משהו שונה.. איך אתם מבשלים ?

• פותח/ת השרשור ארז
  • פורסם בתאריך

ארז

משתמש קבוע
1,875
141
נק' מוניטין:
3,091
1,875
141
אחרי 3 חודשי חיטוב דל פחמימה
הגעתי למסקנה שנמאס לי מחזה עוף בדרך שלי ומחפש מתכונים שונים להכנת חזה עוף?
אז.. איך אתם מכינים את החזה עוף שלכם ?

אני - 1)כרכום מלח פלפל כפית שמן וטבסקו, לפעמים גם סחוג 😃
2) כמון, רוטב סויה, טבסקו,מלח לימון, כפית שמן

• פותח/ת השרשור
כן אבל אני דל פחמימה לצערי ככה ששניצל שאתה מדבר עליו לא בא בחשבון 😃

1) לוקח את החזה עוף ונותן לכלב.
2) עושה צ'יזבורגר עם בייקון.
בתאבון.

אני אישית לא מסמפט חזה עוף,נטול שומן ומשעמם.
אבל זה מתכון נחמד שהשתמשתי בו בחיטוב האחרון אבל אני השתמשתי בחזה הודו שהוא גדול יותר.
אם יש לך גריל גז, תפרוס עליו כמה גבעולי רוזמרין ועדיף גם כמה ענפי טימין ותניח עליו חזה עוף מתובל.(אני בדר'כ שמתי שמן זית,שום כתוש גריל עוף ופפריקה) כסה אותו בסיר או במכסה של הגריל ושים על הלהבה הנמוכה ביותר.
20-25 דקות-חשוב שלא יתייבש! ויש לך חזה נסבל.
אגב,אם אתה בדל פחמימה למה לא לאכול בשר שומני יותר עם טעם לפחות?

אם אתה דל פחמימה אתה יכול להרשות לעצמך שומן...לא?
גם במקרה שבא לך על דל-שומן ---> סינטה!
אפשר להכין כסטייק רגיל \ סטייקים דקים (הולך יותר טוב) \ מכין את הכל בתנור רוסטביף

גם רוסטביף מאנטריקוט או מפריים ריב עדיף לדעתי פי אלף מסינטה.
לפני,אמצע ואחרי

קבצים מצורפים

• לפני.jpg
    לפני.jpg
    KB 17.9 · צפיות: 221
  • אמצע.jpg
    אמצע.jpg
    KB 20.8 · צפיות: 279
  • אחרי.jpg
    אחרי.jpg
    KB 24.1 · צפיות: 200
  • פותח/ת השרשור
שלא תבינו אני אוכל המון בשר טחון שאני מוסיף לו שומן ליה לפני אבל יש ימים שאני ''מגוון'' בחזה עוף
כי בו נודה באמת עסק לא זול כל הבשרים שהצעתם פה, ובתור אחד שמשלם על האוכל שלא ולא ההורים , קשה קשה !
אני מת על הימים שאני מפספס ארוחת צהריים ואז אני צריך להכין 2 המבורגרים של 300 גר כל אחד כדי לכסות על הארוחה 😃

מאדר פאקר !! 😲
מה זה החתיכה הזאת לעזאזל?!?

לא אבל ברצינות, רוסטביף שאפשר לאכול אותו קר\פושר וכו'...עדיף בשר רזה, לא כיף גדול לאכול שומן בקר קר.

חזה עוף אני קונה לא פרוס (פרפר) וחותך לבד למה שנקרא בפלצנית "מדליונים", שזה טבעות עבות. את הבשר אני מטגן בחמאה, בערך 5 גר' חמאה ל-100 גר' חזה עוף, ומתבל בקארי (לא של סופר-מרקט, כזה שסבתות מרוקאיות קונות) ובפלפל שחור גרוס. אני מטגן עד להשחמה. את התבלינים אני מוסיף במהלך הטיגון ולא לפניו. זה מתכון ממש מהיר ונוח אבל לא ערב לכל אחד.
אם יש לך זמן תוכל להכין קציצות (חזה-עוף-בורגר-שקר-כלשהו) עם כוסברה/פטרוזיליה, בצל או כל מה שיעלה בדעתך לדחוף שם. אם בא לך ממש להשקיע תוכל להכין פסטרמה ביתית (יש הרבה מתכונים ברשת), ניסיתי כמה פעמים ואני לא ממליץ.

*לאחרונה ניסיתי להכין קציצה מחזה עוף טחון מעורבב עם רוטב קנוי אדום וחריף שנקרא "פלפל-צ'ומה" (שזה ביידיש פלפל עם שום) ויצא לא רע בכלל אבל מאוד חריף.

וואו אתה ממש משקיעים. אצלי זה שמן זית, מלח גס ושום כתוש>>>לתנור עד להשחמה.

הפחמימה בשניצל לא כזאת קריטית.
לי היה יוצא 3 כפות פירורי לאיזה 10 שניצלים, נראה לי שזה פחות מ10 גרם פחמימה. פשוט שים קצת והרבה ביצה, אותו טעם.

אתה יכול לעשות אותו בסגנון סיני, רצועות חזה בטריאקי עם ירקות מוקפצים.

1. חזה עוף בגריל עם: רוטב סויה או טריאקי + פלפל טחון גס
2. רצועות חזה עוף מוקפצות עם ירקות (כרוב, בצל, תירס גמדי, נבטים וכל ירק אחר שתרצה)
3. להשרות חזה עוף חצוי לרוחב (כמו לשניצל עבה) בהרבה בצל חתוך + פלפל + חומץ למשך לילה, ואז להכין על המנגל.

ועד דברים נחמדים ומלאי חלבון שלא קשור לחזה עוף:
רוסטביף מפילה בקר
צלי כתף בקר

סלט טונה + ביצה + פלפלים + בצל + מלפפון חמוץ + מיונז (רגיל או לייט) + פלפל שחור ומלח

ממרח גבינה צ'כי (לאכול עם לחם קל או פריכיות): 200 גר' גבנ''ץ מגוררת, אפשר גם עמק לייט + 3 שיני שום מרוסקות (אפשר יותר או פחות לפי הטעם) + כמה כפות מיונז. לערבב לקבלת ממרח סמיך מאד. מצוין קר או לטוסטים בטוסטר, מיקרו או תנור.

נערך לאחרונה:
מאדר פאקר !! 😲

לא אבל ברצינות, רוסטביף שאפשר לאכול אותו קר\פושר וכו'...עדיף בשר רזה, לא כיף גדול לאכול שומן בקר קר.
רוסטביף אפשר לעשות מנתח שאין בו הרבה שומן (לא רוסטביף אנטריקוט, אני אישית הייתי אוכלת סטייק מאנטריקוט ועושה רוסטביף מפילה או סינטה). ואז לאכול קר בפריסה דקה.

נערך לאחרונה:
עדיף לאכול 200 גרם שניצל קנוי מאשר 300 גרם חזה עוף תפל.

אני חותך את החתיכות שאני רוצה מחזה עוף אני קונה פרפרים. מתבלים ב מלח פלפל וחצי כפית פפריקה מערבב בכל עם החזה עוף מגרד מעל בצל נכנס לתנור יוצא נחמד לאללה

תן מתכון לרוסטביף טוב מאנטריקוט. 😃
2כפות חרדל גרגירים
2 כפות דבש
1 כף פלפל שחור גרוס
3/4 כוס בירה כהה טובה (מרפי או גינס)
צרור רוזמרין קצוץ
כפית מלח גס
10 שיני שום שלמות
מערבבים הכל מלבד השום ומעסים טוב נתח של ק''ג וחצי אנטריקוט איזה 5 דקות(יותר יעשה לו רק טוב).מטביעים את השיני שום בתוך חריצים שעושים בבשר ומשרים כמה שעות.מוציאים את הנתח לאיזה שעה מהמקרר ומכניסים לתנור חם מאוד (על 250 מעלות) על הרשת ולא על תבנית, ומניחים למטה מגש עם כוס מים לקליטה של טיפטופים.(או תפוחי אדמה).20 דקות ומנמיכים ל160 מעלות לעוד איזה חצי שעה.
הטמפ' בפנים צריכה להיות 55-60 מעלות.שים לב, זה לא סינטה ואי אפשר לאכול מדמם לגמרי כי צריך לתת לשומן להינמס אחרת גועל נפש.
אם אין לך מדחום אתה יכול לדחוף שיפוד מתכת או סכין דק ולגעת בעדינות בשפתיים.צריך להיות חם אבל לא בטירוף, נגיד פושר++.
תן לנתח לנוח איזה עשירייה לתת לנוזלים שם להירגע וזהו.

---------- התגובה התווספה ב 20:26 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:04 ----------

מאדר פאקר !! 😲

http://www.mevashlim.com/Ingredient/959001.asp
המשפט האחרון שלך נכון מאוד.

Back
למעלה תחתית