הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התחלתי SS לפני כמה ימים

HENHRATI15

משתמש מתחיל
85
1
נק' מוניטין:
23
85
1
עשיתי חתירה .. כפי שמתואר במדריך כאן בפורום אבל בכל מקרה אני מרגיש לחץ קטן על הגב...אפשרי לעשות אולי חתירה יד יד עם משקולת בודדה ?

לא.
ותעלה סרטון אולי הטכניקה לא נכונה. יכול להיות גם שהזוקפים שלך פשוט חלשים וצריכים להתחזק קצת או שזה מטכניקה לא טובה.

התקדמות יותר איטית במשקלים וגם יש הגבלה של משקל בדאמבל של המכון שלך
אלא אם אתה רוצה להתחיל להתעסק בקשירות וחיבורי משקולות (לא מומלץ)

את האמת ביד יד ההתקדמות יותר מהירה(מהנסיון האישי שלי).
מה המקסימום? 45 קילו? אני חותם לך שעד החיטוב הוא לא מגיע ל 35 - 40 קילו דאמבל.
אם יותר נוח לו ככה אז למה לא..

נערך לאחרונה:
את האמת ביד יד ההתקדמות יותר מהירה(מהנסיון האישי שלי).
אני חותם לך שעד החיטוב הוא לא מגיע ל 40 קילו דאמבל.

אם אתה מדבר מנסיון אישי, אז אצלי שיפור בחתירה עם מוט שיפר את החתירה עם דאמבל, ולא ההפך

אם אתה מדבר מנסיון אישי, אז אצלי שיפור בחתירה עם מוט שיפר את החתירה עם דאמבל, ולא ההפך

לא התכוונתי ההפך. חתירה עם מוט גם שיפר לי את החתירה עם דאמבל.(אין פה ויכוח בכלל)
אמרת שההתקדמות יותר איטית בדאמבל אז אמרתי שאצלי ההתקדמות בדאמבל היית מהירה.

שאלה: האם אני יכול לעשות חתירות עם משקולות יד, T-BAR, חתירות ב-45 מעלות או חתירות ייטס (על שם דוריאן ייטס) במקום חתירות פנדלי (Pendlay).
תרגיל החתירה, כאשר מבוצע עד מטה (להוריד לגמרי את המוט על הריצפה, בדומה לדדליפט), נותן לנו יותר טווח תנועה ומשפר את המהירות שלנו ו "התפוצצות" בתרגיל, מה שמקנה למתאמן לפתח את כוחו המתפרץ. על פי כל זאת, תרגיל החתירה הוא המועדף והתחליף האידאלי לפאוורקלין.
תרגיל החתירה עם מוט הוא תרגיל עדיף בהרבה יותר מכל תרגילי החתירה איי שם, ביניהם נמצא: T-BAR, חתירה עם משקוליות יד וכל חתירה עם מוט שהוא לא אולימפי ( מוט של 20 ק"ג). בנוסף, חתירה עם מוט יהיה תרגיל מתאים לתוכנית הזו ספציפית, בין היתר ההורדה של המוט עד הריצפה וההרמה מהריצפה בכל חזרה היינו כלי יעיל מאוד להמשיך הקריירה שלכם באימוני המשקולות. כמו כל כלי, השתמש בו בחכמה ואל תגזים ותעשה שטויות.

מתוך:
http://www.kilogram.co.il/2037/starting-strength-שאלות-ותשובות/#9
הוא מתאמן SS ולתוכנית הזאת ספציפית הכי מתאים ורצוי חתירה עם מוט.

אם בחתירה אנו עוסקים, רציתי לשאול, האם תרגיל החתירה מפתח גם את שרירי "הכנפיים" ביעילות כמו שהמתח עושה?

אבל מתח לא נכלל בתוכנית המקורית של SS... אם ככה יהיה נכון להחליף את ה BOR בתרגיל המתח?

אני לא מבין כבר פעמיים שאלת את אותה שאלה בניסוח שונה וענו לך ואתה שואל שוב.. אתה יכול לעשות או מתח או BOR תבחר מה שאתה רוצה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית