הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

בעית ההשמנה העולמית והתמכרות לסיגריות

• פותח/ת השרשור ברק
  • פורסם בתאריך

ברק

משתמש קבוע
1,771
695
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
2,804
1,771
695
קצת רקע: השמנה וחוסר השליטה על הצריכה הקלורית גורמות ישירות ובעקיפין לחלק מהבעיות הבריאותיות המובילות בעולם המערבי. אין היום ספק שקיימים גורמים גנטיים שגורמים לאנשים מסוימים להיות רגישים לבעיה יותר מאחרים. ממה שקראתי עד עכשיו, מזהים היום מספר גנים מאפיינים, אצל אנשים בעלי נטייה לאוביסיטי ולהשמנה לא מבוקרת.

אני מניח שמי שקרא את הספרים של לייל יודע שחלק מהסיפור קשור כמובן להורמון הלפטין שאחראי בין היתר לווסת את רמות האנרגייה בגוף, אבל לפטין הוא כפי הנראה לא הגורם היחידי, מחקרים נוספים מקשרים גורמים גנטיים אחרים לכך שלאנשים מסוימים קשה יותר לרדת במשקל.

מחקרים מאוד מענינים שהתפרסמו בשנה האחרונה, עסקו בדימיון הגדול שקיים בין התמכרות לסמים, להתמכרות למזון. לאחרונה הועלתה הטענה שההשפעות של רכיבי מזון מסוימים על המוח של אנשים עם נטייה להשמנה, זהה להשפעה של ניקוטין ושל סמים אחרים.

כרגע הנושא הזה עדיין בחיתוליו וצריך להחקר, אבל אחת מהתאוריות מדברת על כך שההתמכרות היא בעיקר לגלוקוז ופחות לחומצות השומן (למרות שגם להן יש השפעה חלשה יותר). צירפתי נייר שעוסק בנושא וגם מציע פתרון לגמילה ממזון.

יש סיכוי, שהמחקרים העתידיים בנושא הזה ישנו לגמרי את התפיסות המקובלות לטיפול בהשמנה ויתחילו להשתמש בשיטות של הורדת מינונים איטית, כמו שעושים במצבים של גמילה מסמים.

קבצים מצורפים

• The obesity epidemic- is glycemic index the key to unlocking a hidden addiction_.pdf
    KB 109.8 · צפיות: 227
נערך לאחרונה:
תקן אותי אם אני טועה, אבל כבר היו מחקרים וכבר ידוע שמאכלים בעלי אינדקס GI גבוה, גורמים לאנשים לאכול יותר ולהיות רעבים יותר מהר. זאת גם הסיבה העיקרית שהשמנה כזו קוראת יותר בשנים האחרונות -- יותר מזון מעובד.

תקן אותי אם אני טועה, אבל כבר היו מחקרים וכבר ידוע שמאכלים בעלי אינדקס GI גבוה, גורמים לאנשים לאכול יותר ולהיות רעבים יותר מהר. זאת גם הסיבה העיקרית שהשמנה כזו קוראת יותר בשנים האחרונות -- יותר מזון מעובד.
משום שהם גורמים לרמות הסוכר בדם לעלות במהירות ואז לצנוח יותר נמוך ממה שהיו טרם האכילה...
לזה התכוונת?

זה נכון אבל נורא קשה לעקוב אחרי הGI כי לדוגמא אם תאכל לחם לבן (GI=100) עם חזה עוף (GI נמוך, לא יודע כמה), התוצר הסופי יהיה איפשהוא באמצע, אבל כמובן שאם תאכל עוגות כל היום אין מנוס.

זה נכון אבל נורא קשה לעקוב אחרי הGI כי לדוגמא אם תאכל לחם לבן (GI=100) עם חזה עוף (GI נמוך, לא יודע כמה), התוצר הסופי יהיה איפשהוא באמצע, אבל כמובן שאם תאכל עוגות כל היום אין מנוס.
הכוונה היא לא לארוחות טובות ומגוונות אלא לג'אנק פחמימתי ומעובד כמו שאפשר למצוא היום בכל חור. אגב אינדקס גליקמי לא קשור להתמכרות PER SAY, ככה שהמחקר כן מחדש

הכוונה היא לא לארוחות טובות ומגוונות אלא לג'אנק פחמימתי ומעובד כמו שאפשר למצוא היום בכל חור. אגב אינדקס גליקמי לא קשור להתמכרות PER SAY, ככה שהמחקר כן מחדש
גם בג'אנק לדוגמא המבורגר הלחמניה היא עם GI גבוה, אבל ההמבורגר עצמו רווי שומן לכן האינדקס גליקמי יהיה הרבה יותר נמוך בארוחה עצמה (גם אם תערב בזה צ'יפס שזה GI גבוה מאוד)

זה סתם שטויות של דיאטנים כל האינדקס הגלקימי שגורם לרעב. אנשים אוכלים כי הם גרגרנים וחסרי שליטה ויכולת לעמוד בפיתוים העומדים בדרכם.
הבעיה היא השפע, לא הרעב. אנשים לא אוכלים כי הם רעבים באמת, הם אוכלים כי זה טעים להם וכי הם יכולים. אם אפשר להכניס לבטן המבורגר 300 גרם עם 300 גרם צ'יפס וליטר קולה ולקבל על זה REFILL רק בחמש דולר, אז שלא יתפלאו שאנשים הופכים לבהמות.

• פותח/ת השרשור
ממש לא, כשזה מגיע למצב שאנשים שיודעים שהבריאות ולפעמים החיים שלהם בסכנה לא מצליחים להרזות, זו כבר התמכרות. מספיק להכנס לפורום דיאטות ממוצע ולראות כמה מההודעות שם עוסקות במשברים נפשיים בשביל להבין שיש דברים בגו.

ממש לא, כשזה מגיע למצב שאנשים שיודעים שהבריאות ולפעמים החיים שלהם בסכנה לא מצליחים להרזות, זו כבר התמכרות. מספיק להכנס לפורום דיאטות ולראות כמה מההודעות שם עוסקות במשברים נפשיים בשביל להבין שיש דברים בגו.

השאלה האם זו התמכרות נפשית- זאת אומרת תלוית הרגלים רעים וסביבה.
או שזה התמכרות פיזית- שאנשים יכנסו לקריז אם הם לא יוכלו X סוכר ביום.

דיי כבר עם השטויות האלה מי שרוצה להרזות שיסתום את הפה ויתחיל לרוץ אין נוסחאות קסם:s13:📢📢

מי שהיה בארה"ב (בין האוכלוסיות השמנות בעולם) יודע שיש כל כך הרבה מבחר של מזון בין היתר גם בריא ואפילו אקצין ואומר שהמזון הבריא או ה"פחות ג'אנקי" משווק שם כבר הרבה יותר מהג'אנק וזה כבר ממש העדפה לאכול ג'אנק אם זה התמכרות לטעם, אם זה הרגל או מה שזה לא יהיה. מה גם ההבדל בין המחירים הוא זניח סנטים לפה או לשם, עשו שם אחלה מהפכה (זה בטח יותר גדול עכשיו הייתי פעם אחרונה לפני שנתיים וגם לפני כן)

• פותח/ת השרשור
השאלה האם זו התמכרות נפשית- זאת אומרת תלוית הרגלים רעים וסביבה.
או שזה התמכרות פיזית- שאנשים יכנסו לקריז אם הם לא יוכלו X סוכר ביום.

ראשית, ההבדל בין השתיים הוא לא תמיד ברור, הרגשות שלך מושפעים מתהליכים כימיים בגוף והגוף שלך מושפע מהרגשות שלך.

שנית, המחקרים שאני כותב עליהם טוענים שזה פיסי ואצל אנשים מסוימים זה חזק יותר בגלל נטייה גנטית. יש גם הצעות למנגנונים פיסיולוגיים אפשריים שגורמים להתמכרות, כך שיש לכך בסיס תאורטי מסוים ולא מדובר בניחוש שלא מבוסס על כלום. זה כמובן לא ודאי עדיין אבל זה מאוד הגיוני לדעתי.

שלישית, בינתיים יש מעט מאוד קבוצות תמיכה לאנשים שמכורים לטלויזיה או למחשב והרבה אנשים מצליחים להגמל ולצאת החוצה לרוץ, כך שזאת לא תופעה שגורמת לאנשים לפגוע לעצמם בבריאות בצורה קיצונית . עם דיאטות, הסיפור שונה וקיצוני בהרבה, זה דומה יותר לסמים. אחוז האנשים שחוזרים להשמין הוא גדול מאוד. יש לך אנשים עם התקפים בולמיים ובכלל נתקלים בהרבה תופעות שבד"כ לא רואים כשמדובר בהתמכרות שהיא נפשית בלבד.

נערך לאחרונה:
ראשית, ההבדל בין השתיים הוא לא תמיד ברור, הרגשות שלך מושפעים מתהליכים כימיים והגוף שלך מושפע מהרגשות שלך.

שנית, המחקרים שאני כותב עליהם טוענים שזה פיסי ואצל אנשים מסוימים זה חזק יותר בגלל נטייה גנטית. יש גם הצעות למנגנונים פיסיולוגיים אפשריים שגורמים להתמכרות, כך שיש לכך בסיס תאורטי מסוים ולא מדובר בניחוש שלא מבוסס על כלום. זה כמובן לא ודאי עדיין אבל זה מאוד הגיוני לדעתי.

שלישית, בינתיים יש מעט מאוד קבוצות תמיכה לאנשים שמכורים לטלויזיה או למחשב והרבה אנשים מצליחים להגמל כך שזאת לא תופעה שגורמת לאנשים לפגוע לעצמם בבריאות בצורה קיצונית . עם דיאטות, הסיפור שונה וקיצוני בהרבה, זה דומה יותר לסמים. אחוז האנשים שחוזרים להשמין הוא גדול מאוד. יש לך אנשים עם התקפים בולימיים וסבל ותופעות שבד"כ לא רואים כשמדובר בהתמכרות שהיא נפשית בלבד.

אני חושב שאנשים עושים קשר במודע ובתת-מודע בין אוכל לבין הרגשה טובה. כולם מכירים את ההרגשה של הטיפה "היי" אחרי ארוחה טובה.
האוכל הוא לפעמים מקום של בריחה אצל אנשים זה לא תמיד קשור למנגונני רעב. יש אנשים שפונים לסמים ויש כאלה שלאכילה אובססיבית. אני חושב שלא כל האנשים בעלי השמנה אוכלים כי הם באמת רעבים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
זה בד"כ התמכרות פסיכולוגית קשה, עם סטרואידים אתה מרים הרבה יותר (בד"כ, תלוי בסייקל) - אתה נראה הרבה יותר טוב, אתה מרגיש הרבה יותר ובכלל זה מביא לך הרגשה אחרת גם כשאתה באימון וגם כשאתה מחוץ אליו, אני לא שמעתי עד היום הרבה אנשים שסיימו את מסע הסייקלים שלהם רק ב1 (וזו הסיבה שאני לא עושה עד היום).

• פותח/ת השרשור
תומר, אני לא חושב שאתה טועה כמובן, אבל אני מניח שגם לא כל המעשנים, מעשנים, רק כי הם חייבים את הסיגריה, הרבה מהם מעלים את המינון כי זה כיף...

בכל אופן, זאת עדיין הצעה מענינת, אני לא הייתי פוסל את הטענה הזאת על הסף בטענה שאנשים חלשים נפשית. גם מכורים להרואין יכולים להגמל בלי טיפולים וקבוצות תמיכה אם הם חזקים נפשית בצורה נדירה, זה לא אומר שצריך לזלזל בשיטות טיפול שמקלות עלהם את התהליך והכאב הפיסי.

כל טענה שאתם מעלים על ההשמנה אפשר להחיל על התמכרות לסדרות טלוויזה למשל ועדיין אחוז הנגמלים הוא גדול בהרבה ותהליך הגמילה קל יותר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה בד"כ התמכרות פסיכולוגית קשה, עם סטרואידים אתה מרים הרבה יותר (בד"כ, תלוי בסייקל) - אתה נראה הרבה יותר טוב, אתה מרגיש הרבה יותר ובכלל זה מביא לך הרגשה אחרת גם כשאתה באימון וגם כשאתה מחוץ אליו, אני לא שמעתי עד היום הרבה אנשים שסיימו את מסע הסייקלים שלהם רק ב1 (וזו הסיבה שאני לא עושה עד היום).
מהצד השני הובא לפה מחקר שהציע שבגלל העלייה במספר הגרעינים בסיב, אז גם אחרי הסייקל התוצאות מבחינת כוח לפחות, ממשיכות להיות עדיפות אצל המתאמן. כך שאולי זה פשוט מוכיח עד כמה אנחנו מין חסר סבלנות.

בכל אופן, לסטרואידים אין התמכרות פיסית, באדיבילדר לא יתדרדר לפשע כנגד שיקול דעתו בגלל שנגמר לו הדיאנבול.

נערך לאחרונה:
תומר, אני לא חושב שאתה טועה כמובן, אבל אני מניח שגם לא כל המעשנים, מעשנים רק כי הם חייבים את הסיגריה, הרבה מהם מעלים את המינון כי זה כיף...

בכל אופן, זאת עדיין הצעה מענינת, אני לא הייתי פוסל את הטענה הזאת על הסף בטענה שאנשים חלשים נפשית. גם מכורים להרואין יכולים להגמל בלי טיפולים וקבוצות תמיכה אם הם חזקים נפשית בצורה נדירה, זה לא אומר שצריך לזלזל בשיטות טיפול שמקלות עלהם את התהליך והכאב הפיסי.

כל טענה שאתם מעלים על ההשמנה אפשר להחיל על התמכרות לסדרות טלוויזה למשל ועדיין אחוז הנגמלים הוא גדול בהרבה ותהליך הגמילה קל יותר.

אני לא יודע מה השיטות לטיפול בהשמנה קיצונית.
אבל דיאטה לצורך ירידה במשקל שאנשים עושים פה היא אף פע לא קיצונית. אתה לא מקצץ פתאום ביום אחד חצי מכמות הקלוריות שהיית רגיל לצרוך אף אחד לא יעמוד בזה לאורך זמן.
זה עניין של הרגלים אם אתה כול שבוע מתחיל להוריד לאט לאט מכמות של הקלוריות זה יהיה הרבה יותר קל.
לפי דעתי הבעיה היא שהשמנים האלה קמים יום אחד בבוקר ואומרים זהו מהיום אני מפסיק לעשות X Y Z ומתחיל לעשות משהו עם עצמי. הם נעים מקיצוניות לקיצוניות וזה מה ששובר אותם בדרך כלל. במקום להפסיק לאכול בכלל עוגות להוריד טיפה כול שבוע עד שמגיעים לנקודה שבא זה מצב סביר. והשיטה זו תקפה לכול סוג של התמכרות לפי דעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית