ייעוץ שאלה לגביי מאזן קלורי שלילי וניטרלי

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
שלום רב
הבנתי שבמאזן קלורי שלילי אי אפשר לבנות שריר, אך אני חייב להבין כמה דברים נוספים.

1. איך זה יכול להיות? במידה ואני במאזן קלורי שלילי של נגיד 200 קל' ליום, מתאמן נכון ואוכל למשל 3 גר' חלבון לק"ג, למה אין מצב שהגוף בונה שריר עם החלבון הזה וגם שורף שומן? אני חייב להבין את זה קצת יותר טוב.

2. הבנתי שאי אפשר לשרוף שומן ולבנות שריר ביחד, אז אם ככה, אז במאזן קלורי ניטרלי אי אפשר לשנות את מסת הגוף הרזה ולא את מסת הגוף השמן. האם זה נכון? ואם כן, אז מה בעצם קורה אם אני במאזן קלורי שלילי בדיוק (באופן היפתטי) ועושה אירובי למשל 6 שעות בשבוע וגם מתאמן נגיד 4 אימוני כוח בשבוע? הגוף נשאר אותו דבר? מה בעצם משתפר? (אני מניח שבכל מקרה הכוח ביחס לגוף אמור להשתפר - עליות מתח וכ'ו, אני מניח שהשרירים מייעלים את עצמם, אבל חוץ מזה?)

תודה רבה

• פותח/ת השרשור
תודה רבה, קראתי את שני המאמרים, מועילים מאוד!

אבל כנראה שלא ניסחתי את עצמי נכון, שני הדברים העיקריים שאני רוצה להבין הם:

1. איך יכול להיות שאני מתחזק בתקופת מאזן קלורי שלילי? (הרי בתקופה כזאת לא יכול להבנות שריר) אני יכול לשער שבמידה ואני מתאמן חדש אז השריר מייעל את עצמו אבל אני מתאמן מעל 3 שנים, אמנם לא רק בחדר כושר אבל הייתי ספורטאי ובחלק מהתקופות גם הייתי מתאמן 15 אימונים בשבוע (ריצה, שחייה, חדר כושר, MMA קצת).

2. הטענה היא שבלי מאזן קלורי חיובי לא ניתן לבנות שריר; לכן השאלה שלי היא מה בעצם קורה כשאני במאזן קלורי ניטרלי (עם הרבה חלבון, נגיד 2 או אפילו 3 גר' לק"ג משקל גוף) ומתאמן למשל 600 דק' אירובי בשבוע (ריצה ושחייה לצורך העניין) ו4 אימוני כוח חזקים עם משקלים גבוהים ומעט חזרות (לצורך העניין אימון אחד חזה, אחד גב, אחד כתפיים ואחד רגליים כשבאימוני פלג הגוף העליון גם עבודה על הידיים ובכל האימונים גם בטן)?
לצורך העניין נניח שנקודת הפתיחה היא גובה 171 ס"מ, משקל 70 ק"ג ואחוז שומן נניח 15%.

אז... מה בעצם יקרה? הגוף ישאר אותו דבר מבחינת יחס שומן\שריר, או שכן אפשר לבנות שריר ולשרוף שומן באותו זמן?
במאמר שצירפת דובר על ירידה באחוזי שומן תוך בניית מסת שריר נקייה לחלוטין ואני מבין את זה אבל היה שינוי במשקל. במקרה עליו אני מדבר לא יהיה שינוי במשקל, מכיוון שמאזן הקלוריות יהיה ניטרלי (במידה ומאזן הנוזלים ישאר זהה כמובן). זה נכון?

תודה רבה, קראתי את שני המאמרים, מועילים מאוד!

אבל כנראה שלא ניסחתי את עצמי נכון, שני הדברים העיקריים שאני רוצה להבין הם:

1. איך יכול להיות שאני מתחזק בתקופת מאזן קלורי שלילי? (הרי בתקופה כזאת לא יכול להבנות שריר) אני יכול לשער שבמידה ואני מתאמן חדש אז השריר מייעל את עצמו אבל אני מתאמן מעל 3 שנים, אמנם לא רק בחדר כושר אבל הייתי ספורטאי ובחלק מהתקופות גם הייתי מתאמן 15 אימונים בשבוע (ריצה, שחייה, חדר כושר, MMA קצת).

2. הטענה היא שבלי מאזן קלורי חיובי לא ניתן לבנות שריר; לכן השאלה שלי היא מה בעצם קורה כשאני במאזן קלורי ניטרלי (עם הרבה חלבון, נגיד 2 או אפילו 3 גר' לק"ג משקל גוף) ומתאמן למשל 600 דק' אירובי בשבוע (ריצה ושחייה לצורך העניין) ו4 אימוני כוח חזקים עם משקלים גבוהים ומעט חזרות (לצורך העניין אימון אחד חזה, אחד גב, אחד כתפיים ואחד רגליים כשבאימוני פלג הגוף העליון גם עבודה על הידיים ובכל האימונים גם בטן)?
לצורך העניין נניח שנקודת הפתיחה היא גובה 171 ס"מ, משקל 70 ק"ג ואחוז שומן נניח 15%.

אז... מה בעצם יקרה? הגוף ישאר אותו דבר מבחינת יחס שומן\שריר, או שכן אפשר לבנות שריר ולשרוף שומן באותו זמן?
במאמר שצירפת דובר על ירידה באחוזי שומן תוך בניית מסת שריר נקייה לחלוטין ואני מבין את זה אבל היה שינוי במשקל. במקרה עליו אני מדבר לא יהיה שינוי במשקל, מכיוון שמאזן הקלוריות יהיה ניטרלי (במידה ומאזן הנוזלים ישאר זהה כמובן). זה נכון?

1. ההתייעלות היא ברמת מערכת העצבים. זו הדרך להתחזק כשאתה במאזן קלורי שלילי. עקרונית , בכל פעולה שאתה מבצע, בפרט במהלך אימוני כח , ישנו גיוס עצבי של סיבי שריר שאמורים לתמוך בפעולה המתבצעת. כמובן שאף פעם לא מגוייסים 100% מהסיבים בשריר מסויים , למעשה האחוז נמוך הרבה יותר. בהעדר יכולת לבנות מסת שריר ההתחזקות תהיה ע"י לימוד מערכת העצבים לגייס קבוצות חדשות של סיבי שריר(=יח' מוטוריות). מה שחשוב באמת זה לא כמה שנים התאמנת אלא איפה אתה עומד בתחום אימוני הכח.

2. לא משנה כמה אתה מתאמן , אם אתה מניח שאתה במאזן נייטרלי , אין לגוף מאיפה לבנות שריר.

אפשר לרדת באחוזי השומן תוך בניית מסת שריר בצורה נקייה.
אם אתה במאזן קלורי נייטרלי אז לא ייתכן שינוי במשקל.

אני חושב שאם היית יורד לעומק דעתך בהבנת המושג נייטרלי היה לך יותר קל לתפוס את העניין.

נניח ששתי מכוניות זהות עושות תחרות, לשתיהן אותה מהירות זינוק ושתיהן נוסעות באותה מהירות (נניח 70)
אז בהכרח הן תהיינה באותה נקודה כל הזמן.

בכל אופן נייטרלי אומר שמה שאתה מוציא אתה מכניס חזרה ולכן מאיפה אתה מצפה שהגוף יבנה?
הקטע פה שחישוב נייטרלי הוא לא מדוייק על הפונקט ולכן בסטייה קלה למעלה אתה יכול לעלות טיפה מסה.

עזוב חירבשתי הכל.

• פותח/ת השרשור
כן אני מבין לגמרי את מה שאתם אומרים, אני מבין שבמאזן קלורי ניטרלי אין בניית שריר.
אז השאלה היא מה קורה במאזן קלורי ניטרלי בדיוק (באופן היפותטי כמובן), המכיל לצורך העניין 3 גר' חלבון לק"ג משקל גוף, ותוכנית האימונים כוללת 600 דק' אירובי בשבוע ו4 אימוני כוח?
מה בעצם יקרה במצב כזה? האם לא יהיה שינוי במבנה הגוף מבחינת אחוזי שומן ומסת שריר? (לצורך העניין נניח כי נקודת הפתיחה של המתאמן היא 15% שומן)

מה יקרה אחרי נגיד 20 שבועות כאלה? כלום?

כן אני מבין לגמרי את מה שאתם אומרים, אני מבין שבמאזן קלורי ניטרלי אין בניית שריר.
אז השאלה היא מה קורה במאזן קלורי ניטרלי בדיוק (באופן היפותטי כמובן), המכיל לצורך העניין 3 גר' חלבון לק"ג משקל גוף, ותוכנית האימונים כוללת 600 דק' אירובי בשבוע ו4 אימוני כוח?
מה בעצם יקרה במצב כזה? האם לא יהיה שינוי במבנה הגוף מבחינת אחוזי שומן ומסת שריר? (לצורך העניין נניח כי נקודת הפתיחה של המתאמן היא 15% שומן)

מה יקרה אחרי נגיד 20 שבועות כאלה? כלום?

במאזן נייטרלי תוכל ליזום אדפטציות שונות אבל לא תוכל ליזום עלייה במסת השריר של הגוף. מבחינת מה שאתר שואל , לא יהיה שינוי. מאזן נייטרלי זה מאזן שבו הסך הנדרש עבור הגוף שלך שווה לסך הנכנס. נניח למשל שבמנוחה מוחלטת הגוף שלך דורש 1800 קלוריות כדי להתקיים ו2150 קלוריות כדי להתקיים+לבצע פעולות בסיסיות יומיומיות. האימונים מוסיפים עוד 500 קלוריות(נניח). אז אם תאכל 2650 , באמת לא יקרה כלום. אם תעשה אימוני כח עצימים למשל ותאכל 3000 קלוריות אז תעלה במסת השריר ובשומן. אם תאכל 2250 אז תרד. כמו שLOU-BEGA אמר , קשה לדעת באמת מה הנייטרלי שלך. זה בסה"כ עניין של ניסוי וטעייה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אוקיי, אז אם כך, באופן היפותטי נניח וההוצאה הקלורית שלי (כולל האימונים וכולל הכל) היא 2700 קלוריות ביום, באופן תיאורטי בלבד, זה לא משנה מה מבין התפריטים הבאים אני הולך לאכול? (כי הרי בכל מקרה אי אפשר לפרק\לבנות)
1. 2700 קל' - 50% חלבון, 45% פחמימות ו5% שומן.
2. 2700 קל' - 5% חלבון, 45% פחמימות ו50% שומן.

האם יתכן שאני אוכל לצורך העניין מעט מאוד חלבון (נגיד 30 גר' ביום) ועדיין לא יתפרק שריר? כי על מנת לפרק שריר זה מצריך ירידה במשקל, ועל מנת להחזיר את הירידה הזו יש צורך לבנות שומן אבל זה לא אפשרי מכיוון שהמאזן ניטרלי.
משהו פה נראה לי לא הגיוני...
ואם במצב המתואר (כמעט ללא חלבון) כן יתפרק שריר ויבנה שומן במקום, אז ניתן להסיק שבמידה ויתהפכו היוצרות, כמו בתפריט מספר 1, דווקא כן יתפרק שומן (ועל חשבונו משהו צריך להבנות - כלומר יבנה שריר), כך שהמשקל הסופי ישאר זהה.
ההיגיון הפשוט אומר שיחס הקלוריות יקבע את התזוזה במשקל הכולל, והצורה שבה הקלוריות יתחלקו תקבע את היחס התוך גופי בין מרכיבי הגוף (שומן, שריר).

בקיצור האם בתפריט מספר 2 לא יתפרק שריר? ואם כן, אז האם בתפריט מספר 1 יתפרק שומן? ובכל מקרה, במידה ומשהו מתפרק בתפריט כלשהו, מה ייבנה על חשבונו? (כי המשקל הרי ישאר זהה)

נערך לאחרונה:
הדיאטה לא אידיאלית (כלומר לא מתחמצן רק שומן), בשני התפריטים אתה תשאר באותו משקל גוף (רקמות שומן\רקמות שריר לא מדובר על העלאת\הורדת נוזלים).

למה אתה חושב שבחיטוב ההמלצות הן צריכה מוגברת של חלבון? החלבון מתחמצן וזה עלול וגורם גם להתפרקות של רקמות שריר.

עכשיו לשאלתך, ופה אני אומר את דעתי ונזהר - תיאורטית בהנחה שאין שינוי בנוזלים, שגרת היום ושגרת האימונים זהה ונניח שכל המזון מתעכל (הנחה שאיננה נכונה), אתה תשמור על משקל הגוף של אבל היחס של רקמות שריר\רקמות שומן ישתנה לרעתך בהתאם לתפריט. רקמות שריר יתחמצנו ורקמות שומן נוספו יווצרו.

• פותח/ת השרשור
אם במצב שבו אני מתאמן כמו שהצגתי (600 דק' אירובי בשבוע + 4 אימוני כוח) ומבחינת תזונה נמצא במאזן קלורי שלילי, אבל אוכל מעט חלבון (נניח 5% שהם בערך 30 גר' במידה ומדובר על 2700 קל') יתפרק שריר וייבנה שומן, כלומר שבמצב ההפוך (כמו בתפריט מספר 1 - 50% חלבון שהם בערך 330 גר' חלבון ומעט שומן) יתפרק שומן וייבנה שריר על חשבונו. בשני המקרים המשקל ישאר זהה (במידה ומאזן הנוזלים זהה כמובן).
האם יש טעות בהנחה שלי?

לי זה נשמע מאוד הגיוני. הגיוני מאוד שהמאזן הקלורי קובע את המשקל והצורה שבה הקלוריות מתחלקות קובעת את הצורה שבה רכיבי הגוף מתחלקים.

בקיצור האם מה שאני אומר נכון? ואם לא, למה?

המשקל יישאר זהה - אם ההוצאה וההכנסה הקלורית זהה (ויתר ההנחות מתקיימות) - זה נקראה חוק שימור האנרגיה כאשר משם נגזרת המשוואה במסמך שאמרתי לך לקרוא.

במצב שההוצאה הקלורית שווה לתחזוקה - לא יבנה שריר (לא מדבר על מקרי קצה) ולא משנה כמה חלבון תכניס.

המשקל יישאר זהה בצריכה קלורית של תחזוקה, ורק היחס של שומן\לשריר יתשנה תמיד לרעת השריר במצב לטווח הרחוק כל עוד אתה בכמות של תחזוקה ומטה.

מה שאומר שאתה תשאר שאותה משקל ותעלה בשומן ותרד ברקמות השריר. במצב אידיאלי לחלוטין במצב תחזוקתי תיאורטי של תפריט אתה תשמור על המצב הקיים.

מה זה אחוז שומן בגוף?
הרי שאם אומרים שיש לך 10% שומן ממשקל של 100 קילו, משמע יש לך 10 קילו שומן.
אחוז שומן מייצג את הכמות היחסית שלו בגוף.
איך מתפרק שריר?
הגוף מפרק שריר עבור אנרגיה כאשר הוא צריך; יותר פשוט לגוף לפרק שריר ולא שומן.
בעיקרון הגוף בנוי לשמור על השומן לימי צרה.

בהנחה שלא תתחזק נכון את הגוף בחלבונים, הגוף עלול וסביר להניח שישתמש בשריר עבור אנרגיה וכך תאבד שריר.

הקטע פה שאתה יכול להישאר על 100 קילו בדיוק או אפילו לרדת ל90 קילו אבל היחס בין שומן לשריר לנוזלים בגוף ישאר אותו דבר במקרה הטוב ובמקרה הגרוע אפילו ישתנה לרעתך.

לסיכום:
נגיד שעכשיו אתה ב-10% שומן על 100 קילו ותתחיל מאזן קלורי שלילי כפי שאתה מתאר ותרד ל90 קילו, ואחוז השומן שלך ישאר אותו דבר (10%) זה אומר שאיבדת יותר מסת שריר משומן (בק"ג) כי:
ב100 קילו היו לך 10 קילו שומן ו90 קילו שריר (כמובן שלא יש גם נוזלים אבל רק בשביל ההדגמה הפשוטה)
ב90 קילו יש לך 9 קילו שומן ו 81 קילו שריר.
אתה עדיין על 10% שומן , אבל איבדת 9 קילו שריר ו1 קילו שומן.

אני מקווה שהבנת.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
Moonlight - הבנתי אותך, אבל נשמע מאוד מוזר שזה יכול לפעול רק לכיוון אחד.
Lou-Bega - לא לגמרי הבנתי מה קשורה הדוגמה שהבאת אבל ירדתי לסוף דעתך והבנתי את העניין...

בקיצור נשמע מאוד מוזר, אבל האמת שזה מוביל אותי לשאלות נוספות:
1. לגביי הוצאה קלורית - ניקח שני אנשים זהים לחלוטין מבחינת גובה, גיל, משקל וגנטיקה. נגיד גובה 1.75 ומשקל 70 קילו, אחד על 10% שומן ואחד על 18% שומן. המשקל זהה. האם ההוצאה הקלורית (במנוחה ו\או בפעילות) של שניהם תהיה זהה?

2. האם אדם שנמצא במצב גופני יחסית טוב - נגיד 12% שומן, משקל 69 וגובה 1.71 מתחיל מאזן קלורי חיובי (חיובי של נגיד 800 קל' ליום) הכולל 1 גר' חלבון לק"ג משקל גוף, מפסיק מתאמן לגמרי, יכול תוך העלייה במשקל הזאת לרדת במסת השריר? או שזה לא אפשרי לגוף לפרק שריר במאזן קלורי חיובי? (בהנחה והוא מקבל חלבון בכמות מינימלית מספקת - אם אני לא טועה מדובר על 0.8 גר' לק"ג משקל גוף למי שלא מתאמן)

למה אני שואל את השאלות האלה?
כי זה היה בערך המצב שלי, 12% שומן (בערך), משקל 69, גובה 1.71 ובגלל שתקף אותי "שיתוק על שם בל" נאלצתי להיות מטופל בסטרואיד קטבולי (פרדניזון) ועליתי בתוך 14 ימים כ-7 ק"ג עד ל76 ואני מנסה לדלות קצת מידע על האם וכמה שריר פורק אצלי ויותר חשוב מכך - מאיפה להתחיל לחזור? מצד אחד פורק שריר כמעט בטוח ולא קצת, גם אני מרגיש את זה מאוד באימונים, אבל מצד שני נצבר המון שומן.
התכנון שלי הוא לעשות חיטוב עד ל66 ק"ג (קשה לי להאמין שפורק יותר מ3 ק"ג שריר), אז לעשות מסה קטנה, עד בערך 74, אז לעשות חיטוב קטן ל69 ולראות אם הביצועים חזרו אלי.
חשוב לציין שאני לא מתעסק בפיתוח גוף אלא בשחייה, ריצה, הוקי מים וMMA למרות שכרגע בגלל הצבא אני מחוץ לתחום.

כרגע לאחר שבוע וחצי של אימונים אני כבר במשקל 71 ק"ג ומבחינת ביצועים אני חווה דבר מאוד מוזר - ב1500 אני לא מתקרב אפילו לרמה שהייתי אבל ב200 מ' חזרתי לרמה ואפילו יש שיפור קטנטן. אבל שחייה לא נותנת קנה מידה מכיוון ששומן גם עוזר לביצועים ("מקדם ציפה"), למרות שבפרפר אני מרגיש חולשה ביחס ללפני הטיפול.
הסיבולת שלי ממש אבל ממש ירדה, אין לי אוויר אני שוחה 1500 וזה עינוי. לפני הטיפול יכולתי לשחות בקלות ובכיף... אתמול למשל עשיתי מדידה ועשיתי 25:47 כאשר לפני הטיפול הייתי עומד על 24:45 במאמץ גבוה אמנם אבל לא במאמץ ברמה של מדידה.

ב200 מ' לא עשיתי מדידה אבל לפני הטיפול הייתי מחזיק את הסטים על 3:10 (יציאה כל 4:00) ועכשיו יוצא שאני מגיע ב3:08 ואפילו 3:06. ב200 מעורב (יציאה כל 4:30) הייתי מגיע ב3:48 ועכשיו אני מגיע ב3:45 (בממוצע).

ומה שהכי מרגיז זה שלא משנה כמה או מה שחיתי אני מסיים מתנשף. אני כבר ~שנתיים לא זוכר מה זה להתנשף בשחייה. הכל היה זורם וחוץ מספרינטים יחסית קל אבל עכשיו כל דבר אני מסיים מתנשף.

להערכתכם, מדובר על סיבולת לב ריאה או סיבולת שריר שיכול להיות שירדה בגלל הסטרואיד? (לדעתי סיבולת שריר אבל אני לא סגור על זה כי אני מתנשף המון)

*כמו כן פתחתי נושא בפורום סטרואידים וקיבלתי מספר תשובות אבל התשובה הסופית היא שקשה להעריך מה קרה בלי נתונים מדוייקים נוספים, שלצערי אין לי :(

תודה רבה

1. ההוצאה הקלורית שונה. אני חושב שזה מאוד ברור לא? שוב בפעם המיליון אמרת שקראת את המסמך
http://www.kilogram.co.il/2083/משוואת-האנרגיה-בגופינו/

זה מפורט שם בצורה ברורה.

2. איפוה ההגיון בריא. אדם שרירי שמפסיק להתאמן ותיאורטית נמצא במאזן אנרגטי ברמת תחזוקה - הוא ימשיך להיות שרירי עד יום מותו? שריר לא צריך לקבל גירוי?

תשמע כל מה שלמדתי ואמרתי לך, למדתי מקריאת המאמרים כאן (ובעוד כמה מקומות).
השאלה שלך מורכבת מכמה חלקים ומכילה הסברים ארוכים.

עשה קצת שיעורי בית,תלמד את הנושא ואז אם נשארות לך שאלות ספציפיות תשאל.

ולגבי הדוגמא שלא הבנת, אין לי דרך יותר ברורה לנסח לך את זה.

• פותח/ת השרשור
תשמע כל מה שלמדתי ואמרתי לך, למדתי מקריאת המאמרים כאן (ובעוד כמה מקומות).
השאלה שלך מורכבת מכמה חלקים ומכילה הסברים ארוכים.

עשה קצת שיעורי בית,תלמד את הנושא ואז אם נשארות לך שאלות ספציפיות תשאל.

ולגבי הדוגמא שלא הבנת, אין לי דרך יותר ברורה לנסח לך את זה.
תודה רבה 😃
אעשה את המיטב ;a2gasg

1. ההוצאה הקלורית שונה. אני חושב שזה מאוד ברור לא? שוב בפעם המיליון אמרת שקראת את המסמך
http://www.kilogram.co.il/2083/משוואת-האנרגיה-בגופינו/

זה מפורט שם בצורה ברורה.

2. איפוה ההגיון בריא. אדם שרירי שמפסיק להתאמן ותיאורטית נמצא במאזן אנרגטי ברמת תחזוקה - הוא ימשיך להיות שרירי עד יום מותו? שריר לא צריך לקבל גירוי?
2. קראת מה שרשמתי? לא מדובר על מאזן קלורי ניטרלי אלא חיובי, ובגדול.

כדאי לך לקרוא קצת מאמרים ואז לחזור לשאול שאלות

לשאלתך , ניתן לפרק שריר גם אתה אוכל במאזן קלורי חיובי. שריר זו רקמה יקרה מבחינה אנרגטית , לגוף לא שווה להחזיק אותה אם אתה לא משדר לו שאתה צריך אותה(ע"ע אימוני כח). שומן זו רקמה זולה אנרגטית ולכן הגוף תמיד שואף להגדיל את מאגרי השומן , זה מנגנון אבולוציוני שהתפתח על מנת להגן עליך במקרה שאתה מגיע למצב דחק.

אם תאכל במאזן קלורי חיובי ולא תעשה אימוני כח אז פשוט תשמין ולאחר זמן מסויים הגוף יפרק שריר מאחר ואתה לא משדר לו לשמר אותו ומאחר וזו רקמה יקרה עבורו.

אני מניח שמתישהו התהליך הזה ייעצר וזה תלוי בגנטיקה שלך , אם אתה במאזן חיובי לאורך תקופה ממושכת אתה תהיה מאוד שמן ותצטרך לסחוב את המשקל הזה , זה יספק גירוי לשריר , לכן זה לא ימשיך לנצח.

אם לעומת זאת תאכל ממש מעט חלבון ועדיין תהיה במאזן חיובי פשוט תמות באיזשהו שלב.

נערך לאחרונה:
זה עדיין לא משנה את התשובה, שריר צריך גירוי. המאזן החיובי או התחזוקתי הקלורי לא שומר על מסת השריר אם תפסיק להתאמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית