הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שוקל להתחיל SS... כמה שאלות

• פותח/ת השרשור mojomj
  • פורסם בתאריך

mojomj

משתמש מתחיל
247
2
נק' מוניטין:
2
247
2
אני עדיין לא לגמרי החלטי לגבי זה, כרגע אני על AB אך אני שוקל להתחיל לעשות SS על מנת להתקדם יותר מהר מבחינת העלייה במסה. קראתי את המאמר בפורום כבר כמה פעמים ואני חושב שהבנתי פחות או יותר את העניין. כמה דברים שאני רוצה לדעת לפני שאני הולך על התוכנית

1. סיבה אחת עיקרית שאני שוקל אם להתחיל את התוכנית או לא היא מספר האימונים בשבוע. קודם כל עכשיו זה חודש של חגים ככה שיוצא שהמכון כושר יהיה סגור בחלק מהימים שבהם אני אהייה אמור להתאמן ואולי יצא לי להתאמן פעמיים בשבוע לפעמים במקום 3. בנוסף, בנובמבר אני מתחיל ללמוד לימודים אקדמאיים ויכול להיות (לא בטוח) שיהיו פעמים שבהם אוכל להתאמן פעמיים במקום 3 (תלוי בכמה לחוצים יהיו הלימודים מבחינת מטלות ומבחנים).

אם כך, השאלה היא, האם יש טעם לעשות SS גם אם יהיו פעמים שבהם אאלץ להתאמן רק פעמיים בשבוע במקום 3 (כמובן אני מקווה שלא יהיו הרבה כאלה או בכלל אבל צריך לקחת בחשבון שאולי כן יהיו כי הלימודים הם מ 8 בבוקר עד 17:15 אחה"צ). זה יפגע בי משמעותית?

2. משהו שלא הבנתי לגבי החימום... מי שעושה את התוכנית, אתם באמת עושים חימום של 10 דקות לפני כל אחד מהתרגילים כמו שמתואר במאמר? זה נשמע לי מעייף ובנוסף גם אולי מאריך את הזמן שבו אני אבלה במכון כושר.

תודה 😃

1) בכל תוכנית אפשרית, שני אימונים בשבוע לא יקדמו אותך למקום כלשהו או יאפשרו לך עלייה פרוגרסיבית\מסה, לא משנה מה תבחר לכן זה לא פאקטור בלהתחיל SS או לא
מלבד זאת שני אימונים בשבוע לא יהיו כל כך קריטיים אם זה לא יקרה לתקופותף קורה שמפספסים אימונים לפעמים. כן זה יכול לפגוע בהתקדמות לפעמים בתוכניות ליניאריות כמו של ביל סטאר, אבל זה לא סוף העולם

2) כן, למרות שאפשר לעשות אותו יותר קצר (לפחות מה שאני עשיתי) אבל התחלתי עם משקל נמוך והעלתי את המשקל כל פעם והורדתי את החזרות, לוקח בסביבות ה ~4 סטים, הם מהירים ולא מעייפים

• פותח/ת השרשור
אז אתה עושה 4 סטים מכל תרגיל עוד לפני שהתחלת עם ה 3 סטים העיקריים של האימון? כמה זמן יוצא לך להיות במכון עד שאתה מסיים את כל האימון כולל החימום?

אני לא מסכים ששני אימונים בשבוע לא יקדמו אותו. זה מצב פחות אידיאלי מ3 אימונים.

גם אני לומד (תודה לאל לא נשאר הרבה) אפשר להתאמן מוקדם בבוקר לפני הלימודים או אחרי הלימודים לא כזה ביג דיל. (אני גם עובד+לומד).

איך לבצע חימום זה משהו שלטעמי נקבע לפי ניסוי וטעייה.

לגבי משך האימון יש אימונים שההתאוששות בין הסטים מעייפת אבל סדר גודל 60-90 דקות לאימון יכול ליהיות זמן טוב.

דווקא בתוכנית כוח בשונה מתוכניות HST או פיצולים כמו ABC האימונים ארוכים יותר.

יותר נכון, התכוונתי ששני אימוני בשבוע לא אמורים להוות חשיבות לגבי סוג התוכנית שתבחר, לא ניסחתי כמו שצריך

• פותח/ת השרשור
הבנתי... בכל אופן, בימים שאני לומד אין סיכוי להתאמן בבוקר. המכון נפתח ב 6:30 בבוקר ואני צריך להיות בלימודים כבר בשעה 8. זה לא ריאלי. מה שאומר שאני אתאמן אחרי הלימודים שזה בשעות הערב. כרגע אני בתוכנית AB שלוקחת לי לא יותר משעה. שעה וחצי זה כבר נשמע לי גבולי מאוד אז אני מקווה שלא אצטרך לחרוג יותר מזה.

האם יש אפשרות להחליף את הבנט אובר למתח רחב? או שעדיף שלא?

אגב, שאלה שיכולה להישמע טיפשית בקשר לשינה בלילה.. האם השינה צריכה להיות רצופה מבחינת השעות על מנת שהפרשת ההורמון תהייה אידאלית? (לפעמים יוצא שקמים בלילה לשירותים וכו')

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אז התחלתי היום SS בפעם הראשונה אחרי כמה זמן שהייתי על AB. אני לא רוצה לפתוח עוד נושא בשביל זה אז ארשום פה..

קודם כל לעומת AB הרגשתי שפחות התאמצתי אבל אני משער שזה בגלל שאני מתחיל במשקלים קטנים בהתחלה אז בסדר.

המשקלים שהרמתי הם

סקוואט - 20
בנץ - 10
דדליפט - 30

לגבי הבנץ', עד עכשיו הייתי עושה עם דאמבלים וזו פעם ראשונה שאני עושה עם מוט. יוצא לפעמים שאני זז טיפה מצד לצד עם המוט (קטע של שיווי משקל). השאלה היא האם זה נורמלי להרגיש טיפה חוסר יציבות או שאולי אני מחזיק לא טוב את המוט? את המוט אני מחזיק ככה שהזרת שלי נמצאת על הטבעת שבמוט ואני יושב כך שהראש שלי נמצא לפני המוט ולא מאחוריו.

עוד משהו בנוגע לבנץ.. האם לכל אחד פה יש מישהו שמשגיח במקרה וזה נהייה קשה ועוזר להניח את המוט? כי אצלי אין אף אחד שישב לידי אז אני תוהה מה עושים כשהמשקלים נהיים כבדים יותר ופתאום מגיעים לכשל

נערך לאחרונה:
אז התחלתי היום SS בפעם הראשונה אחרי כמה זמן שהייתי על AB. אני לא רוצה לפתוח עוד נושא בשביל זה אז ארשום פה..

קודם כל לעומת AB הרגשתי שפחות התאמצתי אבל אני משער שזה בגלל שאני מתחיל במשקלים קטנים בהתחלה אז בסדר.

המשקלים שהרמתי הם

סקוואט - 20
בנץ - 10
דדליפט - 30

לגבי הבנץ', עד עכשיו הייתי עושה עם דאמבלים וזו פעם ראשונה שאני עושה עם מוט. יוצא לפעמים שאני זז טיפה מצד לצד עם המוט (קטע של שיווי משקל). השאלה היא האם זה נורמלי להרגיש טיפה חוסר יציבות או שאולי אני מחזיק לא טוב את המוט? את המוט אני מחזיק ככה שהזרת שלי נמצאת על הטבעת שבמוט ואני יושב כך שהראש שלי נמצא לפני המוט ולא מאחוריו.

עוד משהו בנוגע לבנץ.. האם לכל אחד פה יש מישהו שמשגיח במקרה וזה נהייה קשה ועוזר להניח את המוט? כי אצלי אין אף אחד שישב לידי אז אני תוהה מה עושים כשהמשקלים נהיים כבדים יותר ופתאום מגיעים לכשל
אני חושב שזה בגלל שזאת הפעם הראשונה שאתה עושה בנץ'.
אתה פשוט יכול לבקש ממישהו שישמור עלייך לא קשה למצוא (במקרה הכי גרוע של כשל פשוט תגלגל את המוט מעליך קרה לי פעם 🤡 )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית