עזרה-לגבי ניתוח בברך, הורדת פרופיל ועוד

כן. ומה זה משנה? לא נפצעתי אף פעם ברמה שדרשה ניתוח.
כדי להבין במערכת רפואה אתה לא צריך להיות ספורטאי, אתה צריך להיות במערכת. אז הקביעה שלך היא המטומטמת.

טוב זה הופך להיות ויכוח של מילה שלי מול שלך אז אין פה מה לדבר יותר מידי.
אני מכיר מספיק אנשים שהניתוח רק החמיר את מצבם. (ורוקן את כיסם)
בכל הקשור לאורטופדיה ופציעות ספורט אין מה לסמוך על הרופאים הישראלים.

תראה, לא צריך להכליל את כל המנתחים בארץ, יש ויש כמו בכל מקום, יכול להיות שפה הרמה יותר נמוכה מבשאר המקומות ולכן צריך לבדוק טוב למי ללכת ולא סתם ללכת לעשות ניתוח אצל מישהו שאתה אף פעם לא שמעת עליו.
חוץ מזה זה לא רק קשור לניתוח, אחותי קרעה את המיניסקוסים בשתי הברכיים, בברך הראשונה הניתוח בסה"כ עבר בהצלחה ואז היא התחילה לזלזל בפיזיותרפיה ולכן המצב שלה התדרדר והיא הגיעה למצב שהביאו לה 22% נכות.
בברך השנייה היא השקיעה בפיזיותרפיה והיא בכלל לא מרגישה שם כאבים.

המסקנה היא שצריך לדעת למי אתה הולך ואסור לזלזל באיך שאומרים לך לטפל בזה.
אבל לא להגיד שאין מנתחים טובים בארץ, כי אפשר למצוא.

כן. ומה זה משנה? לא נפצעתי אף פעם ברמה שדרשה ניתוח.
כדי להבין במערכת רפואה אתה לא צריך להיות ספורטאי, אתה צריך להיות במערכת. אז הקביעה שלך היא המטומטמת.

אז בוא תסביר לי איך בתור היותך במערכת קבעת שאין בארץ אורטופדים טובים לפציעות ספורט? על סמך מה

על סמך זה שכל קשר בין רפואה לספורט כאן הוא מקרי בהחלט.

אתה זורק אמירות לאויר בלי שום בסיס (אגב הרבה מהאורטופדים הטובים שאני מכיר עשו התמחויות בחו"ל למשל המנתח שלי עשה שנה עם הניו יורק ג'טס - קבוצת פוטבול) אני לא מבין איך אתה קובע את זה שכל קשר בין רפואה לספורט כאן הוא מקרי בהחלט

במקרה את השיקום שלי עשיתי אצל עידו דנה שהוא האורטופד של מכבי ת"א בכדורגל איתי עשו 3 שחקני כדורגל שיקום שלושתם משחקים היום בליגת העל עוד שחקן כדורסל שמשחק היום בקולג' ויש לי עוד מליון ואחד דוגמאות ש אנשים שעשו ניתוחים אורטופדיים בארץ והם עדיין עוסקים בספורט מקצועני , אלו שלא חזרו הם מעטים ממה שאני מכיר (ואני מכיר המון)
זה שלפעמים אנשים עשו ניתוח אורטופדי ולא השקיעו בשיקום ואז מאשימים את המנתח זה משהו אחר אני מודה שיש מנתחים דפוקים אבלבדר"כ מי שעוסק בספורט מקצועני יישלח למנתחים טובים ויחזור לפעילות

נערך לאחרונה:
הפציעה המדהימה ביותר ל-ג' בצבא, חצי שנה מינימום בבית, אפשר גם שנה. מדהים.

אתה זורק אמירות לאויר בלי שום בסיס (אגב הרבה מהאורטופדים הטובים שאני מכיר עשו התמחויות בחו"ל)
אם הן בלי בסיס, אז למה הם עשו התמחויות בחו"ל ולא בארץ?
מהסיבה שכל קשר בין ספורט לרפואה בארץ הוא מקרי בהחלט.
מש"ל.

הם עשו בעבר, כיום הם בארץ ומנתחים בארץ לא בחו"ל האמירה שלך אולי נכונה לגבי העבר אבל הם כבר איזה 15 שנה מנתחים פה בארץ. עוד 2 דוגמאות של מנותחים בארץ מרקוס פייזר ודורון פרקינס שנותחו ע"י ד"ר אגר מוזר שהם לא החליטו לטוס לחול בשביל הניתוח והסכימו לעשות אותו פה

---------- התגובה התווספה ב 14:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:27 ----------

הפציעה המדהימה ביותר ל-ג' בצבא, חצי שנה מינימום בבית, אפשר גם שנה. מדהים.

אותי הוציאו מהצבא בגללה, הייתי חצי שנה לפני שחרור ביום שעשיתי את הניתוח

הוא כנראה מתכוון שבכל הנוגע לפציעות הנגרמות מספורט רמת ההתמחות פה בארץ שואפת לאפס.
אני לא מאמין בשיטת ההכללה ברפואה, כי יש פה בארץ מנתחים עם ידי זהב,מחוננים ברמות על ומחוזרים מאוד גם ע"י פציינטים בחו"ל.
ובכלל הפקולטה לרפואה בארץ מוערכת מאוד בעולם וגם דרישות הסף מאוד גבוהות.
הבעיה היא כל הילדים העשירים שהולכים ללמוד רפואה ברומניה/איטליה ובאים לפה לארץ, לוקחים את הבחינה איזה שלוש פעמים ונכשלים עד שבסוף עוברים על הקשקש והם אלה שבד"כ מוצאים שם רע יותר לרפואה בארץ
(שוב בלי להכליל).

לא יודע לגביי חבר'ה שהם חצי מקצוענים בתחומם, אני יודע שלאגודות ספורט שנמצאות בליגות הראשונות בתחומם שזה כדורגל\כדורסל\כדוריד\טניס וכו' וכו' בדר"כ יש רופאים (בארץ) שהם מקושרים איתם ומעטים המקרים ששחקן(מקצוען בקבוצה גדולה) נפצע ולא חזר. מודה, יש ניתוחים שאולי עדיף לעשות בחו"ל מבחינת הסיבוכים אבל שחזור צולבת? נו באמת.
אגב גם טל בורשטיין החליט לעשות את הניתוחים שלו בחו"ל והסתבך איתם יותר מידי זמן עד שחזר

• פותח/ת השרשור
תודה על כל העזרה ! בשבוע הקרוב יש לי MRI אני אקווה לטוב 😃
עכשיו לשאלה האחרונה שלא היה הרבה התייחסות אליה פה,
נכון שעוד לא עשיתי MRI או ניתוח אז אי אפשר ממש לדעת מה יש ומה יהיה, אבל עדיין נראה לכם שהפרופיל שלי ירד לפרופיל לא קרבי ? וגם אם כן, במידה ואני אשתקם מהר ובצורה טובה מהניתוח, הוא יעלה בחזרה לפרופיל קרבי ?

תודה על כל העזרה ! בשבוע הקרוב יש לי MRI אני אקווה לטוב 😃
עכשיו לשאלה האחרונה שלא היה הרבה התייחסות אליה פה,
נכון שעוד לא עשיתי MRI או ניתוח אז אי אפשר ממש לדעת מה יש ומה יהיה, אבל עדיין נראה לכם שהפרופיל שלי ירד לפרופיל לא קרבי ? וגם אם כן, במידה ואני אשתקם מהר ובצורה טובה מהניתוח, הוא יעלה בחזרה לפרופיל קרבי ?

הפרופיל שלך יירד, רוב הסיכויים לפרופיל לא קרבי (זה מה שקרה לאחותי, היא הייתה באמצע בה"ד 1 והוציאו אותה משם), אך במידה ותשתקם בצורה טובה מהניתוח (לאחר מספר חודשים כמובן) סביר יכולים להעלות את הפרופיל מספיק גבוה בשביל קרבי.
ושוב, בהצלחה !

• פותח/ת השרשור
לא יודע עד כמה לסמוך על זה אבל דוד שלי אמר לי שהשיקום בדרך כלל מהניתוחים האלה הוא יחסית קצר, במקרה הכי גרוע אני דוחה את היום סיירות מינואר לאוקטובר, שזה נותן לי עוד שנה מעכשיו וזה מספיק זמן בשבילי להשתקם ולהתאמן מספיק ליום סיירות.
חשבתי על זה, ונגיד במידה ואני דוחה את היום סיירות, עושה את הניתוח, משתקם ומתאמן ללא כאבים בכלל בברך, אפשרי להסתיר דבר כזה מהצבא ?
נשמע לי די מטומטם כי בכל זאת זה ניתוח, אבל מעניין אותי אם האפשרות הזאת קיימת.

זה באמת יעשה רק צרות להסתיר, גם העניין יכול להסתבך וזה מאוד יסבך אותך עם הצבא + לא תוכל לקבל שום עזרה\ פיצויים. וכל מה שיקרה אח"כ יקרה על חשבונך+ יכול לדפוק אותך חזק..
אני מדבר על המקרה הגרוע כמובן (שהסתרת את זה מהצבא, הגזמת\ האצת מדי בהתאוששות ונפצעת, אפילו ברמה של עוד קרע ועוד ניתוח רק שהפעם המצב יהיה הרבה יותר גרוע).

לא יודע עד כמה לסמוך על זה אבל דוד שלי אמר לי שהשיקום בדרך כלל מהניתוחים האלה הוא יחסית קצר, במקרה הכי גרוע אני דוחה את היום סיירות מינואר לאוקטובר, שזה נותן לי עוד שנה מעכשיו וזה מספיק זמן בשבילי להשתקם ולהתאמן מספיק ליום סיירות.
חשבתי על זה, ונגיד במידה ואני דוחה את היום סיירות, עושה את הניתוח, משתקם ומתאמן ללא כאבים בכלל בברך, אפשרי להסתיר דבר כזה מהצבא ?
נשמע לי די מטומטם כי בכל זאת זה ניתוח, אבל מעניין אותי אם האפשרות הזאת קיימת.
היי, אני יודעת שעברו המון המון שנים מאז שכל זה קרה אבל אני בדיוק במצב שלך ואחרי חיפושים בגוגל על עזרה בנושא הגעתי לאתר הזה וקראתי את כל מה שרשמת. אשמח לדעת מה בסוף קרה עם הגיוס שלך? אם אתה זוכר הורידו לך בסוף פרופיל? אני לא כל כך מעוניינת בתפקיד קרבי אבל אתה חושב שזה יוריד לי את הפרופיל בכל מקרה לגבי כל תפקיד? אני לפני צו ראשון ועברתי כבר 2 ניתוחים בברך אחרי שקרעתי את המיניסקוס ועכשיו אני עומדת להתגייס בערך עוד שנה...הצו ראשון שלי עוד שבועיים..אני יודעת שמועד הגיוס רחוק ואפילו עוד לא קבעו לי מועד גיוס אבל רציתי לדעת שבמידה ואעשה ניתוח האם הוא יכול לפגוע בפרופיל שיתנו לי אם כל הפרוצדורה קורית עוד לפני הצבא ולא בזמן השירות..

היי, אני יודעת שעברו המון המון שנים מאז שכל זה קרה אבל אני בדיוק במצב שלך ואחרי חיפושים בגוגל על עזרה בנושא הגעתי לאתר הזה וקראתי את כל מה שרשמת. אשמח לדעת מה בסוף קרה עם הגיוס שלך? אם אתה זוכר הורידו לך בסוף פרופיל? אני לא כל כך מעוניינת בתפקיד קרבי אבל אתה חושב שזה יוריד לי את הפרופיל בכל מקרה לגבי כל תפקיד? אני לפני צו ראשון ועברתי כבר 2 ניתוחים בברך אחרי שקרעתי את המיניסקוס ועכשיו אני עומדת להתגייס בערך עוד שנה...הצו ראשון שלי עוד שבועיים..אני יודעת שמועד הגיוס רחוק ואפילו עוד לא קבעו לי מועד גיוס אבל רציתי לדעת שבמידה ואעשה ניתוח האם הוא יכול לפגוע בפרופיל שיתנו לי אם כל הפרוצדורה קורית עוד לפני הצבא ולא בזמן השירות..
זאת הודעה מ2011 והוא היה מחובר פה פעם אחרונה ב2012...
כל טוב

@יובל פאר
השאלה שלך ראויה לדיון נפרד. בכל מקרה, אם המטרה להוריד פרופיל, רצוי להצטייד עם מכתב מרופא מומחה שממליץ על הגבלות ארוכות טווח בשל הניתוח.
אם המטרה היא הפוכה, אז בסך הכל צריך לעמוד בבדיקות הרפואיות בצו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית