קרבי זה הכי אחי!

רוצה דרך מצחיקה לעביר תיום סיירות ? שמעתי מאיזה מאמר שקראתי שמישהו עשה ככה.
בדיוניות עם השק תתחיל לשיר baby של גסטין ביבר וכול מיני שירים קוקסינלים כאלו ואחרים תאמין לי יעלה לך תמורל.

טוב. הנה זה מגיע. היום שאני מתכונן אליו כבר שנה שלמה. כל טיפת זיעה, כל שריר תפוס,כל ספרינט וכל קילומטר שרצתי הובילו לרגע הזה. המבחן האמיתי- הזדמנות לראות ממה אני עשוי באמת. ההזדמנות האחת והיחידה שיתנו לי בכל החיים להגשים את החלום. יום הסיירות מחר.
אני אסיים בשיר- שהפך בעצם למנטרה שהולכת וחוזרת אצלי בראש-

if you had one shot
one opportunity
To seize everything you ever wanted
in one moment
Would you capture it or just let it slip?

נגמר המסע ליום הסיירות. אני עומד בישורת האחרונה- מחכה ליריית הפתיחה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בהצלחה! מאמינים בך תן בראש
אל תשכח
רק תסיים את השלב הראשון והשני וזה החלק הקשה

טוב, קורה לפעמים שהחלום נגוז. קיבלתי את הגיבוש חובלים המעליב ( מעין ברירת מחדל למי שלא היה משו ביומ״ס). היה מאוד קשה, אבל אני לא אתעסק בעבר יותר מדי- מטרה חדשה: דובדבן/ אגוז/ מגלן/פלסר גולני. המסע לא נגמר.

טוב, קורה לפעמים שהחלום נגוז. קיבלתי את הגיבוש חובלים המעליב ( מעין ברירת מחדל למי שלא היה משו ביומ״ס). היה מאוד קשה, אבל אני לא אתעסק בעבר יותר מדי- מטרה חדשה: דובדבן/ אגוז/ מגלן/פלסר גולני. המסע לא נגמר.

במה אתה חושב שנפלת ?

הכי חשוב בסופו של יום זה לדעת עם עצמך שהתעלת על עצמך , כל עוד קיבלת גיבוש זה אומר שהיית טוב, גם מגיבוש חובלים אפשר להגיע לדברים מעניינים אל תוותר על זה,בכל מקרה כל הכבוד על הנחישות להמשיך, אני בטוח שזאת תתבטא בשיבוץ שלך בהמשך , בהצלחה גבר

במה אתה חושב שנפלת ?
ללא ספק הספרינטים הראשונים ( סדרי הגעה) פשוט הייתי גרוע בזה ולא הצלחתי שירשמו אותי אפילו פעם אחת. די מוזר בהתחשב בזה שהגעתי באלונקה סוציומטרי לאלונקה ולגריקנים כמה פעמים.

הכי חשוב בסופו של יום זה לדעת עם עצמך שהתעלת על עצמך , כל עוד קיבלת גיבוש זה אומר שהיית טוב, גם מגיבוש חובלים אפשר להגיע לדברים מעניינים אל תוותר על זה,בכל מקרה כל הכבוד על הנחישות להמשיך, אני בטוח שזאת תתבטא בשיבוץ שלך בהמשך , בהצלחה גבר

תודה רבה איש יקר!

הבוקר שאחרי: הרגל והגב תפוסים מוות, לא שזה יעצור אותי מאימון כוח היום. בראשון- חוזרים להתאמן כרגיל. המטרה הבאה- להשיג מאותר דובדבן.

לדעתי תתן מנוחה לגוף עד יום שני לפחות, התאמצת רצח לדעתי קח הפסקה של יומיים-שלוש

מחובלים אתה יכול לקבל ראיון דובדבן ופלסרים במידה ואתה מסיים גיבוש

מי שמסיים גיבוש ולא עובר מקבל או ראיון צנחנים שדרכו אפשר להיות מאותר דובדבן ולצאת לגיבוש בהמשך, או ראיון אגוז, לפלסרים עד כמה שאני יודע אי אפשר להגיע דרך ראיון או משהו קדם צבאי,לפלסרים מגיעים רק דרך גיבוש לאחר הגיוס

לדובדבן מגיעים דרך צנחנים לא?

יש כמה דרכים שאתה יכול להגיע
אתה יכול לקבל רעיונות לצנחנים ולהיות מעותר דודבדבן גם אם נפלת מגיבוש טייס\מטכל\שייטת (לא גנדע)

ואם קיבלת חובלים מיום סיירות וקיבלת את הגיבוש ועברת אותו.אתה יכול לחתום ויתור ולקבל רעיון גם אז לצנחנים דובדבן\אגוז..
והיה לי חבר שהיה לו פזמ של איזה חצי שנה שם לפני שחתם ויתור והוא קיבל רעיונות גם לכל הפלסרים (שריון,גבעתי,גולני,יהלום וכ'ו)
ככה שזה פותח לך המון דלתות

מה רע בחובלים? איך הגעת לזה שדובדבן (שאני מתערב איתך שאתה לא יודע מה הם עושים) יותר טובים מאשר בחובלים.
ידעת שבחובלים אתה יוצא כקצין?

אגב, בכל לא מפתיע שהיה לך קשה בספרינטים\סדרי הגעה בדיונות.

לך לגיבוש חובלים, תתנסה, תשתדל, תעבור.
אם גיבוש חובלים 'מעליב' אותך, כנראה שאתה צריך עוד להתבגר קצת. לפי מה שאני ראיתי גישת ה'להתקבל ליחידה מיוחדת או שום דבר' זה של אנשים שלא מגיעים ליחידות מיוחדות, וגם אם כן - לא מסיימים מסלול.

גיבושי יחט"יות תספיק לעשות גם לאחר שתתגייס לחטיבות החי"ר.
רק טוב יכול לצאת לך מזה - לך לגיבוש.

לך לגיבוש חובלים, תתנסה, תשתדל, תעבור.
אם גיבוש חובלים 'מעליב' אותך, כנראה שאתה צריך עוד להתבגר קצת. לפי מה שאני ראיתי גישת ה'להתקבל ליחידה מיוחדת או שום דבר' זה של אנשים שלא מגיעים ליחידות מיוחדות, וגם אם כן - לא מסיימים מסלול.

גיבושי יחט"יות תספיק לעשות גם לאחר שתתגייס לחטיבות החי"ר.
רק טוב יכול לצאת לך מזה - לך לגיבוש.

חובלים מקבלים כל אלו שהיו בינוניים מאוד ביום סיירות. בכל מקרה אני יודע מראש שחובל זה תפקיד שמאוד לא מתאים לי לכן אני מאוכזב. בכל מקרה אני אתן את המקס׳ בגיבוש. אם אני אעבור- אני אשקול להתחיל את הקורס. אם לא- ראיונות.

מה רע בחובלים? איך הגעת לזה שדובדבן (שאני מתערב איתך שאתה לא יודע מה הם עושים) יותר טובים מאשר בחובלים.
ידעת שבחובלים אתה יוצא כקצין?

אגב, בכל לא מפתיע שהיה לך קשה בספרינטים\סדרי הגעה בדיונות.

אתה עוד תתפלא מה אני יודע ולא יודע על דובדבן. בכל מקרה אתה מוזמן להאיר את עיני.
וכן, אני מודע לזה שבחובלים אני יוצא כקצין ועם תואר אקדמאי. למרות זאת התפקיד לא מעניין אותי וממש לא בא לי לשרת 3 שנים על ספינה.

---------- התגובה התווספה ב 15:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:17 ----------

חברים כנראה קיבלתם את הרושם שאני לא אעשה את הגיבוש. אני אעשה אותו ואתן את ה100% שלי למרות שחובלים לא עושה לי את זה. תמיד משאיר את כל האופציות פתוחות.

נערך לאחרונה:
רק שתדע שיש הרבה אנשים שנופלים מקורס חובלים ולאחר מכן מגיעים ליחידות מיוחדות. זאת אומרת שזה לא כל כך 'בינוני' כמו שאתה חושב. אני כבר לא כזה מעודכן או זוכר כל כך, אבל נראה לי שגם ליחידות כמו דובדבן או מגלן אפשר להגיע מחובלים.
קורס חובלים זה הקורס השני הכי יוקרתי בצה"ל - כנראה שלא רק ה'בינוניים' מגיעים לשם.

לחתום וויתור אתה תמיד יכול, גם אם תתקבל. זה יכול להאיר באור חיובי יותר מאשר שלא תלך לגיבוש בגלל שהיחידה לא 'מגניבה' מספיק ושאין שם סיכה בגודל של משקולת.

שיהיה בהצלחה בכל אופן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית