הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

הושגה עסקה לשחרור גלעד שליט

תואר באוניברסיטת תל אביב מרשים אותי בערך כמו סקוואט של 100 קילו. אם אתה חושב שהמדינה מחליטה על שווי אזרחיה אז אתה דביל, ואולי כדאי שבאמת תתייעץ עם סטאלין.
בפעם הבא אני אשתדל להרשים אותך יותר.

אני באמת לא מבין מה הקשר בין תואר לבין הערך שלך או למה שהשגת.
זהו, אתה יכול עכשיו למות בשקט אחרי התואר?

• פותח/ת השרשור
יש פה יתרונות וחסרונות.
יתרונות:
1. החייל חוזר הביתה. נחת למשפחתו ולפירוק כל המסחרה שעשו סביב גלעד שליט.
2. חיסכון מסויים של כסף למדינה על אחזקה של 1000 אסירים.

חסרונות:
1. לתת OK לחטוף חיילים ולקבל המון בתמורה.
2. שיחרור של 1000 אסירים שבינהם 50-60 "כבדים" ו 15 כבדים מאוד שלא מורשים לחזור לגדה (באמת? איך יבקרו על זה בדיוק?)
3. פוטנציאל הרג או נקמה של אותם האסירים בתיכנון פיגועים או הצטרפות מחדש לארגוני טרור. מספיק ש 1% יצטרף, יש לנו כמה עשרות עד מאות הרוגים מהצד שלנו.

מה כדאי? החלטה קשה ותלוי מי מסתכל על הדברים. מבחינת המשפחה וההורים אין בדיוק מה לשקול כאן, הם רוצים את הילד שלהם בכל מחיר ואם הייתי במקומם כנראה שהייתי חושב אותו הדבר. מבחינת הממשלה יש כאן גם סוג של נחת כי הם כאילו אחראים על החיילים שלהם ומוכיחים שמאחורי כל חייל עומד גוף "עמיד". מצד העם זה פוטנציאל לנזק לטווח הארוך, שרק ימים יגידו כמה הוא גדול אם בכלל.
אפשר גם להוסיף שמספיק שבנאדם אחד ימות מהעסקה הזאת זה אומר שהעדיפו חיים מול חיים.
ומה שאתה אומר נכון מאוד אני אומר את זה להרבה אנשים שאומרים לי מה אתה היית עושה אם זה היה אתה\בנאדם שיקר לי; אי אפשר לשים את עצמנו בתור המשפחה.
המשפחה זה הגיוני שהיא תתעקש ותרצה שהוא יחזור וזה לגיטימי ואין לי מה להגיד בנושא הזה, אבל כל שאר המדינה שנחשיב אותם כאזרחים - צריכים לחשוב כאזרחים(=לפי היגיון ולא הרגש) צריכים לחשוב לטובת הכלל והמדינה, ומה ההשלכות של ההחלפה הזאת.
בנוסף כל הרעש שעשו היה מאוד דבילי ובכלל מכוון למקום הלא נכון (לממשלה) , היו צריכים לדחוף את כל התעמולה לאו"ם ולארגוני זכויות אדם.
ומה יעשו אם חס וחלילה יחטפו עוד חיילים? נגיע ללולאה אינסופית כי זה לא יהיה "פייר" ששיחררו חייל אחד תמורת אלף ולחיילים אחרים לא.
ואז לאן נגיע? שכולם ישוחררו ויתחילו לסחור בשטחים?

סרטון מעניין בנושא :

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
אני לא נכנס לדיון הזה שוב.
רק כן או לא חחחח תאמין לי גם אני פרשתי מהויכוחים האלה.

זה לא כאילו שחסרים להם אנשים שם...

הבעיה זה "הכבדים"
כל מחבל שבכלא זה מחבל או שהרג או שניסה... אז תאמין שהם יקבלו כל אחד מהאלף האלה יפה יפה.

הייתי אומר שזה נושא קצת יותר מורכב מ"כן או לא".

מחזירים בנאדם, אם זה יהיה אותו גלעד שליט של פעם, אני בספק.
אי אפשר לדעת מה עשו לו בכול השנים האלו בשבי, באיזה מצב נפשי הוא נמצא..

יש פה יתרונות וחסרונות.
יתרונות:
1. החייל חוזר הביתה. נחת למשפחתו ולפירוק כל המסחרה שעשו סביב גלעד שליט.
2. חיסכון מסויים של כסף למדינה על אחזקה של 1000 אסירים.

חסרונות:
1. לתת OK לחטוף חיילים ולקבל המון בתמורה.
2. שיחרור של 1000 אסירים שבינהם 50-60 "כבדים" ו 15 כבדים מאוד שלא מורשים לחזור לגדה (באמת? איך יבקרו על זה בדיוק?)
3. פוטנציאל הרג או נקמה של אותם האסירים בתיכנון פיגועים או הצטרפות מחדש לארגוני טרור. מספיק ש 1% יצטרף, יש לנו כמה עשרות עד מאות הרוגים מהצד שלנו.

מה כדאי? החלטה קשה ותלוי מי מסתכל על הדברים. מבחינת המשפחה וההורים אין בדיוק מה לשקול כאן, הם רוצים את הילד שלהם בכל מחיר ואם הייתי במקומם כנראה שהייתי חושב אותו הדבר. מבחינת הממשלה יש כאן גם סוג של נחת כי הם כאילו אחראים על החיילים שלהם ומוכיחים שמאחורי כל חייל עומד גוף "עמיד". מצד העם זה פוטנציאל לנזק לטווח הארוך, שרק ימים יגידו כמה הוא גדול אם בכלל.

לא בטוח שהשחרור יחסוך כזאת כמות של כסף מהסיבה שידרשו יותר כוחות לפקח על אותם מחבלים וישרדו לא מעט משאבים למנוע סיכול של פעולות שלהם.

אני רק מקווה שדבר טוב יצא מהעיסקה, בנק המטרות של יעדים לחיסול יקפוץ בלפחות כמה מאות אנשים ולאט לאט נראה אותם נעלמים מהשטח 🤪🤪🤪

---------- התגובה התווספה ב 04:17 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 03:45 ----------

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1743173

---------- התגובה התווספה ב 05:03 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 04:17 ----------

דרך אגב משפחת שליט ראויה להערכה, אנשים צנועים ונעימים שפשוט קל לאהוב ולהעריץ, מצדיע להם!

אין מה לעשות, היה צריך לשחרר אותו, זה היה הדבר הנכון לעשות. למרות שהמחיר היה בגלל אלף ואחד סיבות פוליטיות וחברתיות.
הדבר היחיד שניתן לספר עכשיו זה אם היה ככה...
ואם היה צבא מקצועי, היה הרבה יותר מוסרי להסתכל על זה בתור שיקול מקצועי. זה לא היה מתפרס לקשת הרחבה בדעת הקהל\העם.
בכלל לאחרונה נראה שהתעשיה הצבאית שלנו היא היחידה שמהווה מקור לגאווה, לא ברור מה יכולות הצבא עצמו... אבל בטוח שאת כח ההרתעה הצבאי והמדיני שלנו אנחנו הולכים ומפסידים וזה מסוכן.

אני כבר רואה את הכותרת.
"פיגוע התאבדות באיזור ת"א,שלושה הרוגים,המחבל המתאבד חשוד שהיה מעורב בעסקת שליט"

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית