נק' מוניטין:
789
- 1,396
- 2
- פותח/ת השרשור
הבוקר שאחרי- קצת כאבים, קצת דומס- לא משהו חריג. בערב אימון כוח.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הייעדיין לא הבנתי משהו.
יש לך תוכנית?
אם כן, איך היא מושפעת ממה שאתה מרגיש \ כואב לך בזמן הביצוע?
תפריד בין תכנון וביצוע. כשאתה מתכנן, אתה צריך לקחת בחשבון גם התאוששות ופציעות מן הסתם. כשאתה מבצע, אתה מבצע את מה שכתוב בתוכנית. איך יכול להיות שכל שבוע הולך לפי החשק ולפי כמה הרגליים התאוששו או לא התאוששו?
אלה דברים שלוקחים בחשבון בזמן התכנון, לא הביצוע.
בכל אופן אחלה התקדמות נראה שאתה מתקרב למטרה לאט לאט =]
בהצלחה בהמשך...
היי
רציתי להתייעץ איתך לגבי משהו (אם זה לא מפריע לפותח האשכול- לדעתי זה משהו שאתה גם יכול ללמוד ממנו)
קודם כל הכי חשוב זה איך קוראים לך?
דבר שני, אני מתכונן לגיבוש צנחנים דובדבן שיהיה לי בדצמבר, המטרה שלי היא דובדבן, יודע שזה הזוי רצח אבל אני מאוד התחברתי לפעילות ביחידה הזאת וזה סוג של חלום שלי להיות שם.
בקיצור, חזרתי לחדר כושר לפני כשבועיים (שבהם עליתי כבר 5 קילו), ואני עכשיו התחלתי תכנית של משהו בסגנון סקוואט ודדליפט פעם בשבוע, וריצות 3 פעמים בשבוע
עכשיו רציתי לשאול מה עדיף לי, מה שאתה ממליץ פה לפותח האשכול (שגם אשמח לדעת את השם שלו), לעלות את הקילומטראז' כל שבוע פשוט ולרוץ ריצה קלה, או לעשות משהו כמו אינטרוולים קצרים וארוכים וריצה ארוכה פעם בשבוע?
3 אימוני ריצה מספיקים? אני לא יודע איפה להכניס 4 אני לא אצליח להתאושש מהסקוואטים..
אשמח לעצה.
יש יתרון בריצות ארוכות כשאתה רוצה לשפר דווקא ריצות בינוניות-קצרות כמו 2000 (בגיבוש זו הריצה הכי ארוכה)?בעניין הריצות-היה לי דיון ארוך עם טל על הנושא והמסקנה הייתה חד משמעית: להעלות קילומטראז' שבועי. 3 אימוני ריצה מספיקים בהחלט. כמה קילומטרים אתה רץ עכשיו? (אם ממש בוער לך לעשות אינטרוולים אתה יכול להכניס מתגברות, כלומר באמצע הריצה להעלות קצב עד שאתה מגיע כמעט לספרינט ולהוריד אותו חזרה לריצה קלה)
יש יתרון בריצות ארוכות כשאתה רוצה לשפר דווקא ריצות בינוניות-קצרות כמו 2000 (בגיבוש זו הריצה הכי ארוכה)?
לא עדיף להוסיף אימוני אינטרוולים מאשר אימוני רצף?
יש יתרון בריצות ארוכות כשאתה רוצה לשפר דווקא ריצות בינוניות-קצרות כמו 2000 (בגיבוש זו הריצה הכי ארוכה)?
לא עדיף להוסיף אימוני אינטרוולים מאשר אימוני רצף?
היי
רציתי להתייעץ איתך לגבי משהו (אם זה לא מפריע לפותח האשכול- לדעתי זה משהו שאתה גם יכול ללמוד ממנו)
קודם כל הכי חשוב זה איך קוראים לך?
דבר שני, אני מתכונן לגיבוש צנחנים דובדבן שיהיה לי בדצמבר, המטרה שלי היא דובדבן, יודע שזה הזוי רצח אבל אני מאוד התחברתי לפעילות ביחידה הזאת וזה סוג של חלום שלי להיות שם.
בקיצור, חזרתי לחדר כושר לפני כשבועיים (שבהם עליתי כבר 5 קילו), ואני עכשיו התחלתי תכנית של משהו בסגנון סקוואט ודדליפט פעם בשבוע, וריצות 3 פעמים בשבוע
עכשיו רציתי לשאול מה עדיף לי, מה שאתה ממליץ פה לפותח האשכול (שגם אשמח לדעת את השם שלו), לעלות את הקילומטראז' כל שבוע פשוט ולרוץ ריצה קלה, או לעשות משהו כמו אינטרוולים קצרים וארוכים וריצה ארוכה פעם בשבוע?
3 אימוני ריצה מספיקים? אני לא יודע איפה להכניס 4 אני לא אצליח להתאושש מהסקוואטים..
אשמח לעצה.
חחחח איזה דיון מצחיק יצא פה
חפשו פוסטים שלי בנושא, כתבתי על זה הרבה. לפני שנכנסים לSpecifications צריך לבנות בסיס בריצה, בדיוק כמו שבחדר כושר הדבר הראשון שצריך לעשות זה SS על מנת לקבל בסיס. בסיס בריצה = קילומטראז'. כשתגיעו ל25-30 קילומטר בשבוע תתחילו לחשוב על אימוני איכות. עד אז, רק קילומטרים. זה יכול להשתנות קצת אם מועד המבחן (במקרה שלכם גיבוש) הוא קרוב מידי ויהיה כדאי לתרגל קצת ספרינטים בשביל לדעת איך זה מרגיש ב~3 שבועות שלפני, אבל העיקרון נשאר זהה - בשביל להשתפר בריצה צריך לרוץ.
לגביי שילוב עם סקוואט אין לכם ממה לפחד כשאתם לא ברמה גבוהה. ברמות נמוכות אפשר להשתפר בשניהם במקביל, לא מגיעים כל כך מהר לרמה שבה כבר אי אפשר להשתפר בשני הדברים. אני למשל סיימתי SS עם סקוואט של 120 קילו לחמישייה ודדליפט 140 לחמישייה במשקל גוף 85.5 ק"ג וכשחזרתי לריצה ושחייה תוך 3 חודשים הספקתי גם לטפס ל35 ק"מ ריצה ולשמור על זה בערך חודש, גם לטפס ל~15-20 ק"מ שחייה, לרדת ל73.5 ק"ג וגם להשאיר את הסקוואט והדדליפט באותה רמה בדיוק. אלה עדיין לא רמות מספיק גבוהות בשביל שתצטרכו לדאוג מזה. עם ריצה בתוכנית אתם תתקדמו יותר לאט, אבל זו ממש לא סיבה להשאר עם סקוואט של 80 קילו וקילומטראז' שבועי של 8 ק"מ. זה בסדר גם לקחת תקופה לשפר למשל בעיקר את הכוח ותקופה לשפר למשל בעיקר את הריצה. Keep it simple, אתם רחוקים מהרמה שבה הדברים באמת מסתבכים (ככל הנראה).
תראה הדבר הנכון לעשות ברמה הנמוכה הוא הדבר הקשה יותר - אחרי אימון כוח. כשהריצות מגיעות ל~8-10 ק"מ זה כבר יהיה קרוב ללא אפשרי אצל חלק מהאנשים (תלוי מאוד גם בתוכנית הכוח). אבל כל עוד זה אפשרי לרוץ אחרי אימון הכוח זה עדיף - כי עד שאתה מגיע ל25-30 ק"מ בשבוע הקצב לא מעניין אותך כל עוד כל הדרך זו ריצה ולא הליכה, אבל המשקל על המוט בסקוואט כן מעניין אותך. אל תזלזל בסקוואט ודדליפט הם חשובים מאוד גם בריצות ארוכות. אבל כשתגיע לקילומטראז' גבוה אתה תצטרך לפצל אותם לימים שונים ועד שאתה לא מגיע לרמה באמת גבוהה להעדיף משקל על המוט בסקוואט \ דדליפט על פני קצב ריצה באימונים שגרתיים.מתי אתה ממליץ לשלב את אימוני הכח? אחרי הריצה/לפני/יום אחר? בהנחה שהמטרה העיקרית היא ריצה ולא סקוואטים.
תראה הדבר הנכון לעשות ברמה הנמוכה הוא הדבר הקשה יותר - אחרי אימון כוח. כשהריצות מגיעות ל~8-10 ק"מ זה כבר יהיה קרוב ללא אפשרי אצל חלק מהאנשים (תלוי מאוד גם בתוכנית הכוח). אבל כל עוד זה אפשרי לרוץ אחרי אימון הכוח זה עדיף - כי עד שאתה מגיע ל25-30 ק"מ בשבוע הקצב לא מעניין אותך כל עוד כל הדרך זו ריצה ולא הליכה, אבל המשקל על המוט בסקוואט כן מעניין אותך. אל תזלזל בסקוואט ודדליפט הם חשובים מאוד גם בריצות ארוכות. אבל כשתגיע לקילומטראז' גבוה אתה תצטרך לפצל אותם לימים שונים ועד שאתה לא מגיע לרמה באמת גבוהה להעדיף משקל על המוט בסקוואט \ דדליפט על פני קצב ריצה באימונים שגרתיים.
1. כשאתה מגיע ל25 ק"מ בשבוע (תשתדל לא להוסיף יותר מ10% בשבוע) אתה יכול להכניס אימון איכות שיהיה ~25% מסה"כ הקילומטרים השבועיים (~6 ק"מ). תעשה אותו איך שאתה רוצה, אני דובק באינטרוואלים במישור על פי זמני יציאה וזמני הגעה. חפש פוסטים שלי על זה, הסברתי בפורום גם על הנושא הזה.תודה על העזרה!
1- ברגע שאני מגיע לקילומטרז שבועי גבוה, מה הלאה? (המטרה היא ריצת 2000 בלבד כרגע)
2- יש לך אולי מאמר/ספר שמסביר על נושא הריצה כמו שצריך (עקרונות אימונים, בניית בסיס וכו)?
תודה רבה איתי, כרגע אני סתם עושה ריצות אני לא יודע בדיוק כמה קילומטר אני רץ אני לא מודד אבל משהו כמו 40 דקות ריצה קלה, לא ממש קלה אבל לא ריצה שאני מרגיש כל כךלא מפריע בכלל- להיפך. כל בן אדם שיוכל להעזר בלוג לייעוץ ולעזרה בנושא מוזמן. כל המוסיף הרי זה משובח.
בנוגע למה שאמרת שדובדבן זה החלום שלך-הזוי? בכלל לא. דובדבן וימ"ס הן היחידות הכי פעילות בצהל וטבעי מאוד שתרצה להגיע לשם (מן הסתם, כמוני)
אני מכיר מספר אנשים מדובדבן וכל אחד מהם חתם קבע- רק מראה לך את הסיפוק שתקבל ביחידה כזאת.
ד"א-שמי איתי ושמו של BEAST AND CHEAT הוא טל, אבל אתה יכול לקרוא לו מאסטר או סנסאי.
בעניין הריצות-היה לי דיון ארוך עם טל על הנושא והמסקנה הייתה חד משמעית: להעלות קילומטראז' שבועי. 3 אימוני ריצה מספיקים בהחלט. כמה קילומטרים אתה רץ עכשיו? (אם ממש בוער לך לעשות אינטרוולים אתה יכול להכניס מתגברות, כלומר באמצע הריצה להעלות קצב עד שאתה מגיע כמעט לספרינט ולהוריד אותו חזרה לריצה קלה)
אני גם מזומן לגיבוש בדצמבר. נראה אם אני אגש.
אם אתה צריך עזרה בכל עניין שהוא תרגיש חופשי לשאול.
כוח-
בנצ 137 333
מתח 42.5 555
חתירה 102 888
מקבילים 45 888
פרס 65 333
ידיים בטן הביתה.
אם מחר יהיה לי איך אני ארוץ 7.5 בהר איתן.
וואו אתה חזק....
חיפשתי ולא מצאתי, אפשר קצת פרטים עלייך?? (גובה, משקל, אחוז שומן מוערך).
ח"ח, תמשיך לעדכן!