הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ספרים על פילוסופיה?

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך

Kman

משתמש משקיע
3,761
155
נק' מוניטין:
4,650
3,761
155
הולמס פלייס
התחום מעניין אותי
רציתי קצת ללמוד בעצמי. אני זוכר שלא מצאתי משהו יותר מדי אינפורמטיבי בעיברית
חיים, יש לך אולי אחד שאתה יכול להמליץ?
ברור לי שפילוסופיה זה תחום רחב
אבל משהו שהוא כמו מבוא
תודה

תלוי באיזה תחום אתה רוצה מבוא. הרבה אנשים אמרו לי שהם אהבו את "הפילוסופים הגדולים" של בריאן מגי, זה בעצם ספר ראיונות על כל מיני פילוסופים עם כל מיני פילוסופים, לא פלצני מדי ולא מתיימר להיות יותר ממשהו שאמור לגרות אותך. אולי כדאי לך להתחיל עם זה.

כל הפילוסופיה המערבית היא סידרה של הערות שוליים לאפלטון (אני מניח ששמעת את המשפט הזה אם אתה באמת מתעניין), כדאי להתחיל בחיבורים שנוגעים לחייו ומותו של סוקרטס (שאני קורא עכשיו בין היתר) - אותיפרון, האפולוגיה, קריטון ופיידון. אחר כך אפשר להמשיך למסות היותר מפורסמות של אפלטון (כמו "המשתה" שעוד מחכה לי על המדף).

תלוי באיזה תחום אתה רוצה מבוא. הרבה אנשים אמרו לי שהם אהבו את "הפילוסופים הגדולים" של בריאן מגי, זה בעצם ספר ראיונות על כל מיני פילוסופים עם כל מיני פילוסופים, לא פלצני מדי ולא מתיימר להיות יותר ממשהו שאמור לגרות אותך. אולי כדאי לך להתחיל עם זה.

מצטרף להמלצה.

אני נהניתי, למרות הביקורות הרבות גם מ"כשניטשה בכה" של ארווין ד. ילום. הספר הראשון והפילוסוף הראשון שנחשפתי אליו הוא הדמות של לטיסימוס בספר "כה אמר זרתוסטרא", אבל ספרים מהסוג הזה הם קשים לקריאה בתור התחלה.

אני יודע שאנחנו בתקופה של צדק חברתי, אבל יש לשטייניץ ספר היכרות מעניין לעולם הפילוסופיה- קצת ישן, שכחתי את שמו. מקסימום תגגל "יובל שטייניץ פילוסופיה"

אתה מתכוון לטיל לוגי לאלוהים ובחזרה? יש ספרים טובים יותר. הייתי כבר מעדיף לקרוא את הספרים הישנים אבל המעולים של הוגו ברגמן על פילוסופיה מאשר את זה.
ויאלום לא ממש כותב פילוסופיה (לא "כשניטשה בכה" ולא "הריפוי של שופנהאואר"), זה סוג של רומנים שאני אישית מתקשה לסבול, אבל אם הם מגרים אנשים ללכת ולקרוא עוד מה טוב.

כן. ציינתי שיש ביקורות רבות על כשניטשה בכה- הוא לא עוסק בפן הפילוסופי, אלא יותר בפן האישי של ניטשה, אבל ספרים מהסוג הזה מניידים אותך להמשך הדרך.

ולגבי הספר של שטייניץ- גיגלתי ומצאתי. "הזמנה לפילוסופיה"- הספר קיבל המלצה מפרופ' לייבוביץ. סביר להניח שלו לייבוביץ היה חלילה יודע איזה מהפך עבר ד"ר שטייניץ- לא היה נותן את ההמלצה..😃

כן. ציינתי שיש ביקורות רבות על כשניטשה בכה- הוא לא עוסק בפן הפילוסופי, אלא יותר בפן האישי של ניטשה, אבל ספרים מהסוג הזה מניידים אותך להמשך הדרך.

ולגבי הספר של שטייניץ- גיגלתי ומצאתי. "הזמנה לפילוסופיה"- הספר קיבל המלצה מפרופ' לייבוביץ. סביר להניח שלו לייבוביץ היה חלילה יודע איזה מהפך עבר ד"ר שטייניץ- לא היה נותן את ההמלצה..😃

קראתי, ספר מצויין ובהחלט מומלץ

קצת לא קשור, אבל מחפש המלצה לספרים בנושא לוגיקה, תורת ההגיון; עדיף מבוא או מדע פופולרי...

קצת לא קשור, אבל מחפש המלצה לספרים בנושא לוגיקה, תורת ההגיון; עדיף מבוא או מדע פופולרי...

יש את הספר של ענת בילצקי "מהי לוגיקה" בסדרה של האוניברסיטה המשודרת. יש לה גם ספר בכלל לא רע על פרדוקסים באותה סדרה.

בקטע מתמטי? למה? למה שמישהו ירצה ללמוד את זה מרצונו האישי? זה חרא משעמם...

גם חשבונאות זה משעמם, ועדיין אנשים עושים מזה קריירה.

יש את הספר של ענת בילצקי "מהי לוגיקה" בסדרה של האוניברסיטה המשודרת. יש לה גם ספר בכלל לא רע על פרדוקסים באותה סדרה.

גם חשבונאות זה משעמם, ועדיין אנשים עושים מזה קריירה.

בדיוק, קריירה.

אבל סתם בשביל הכיף ? 😳

אני מחפש לחדד חשיבה ביקורתית, הבנה לוגית של טיעונים, אקסיומות ופרדוקסים.

אני מחפש לחדד חשיבה ביקורתית, הבנה לוגית של טיעונים, אקסיומות ופרדוקסים.

אני חושב שאם תלמד משהו מתמטי נטו (כמו מצגות של אוניברסיטה לדוגמא), אתה מאוד תתאכזב ותבין שזה לא מה שחשבת שזה.😣

אני חושב שאם תלמד משהו מתמטי נטו (כמו מצגות של אוניברסיטה לדוגמא), אתה מאוד תתאכזב ותבין שזה לא מה שחשבת שזה.😣

הוא רוצה ללמוד לוגיקה - אתה יודע, אותה דיסציפלינה בפילוסופיה שלא קשורה למתמטיקה ולא למה שאתה למדת כ"לוגיקה" במדעי המחשב והוא בעצם תורת הקבוצות + כל מיני חרטא.

הוא רוצה ללמוד לוגיקה - אתה יודע, אותה דיסציפלינה בפילוסופיה שלא קשורה למתמטיקה ולא למה שאתה למדת כ"לוגיקה" במדעי המחשב והוא בעצם תורת הקבוצות + כל מיני חרטא.

בינגו.

לא יודע להבדיל בינהם... ;a2gasg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית