הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ למשקולנים פה- שאלה

HaMBurGer

משתמש קבוע
1,400
1
נק' מוניטין:
502
1,400
1
שלום לכולם
השאלה הזאת היא למשקולנים פה....

מאז שהתחלתם להתאמן ב WL התוצאות שלכם בספרינטים, קפיצה לגובה, רוחק, קופסאות, דברים כאלה השתפרו? ואם כן עד כמה?

תודה רבה 😃

אגב לא שאלתי את זה בפורום אימונים כי שם המשקולנים פחות מגיבים

כן , מאוד .
כמה אני לא יודע כי לא בדקתי לא לפני ולא אחרי , אבל אתה רואה שיפורים

• פותח/ת השרשור
זה נושא מאוד מורכב, רציתי לדעת אם באמת אפשר לשפר אותו רק באמצעות אימונים מסוג זה ( כמובן עד רמה מסוימת) ואם כן עד כמה מרגישים את זה.

איפה:
somo. seth able, peroman, overpower והדוקטורים של הפורום שיתנו תגובות מקצועיות ( אלכסיייייי, חיימשלי כפרה, רן הסוס ומשה הנביא)

בתור מתחיל , כמעט כל מה שתעשה ישפר אותך אבל לא לאורך זמן.

בסופו של דבר תהיה חייב לבצע את עבודה ספציפית בתחום שאותו אתה מעוניין לשפר וזאת כדי ללמד את הגוף להתגבר על רפלקסים שאמורים להגן עליך מפציעות (רפלקס המתיחה למשל).

זה תלוי בהמון דברים,בעיקר במשקל הגוף שבו עלית
אם לא תעלה במשקל גוף ותשפר את ההרמות שלך משמעותית אז מן הסתפ שתהיה מהיר יותר ותקפוץ רחוק יותר.
אבל אם תשפר את המשקלים לא משמעותית ותעלה 10 קילו אז סביר להניח שההפך יקרה

אני מאוד השתפרתי בתרגילים האלה יחסית למתי שהתחלתי להיתאמן (אולי אצלי זה לא נחשב כי ירדתי בערך מ-23 אחוז שומן למשהו כמו-15), לפי דעתי זה מאוד עוזר! לא ניראה לי שמשהו יגיד לך שזה מגביל אותו.
וניראה לי שיש לי עוד הוכחה לזה: אני מתאמן עם הרבה אתלטים (אני מתאמן בהדר יוסף) והרבה מהאתלטים שעושים את מה שכתבת, עושים גם תרגילי WL לעזור להם להשתפר!

זה נושא מאוד מורכב, רציתי לדעת אם באמת אפשר לשפר אותו רק באמצעות אימונים מסוג זה ( כמובן עד רמה מסוימת) ואם כן עד כמה מרגישים את זה.

איפה:
somo. seth able, peroman, overpower והדוקטורים של הפורום שיתנו תגובות מקצועיות ( אלכסיייייי, חיימשלי כפרה, רן הסוס ומשה הנביא)

שמע אני בקטגוריית משקל של השמנים ואני על א.ש. גבוהה יחסית. ככה גם אם יש שיפורים השומן די מפריע.
זה לגבי קפיצות לרוחק או ספרינטים. זינוק קפיצה מהמקום או ספרינטון קטן בשביל לקפוץ על מישהו השתפרו מאד מבחינת כח מתפרץ ומהירות

נערך לאחרונה:
לגבי ספרינטים אין לי מושג. קפיצות לגובה ולרוחק השתפרו אפילו שעליתי המון משקל. אם זה בגלל הOL או בגלל הסקוואט קשה להגיד, אבל סביר להניח שזה שהסקוואט אצלי יחסית מהיר גם במשקלי מקסימום כנראה קשור.

לגבי ספרינטים אין לי מושג. קפיצות לגובה ולרוחק השתפרו אפילו שעליתי המון משקל. אם זה בגלל הOL או בגלל הסקוואט קשה להגיד, אבל סביר להניח שזה שהסקוואט אצלי יחסית מהיר גם במשקלי מקסימום כנראה קשור.

למה אתה מתכוון סקוואט מהיר במשקלי מקסימום ?

למה אתה מתכוון סקוואט מהיר במשקלי מקסימום ?

הכוונה שלי היא שגם במשקלים שדי קרובים לPR (או אפילו בPR) העליה שלי היא די מהירה יחסית למה שאני רואה אצל אחרים בסרטונים פה, וזה אני מניח קשור לצורת אימונים (וגם לזה שHB הוא פחות מתאים לgrinding). הצד השלילי של זה הוא שהרבה פעמים הסקוואט נראה קל, אבל עם עוד 5 קילו אני לא קרוב ללקום אפילו.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על התגובות

מאמר יפה.
אבל גם משקולנים עושים סקוואט, אמנם לא כמו שעושים בPL כי זה לא המטרה העיקרית שלהם- אבל עושים.

לדעתי זה אחד התחומים היותר מעניינים כי כל כך קשה לשפר אותו ביחס למרכיבי כושר אחרים ( כוח, סיבולת, יציבה ועוד....)

מאמר טוב אלכס
אני אוהב את הגישה שלו שצריך להתחזק
וכל העבודה הפליאומטרית לעשות במסגרת הספורט שלך ולא סתם באימונים

לעיניין ALX רשם לך ואני מסכים איתו
צריך להתחזק ע"י סקוואט/דדליפט ולעשות עבודה ספציפית של מה שאתה רוצה לשפר (ספרינטים/קפיצות...)

רק לעשות סקוואטים בלי להתאמן על ספרינטים יהיה טעות אם אתה רוצה לשפר ספרינטים למשל

הכוונה שלי היא שגם במשקלים שדי קרובים לPR (או אפילו בPR) העליה שלי היא די מהירה יחסית למה שאני רואה אצל אחרים בסרטונים פה, וזה אני מניח קשור לצורת אימונים (וגם לזה שHB הוא פחות מתאים לgrinding). הצד השלילי של זה הוא שהרבה פעמים הסקוואט נראה קל, אבל עם עוד 5 קילו אני לא קרוב ללקום אפילו.

בעקרון כשאתה קם מהר זה די מראה שאתה יכול לעוד.
יש סיכוי שזה משהו פסיכולוגי ?

בעקרון כשאתה קם מהר זה די מראה שאתה יכול לעוד.
יש סיכוי שזה משהו פסיכולוגי ?

בספק, נראה לי שזאת תוצאה של דגשים ספציפיים באימונים. לא הייתי מתפלא בכלל אם גם אצלך זה ככה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית