הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טחינה גולמית VS טחינה מוכנה מתובלנת

Shamen

משתמש מתחיל
52
0
נק' מוניטין:
0
52
0
לקחתי את התפריט של קילוגרם לחיטוב..שינתי דברים הוספתי דברים והדבר המטריף הוא הטחינה.
לפי החישובים שלי של קלוריות/פחמימות וכו (גם מהתווית וגם במחשבון של גולינגו) יוצא לי שאני צריך לאכול 95 גרם של טחינה...גולמית..שזה הרבה בלאט..
הורדתי מהטחינה ל80 והעלתי דברים אחרים קיצר לא משנה..
איך אפשר לאכול 80 גרם טחינה גולמית ביום?
בגולינגו כתוב ש80 גרם טחינה גולמית יוצא בערך 130+- של טחינה(סלט מוכן)..
השאלה שלי..מזה סלט מוכן? יענו מים שום פטרוזילה מלח לימון כל החרטא הזה? או נטו מים?
אני לא יכול לאכול 80 גרם טחינה גולמית/80 גרם גולמית + מים..לא חושב שמישו יכול..כמה טחינה מוכנה עם התבלינים הנ"ל לאכול בשביל להשוות ל80 גרם גולמית?
חפרתי..תודה לעוזרים

מה הבעיה - קח 80 גר' טחינה גולמית, תוסיף מים לימון ותבלינים (רק לא שמן) וזהו. הקלוריות מהתבלינים זניחות.
אי אפשר לדעת למה גולינגו מתכוונים בחישוב שלהם.

למה לאכול 80גרם טחינה? לא שמעת על שמן זית אגוזים וכו למה לא לגוון. סתם מסקרנות למה כל כך הרבה טחינה?

• פותח/ת השרשור
קיצר אנשים מה אני עושה עם הטחינה? ישלי 700 גרם של טחינה מוכנה כמה לאכול ביום בשביל לכסות 80 גרם גולמית?
אשמח גם להצעות להחליף את הטחינה..כי אישית ניסתי ולא מצאתי פתרון נורמלי שיכסה לי את כמות הטחינה?

אני מקווה שב-"טחינה גולמית" אתה מתכוון ל-"טחינה משומשום מלא".
כי טחינה שלא משומשום מלא זה מוצר שאני לא חושב שיש לו מקום מוצדק בתפריט של ספורטאי מעבר ל"פה ושם" אם אתה ממש ממש אוהב את זה.

אני מקווה שב-"טחינה גולמית" אתה מתכוון ל-"טחינה משומשום מלא".
כי טחינה שלא משומשום מלא זה מוצר שאני לא חושב שיש לו מקום מוצדק בתפריט של ספורטאי מעבר ל"פה ושם" אם אתה ממש ממש אוהב את זה.
וואלה? אני אוכל 80 גרם טחינה כל יום. אתגר אותי למה זה לא טוב.

מהסיבה הפשוטה שאתה יכול לאכול 80 גרם טחינה משומשום מלא ביום במקום, ולקבל הרבה יותר ערכים בשביל הכסף שלך.
טחינה גולמית רגילה הופשטה מכל הערכים שלשמם אתה צורך טחינה בכלל,
למעט השמן...שעדיין מהווה חצי (+) מהערך הקלורי שלה.

מהסיבה הפשוטה שאתה יכול לאכול 80 גרם טחינה משומשום מלא ביום במקום, ולקבל הרבה יותר ערכים בשביל הכסף שלך.
טחינה גולמית רגילה הופשטה מכל הערכים שלשמם אתה צורך טחינה בכלל,
למעט השמן...שעדיין מהווה חצי (+) מהערך הקלורי שלה.
מה ההבדל בערכים? בשביל אילו ערכים אני אמור לצרוך טחינה?

באמת שאני שואל בתמימות.

תסתכל על הבדלי הכמויות בין גולמית לשומשום מלא ב-

*סידן
*מגנזיום
*אבץ
*ברזל
*סיבים תזונתיים

וזה רק מה שמצויין על חלק מהאריזות כך שתוכל להשוות.

גם יש טענות שהספיגה של רובם מהצומח היא פחות טובה...
אבל בכל מקרה, אם כבר טחינה, אז טחינה אמיתית.

שבת שלום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית