הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איכות חיים

HaMBurGer

משתמש קבוע
1,400
1
נק' מוניטין:
502
1,400
1
שלום לכולם...

אני כבר הרבה זמן חושב על זה שבעתיד אין הרבה סיכויים שאני אגור בארץ בגלל שפשוט בן אדם ממוצע, עם תואר שני נראה ככה:

חי על המשכנתא\ שוכר איזה זבל, יש לו איזה מכונית צעצוע כמו יונדאי גטס יד שניה, חי בחברה שהיא זבל.

אני מתכוון שלגור בארץ לא משתלם מהבחינות העיקריות ( כלכלה, חברה, תרבות, בריאות, מזג אוויר ועוד).

איפה נראה לכם אדם בעל השכלה גבוה ( נגיד תואר שני במקצוע נדרש) שטוב במה שהוא עושה יוכל לחיות בכבוד +?
לדוגמא:
יכולת לקנות דירה גדולה ומרווחת מבלי לפשוט את הרגל, מכונית נחמדה, חי בחברה נעימה יותר...

אני לא מחפש קסמים ויודע שאין כזה דבר שהכסף נופל מהשמיים ובכל מקום אף אחד לא מבטיח לך שתצליח, אבל אני מדבר בכללי. אני פשוט לא רוצה לחיות כמו שהזכרתי מקודם ( ראה שורה 3). אבל רמת החיים בישראל חרא. וזאת עובדה

תודה רבה 😉😃
ומי שמתכוון לכתוב: " אחי תילחם על איפה שאתה נמצא\ זאת מדינת היהודים\ רמת החיים פה גבוה| פשוט שלא יגיב פה כי אני נותן לו תשובה:
אני לא רוצה להשאר במקום שלא טוב לי במידה ובמקום אחר יכול להיות יותר טוב. אם זאת ההגדרה של לוותר אז אני וותרן.

שוב תודה

נערך לאחרונה:
אבל אחי תילחם על איפה שאתה נמצא זאת מדינת היהודים רמת החיים פה גבוה וזאת ההגדרה של לוותר

שמעתי הרבה דברים טובים על שוויץ, אבל אני חושב שדיי קשה לקבל אזרחות

בכל מקום, וגם בארץ. השאלה מה אתה מחפש ומה האופציות שלך.

אחד הדברים הקשים ביותר בלהגור למדינה אחרת היא מהבחינה החברתית (כולל שפה וניתוק קשרים שיצרת עד כה) וההוכחה לשווי הכלכלי שלך במדינה בו לא צברת נסיון עבודה (ושוב, שפה) ואפילו לך תדע כמה התואר שלך שווה בעינם (ולמה להם להעדיף זר?)

אחרי כל הביעוס הזה, אני יכול להגיד לך, שלפעמים אני מפנטז על לגור בעתיד הדיי רחוק באיזה כפר שקט באיטליה\ספרד...(לי אגב יש אזרחות צרפתית)

האמת שאני חולם לסיים תארים גבוהים בהנדסה ואז לעבור לגרמניה,רק לגרמניה,אם לא יצא גרמניה אז להשאר פה כמובן

לא יודע בקשר לסקנדינביה, אבל בקנדה כדי לקבל אזרחות אתה צריך לעבור כמה מבחנים באנגלית + יש להם עבודות "מועדפות" כביכול שחסר להם, אם אתה נכלל ברשימה אתה יכול לעבור לשם ואחרי משהו כמו שנתיים אתה מקבל אזרחות. בכל מקרה האיכות חיים שם הרבה יותר גבוהה... זוג שאני מכיר היגר לקנדה - פה היה בעל דירת שכירות - שם יש להם בית פרטי, אוטו חדש וחיים ברמה הרבה יותר גבוהה ושניהם עדיין עובדים באותן עבודות.

לא יודע בקשר לסקנדינביה, אבל בקנדה כדי לקבל אזרחות אתה צריך לעבור כמה מבחנים באנגלית + יש להם עבודות "מועדפות" כביכול שחסר להם, אם אתה נכלל ברשימה אתה יכול לעבור לשם ואחרי משהו כמו שנתיים אתה מקבל אזרחות. בכל מקרה האיכות חיים שם הרבה יותר גבוהה... זוג שאני מכיר היגר לקנדה - פה היה בעל דירת שכירות - שם יש להם בית פרטי, אוטו חדש וחיים ברמה הרבה יותר גבוהה ושניהם עדיין עובדים באותן עבודות.

איזה עבודות למשל?
נהגי משאית וכו' או אקדמאים ומהנדסים למשל?

בתור אחד שגר באיטליה כחודש ואולי בקרוב גם לכמה שנים טובות, אני נוטה להסכים אתך...

האוכל, זול יותר.
שמן זית ב15 שקל, חלב ב3, קופסא ענקית של גבינת מוצרלה ב10, פיצה משפחתית עם שווארמה(!), בתור תוספת ב30 שקל...

כלי רכב, הרוב המוחץ, חדשים, ברצינות לא ראיתי באיטליה(ועוד בפאביה, שזה אומנם בצפון, אבל לא מקום עם הרבה כסף כמו מילאנו או רומא), מכוניות ישנות, ראיתי מלללא bmw ומלא audi a8, ובסיבוב שעשיתי במילאנו ראיתי אפילו לאמבורגיני דיאבלו בבעלות של בנאדם פרטי....

הדיור למשל במילאנו, יותר זול מאשר בתל-אביב.

חברה טובה יותר...

מה שכן, הבירוקרטיה הישראלית, הרבה הרבה(ושוב אני מדגיש, הרבה!), פחות מעצבנת מהבירוקרטיה באיטליה, ששם זה פשוט כמו לדבר אל הקירות, ככה שלא הכל יתורונות...

כמובן שגם מבחינת עבודה, אין מה להשוות האיטלקים אלה אולי הפרזיטים הכי גדולים בכל אירופה, יום ראשון חופש, יום שבת 90% מהחנויות סגורות, יום רגיל כל החנויות שהם לא ברים/פאבים וגם 50% מהמסעדות נסגרות ב7~
יש ימים שבהם אפילו בתי מרקחת עושים תור מי פתוח ומי לא...

בקיצור, אין מקום להשוואה.

בתור אחד שגר באיטליה כחודש ואולי בקרוב גם לכמה שנים טובות, אני נוטה להסכים אתך...

האוכל, זול יותר.
שמן זית ב15 שקל, חלב ב3, קופסא ענקית של גבינת מוצרלה ב10, פיצה משפחתית עם שווארמה(!), בתור תוספת ב30 שקל...

כלי רכב, הרוב המוחץ, חדשים, ברצינות לא ראיתי באיטליה(ועוד בפאביה, שזה אומנם בצפון, אבל לא מקום עם הרבה כסף כמו מילאנו או רומא), מכוניות ישנות, ראיתי מלללא bmw ומלא audi a8, ובסיבוב שעשיתי במילאנו ראיתי אפילו לאמבורגיני דיאבלו בבעלות של בנאדם פרטי....

הדיור למשל במילאנו, יותר זול מאשר בתל-אביב.

חברה טובה יותר...

מה שכן, הבירוקרטיה הישראלית, הרבה הרבה(ושוב אני מדגיש, הרבה!), פחות מעצבנת מהבירוקרטיה באיטליה, ששם זה פשוט כמו לדבר אל הקירות, ככה שלא הכל יתורונות...

כמובן שגם מבחינת עבודה, אין מה להשוות האיטלקים אלה אולי הפרזיטים הכי גדולים בכל אירופה, יום ראשון חופש, יום שבת 90% מהחנויות סגורות, יום רגיל כל החנויות שהם לא ברים/פאבים וגם 50% מהמסעדות נסגרות ב7~
יש ימים שבהם אפילו בתי מרקחת עושים תור מי פתוח ומי לא...

בקיצור, אין מקום להשוואה.
תזכיר לי מה שכר המינימום באיטליה?,אני יודע שפחות מבארץ

בתור אחד שהיה גר בהולנד (איזור אוטרכט) כחצי שנה, אין מה להשוות, הקצב חיים באירופה זה דבר שהוא חסרון ויתרון וגם עניין של הרגל.
פה בישראל הכל זז מהר, ותמיד פתוח ועובדים מסביב לשעון.
בשלב יותר מבוגר של החיים לעבוד פחות, להרוויח יותר (או ביושר) וגם זמן פנוי ושלווה זה בעיניי יתרון גדול.
בתור צעיר, ישראל זה אחלה מקום.

מבחינה כלכלית נעשים הרבה שינויים באירופה כרגע, עם האיחוד האירופאי, מדינות על סף קריסה כלכלית (ספציפית איטליה) והגירה המונית של מוסלמים למדינות ה"נאורות" שמחסל את התנאים הסוציאלים שעבדו עד עכשיו לא רע.

יש דווקא מקום שלבנאדם ממוצע ישר מקבל טירה עם משרתים כאלה שמנפנפים עליך עלי דקל ודוגמניות מאכילות אותך בענבים
בנוסף להיות בלי חמש מרצדסים\BMW\פורשה בחנייה זה בושה.
ובעניין התרבות אז יש שם תרבות גבוהה.
המקום הזה נקרא ארץ לעולם לא.

כל חודש מישהו בה בנאדם ופותח פוסט וחושב שמגיע לו להיות מיליונר פה ולחיות כמו אחד כזה.
אם זה היה כ"כ פשוט אתה לא חושב שכל האנשים היו עושים את זה?
ועכשיו ברצינות, כדי לחיות "טוב" צריך להיות טוב.
שתסיים את התואר הראשון והשני דבר איתנו

יש דווקא מקום שלבנאדם ממוצע ישר מקבל טירה עם משרתים כאלה שמנפנפים עליך עלי דקל ודוגמניות מאכילות אותך בענבים
בנוסף להיות בלי חמש מרצדסים\BMW\פורשה בחנייה זה בושה.
ובעניין התרבות אז יש שם תרבות גבוהה.
המקום הזה נקרא ארץ לעולם לא.

כל חודש מישהו בה בנאדם ופותח פוסט וחושב שמגיע לו להיות מיליונר פה ולחיות כמו אחד כזה.
אם זה היה כ"כ פשוט אתה לא חושב שכל האנשים היו עושים את זה?
ועכשיו ברצינות, כדי לחיות "טוב" צריך להיות טוב.

סיימתי את התואר השני שני שלי לפני יותר מ-7 שנים. איפה הטירה שלי?

אם יורשה לי לשאול, בתור מה אתה יכול לייעץ?
פשוט קשה לי להאמין שאתה, נערון בן 17, יכול לתת עצות למישהו בנושא.

---------- התגובה התווספה ב 19:26 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:26 ----------

בארץ לעולם לא.

אתם חיים בסרט אם אתם חושבים שתואר ראשון\שני\שלישי יפתור לכם את כל הצרות ויביא אתכם לחיות טוב. הוא יכול לפתוח דלתות לא לכולם ולא תמיד.

ביותר פעמים מאשר לא, גם תואר שלישי לא יפתח דלת לחו"ל אלא אם מישהו מתאהב בך או שמה שאתה עושה עשוי לתרום לאוניברסיטה מסוימת. עברו הזמנים שיוסי ילד הפלא המתמטי משכונת הפחונים בקריית גת קיבל עבודה בפרינסטון בלי שהוא עשה שם תואר + עבד שם כעוזר הוראה + מישהו ממש אבל ממש רצה שהוא יהיה שם.

התכוונתי שיסיים את התואר שני ואז ישאל איפה "כדאי לחיות" כי הוא כתב שזה מה שהוא רוצה לעשות קודם כל.
זה לא אומר שכל בנאדם שסיים תואר שני יצליח ולזה התכוונתי.

---------- התגובה התווספה ב 20:46 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:45 ----------

אם יורשה לי לשאול, בתור מה אתה יכול לייעץ?
פשוט קשה לי להאמין שאתה, נערון בן 17, יכול לתת עצות למישהו בנושא.
.
כן כי זה לא אפשרי שלבנאדם יהיה ידע בנושא בלי יחס לגיל שלו.
ואגב זה שאתה לא מבין למה התכוונתי זה נותן חיזוק.

בתור אחד שהיה גר בהולנד (איזור אוטרכט) כחצי שנה, אין מה להשוות, הקצב חיים באירופה זה דבר שהוא חסרון ויתרון וגם עניין של הרגל.
פה בישראל הכל זז מהר, ותמיד פתוח ועובדים מסביב לשעון.
בשלב יותר מבוגר של החיים לעבוד פחות, להרוויח יותר (או ביושר) וגם זמן פנוי ושלווה זה בעיניי יתרון גדול.
בתור צעיר, ישראל זה אחלה מקום.

מבחינה כלכלית נעשים הרבה שינויים באירופה כרגע, עם האיחוד האירופאי, מדינות על סף קריסה כלכלית (ספציפית איטליה) והגירה המונית של מוסלמים למדינות ה"נאורות" שמחסל את התנאים הסוציאלים שעבדו עד עכשיו לא רע.

בתור אחד שהיה גר שנתיים בהולנד אני מסכים, אלא אם כן המעבר הוא לצורך לימודים\עבודה ספציפית אז יש לדעתי סיבה טובה לעבור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית