הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יום סיירות

• פותח/ת השרשור
יום סיירות באוקטובר זה יומיים, כל כך הרבה אנשים שאלו אותי את זה.

עצה לכל משתמש עתידי באתר שקורא את זה ויש לו יום סיירות באקטובר - דחה לינואר, אתה תישן בקושי שעה בלילה וגם זה על אבן שתקועה לך בגב ובתחת עם חול בכל מקום, זרקור בפנים ומסיבת מוזיקה מזרחית ברקע, אמנם אתה אמור לחוות דברים גרועים בהרבה בצבא אבל אם אתה רוצה לשפר את הסיכויים שלך לך לינואר.

דיבון, אתה ביקשת גיבוש או שהתגייסת כבר ורק אז ביקשת?
כי עד דצמבר אני חושב שיש לי זמן לשפר את הכושר שלי במידה מספקת.

קיבלתי, אני מתגייס במרץ
ואני לא רואה שום היגיון שיום סיירות בינואר זה יום אחד ובאוקטובר זה יומיים..

פשוט תתקשר לצבא, תשאל אותם אם יש לך גיבוש צנחנים בדצמבר, אם אין תבקש ותתחיל לחפור להם

לפותח הפוסט כמה דברים..
אם אתה רוצה שייטת הדרך הקלה יותר היא גדנ"ע צלילה ואם אתה עובר אתה מקבל גיבוש.
גדנע זה 5 ימים של קיטנה אז אין לך מה לדאוג.
בקשר לגיבוש: הם מחפשים אנשים בכושר בסיסי ומעלה עם פוטנציאל להשתפר, זה מהבחינה של הכושר.
המרכיב העיקרי שהם מחפשים בגיבוש הוא שתעזור ותיהיה בולט.
הנוסחה המנצחת היא כושר בסיסי+ וליהיות בולט בכל שלב בגיבוש.
עוד משהו, מישהו פה כתב שהמכין הוא 9 חודשים וטעה, המכין הוא 4 חודשים של גהנום.
אם הוא היה 9 חודשים אין מישהו שהיה שורד אותו

אכן, המכין הוא 4 חודשים של השפלה וגהנום, ראיתי בעיניים שלי.

7 חודשים ראשונים אתה עושה טירונות+אימון מתקדם עם חטיבת הנח"ל. לאחר מכן אתה נשלח לעוד 7חודשים +- של 'מכין' בבסיס השייטת שממוקם בעתלית.
הזמנים תמיד משתנים, קחו לדוגמה את בן דוד שלי שלא מזמן בדיוק סיים מסלול נח"ל בסביבות ה6 חודשים שבעיקרון זה אמור להיות 7-9 חודשים. זה משתנה, אף אחד לא סופר את הימים.

בגיבוש צנחנים אתה יכול לקבל מאותר דובדבן, אחרי זה בגיבוש יחטיות אתה כביכול עושה גיבוש דובדבן והסיכוים שתעבור גבוהים (הסטטיסטיקות אומרות 60%). בנוסף אם אתה ממש שפיץ אתה יכול לקבל בגיבוש יחטיות מגלן. שאר היחידות שאתה יכול לקבל מהצנחנים זה הגדס"ר שגם נחשב רציני מאוד

ידוע שכל היחידות המובחרות בצנחנים הם מאוד טובות. אבל לדעתי זה קצת שטות לומר שמגלן 'יותר טוב' מדובדבן..
אל תשכח שיש לך את יחידת הימ"ס בדובדבן, שלדעתי, אולי אחת מהיחידות הכי קשוחות אם לא הכי בצה"ל. יחידה שבונים בה מתנקשים.

יש לי גם שאלה אליך- רשמת שביום השני נפלת, יום סירות זה לא יום אחד ?

היום סיירות אכן היה יומיים, לא 'עובדים' עליכם.

7

ידוע שכל היחידות המובחרות בצנחנים הם מאוד טובות. אבל לדעתי זה קצת שטות לומר שמגלן 'יותר טוב' מדובדבן..
אל תשכח שיש לך את יחידת הימ"ס בדובדבן, שלדעתי, אולי אחת מהיחידות הכי קשוחות אם לא הכי בצה"ל. יחידה שבונים בה מתנקשים.

לא אמרתי שמגלן יותר טובים מדובדבן! אבל הרבה יותר קשה להתקבל למגלן מגיבוש יחטיות של הצנחנים מאשר דובדבן (במידה ואתה מאותר דובדבן).
בנוגע לימ"ס- אתה חושב שאתה קצת מבולבל. דובדבן אכן עובדים בצורה מסוערבת לפעמים אבל הסיכוי שלך להגיע לפלגה המסוערבת נמוך מאוד (5%). יש לך את יחידת הימ"ס של מגב- אליה אתה מגיע אחרי טירונות של מגב ויציאה לגיבוש כשאתה כבר חייל. וכן, השמועות אומרות שהימ"ס הם היחידה הכי מטורפת בצהל (אפילו אנשי שייטת אמרו לי שהם חיות טרף אחד אחד)

7 חודשים ראשונים אתה עושה טירונות+אימון מתקדם עם חטיבת הנח"ל. לאחר מכן אתה נשלח לעוד 7חודשים +- של 'מכין' בבסיס השייטת שממוקם בעתלית.
הזמנים תמיד משתנים, קחו לדוגמה את בן דוד שלי שלא מזמן בדיוק סיים מסלול נח"ל בסביבות ה6 חודשים שבעיקרון זה אמור להיות 7-9 חודשים. זה משתנה, אף אחד לא סופר את הימים.

בגיבוש צנחנים אתה יכול לקבל מאותר דובדבן, אחרי זה בגיבוש יחטיות אתה כביכול עושה גיבוש דובדבן והסיכוים שתעבור גבוהים (הסטטיסטיקות אומרות 60%). בנוסף אם אתה ממש שפיץ אתה יכול לקבל בגיבוש יחטיות מגלן. שאר היחידות שאתה יכול לקבל מהצנחנים זה הגדס"ר שגם נחשב רציני מאוד

היום סיירות אכן היה יומיים, לא 'עובדים' עליכם.

אוקיי אז אני יתקן אותך קצת.... כמו שאמרתי טירונות בנחל זה 4 חודשים ועוד חודשיים אימון מתקדם... אחרי זה מגיעים לעתלית ועושים מכין שהוא 4 חודשים וממשיכים את המסלול.... המסלול כולו נפרס לפי שבועות... אל תבלבל את המוח ותגיד שיכול ליהיות שהמכין הוא 7 חודשים פלוס מינוס כמו שאמרתי הכל מדוד לפי שבועות וימים...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית