הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי מכון כושר ופיתוח כושר במקביל

bigLamb

משתמש מתחיל
112
0
נק' מוניטין:
0
112
0
כרגע אני במכון כושר מבצעה את התוכנית SS ואני בתקופת מסה
(צריך לטחון הרבה כי אני רזה).
ורציתי לדעת אם זה אפשרי במקביל לשלב כושר?

*באופן עיקרוני אני שנתיים עד הצבא (עזבו אותי מזה שבצבא אני ירד במסה, כרגע זה לא מעניין).

רציתי בשנתיים האלה לגדול ולפתח כושר גופני.
האם זה אפשרי? או שאני יגמור SS ואחרי שאני יגדל אני ישמור על משקלי עבודה ואז אני אבצעה
כושר גופני כמו קרוספיט/קבוצת כושר קרבי (כגון: יובל עילם וכד'...).
או שאחרי הSS אני יעבור לתוכנית אחרת כדי לשמור על המסה ואני אשלב כושר עד לגיבושים/צבא
וכו'...?

אשמח לייעוץ טוב,
תודה! :hoel

נערך לאחרונה:
כושר אירובי מתפתח מהר יותר והולך לאיבוד מהר יותר מכח ולכן כדאי לך להשקיע בשלב זה בכח וסמוך יותר לצבא לעבור לתוכנית שתאפשר לך לשמר את הכח שצברת עד אז ככל שניתן ולפתח יכולת אירובית שדרושה בצבא

• פותח/ת השרשור
כושר אירובי מתפתח מהר יותר והולך לאיבוד מהר יותר מכח ולכן כדאי לך להשקיע בשלב זה בכח וסמוך יותר לצבא לעבור לתוכנית שתאפשר לך לשמר את הכח שצברת עד אז ככל שניתן ולפתח יכולת אירובית שדרושה בצבא

איך שהבנתי אתה אומר שבשלב זה קבוצת כושר קרבי/קרוספיט זה מיותר, תקן אותי אם אני טועה.
- אבל אתה לא חושב שקצת לפני הגיבוש נגיד.. חודש לפני אולי כדי להצטרף לקבוצת כושר כדי להתכונן קצת?
אני יודע שיש לי זמן עד לזה, אבל מעניין אותי לדעת.

תודה על העזרה 😃

כן , זה פחות או יותר מה שהתכוונתי

אני חושב שאתה יכול להתחיל לחשוב על הכנה לגיבושים 4-6 חודשים לפני

איך שהבנתי אתה אומר שבשלב זה קבוצת כושר קרבי/קרוספיט זה מיותר, תקן אותי אם אני טועה.
- אבל אתה לא חושב שקצת לפני הגיבוש נגיד.. חודש לפני אולי כדי להצטרף לקבוצת כושר כדי להתכונן קצת?
אני יודע שיש לי זמן עד לזה, אבל מעניין אותי לדעת.

תודה על העזרה 😃

סתם עצה:
לדעתי הקבוצות כושר קרבי זה סתם ביזבוז כסף (חוץ מכמה בודדים כמו יובל עילאם בהרצליה).
סיימתי גיבוש שייטת בזכות עצמי. הייתי בקבוצת כושר קרבי ואחרי חודש-חודשיים הבנתי שזה חרטה ואני יכול לעבור את הגיבוש אם אני אאמן את עצמי כמו שצריך.
אבל שיהיה בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
כן , זה פחות או יותר מה שהתכוונתי

אני חושב שאתה יכול להתחיל לחשוב על הכנה לגיבושים 4-6 חודשים לפני

אוקיי, תודה רבה! 😃

סתם עצה:
לדעתי הקבוצות כושר קרבי זה סתם ביזבוז כסף (חוץ מכמה בודדים כמו יובל עילאם בהרצליה).
סיימתי גיבוש שייטת בזכות עצמי. הייתי בקבוצת כושר קרבי ואחרי חודש-חודשיים הבנתי שזה חרטה ואני יכול לעבור את הגיבוש אם אני אאמן את עצמי כמו שצריך.
אבל שיהיה בהצלחה.
כל הכבוד! ואשמח אם תספר לי מתי התחלת להתאמן לגיבוש ואיך התאמנת לבד ואפילו טיפים (;
ואם אתה חושב לפי הניסיון שלך שזה מספיק 4/6 חודשים להתאמן לגיבוש כדי להכנס לכושר.

תודה 😃

ובכל מקרה, אני אשמח לעוד חוות דעת לגבי השאלה הראשית באשכול.

---------- התגובה התווספה ב 20:44 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:40 ----------

יש עוד חוות דעת אחרות, או ש -=ALX=- וגם Anabolizm סיכמו כבר הכל?

נערך לאחרונה:
תתאמן באימון כוח, וקרוב יותר לגיוס תעבור לקרוספיט

שאתה מחליט להתחיל להתאמן לצבא ( משו כמו חצי שנה לפני) תעבור לקרוספיט ושלושה חודשים לפני גיבוש תעבור לקרוספיט אנדורנס

• פותח/ת השרשור
תתאמן באימון כוח, וקרוב יותר לגיוס תעבור לקרוספיט

שאתה מחליט להתחיל להתאמן לצבא ( משו כמו חצי שנה לפני) תעבור לקרוספיט ושלושה חודשים לפני גיבוש תעבור לקרוספיט אנדורנס
אוקיי, תודה לך.
ולא עניתם לי אבל על שאלה אחת, כשאני אתחיל להתאמן לצבא, להפסיק את האימונים בחדר הכושר?
ודבר שני, כדי להתאמן לצבא עדיף קרוספיט או קבצת כושר קרבי? (יובל עילם).

תודה לכם 😃

---------- התגובה התווספה ב 18:19 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:33 ----------

אשמח לקבל תשובה על השאלה האחרונה... 😃

נערך לאחרונה:
1. יובל עילם מצוין
2. עדיף קרוספיט אבל תיהיה חייב גם לעשות 2-3 אימוני קרוספיט אנדורנס בשבוע, ולבנות את האימונים נכון. בעצם כמו שאמרתי לפני להתחיל קרוספיט רגיל ואז לעבור לאנדורנס (למרות שאתה יכול ישר אנדורנס...שתגיע לגשר תעבור אותו...)
3. שתעבור לקרוספיט גם תעשה אימוני כוח לשמר על משקלי עבודה...אבל בתדירות יותר נמוכה...

• פותח/ת השרשור
1. יובל עילם מצוין
2. עדיף קרוספיט אבל תיהיה חייב גם לעשות 2-3 אימוני קרוספיט אנדורנס בשבוע, ולבנות את האימונים נכון. בעצם כמו שאמרתי לפני להתחיל קרוספיט רגיל ואז לעבור לאנדורנס (למרות שאתה יכול ישר אנדורנס...שתגיע לגשר תעבור אותו...)
3. שתעבור לקרוספיט גם תעשה אימוני כוח לשמר על משקלי עבודה...אבל בתדירות יותר נמוכה...
אוקיי, תודה לך ושאלה אחרונה...
למשל אם אני אעשה קרוספיט כמו שאמרתה- יהיה ניתן לשמור על משקלי עבודה (במשקולות כמובן).

השאלה היא- אם אני אלך ליובל עילם (קבוצת כושר קרבי) אז לא יהיה ניתן לשלב שמירה
על משקלי עבודה במכון כושר?
תודה על העזרה 😃

נערך לאחרונה:
יהיה לך קשה להתאושש כמו שלשחקני הפוטבול פה קשה להתאושש בעונת המשחקים שלהם.
אם מה שחשוב לך זה הצבא אז מן הסתם שתשקיע יותר בכושר קרבי. משקולות זה רק בונוס שהוא ממש לא חובה.

סביר להניח שבכל מקרה המשקלים שלך ייפגעו
יהיה לך קשה להתאושש כמו שלשחקני הפוטבול פה קשה להתאושש בעונת המשחקים שלהם.
אם מה שחשוב לך זה הצבא אז מן הסתם שתשקיע יותר בכושר קרבי. משקולות זה רק בונוס שהוא ממש לא חובה.

קודם כל אני לא מסכים שהמשקולות זה רק בונוס שהוא לא חובה, התרגילים המורכבים יעזרו לך מאוד בכל ענף ספורט שתבחר בו, או כל פעילות שתעשה כולל צבא. הם ישפרו לך כוח, מהירות, כוח מתפרץ ועוד. הבעיה היא שבצבא לא תרים משקולות ושם ייפלו המשקלים.

אם תבחר ביובל אילם יהיה לך מאוד קשה לשמור אל המשקלים כי לא תוכל לתכנן את השבוע בעצמך, לדוגמא אחרי סקוואט כבד יהיה לך קשה לסיים אימון שכולל ריצה ארוכה,תיזוזים מדרגות טיפוסים וכל מה שעושים שם ענאערף...
אם תבחר בקרוספיט תוכל לתכנן את השבוע בעצמך ולשאוף לשמור על משקלי עבודה.
טכנית עם קרוספיט אפשר אפילו לשפר משקלי עבודה אבל לא תבחר באפשרות הזאת כי לא תתן כזה דגש גדול לאימוני כוח.

• פותח/ת השרשור
קודם כל אני לא מסכים שהמשקולות זה רק בונוס שהוא לא חובה, התרגילים המורכבים יעזרו לך מאוד בכל ענף ספורט שתבחר בו, או כל פעילות שתעשה כולל צבא. הם ישפרו לך כוח, מהירות, כוח מתפרץ ועוד. הבעיה היא שבצבא לא תרים משקולות ושם ייפלו המשקלים.

אם תבחר ביובל אילם יהיה לך מאוד קשה לשמור אל המשקלים כי לא תוכל לתכנן את השבוע בעצמך, לדוגמא אחרי סקוואט כבד יהיה לך קשה לסיים אימון שכולל ריצה ארוכה,תיזוזים מדרגות טיפוסים וכל מה שעושים שם ענאערף...
אם תבחר בקרוספיט תוכל לתכנן את השבוע בעצמך ולשאוף לשמור על משקלי עבודה.
טכנית עם קרוספיט אפשר אפילו לשפר משקלי עבודה אבל לא תבחר באפשרות הזאת כי לא תתן כזה דגש גדול לאימוני כוח.
-=ALX=- אמר באשכול שאפשר לעבור לכושר 4-6 חודשים לפני הגיבוש ובנתיים להמשיך עם הSS.

אז חשבתי על כל מה שאמרתם לי כאן והחלטתי ככה:
1.כרגע אני אמשיך עם הSS והמסה ואני אפתח כוח וכו'...
2.ואז 4 חודשים לפני הגיבוש אני אעבור לקרוספיט ואז 2 חודשים לפני הגיבוש אני אתקדם-
לקרוספיט אנדורו ובמקביל בכל ה4 חודשים האלו לפי oneo1 אני אוכל לשמור על משקלי העבודה
וככה אני אשמור על הכוח.

מה אתם אומרים?

נערך לאחרונה:
הכי יתאים שתתאמן על מה שמבקשים ממך בגיבוש-סחיבת שקים בעליות, ריצות, תיזוזים, זחילות, אולי אימון כוח אחד בשבוע...
וגם אני חושב שאם תתחיל להתאמן על כל אלה 4 חודשים לפני הגיבוש זה יספיק.
לתכנן את האימונים שלך מעכשיו בשביל הצבא לא יהיה חכם. תעשה SS כמו שצריך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית