הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שיפור תוכנית אימונים ביתית קבועה של שנים

• פותח/ת השרשור fish
  • פורסם בתאריך

fish

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
שלום,

אני מתאמן מזה שנים בבית בעזרת משקולת ארוכה (אין לי מושג איך קוראים לזה) וזוג משקולות קטנות, להן ניתן להוסיף דיסקים של משקל.
אני עושה מגוון תרגילים מצומצם:
שכיבות סמיכה ( ידיים רחבות, ידיים צמודות, ומרפקים צמודים לגוף), שלושה סטים מכל סוג של 20 חזרות בהפרש של דקה בין סט לסט
עמידה עם הגב לקיר והרמת המשקולת הארוכה לבית החזה (המרפקים צמודים לצד הגוף- יד קדמית?) שמונה סטים של שמונה חזרות בהפרש של דקה ביניהם
עמידה עם הגב לקיר ומשיכת המשקולת הארוכה מהמפשעה לבית החזה (המרפקים בצד הגוף עולים מעל לקו הכתפיים) שמונה סטים של 14 חזרות בהפרש של דקה ביניהם
ישיבה על כסא והרמת המשקולות הקטנות בידיים ישרות בקשת לצידי הגוף עד שהן נפגשות מעל הראש שמונה סטים של שבע חזרות בהפרש של דקה.

בשני הסטים האחרונים של כל תרגיל אני כל כך מותש שכבר קשה לי להשלים את כל החזרות - לפי זה אני מוסיף חזרות לכל סט.

זה התיאור הכי טוב שאני יכול לתת לתרגילים.
פעם גם הייתי עושה תרגיל בו הגב צמוד לקיר, המשקולת הארוכה על הכתפיים מאחורי העורף ואני מיישר את הזרועות ודוחק אותה מעל הראש, אבל התרגיל הזה היה עושה לי אחרי כמה חודשים כאבי גב אז הפסקתי אותו.
אני משתמש בחגורת בטן.
אינני מעוניין להגדיל את מספר התרגילים או לשנותם, זוהי רוטינה שאני רגיל לה כבר 15 שנה, מתאמן ככה חמישה חודשים, מפסיק שלושה חודשים, מתאמן שוב חצי שנה, מפסיק לשלושה חודשים, וחוזר חלילה לאורך השנים.
יש לי גוף יפה ומעוצב, אני מאוד מרוצה ממנו. השאלה שלי היא כזאת:

אני מתאמן שלוש פעמים בשבוע, כמו שעון (לא מפספס אימון) האימון נמשך בין שעה ושתי דקות לשעה ושמונה דקות.
תמיד אותם תרגילים, תמיד באותו סדר, תמיד אותן חזרות. מדי פעם אני מעלה חזרה אחת או מוסיף סט אחד לתרגיל, אבל זה הגיוון היחיד.

רציתי לדעת אם בתנאים האלה, יהיה יעיל יותר להתאמן רק פעמיים בשבוע במקום 3 פעמים. שמעתי ממישהו שבגלל שמדובר על אותם שרירים כל פעם, עדיף לעשות אימון אחד פחות בשבוע.
האם זה נכון?

לתשובתכם אודה

ערן

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
המטרה שלי היא לשמור על גוף מעוצב שרירי ויפה.
אני בן 35, 1.81, 88 קילו, אחוז שומן ממש ממש נמוך, ריבועים בבטן, רואים את השרירים יפה בכל הגוף למרות שאני לא עובד על כל השרירים, כאמור - איכשהו כל הגוף שרירי - כנראה שיש לי מבנה טוב באופן בסיסי, אני מעוניין לשמור עליו כזה וחושש שאם אוריד אימון אחד בשבוע גם תרד לי מסת השריר או יעלה אחוז השומן או ירדו החיטובים.
זאת בעצם השאלה שלי - בהנחה שאני כבר שנים עושה את אותם התרגילים (התוצאות בהחלט מספקות וזו בלשון המעטה) האם אני יכול להוריד אימון אחד בשבוע ולא לאבד ממה שהשגתי.
יותר מזה - השאלה שלי נובעת בעצם מאדם המתאמן ואמר לי שהיות ואני עושה את אותם תרגילים על אותם שרירים - שלוש פעמים בשבוע, אז אם אוריד אימון אחד זה למעשה *ישפר* לי את התוצאות, כי שלושה אימונים כאלה בעצם רק מתישים את השריר יותר משהם בונים אותו ורציתי לדעת אם זה באמת המצב

נערך לאחרונה:
אם עם מה שעשית עד עכשיו הגעת לתוצאות שאתה רוצה אז סבבה.
אתה יכול להוריד אימון אחד ולהאריך קצת את האחרים.

ברוך הבא, ראשית, האימון שלך לא טוב בכלל: בחירת תרגילים לא טובה והמון עבודה, מה זה לעשות 8 סטים??

הייתי ממליץ לך לקרוא מאמרים בפורטל ולעבוד בצורה מסודרת ונכונה יותר, זה יעשה לך רק טוב.

בהצלחה!!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית