפולי עליון(נחשב מורכב?) אני מחכה כ-2 דקות (לפעמים קצת יותר) בין סט לסט.
אני שם לב שבתקופה האחרונה אני מחכה 2 דקות גם בין סטים שהם תרגילים מבודדים- כמו כפיפת מרפקים, פשיטת מרפקים, לחיצת כתפיים. האם זה תקין? קראתי הרבה באינטרנט שאנשים אומרים שצריך לחכות דקה-דקה וחצי בין סט לסט ולא יותר מזה, כי אחרת האימון הולך לפח והשריר "מתקרר". לדעתי זה גם הגיוני, כי הרי כל המטרה של אימון כוח זה להתיש את השרירים ולהגיע לכשל. אם אני אחכה 2-3 דקות בין כל סט אז ברור שאני אתאושש יותר טוב בין הסטים ואוכל להרים יותר.. זה כמו שאם אני אחכה איזה 10 דקות (אני בכוונה מגזים) בין כל סט אז מן הסתם שאני אוכל להרים יותר משקל כל פעם ולא ארד בכוח מסט לסט- מה שקורה אם אני מחכה דקה-דקה וחצי (אני יורד במס' חזרות/במשקל עבודה מסט לסט).

אז רציתי לשמוע מה הידע שלכם לגבי זמן המנוחות בין הסטים. האם זה תקין לחכות 2 דקות ומעלה בין כל סט וסט, גם אם מדובר בתרגיל פשוט לגמרי? האם האימון הופך ללא יעיל ברגע שאני מחכה יותר מדי זמן?
בנוסף, אשמח לקבל קישורים למחקרים/מאמרים בנושא- כי אני ממש רוצה תשובה מוחלטת, העניין הזה מציק לי כבר הרבה זמן ואני מחפש תשובה.

תודה לעונים!

חבר אתה מתעצל, הדברים רשומים בחלק מתוכניות האימון ויש הסברים בחלק מהמאמרים, פלוס חיפוש קצר יעלה בידך תוצאות.

תבקש מחר אולי מחר למישהו יהיה כוח להביא לך לינקים.
תנסה כל יום בסוף תקבל!

בתרגילים מבודדים אין צורך לנוח הרבה
בתרגילים מורכבים תנוח בין 2-5 דקות תלוי בעצימות של האימון שלך והתרגיל...
זה משתנה בין כל בנאדם, במורכבים תנוח כמה שצריך

שי23 צודק לגמרי , הסטופר זה לא "רק לפי זה" זה פשוט נותן לך לראות כמה זמן אתה באימון וכמה זמן נח בשביל באמת לא להיות שם שעה וחצי וזה קרה לי גם הרבה בהתחלה 😃

תנוח כמה שהגוף צריך.. ובהתאם לסט עצמו
אם הסט היה כבד מן הסתם שיקח לדופק שלך ולשריר שלך יותר זמן להתאושש

• פותח/ת השרשור
זמן המתנה בין הסטים

הנה, היום לדוגמא, הגעתי לאימון..
עשיתי 4 סטים של לחיצת חזה (אמנם הסט האחרון לא היה משהו, הצלחתי רק 4 חזרות..) ומיד אחר כך רציתי לעשות סקוואט כדי לגמור עם התרגילים המורכבים בתחילת האימון ואז להמשיך בתרגילי חזה רגילים ובתרגילים ליד קדמית.
הראק היה תפוס ולכן נאלצתי להמתין משהו כמו 7-8 דקות בלי לעשות כלום, אחרי שכבר התחלתי את האימון ועשיתי 4 סטים של לחיצת חזה. הרגשתי שסתם ביזבזתי את הזמן שלי והלחיצת חזה שעשיתי בהתחלה לא שווה כלום, כי אני נח עכשיו איזה 7 דקות בלי לעשות כלום ואז ממשיך את האימון, אבל זה לא רצוף.. הרצף נהרס.

אין קשר לרצף, אם היית עושה סקוואט זה אומר שלא נחת? החזה לא עובד בזמן הזה ולכן בתוכנית כמו SS שמים תרגיל בין דדליפט לסקוואט כי בשניהם עובדים הרגליים, אז המנוחה של התרגיל בין לבין עוזרת לך.

אני לא אומר לך לקחת שעה בין תרגיל לתרגיל, אבל הכמה דקות האלה לא יהרסו לך את האימון.

• פותח/ת השרשור
תגובה

אין קשר לרצף, אם היית עושה סקוואט זה אומר שלא נחת? החזה לא עובד בזמן הזה ולכן בתוכנית כמו SS שמים תרגיל בין דדליפט לסקוואט כי בשניהם עובדים הרגליים, אז המנוחה של התרגיל בין לבין עוזרת לך.

אני לא אומר לך לקחת שעה בין תרגיל לתרגיל, אבל הכמה דקות האלה לא יהרסו לך את האימון.

אני מקווה שאתה צודק וזה באמת לא הורס.. כי זה קורה לי המון שאני צריך לחכות איזה 7-10 דקות כדי שיתפנה מכשיר ובזמן הזה אני פשוט מפסיק את הרצף של האימון ולא עושה שום תרגיל כמה דקות (למרות שכבר התחלתי את האימון ועשיתי לפני תרגילים).

זה תלוי ברמה של המתאמן ובעצימות של הסט.
לדוגמא מתאמן מתחיל ב ss ינוח 2-5 דקות
מתאמן בטקסס יידאג שכל המנוחות ב 5x5 יהיו בין 8-10 דקות...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית