הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ביקורת סקוואט ודדליפט

• פותח/ת השרשור mojomj
  • פורסם בתאריך
מזווית הצילום בסקוואט לא ברור אם אתה גולש עם הברכיים או לא (נדמה לי שכן). וכמה יש על המוט שאתה עם חגורה?
בדדליפט אתה לא מוציא מספיק חזה ומכווץ את הגב. אם אתה צריך להוריד את המוט לאט (אחרת צורחים עליך) תעשה את זה מבוקר כמו שאתה עושה אבל שים לב לכיווץ בגב. אתה צריך בתכלס לרדת בסדר הפוך לעליה.

• פותח/ת השרשור
אני אשמח אם תסביר לי את העניין הזה של הגלישת ברכיים. אני עומד בפישוק 30 מעלות ואני שולח ברכיים לצדדים כבר על ההתחלה. ככה זה אמור להיות לא? כלומר הברכיים שלי הולכות לצדדים ולא קדימה.
על המוט יש 20 קילו. לא עשיתי סקוואט יותר משבוע בגלל הכיווצים שהיו לי במפשעה אז התחלתי להתחמם מ 20 קילו. אני שם חגורה בשביל סתם בשביל הבטיחות, לא רוצה לקחת סיכונים.

חוץ מהעניין של הגלישת ברכיים, יש עוד הערות על הסקוואט?

בקשר לדדליפט, אני אוכל לשמור על כיווץ יותר טוב ולהוציא יותר חזה אם אני אוריד יותר את התחת. השאלה אם זה יהיה נכון מבחינת הטכניקה כי בסרט של ריפטו המתאמנים מוציאים חזה אבל גם שומרים על תחת די מורם

נערך לאחרונה:
מזווית הצילום בסקוואט לא ברור אם אתה גולש עם הברכיים או לא (נדמה לי שכן). וכמה יש על המוט שאתה עם חגורה?
בדדליפט אתה לא מוציא מספיק חזה ומכווץ את הגב. אם אתה צריך להוריד את המוט לאט (אחרת צורחים עליך) תעשה את זה מבוקר כמו שאתה עושה אבל שים לב לכיווץ בגב. אתה צריך בתכלס לרדת בסדר הפוך לעליה.

הוא גולש 100% רואים שהוא עולה על קצות האצבעות קצת והעקב מתנתק מהרצפה.

נראה שהברכיים שלך ממשיכות לנוע קדימה אחרי שאתה מוציא אותם ומרכז הכובד שלך משתנה. אתה צריך להוציא ברכיים ולשבת אחורה, לשמור על מרכז הכובד לאורך כל התנועה. הברכיים לא אמורות לזוז אחרי השליש הראשון של התנועה.

• פותח/ת השרשור
הבנתי את הכוונה שלך. מה שאני עושה זה מוריד ברכיים ועוצר אחרי חצי תנועה ואז מתיישב. אז אני מבין שאני אמור לעצור את הברכיים די בהתחלה. דרך אגב, אולי לא שמתי לב לזה, אבל בסרט של ריפטו העניין הזה של להוריד ברכיים ולעצור אחרי שליש תנועה ולהתיישב ממש לא מוזכר. גם נראה שהמתאמנים בסרט לא ממש עוצרים ברכיים אחרי שליש תנועה

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית