הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרבי זה הכי אחי!

כבר אמרתי, אני אלך לגיבוש ואתן מעצמי את הכל. בינתיים אני לא שולל כלום.
ד"א- הסיכה של החובלים בגודל של 2 משקולות, סתם שתהיה מעודכן 😃

כבר אמרתי, אני אלך לגיבוש ואתן מעצמי את הכל. בינתיים אני לא שולל כלום.
ד"א- הסיכה של החובלים בגודל של 2 משקולות, סתם שתהיה מעודכן 😃

כשתתגייס ותשים את המדי א' המגעילים האלה בקיץ, תאמין לי שלא יהיה לך משנה אם יש לך סיכה של שייטת מטכ"ל וכנפי צניחה טרור של צוללות. אתה אפילו תעדיף לצאת עם מדי ב' או על אזרחי אפילו ולא לשים את המדי דקרון המזעזעים האלה!

לא קשור לאם תלך לגיבוש או לא
אלא הגישה שלך כלפי חובלים "גיבוש מעליב" "גיבוש לאלו שהיו בינוניים ביום סיירות", אל תשכח שגם יש את האפשרות שלא לקבל כלום.
אתה כנראה לא יודע את רמת הקושי בגיבוש.

אני רק נצמד לעובדות. תסכים איתי שמי שמקבל גיבוש מטכל ושייטת נחשבים השפיצים של היום סיירות? אני קיבלתי גיבוש חובלים, מה שבשבילי לפחות מעיד על כך שהייתי בינוני ביום סיירות=לא עמדתי בציפיות של עצמי. זה הכל.
והבנתי שגיבוש חובלים יחסית לא נוראי ליד גיבוש מטכל או שייטת.

ברור שגיבוש חובלים יותר קל מאשר שייטת\מטכל, אבל זה לא הופך אותו לקל.
סתם שאלה, אתה יודע מה זה סירת הקאות? קטע של חצי שעה בגיבוש חובלים.

אז לא עמדת בציפיות של עצמך, אז מה?
זה אומר שזה רע? לא, אולי פשוט אתה לא אמור להיות בכזאת יחידה.
ועוד שאלה, למה בכלל רצית שייטת\מטכל? כי אלו היחידות "הכי" מובחרות בצהל? כי אתה יודע מה עושים שמה שאתה רוצה את זה? בשביל להגיד לחברים "יש לי גיבוש מטכל\שייטת?"

ברור שגיבוש חובלים יותר קל מאשר שייטת\מטכל, אבל זה לא הופך אותו לקל.
סתם שאלה, אתה יודע מה זה סירת הקאות? קטע של חצי שעה בגיבוש חובלים.

אז לא עמדת בציפיות של עצמך, אז מה?
זה אומר שזה רע? לא, אולי פשוט אתה לא אמור להיות בכזאת יחידה.
ועוד שאלה, למה בכלל רצית שייטת\מטכל? כי אלו היחידות "הכי" מובחרות בצהל? כי אתה יודע מה עושים שמה שאתה רוצה את זה? בשביל להגיד לחברים "יש לי גיבוש מטכל\שייטת?"

שמעתי על סירת ההקאות. נשמע הדבר הכי נוראי שיש. תוכל קצת לספר לי על כל העניין?
בקשר לשאלתך השניה, מן הסתם רציתי לקבל גיבוש המשך לאחת היחידות בגלל שהן היחידות הכי מובחרות בצהל. נשמע לגיטימי לשאוף תמיד לטופ שבטופ לא? אני יכול לשאול אותך באותה מידה מה אתה מעדיף, יונדאי גטס או פרארי? שניהן יקחו אותך מ a ל b. למה תעדיף פרארי? בשביל להגיד לחברים שיש לך אחת?

שמעתי על סירת ההקאות. נשמע הדבר הכי נוראי שיש. תוכל קצת לספר לי על כל העניין?
בקשר לשאלתך השניה, מן הסתם רציתי לקבל גיבוש המשך לאחת היחידות בגלל שהן היחידות הכי מובחרות בצהל. נשמע לגיטימי לשאוף תמיד לטופ שבטופ לא? אני יכול לשאול אותך באותה מידה מה אתה מעדיף, יונדאי גטס או פרארי? שניהן יקחו אותך מ a ל b. למה תעדיף פרארי? בשביל להגיד לחברים שיש לך אחת?
אז בעצם אתה רוצה יחידה מובחרת רק בשביל להגיד לחברים שלך שאתה נמצא בה.
ובצבא בכלל לא צריך לשאוף לטופ. צריך לשאוף לטופ שאתה מסוגל להגיע אליו, ושמתאים לך.

סירת הקאות? אתה ועוד 3-5 אנשים יושבים בסוף סירה (אחרי ארוחת צהריים), יש על הסירת גומי סוג של אוהל, ו2 סירות מסתובבות סביב הסירת גומי בעיגול בשביל לעשות גלים, ואז כולםםםםם מקיאים בתוך הסירה, ובגלל ה"אוהל" גם הריח נשאר בפנים, אם אתה נכנס ראשון אז בהתחלה נקי, אם אתה נכנס אחרון אז כול הקיא עדיין בפנים, ותוך כדי המפקד שואל שאלות וצריך לענות בדפים.

בכול מקרה, ביחידה מובחרת אתה לא תחזיק מעמד לדעתי.

סבבה, נפגש בעוד שנתיים איפהשהו (;
ולא, אני לא רוצה להתקבל ליחידה מובחרת בשביל להגיד שאני באחת כזאת. השירות נשמע לי יותר מעניין ביחידה מובחרת לעומת בגדודים לדוג׳.

סבבה, נפגש בעוד שנתיים איפהשהו (;
ולא, אני לא רוצה להתקבל ליחידה מובחרת בשביל להגיד שאני באחת כזאת. השירות נשמע לי יותר מעניין ביחידה מובחרת לעומת בגדודים לדוג׳.
א. בתגובה הקודמת אמרת משהו שונה לגמרי.
ב. איך אתה יודע מה עושים ביחידות מובחרות לעומת בגדודים?

ואגב, אני בספק אם ניפגש בעוד שנתיים (אלא אם כן אני יהיה המפקד שלך), אני עוד חודשיים על מדים.

DIVON , חלאס לנסות להיות הכי חכם בעולם, אמר לך שהוא רוצה יחידה מובחרות כי הוא חושב (וצודק) שהשירות יותר מאתגר, מעניין, וייחודי ,במסלול של יחידה מובחרת הוא יעשה דברים שאנשים לא עשו כל החיים שלהם, וגם בסדיר , לעומת גדודים שעם כל הכבוד , ויש כבוד , אני מכבד אותם מאוד , ההשוואה שלהם לסיירת מטכ"ל היא השוואה שפסולה מראש, לא אומר שהאנשים שם פחות טובים ! פשוט אומר שאופי היחידות , והסינון הקפדני והראשים הגדולים שיוצאים מהיחידות האלה מראה על כך ששם פשוט יותר איכותי, זה מה שהוא התכוון
לייט וואיט, הלכתי היום ליום סיירות , יצאנו לריצת 2000 הולך סבבה לגמרי ואז החלטתי שאני יעדיף לדחות לשבוע הבא ( הרגליים שלי היו תפוסות מאוד בימים האחרונים , גם בריצה, וגם לאחר הריצה התחילה לי שפשפת..) עם כל הצער לקחתי את הדברים שלי וחזרתי לב"ש , שבוע הבא נגיע , אני מקווה שהכול ילך חלק

להגיד לך את האמת- גם הרגלים שלי נתפסו רצח אחרי ה2000. בכל זאת המשכתיאבל יכול להיות שזאת הייתה טעות. איזה מקום הגעת?

מתוך 60 - סביבות ה30 ומשו , אני מאמין שאם הרגליים לא היו תפוסות הייתי תופס מקום יותר טוב אבל את זה נראה ביום שני הבא

לגבי הגיבוש חובלים , אפשר גם משם להגיע ליחידות מאוד טובות כמו סנפיר ולצוללות

אה מיקום סבבה בכל מקרה אל תשקיע יותר מדי ב2000, בסוף יתקעו אותך בקבוצה עם אנשים מטורפים כמו שהיו אצלי ואתה תיפול חזק. סנפיר וצוללות ממש, אבל ממש לא עושות לי את זה. אני מקווה בסוף הגיבוש לחתום ויתור ולקבל מאותר דובדבן\אגוז. אם לא- גולני בתקווה להגיע לסיירת.

---------- התגובה התווספה ב 20:56 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:43 ----------

ד"א DIVON- אתה מתגייס לצנחנים?

DIVON , חלאס לנסות להיות הכי חכם בעולם, אמר לך שהוא רוצה יחידה מובחרות כי הוא חושב (וצודק) שהשירות יותר מאתגר, מעניין, וייחודי ,במסלול של יחידה מובחרת הוא יעשה דברים שאנשים לא עשו כל החיים שלהם, וגם בסדיר , לעומת גדודים שעם כל הכבוד , ויש כבוד , אני מכבד אותם מאוד , ההשוואה שלהם לסיירת מטכ"ל היא השוואה שפסולה מראש, לא אומר שהאנשים שם פחות טובים ! פשוט אומר שאופי היחידות , והסינון הקפדני והראשים הגדולים שיוצאים מהיחידות האלה מראה על כך ששם פשוט יותר איכותי, זה מה שהוא התכוון
לייט וואיט, הלכתי היום ליום סיירות , יצאנו לריצת 2000 הולך סבבה לגמרי ואז החלטתי שאני יעדיף לדחות לשבוע הבא ( הרגליים שלי היו תפוסות מאוד בימים האחרונים , גם בריצה, וגם לאחר הריצה התחילה לי שפשפת..) עם כל הצער לקחתי את הדברים שלי וחזרתי לב"ש , שבוע הבא נגיע , אני מקווה שהכול ילך חלק

אני אתן לך את התגובה שהמ"פ המטורף שלי בטירונות (שלדג) אמר על יחידות מיוחדות כמו סיירת מטכ"ל וכדומה.
היחידות האלה לא מכריעות מלחמות בדרך כלל. הן עושות משימות נקודתיות וספציפיות שאילולא היו נעשות - כנראה שלא היה שינוי גדול מידי במלחמה. באותה תקופה נתפסה ספינת קארין A על ידי ש13 כשהייתה בדרכה לרצועת עזה עמוסת נשק.
מה בעצם היה קורה אם כל הספינה לא הייתה נתפסת ומגיעה לעזה? כנראה שהיה יותר פיגועים בהתחלה, אבל בסופו של דבר גדודי החי"ר והשיריון ויחידה כמו שאני שירתתי בה (עורב גבעתי) שאתה מזלזל בהם יכתשו אותם ויתמודדו יפה מאוד בלי הפשיטה המהוללת של ש13. אז בהתחלה יעבדו יותר קשה, אבל בסופו של דבר גם בלי אותה פשיטה היו מגיעים לאותה התוצאה.

האתגר ביחידות פחות 'סקסיות' הוא קשה יותר מאשר ביחידות המיוחדות. פחות וואסח שאתה משרת בשייטת מטכ"ל והתמודדות עם צה"ל האמיתי ולא צבא שבו יש לך כל מה שאתה רוצה והרבה מעבר.

אם רגליים תפוסות ושפשפת זה מה שגרם לך לפרוש מהיום סיירות, יכול להיות שזה לא בשבילך ללכת למקומות האלה. נסה ללכת מסע כומתה של 90 ק"מ עם שפשפת שמתחילה בקילומטר ה20 (יש דברים יותר גרועים אבל לא נכנס לזה...)

נערך לאחרונה:
אני אתן לך את התגובה שהמ"פ המטורף שלי בטירונות (שלדג) אמר על יחידות מיוחדות כמו סיירת מטכ"ל וכדומה.
היחידות האלה לא מכריעות מלחמות בדרך כלל. הן עושות משימות נקודתיות וספציפיות שאילולא היו נעשות - כנראה שלא היה שינוי גדול מידי במלחמה. באותה תקופה נתפסה ספינת קארין A על ידי ש13 כשהייתה בדרכה לרצועת עזה עמוסת נשק.
מה בעצם היה קורה אם כל הספינה לא הייתה נתפסת ומגיעה לעזה? כנראה שהיה יותר פיגועים בהתחלה, אבל בסופו של דבר גדודי החי"ר והשיריון ויחידה כמו שאני שירתתי בה (עורב גבעתי) שאתה מזלזל בהם יכתשו אותם ויתמודדו יפה מאוד בלי הפשיטה המהוללת של ש13. אז בהתחלה יעבדו יותר קשה, אבל בסופו של דבר גם בלי אותה פשיטה היו מגיעים לאותה התוצאה.

האתגר ביחידות פחות 'סקסיות' הוא קשה יותר מאשר ביחידות המיוחדות. פחות וואסח שאתה משרת בשייטת מטכ"ל והתמודדות עם צה"ל האמיתי ולא צבא שבו יש לך כל מה שאתה רוצה והרבה מעבר.

אם רגליים תפוסות ושפשפת זה מה שגרם לך לפרוש מהיום סיירות, יכול להיות שזה לא בשבילך ללכת למקומות האלה. נסה ללכת מסע כומתה של 90 ק"מ עם שפשפת שמתחילה בקילומטר ה20 🖕 (יש דברים יותר גרועים אבל לא נכנס לזה...)
זה לא לפרוש מהיום סיירות , זה לדחות לשבוע הבא.., בשביל מה לדפוק את הראש בקיר כשאני יכול להגיע עוד שבוע במצב הרבה יותר טוב? כל פעם שביקשו מאיתנו לשבת שם התאמצתי כדי לא לדפוק צרחה מרוב שנתפסו לי הרגליים, וזה עוד לפני הריצות, תאמין לי שאם לא היה אפשרות לדחות בכמה ימים הייתי נשאר עד הסוף, זה הדבר ששונה בין מסע עם כל היחידה שאת זה אי אפשר לדחות שזה עכשיו או אף פעם, בקשר ל"יכול להיות שזה לא בשבילך" תשאיר את ההחלטה הזאת למגבשים, לא אומר שאני מתאים בהכרח אבל גם אתה לא מי יודע מה מכיר אותי, ולא זלזלתי בא יחידה, אחי הגדול משרת בהנדסה קרבית ואני מכבד אותו מאוד ואת כל היחידות , אני לא איזה ילד חרא, 2 אנשים שאני מכיר מאוד טוב שרתו בשריון ותותחנים שדווקא הם נחשבים החילות הכי נחותים, ואותם אני מכבד מאוד, אני מכבד בן אדם בגלל מה שהוא , לא בגלל איפה שהוא שירת , הדבר היחיד שאמרתי זה שהמסלול ביחידות האלה הוא מסלול יותר צבעוני, יותר מושך בקרב צעירים ועצם זה שהוא אורך כל כך הרבה זמן אומר שמתמקצעים על מיליון דברים- מה שאין בגדודי ח"יר, אני לא אמרתי פעם אחת שאני לא מכבד את החילות והחטיבות האחרות, הם עושים עבודת קודש וזה נכון שהם מתמודדים עם שירות יותר קשה מבחינת היחס אליהם, אפשר להתווכח שנה עכשיו אם לקבל פחות מנות בשריות זה יותר קשה מלהיכנס למים ב3 בלילה , לא נגיע לשום מקום ככה , אני מכבד את צה"ל כולו ולמרות הסימן הזה שעשיתה של הפרצוף הזה בסוף ההודעה אני מכבד גם אותך על זה ששירתת ביחידה הזאת, אל תוציא את הדברים שלי מהקשרם

נערך לאחרונה:
זה לא לפרוש מהיום סיירות , זה לדחות לשבוע הבא.., בשביל מה לדפוק את הראש בקיר כשאני יכול להגיע עוד שבוע במצב הרבה יותר טוב? כל פעם שביקשו מאיתנו לשבת שם התאמצתי כדי לא לדפוק צרחה מרוב שנתפסו לי הרגליים, וזה עוד לפני הריצות, תאמין לי שאם לא היה אפשרות לדחות בכמה ימים הייתי נשאר עד הסוף, זה הדבר ששונה בין מסע עם כל היחידה שאת זה אי אפשר לדחות שזה עכשיו או אף פעם, בקשר ל"יכול להיות שזה לא בשבילך" תשאיר את ההחלטה הזאת למגבשים, לא אומר שאני מתאים בהכרח אבל גם אתה לא מי יודע מה מכיר אותי, ולא זלזלתי בא יחידה, אחי הגדול משרת בהנדסה קרבית ואני מכבד אותו מאוד ואת כל היחידות , אני לא איזה ילד חרא, 2 אנשים שאני מכיר מאוד טוב שרתו בשריון ותותחנים שדווקא הם נחשבים החילות הכי נחותים, ואותם אני מכבד מאוד, אני מכבד בן אדם בגלל מה שהוא , לא בגלל איפה שהוא שירת , הדבר היחיד שאמרתי זה שהמסלול ביחידות האלה הוא מסלול יותר צבעוני, יותר מושך בקרב צעירים ועצם זה שהוא אורך כל כך הרבה זמן אומר שמתמקצעים על מיליון דברים- מה שאין בגדודי ח"יר, אני לא אמרתי פעם אחת שאני לא מכבד את החילות והחטיבות האחרות, הם עושים עבודת קודש וזה נכון שהם מתמודדים עם שירות יותר קשה מבחינת היחס אליהם, אפשר להתווכח שנה עכשיו אם לקבל פחות מנות בשריות זה יותר קשה מלהיכנס למים ב3 בלילה , לא נגיע לשום מקום ככה , אני מכבד את צה"ל כולו ולמרות הסימן הזה שעשיתה של הפרצוף הזה בסוף ההודעה אני מכבד גם אותך על זה ששירתת ביחידה הזאת, אל תוציא את הדברים שלי מהקשרם

אפשר לסכם את יחידות הוואסח המיוחדות בתמצות פשוט.

בלי שיריון, תותחנים, הנדסה קרבית וחי"ר - אי אפשר לנצח שום מלחמה.
בלי שייטת מטכ"ל - אפשר.
האתגר הפיקודי הקשה ביותר הוא בגדודים. שם העבודה קשה, סיזיפית ולא מוערכת מספיק על ידי הוואסחיסטים והמתלהבים למיניהם.

בקשר לגיבוש, שיהיה לך בהצלחה בכל אופן. תזכור שהכל באמת בראש, לא משנה שהרגליים נתפסות או אתה בקושי זז. תן כל מה שיש לך ויהיה בסדר. בסופו של דבר, קרבי זה קרבי וחבל שהמון בוחרים לעשות שירות של הכנת קפה במקום ללמוד דברים על עצמם.

אופס, הסימן עם הז' לא היה מכוון. שמתי לב רק לחיוך עם השיניים. זאת לא הייתה כוונת המשורר ואני מתנצל על הטעות!

נערך לאחרונה:
אפשר לסכם את יחידות הוואסח המיוחדות בתמצות פשוט.

בלי שיריון, תותחנים, הנדסה קרבית וחי"ר - אי אפשר לנצח שום מלחמה.
בלי שייטת מטכ"ל - אפשר.
האתגר הפיקודי הקשה ביותר הוא בגדודים. שם העבודה קשה, סיזיפית ולא מוערכת מספיק על ידי הוואסחיסטים והמתלהבים למיניהם.

בקשר לגיבוש, שיהיה לך בהצלחה בכל אופן. תזכור שהכל באמת בראש, לא משנה שהרגליים נתפסות או אתה בקושי זז. תן כל מה שיש לך ויהיה בסדר.

אופס, הסימן עם הז' לא היה מכוון. שמתי לב רק לחיוך עם השיניים. זאת לא הייתה כוונת המשורר ואני מתנצל על הטעות!

תודה על הבהצלחה בגיבוש, אתה צודק במה שאמרת על הוואחיסטים שלא מעריכים, אבל אני מאוד לא במקום הזה, בהצלחה בהתחטבות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית