הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגבי מכס בדואר-הפקידה שכחה לחייב

SweetBamba

משתמש כבוד
8,677
1,546
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,850
8,677
1,546
הזמנתי משקפי שמש של רייבן מאיביי
ואמרתי לבחור לכתוב שהסכום קנייה הוא 50 דולר והבן אלף לא הסכים
אז התפשרתי שיכתוב שזה מתנה
והוא לא כתב החרא הקטן
אז לקחו לי מכס 188 שקל.
בעודי בא לשחרר את החבילה מתוסכל מאובדן של 188 שקלים נוספים. אני שם את ה200 ש"ח ליד הטופס דואר רשום
הפקידה לקחה והביאה לי את המשקפי שמש ואז עברה לנושא הבא שבאתי בשבילו (דואר גוביינא)
באלגנטיות משכתי את ה188 ש"ח לכיסי כי אני מתנגד מכס ידוע.וכל הדופק מכס יבורך.
האם יכולים לחייב אותי בתשלום?

הם יכולים לעלות על זה (כי חתמת על הדואר הרשום) אבל לא נראה לי שהם יכולים לעשות משהו (מקסימום לשלוח בקשה לחיוב בדואר). באותה מידה שהיא תטען שלא שילמת אתה יכול לטעון שכן ושלא קיבלת קבלה. היא לא הייתה אמורה לשחרר את החבילה.
אבל נו נו נו לך, תתבייש וכו'

• פותח/ת השרשור
הם יכולים לעלות על זה (כי חתמת על הדואר הרשום) אבל לא נראה לי שהם יכולים לעשות משהו (מקסימום לשלוח בקשה לחיוב בדואר). באותה מידה שהיא תטען שלא שילמת אתה יכול לטעון שכן ושלא קיבלת קבלה. היא לא הייתה אמורה לשחרר את החבילה.
אבל נו נו נו לך, תתבייש וכו'
ככה אני יעשה באמת.לא אפול קורבן למכס
בקיצור שבועיים אל תענה לחסום ומספרים שאתה לא מכיר

הבעיה שאני גר בישוב ואני דיי מראה את הפרצוף שלי הרבה בדואר
בסדר בכל אופן אני יושב על זה ששילמתי
:fuck:מכס:fuck:

אתה דופק פה את הפקידה ולא את המכס. לדעתי זו גנבה.

מה יש ליהיות גאה, הפקידה המפעילה זכיינית (סניף דואר) - והכסף ייצא מכיסה בגלל שהיא לא שמה לב.

ולכן זו גניבה. כי מישהו צריך לשלם על זה.
זה לא נוגד את העקרון שמכס זה גניבה גם כן.

• פותח/ת השרשור
אתה דופק פה את הפקידה ולא את המכס. לדעתי זו גנבה.

גם אני חשבתי שהיא תשלם
אבל ביררתי וזה לא ככה
על מקרים קטנים של חוסר דיוק לא מחייבים את עובדי המקום כי טעויות קורות (במיוחד שאלו הן עובדי מדינה)
בגלל זה לאורך זמן אם תגנוב בתור עובד בנק נגיד,תוכל לעשות הרבה במידה ולא יעלו עלייך (ראה דוגמא את סיפור אתי אלון)
ככה שאל תירה מהמותן
צודק אני גנב
אל תגיב לי בפוסט יותר אני מבקש

היא לא עובדת מדינה היא זכיינית. רשמתי כבר.

אני לא חושב שאתה גנב באופן כללי - אלא שפעלת באופן לא מוסרי במקרה הספציפי הזה.

אני לא מנסה להצתדק אלא אומר את דעתי מכיוון שאני יודע שהייתי פועל אחרת.

נערך לאחרונה:
מכס זה זיןן כזה, כאילו מה הרעיון? להכריח אותך לקנות בארץ? גם אני נפלתי בפח שהזמנתי נעליים ובסופו של דבר כולל מכס והכל יצא לי איזה 800 שקל...

• פותח/ת השרשור
ואני בטוח שזה לא יהיה סרט גדול מידי במיוחד בישוב שלנו שלפקידה יש ותק של 90 שנה

---------- התגובה התווספה ב 18:59 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:58 ----------

לדעתי לא היית משלם 188 שקל מרצונך על מכס

ואני בטוח שזה לא יהיה סרט גדול מידי במיוחד בישוב שלנו שלפקידה יש ותק של 90 שנה

---------- התגובה התווספה ב 18:59 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:58 ----------

לדעתי לא היית משלם 188 שקל מרצונך על מכס

ברור שלא הייתי רוצה לשלם מכס. מי כן רוצה?

לא הייתי פועל כמוך. זה מראה על חוסר יושר. ושוב יש מצב שהיא תעלה על זה. זו חשבונאות די פשוטה.

• פותח/ת השרשור
ברור שלא הייתי רוצה לשלם מכס. מי כן רוצה?

לא הייתי פועל כמוך. זה מראה על חוסר יושר. ושוב יש מצב שהיא תעלה על זה. זו חשבונאות די פשוטה.

לא התכוונתי לא לשלם
הכסף היה מונח שם,היא לא לקחה אותו ולקחתי אותו בחזרה
כשתקף אותי מצפוני על זה שהיא תשלם ביררתי וגיליתי שלא וככה שמחתי מהמעשה שלי והייתי שלם איתו.אין לי כוונה להפיל על אנשים תשלומים שלי
ובכל מקרה,אני חושב שכן היית פועל,סיפרת לי שתבעת את אורנג' אם אני לא טועה או אחת החברות פלאפון על 4000 ש"ח על זה שמחקו לך הודעה קולית או משהו בסגנון אם אני לא טועה.מה שמראה לי שאתה די בא להצטדק פה

התביעה שלי כנגד אורנג' גרמה לי הפסדים - והיא לא קשורה לעניין הם פיצו אותי על נזקים שנגרמו לי עקב מחיקת מספר גדול של הודעות (בעיות טכניות לטענתם) ממעסיקים פוטנציאליים בזמן שחפשתי עבודה. הגעתי איתם להסדר כשהכל היה גלוי מוקלט ומוסכם. וזה היה 4500 ש"ח.

אתה ביודעין לא שלמת כסף שהיית אמור לשלם. ידעת שאתה צריך לשלם ולא שלמת. וכבר אמרתי לך שהיא זכיינית. וישנה אפשרות (למרות שהיא בלאגניסטית) שהיא תדרוש שתשלם.

אתה העלית את הנושא בפורום לעיניי כולם ואני הבעתי את דעתי - המקרה שלי מול אורנג' לא קשור לגניבה קבלתי מה שהגיע לי ואפילו פחות מהנזק שנגרם לי באותו הזמן.

מה יש ליהיות גאה, הפקידה המפעילה זכיינית (סניף דואר) - והכסף ייצא מכיסה בגלל שהיא לא שמה לב.

באמת? הכסף ייצא מכיסה? לפי איזה חוק שמתיר לגבות מעובד שלא מדובר בגניבה?
אז בוא נגבה מכל מתדלק שברחו לו בלי לשלם.
.

ידידי, לא ניתן לחייב אותה באג' יש חוק במדינה שלנו.

---------- התגובה התווספה ב 21:25 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:20 ----------

הזמנתי משקפי שמש של רייבן מאיביי
ואמרתי לבחור לכתוב שהסכום קנייה הוא 50 דולר והבן אלף לא הסכים
אז התפשרתי שיכתוב שזה מתנה
והוא לא כתב החרא הקטן
אז לקחו לי מכס 188 שקל.
בעודי בא לשחרר את החבילה מתוסכל מאובדן של 188 שקלים נוספים. אני שם את ה200 ש"ח ליד הטופס דואר רשום
הפקידה לקחה והביאה לי את המשקפי שמש ואז עברה לנושא הבא שבאתי בשבילו (דואר גוביינא)
באלגנטיות משכתי את ה188 ש"ח לכיסי כי אני מתנגד מכס ידוע.וכל הדופק מכס יבורך.
האם יכולים לחייב אותי בתשלום?

בקיצור אם יש מצלמה יכולים גם לחייב אותך ולקנוס אותך.
אתה תמיד יכול לטעון לתום-לב, אך סביר כי זה לא יחזיק מים.

ועוד משהו, אם אתה נוהג לבצע "עסקים" רבים בדואר הזה, אז אל תחרבן איפה שאתה אוכל.
אתה לא רוצה שיתעללו לך בחבילות ושדברים ייעלמו לך,נכון?

עריכה:
ועכשיו גם קראתי שאתה גר ביישוב, מה לעזעזל?! לא כולם מכירים את כולם אצלכם?
ויש לך תמונה של התינוק החמוד מבמבה, מטעה.

נערך לאחרונה:
באמת? הכסף ייצא מכיסה? לפי איזה חוק שמתיר לגבות מעובד שלא מדובר בגניבה?
אז בוא נגבה מכל מתדלק שברחו לו בלי לשלם.
.

ידידי, לא ניתן לחייב אותה באג' יש חוק במדינה שלנו.

---------- התגובה התווספה ב 21:25 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:20 ----------

כן, הכסף ייצא מכיסה - בפעם המיליון - היא הזכיינית - שמפעילה וגם עובדת במקום. היא הייתה צריכה לגבות כסף עבור חבילה שאיננה, והיא לא גבתה, השובר תשלום ריק. מי לדעתך יישא בתשלום?

הפקידה ממש לא תשלם מה זה ההמצאות האלה?
הסניף של הדואר יספוג את זה..

כן, הכסף ייצא מכיסה - בפעם המיליון - היא הזכיינית - שמפעילה וגם עובדת במקום. היא הייתה צריכה לגבות כסף עבור חבילה שאיננה, והיא לא גבתה, השובר תשלום ריק. מי לדעתך יישא בתשלום?

איך אתה יודע שהפקידה היא גם הזכיינית/מפעילה,ולא רק עובדת במקום?
במידה והיא הזכיינית באופן תיאורטי היא אכן תצטרך להשלים את החוסר, אך היא רשאית לנקוט בפעולות.
אך הסר דאגה מליבך יש להם שיטות לאזן את הקופה.

שורה תחתונה אף אחד לא יספוג כלום מלבד המדינה עצמה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית