הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם צריך כוריגון ב PCT לאחר סייקל קצר?

bigredmonster

משתמש מתחיל
45
0
נק' מוניטין:
0
45
0
אהלן ,אני צריך תשובה או מעדי או ממשה 😃
סיימתי סייקל ביום חמישי האחרון פרסמתי כאן נושא לגבי שאלה מסויימת ותודה על התשובה המהירה,
יש לי שמה חשש קטן שלא השתמשתי בכוריגון,זה סייקל ראשון,
הסייקל היה קצרצר כ6 שבועות דיאנבול כששבועיים ראשונים 20 מ''ג ומעלים ל30 לשבועיים נוספים ו40 מ''ג לשבועיים אחרונים,סוסטנון 6 זריקות פעם בשבוע 250 מ''ל לשבועיים ראשונים ו500 מ''ל ל4 שבועות הנותרים
השתמשתי בליב 52, במולטי ויטמין,ויטמין C,ויטמין B12,אומאגה 3,פרו וירון,נולבדקס אני משתמש עכשיו יחד עם טריבולוס ואיכה-כלומיד כחלק מהPCT
האדם שלקחתי ממנו את החומרים טען שלא צריך כוריגון לסייקל קצר ואיכה כלומיד בעצם דומה באפקטיביות שלו לכוריגון
אני חושש שאולי יכול להווצר בעיה בעקבות חוסר שימוש בכוריגון
עדי\משה אני שואל אותכם כי אתם המומחים פה בנושאים האלה,יש לי ממה לחשוש?
תודה על העזרה

• פותח/ת השרשור
פרולקטין שכחתי לבקש,LH וFSH לא נמוכים מידי עדי?
בקשר לגדילן מצוי אני לוקח עדיין.בלוטת תריס ניראה גבוה מידי?

הערך גבוה אבל זה מציין דווקא תת-פעילות של הבלוטה.
זה לא ברמה שצריך להתייחס לזה ממש, זה נורא משתנה ותלוי בהרבה גורמים.

• פותח/ת השרשור
הבנתי ,עוד חודשיים אני יעשה בדיקה נוספת,תגיד LOU-BEGA ,רמות הLH וFSH אומנם בנורמה,אבל זה לא נמוך מידי מהממוצע?

פרולקטין שכחתי לבקש,LH וFSH לא נמוכים מידי עדי?
בקשר לגדילן מצוי אני לוקח עדיין.בלוטת תריס ניראה גבוה מידי?
זה מה שאתה רוצה שיהיה. כי הטסט טוטאל שלך בנורמה. אם הטסט היה נמוך והערכים של LH ו FSH היו כמו שהם אז זה מראה שהתאוששות היא איטית. אבל שטסט בנורמה LH ו FSH יהיו נמוכים.

זה מה שאתה רוצה שיהיה. כי הטסט טוטאל שלך בנורמה. אם הטסט היה נמוך והערכים של LH ו FSH היו כמו שהם אז זה מראה שהתאוששות היא איטית. אבל שטסט בנורמה LH ו FSH יהיו נמוכים.

עדי ראיתי שהערכי כבד שלו קצת מעל הנורמה
שלוקחים דיאנבול 30 מ"ג כמה הערכים עולים בערך בזמן השימוש ותוך כמה זמן הם יורדים חזרה ?

זה חשוב מאוד לבדוק מה הם הערכים לפני תחילת בסייקל כי לא תמיד הסקאלה בבדיקות דם היא מדוייקת. לאדם יכולים להיות ערכים גבוהים מהסקאלה וזה נורמאלי בשבילו ככה הכבד שלו מתפקד. (כמוני לדוגמא) אז חשוב לעשות בדיקה לפני כדי לברר מה רמות base שלך ואז תדע לאיזה ערכיים צריך לחזור לאחר הסייקל.

הערך גבוה אבל זה מציין דווקא תת-פעילות של הבלוטה.
זה לא ברמה שצריך להתייחס לזה ממש, זה נורא משתנה ותלוי בהרבה גורמים.
זה לא נכון. אתה טועה ומטעה. ערך גבוה מראה פעילות יתר.
בנוסף, המספרים של התפקודי כבד לא זניחים. אולי הם זניחים לאנשים מזריקים.

• פותח/ת השרשור
עדי שאלה נוספת,אז מה להשתמש לאחר הבדיקה ,בגדילן מצוי אני משתמש עדיין ,ליב52 השתמשתי לפני,
יש עוד משהו שאתה ממליץ עליו להשתמש בו?

הבנתי איפה הטעות הסמנטית שלי.😣
בלוטת התריס עצמה אכן בפעילות יתר אך התכוונתי שהמצב הכללי נקרא תת פעילות של בלוטת התריס.

לגבי הערכים של תפקודי הכבד שאלתי את הרופא שלי לגבי זה וגם הוא טוען שמדובר בעליה מינורית וזניחה כל עוד לא תהיה מדובר במצב סטטי או זמני כלפי מטה.

לפותח הפוסט אם בא לך לקרוא בפשטות:
http://www.health-pages.co.il/article.php?article_id=3494

אתה שוב טועה. זה לא תת פעילות. זה אובר פעילות.
ורופאים נוטים לזלזל באנזימי כבד.

עכשיו כבר השתגעתי.
מצב בו בלוטת התריס היא בפעילות יתר נקרא Hypothyroidism , שזה בעצם תת פעילות של בלוטת התריס, לא?

Subclinical hypothyroidism occurs when thyrotropin (TSH) levels are elevated but thyroxine (T4) and triiodothyronine (T3) levels are normal.[21] In primary hypothyroidism, TSH levels are high and T4 and T3 levels are low. TSH usually increases when T4 and T3 levels drop. TSH prompts the thyroid gland to make more hormone. In subclinical hypothyroidism, TSH is elevated but below the limit representing overt hypothyroidism. The levels of the active hormones will be within the laboratory reference ranges

לא מבין איפה הטעות, תסביר לי בעברית פשוטה.

קשה לדעת בלי לדעת מה היו ערכי תפקוד הכבד לפני. אצלי לדוגמא תפקוד הכבד גבוהים יותר באופן נורמאלי. ואני מדבר על בדיקות דם עוד לפני שחשבתי לקחת חומרים או תוספי תזונה ככה הכבד שלי מתפקד. אז אני יודע מה מצה נורמאלי אצלי. העליה אצל פותח הפוסט היא כזו שמצביעה על בעיה. אני ראיתי כבר בדיקות עם הרבה אפסים חחחח.. לעניות דעתי LIV או כל פורמלה אחרת לניקוי כבד תחזיר את הערכים לנורמה.

עכשיו כבר השתגעתי.
מצב בו בלוטת התריס היא בפעילות יתר נקרא Hypothyroidism , שזה בעצם תת פעילות של בלוטת התריס, לא?

Subclinical hypothyroidism occurs when thyrotropin (TSH) levels are elevated but thyroxine (T4) and triiodothyronine (T3) levels are normal.[21] In primary hypothyroidism, TSH levels are high and T4 and T3 levels are low. TSH usually increases when T4 and T3 levels drop. TSH prompts the thyroid gland to make more hormone. In subclinical hypothyroidism, TSH is elevated but below the limit representing overt hypothyroidism. The levels of the active hormones will be within the laboratory reference ranges

לא מבין איפה הטעות, תסביר לי בעברית פשוטה.
הטעות היא שלפי TSH בלבד אי אפשר לקבוע מה יש לבנאדם. חייבים לבדוק T4, T3.
אך מכיון שאנחנו בקופת חולים ישראלית ולא בודקים כי זה "יקר" נהוג להגיד שבאדם בריא הרבה TSH- יש הרבה גירוי לטאירואיד- משמע יהיה היפרטאירואידיזם.

במצבים פתולוגים חייבים לבדוק את שאר ההורמונים כדי להגיע לאבחנה.
מבין?
אם אתה יוצא מנקודת הנחה שהכל תקין, אז הסקאלה העליונה של הTSH היא פעילות יתר.

בקיצור, הכל חרטא. ולבדוק TSH בלי T4 T3 זה טפשות ממסדית.
לי היה כל החיים T4 בשמיים ואף אחד לא ידע כי הTSH היה תקין. הסתובבתי שנים בתור היפרטאי' בלי לדעת. למה? כי חוסכים. רפואת חינם אתה יודע.

הטעות היא שלפי TSH בלבד אי אפשר לקבוע מה יש לבנאדם. חייבים לבדוק T4, T3.
אך מכיון שאנחנו בקופת חולים ישראלית ולא בודקים כי זה "יקר" נהוג להגיד שבאדם בריא הרבה TSH- יש הרבה גירוי לטאירואיד- משמע יהיה היפרטאירואידיזם.

במצבים פתולוגים חייבים לבדוק את שאר ההורמונים כדי להגיע לאבחנה.
מבין?
אם אתה יוצא מנקודת הנחה שהכל תקין, אז הסקאלה העליונה של הTSH היא פעילות יתר.

בקיצור, הכל חרטא. ולבדוק TSH בלי T4 T3 זה טפשות ממסדית.
לי היה כל החיים T4 בשמיים ואף אחד לא ידע כי הTSH היה תקין. הסתובבתי שנים בתור היפרטאי' בלי לדעת. למה? כי חוסכים. רפואת חינם אתה יודע.

רגע, אבל הוא בדק T4+T3.
הסתכלת על הבדיקות?
תגיד מה אתה מסיק מהם.

האמת שלא. ראיתי רק את התפקודי כבד. אבל קראתי את המשפט שלך והגבתי אליו.
אבל הסתכלתי עכשיו, מהבדיקות אני מסיק שהכל בסדר ותקין אצלו בכל הקשור לטאירואיד.
אין שם שום דבר חריג.

ואני כבר לא הבנתי כלום לרגע..טוב שהערה שלך צויינה.

---------- התגובה התווספה ב 18:46 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:39 ----------

כו ולנטינו זה הוא,שמעתי עליו ביקורות רעות ועוד כל מיני דברים שהוא עשה
אז יפה,אם הבריאות חשובה לך תתרחק מהתת אדם הזה אוקיי!
יש לך פה חברה סבבה בפורום שמבינים לא פחות ואף יותר וייעצו לך ויכוונו אותך מבלי להזיק לך ולהיפך,תיעזר בזה..ועוד דבר אחי,אני לא מתיימר לשחק אותה מבין כמו שאר החברה פה כי אני לא..אבל אם אתה מודאג ממצב הזרע וכאלה תגיד את זה לרופאת המשפחה שלך ותבדוק ספירות זרע וכאלה ותטפל בזה הכל יחזור לקדמותו אל תהיה לחוץ,יש פתרונות לדברים הללו..

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית