הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עדיין תקוע בחיטוב, נושא חדש.

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
שלום לכולם
אני בחיטוב כבר כמעט 5 שבועות.
בשבועיים הראשונים לחיטוב לא ידעתי הרבה ופשוט אכלתי נכון (יחסית) ובכמות קטנה-בינונית (למשל דגנים עם חלב בבוקר, חזה עוף ואורז בצהריים, שתי ביצים עם קוטג' וסלט ירקות בערב ובין לבין נשנשתי פירות) וירדתי מ76 ק"ג ל71 ק"ג (בשבועיים!)
מבחינת אימונים עשיתי רק אירובי פעמיים בשבוע ופעמיים בשבוע FBW יחסית קל.
והכל עבד נפלא.

אז תפסתי סופ"ש, קראתי כאן הרבה, הבנתי את העקרונות (או חשבתי שהבנתי) והרכבתי תפריט של 1600 קל', דל בפחמימות (לא יותר מ70 גר' ביממה) המכיל הרבה חלבון (~160 גר' ביממה).
מאז - הכל נתקע. אני כבר 3 שבועות על 71 והיום אני על 72 ק"ג.
אחרי השבוע הראשון לתוכנית החיטוב החדשה (שהיא בעצם השבוע ה3) עשיתי "מיני העמסה" בסופ"ש (7 ימים אחרי תחילת התוכנית) - נשנשתי קצת עוגיות ופחמימות שונות אבל בערך קלורי השווה פחות או יותר לתחזוקה.
בסופ"ש שלאחר מכן (שזה בעצם שבועיים אחרי תחילת התוכנית ו4 שבועות במצטבר) עשיתי העמסה איכותית יותר - הייתי בערך 800 קל' מעל התחזוקה וההעמסה הייתה יחסית טובה (היו קצת שומנים אבל הפחמימות הגיעו בעיקר מלחמים ודברים המכילים מעט שומן).
עכשיו, יום חמישי, חמישה ימים לאחר ההעמסה האחרונה, אני שוקל 72 ק"ג. ואני כמעט 5 שבועות מתחילת החיטוב.

מבחינת אימונים:
בגלל שאני ספורטאי (לשעבר) אני שם דגש על תחום הסיבולת ולמעשה אני חוזר ממחלה דיי רצינית כך שההתקדמות מאוד אטית, אבל עד השבוע הייתי על 26 ק"מ שבועיים והשבוע עליתי ל32 ק"מ שבועיים (מבחינת ריצה).
מבחינת אימוני כוח - 3 פעמים FBW עצים בשבוע כבר 3 שבועות.

מבחינת תוצאות:
יש.
גם בשלושה שבועות האחרונים, שכביכול עליתי קילו, הגוף נראה קצת יותר טוב. אבל לא באופן משמעותי ואני דיי בטוח שזה קשור למערכת העצבית של השרירים ומרקם השריר שנפגע אצלי באופן קשה עקב טיפול בסטרואידים קטבוליים במינון גבוה.
מבחינת אחוז שומן - העליתי תמונה שבוע שעבר וההערכה הייתה 15%-16%.

עדכנתי קצת את התפריט שלי וכרגע הערכים הסופיים שלו הם:
קלוריות: 1600
חלבונים: 162
פחמימות: 66
שומנים: 67
סידן: 1200 מ"ג
ברזל: 17.6 מ"ג
אומגה 3: מתסף ב3 גר' ביום (הקלוריות מחושבות בתפריט)

1. אני לא באחוז שומן נמוך, אין ספק שזה רחוק מגבול האפשרי באופן טבעי, אבל מה קורה כאן ואיך להמשיך?
2. כל כדור של אומגה 3 מכיל 9 קל' (לפי מה שרשום על האריזה), הוספתי את זה לערך הקלורי של התפריט, אבל השאלה היא האם על כל כדור אני גם מוסיף גרם שומן?
3. הייתי מטופל בסטרואידים קטבוליים במינון גבוה (70 מ"ג פרדניזון בחלק מהימים), יכול להיות שזה שינה אצלי את המערכת ההורמונלית כך שכרגע הגוף מנסה "לחזור לשגרה" ובעצם בונה שריר תוך כדי שהוא שורף שומן? (זה קצת נראה ככה ובלי קשר, קראתי שזה יכול לקרות אצל צעירים בגלל שהמערכת ההורמונלית שלהם מאפשרת זאת וגם שזה אפשרי באמצעות חומרים ככה שכן יש אפשרות כזאת, השאלה היא האם יש מצב שאני נכנס לאחת מהקטגוריות האלה, או שאני סתם תקוע...)

מבחינת התאוששות וביצועים באימונים - בהתחלה היה שיפור קטן במשקלים אבל מאז אני דיי תקוע בשרירים הגדולים (בבנץ', סקוואט) אבל דווקא היד הקדמית ממשיכה להשתפר קצת.
מבחינת אימוני ריצה - שיפור סטנדרטי כמו שהיה לי תמיד - לוקח זמן לחזור אבל זה קורה בסוף. עשיתי מדידה לפני שבוע ודווקא יצאתי מרוצה מהתוצאה (מדובר על מסלול של 8.5 ק"מ).
מבחינת התאוששות - אין שום בעייה, לא מרגיש עייפות כלשהי או חולשה בשרירים או משהו כזה. מרגיש סבבה לגמרי.

אני מתכנן כרגע להמשיך עם התוכנית עד סופ"ש הבא ואז לראות מה קורה ואם התקיעה ממשיכה לחזור לתזונה ה"רגילה" שלי (שהיא בערך ניטרלית כרגע אבל גם אם יהיה שינוי במשקל קצת זה לא יהיה נורא) ואז לראות מה משתנה ומשם להמשיך בהתאם.
נתונים:
משקל: 72
גובה: 1.71
אחוז שומן: 15%-16%.

תודה רבה לעוזרים.

שלום לכולם
אני בחיטוב כבר כמעט 5 שבועות.
בשבועיים הראשונים לחיטוב לא ידעתי הרבה ופשוט אכלתי נכון (יחסית) ובכמות קטנה-בינונית (למשל דגנים עם חלב בבוקר, חזה עוף ואורז בצהריים, שתי ביצים עם קוטג' וסלט ירקות בערב ובין לבין נשנשתי פירות) וירדתי מ76 ק"ג ל71 ק"ג (בשבועיים!)
מבחינת אימונים עשיתי רק אירובי פעמיים בשבוע ופעמיים בשבוע FBW יחסית קל.
והכל עבד נפלא.

אז תפסתי סופ"ש, קראתי כאן הרבה, הבנתי את העקרונות (או חשבתי שהבנתי) והרכבתי תפריט של 1600 קל', דל בפחמימות (לא יותר מ70 גר' ביממה) המכיל הרבה חלבון (~160 גר' ביממה).
מאז - הכל נתקע. אני כבר 3 שבועות על 71 והיום אני על 72 ק"ג.
אחרי השבוע הראשון לתוכנית החיטוב החדשה (שהיא בעצם השבוע ה3) עשיתי "מיני העמסה" בסופ"ש (7 ימים אחרי תחילת התוכנית) - נשנשתי קצת עוגיות ופחמימות שונות אבל בערך קלורי השווה פחות או יותר לתחזוקה.
בסופ"ש שלאחר מכן (שזה בעצם שבועיים אחרי תחילת התוכנית ו4 שבועות במצטבר) עשיתי העמסה איכותית יותר - הייתי בערך 800 קל' מעל התחזוקה וההעמסה הייתה יחסית טובה (היו קצת שומנים אבל הפחמימות הגיעו בעיקר מלחמים ודברים המכילים מעט שומן).
עכשיו, יום חמישי, חמישה ימים לאחר ההעמסה האחרונה, אני שוקל 72 ק"ג. ואני כמעט 5 שבועות מתחילת החיטוב.

מבחינת אימונים:
בגלל שאני ספורטאי (לשעבר) אני שם דגש על תחום הסיבולת ולמעשה אני חוזר ממחלה דיי רצינית כך שההתקדמות מאוד אטית, אבל עד השבוע הייתי על 26 ק"מ שבועיים והשבוע עליתי ל32 ק"מ שבועיים (מבחינת ריצה).
מבחינת אימוני כוח - 3 פעמים FBW עצים בשבוע כבר 3 שבועות.

מבחינת תוצאות:
יש.
גם בשלושה שבועות האחרונים, שכביכול עליתי קילו, הגוף נראה קצת יותר טוב. אבל לא באופן משמעותי ואני דיי בטוח שזה קשור למערכת העצבית של השרירים ומרקם השריר שנפגע אצלי באופן קשה עקב טיפול בסטרואידים קטבוליים במינון גבוה.
מבחינת אחוז שומן - העליתי תמונה שבוע שעבר וההערכה הייתה 15%-16%.

עדכנתי קצת את התפריט שלי וכרגע הערכים הסופיים שלו הם:
קלוריות: 1600
חלבונים: 162
פחמימות: 66
שומנים: 67
סידן: 1200 מ"ג
ברזל: 17.6 מ"ג
אומגה 3: מתסף ב3 גר' ביום (הקלוריות מחושבות בתפריט)

1. אני לא באחוז שומן נמוך, אין ספק שזה רחוק מגבול האפשרי באופן טבעי, אבל מה קורה כאן ואיך להמשיך?
האם היית בגירעון קלורי לפני שהתחלת את התוכנית הזו? אם כן, כנראה שמשהו השתבש בחילוף החומרים וכדאי לצאת לתקופה של מאזן קלורי נטראלי או חיובי קל למשך 10-14 ימים. בנוסף, ממליץ לעשות בדיקות דם ולראות שכל ההורמונים תקינים (בעיקר T3, T4 ו TSH יחד עם דברים כמו TEST FREE וכדומה [חפש בפורום תגובה שלי לבדיקות דם מומלצות]). בנוסף, אם אתה עדיין נוטל כדורים, יכול להיות שהם מעכבים לך את הירידה במשקל או אולי אפילו המחלה שהיה/יש לך.

2. כל כדור של אומגה 3 מכיל 9 קל' (לפי מה שרשום על האריזה), הוספתי את זה לערך הקלורי של התפריט, אבל השאלה היא האם על כל כדור אני גם מוסיף גרם שומן?
לא סופרים דברים כאלו בתפריט.

3. הייתי מטופל בסטרואידים קטבוליים במינון גבוה (70 מ"ג פרדניזון בחלק מהימים), יכול להיות שזה שינה אצלי את המערכת ההורמונלית כך שכרגע הגוף מנסה "לחזור לשגרה" ובעצם בונה שריר תוך כדי שהוא שורף שומן? (זה קצת נראה ככה ובלי קשר, קראתי שזה יכול לקרות אצל צעירים בגלל שהמערכת ההורמונלית שלהם מאפשרת זאת וגם שזה אפשרי באמצעות חומרים ככה שכן יש אפשרות כזאת, השאלה היא האם יש מצב שאני נכנס לאחת מהקטגוריות האלה, או שאני סתם תקוע...)
כמה זמן עבר מסוף הטיפול? יכול להיות שלכדורים עדיין יש השפעה, תעשה בדיקות דם.

מבחינת התאוששות וביצועים באימונים - בהתחלה היה שיפור קטן במשקלים אבל מאז אני דיי תקוע בשרירים הגדולים (בבנץ', סקוואט) אבל דווקא היד הקדמית ממשיכה להשתפר קצת.
קשה להתקדם בחיטוב במשקלים בגלל המאזן הקלורי וחוסר ההתאוששות.

מבחינת אימוני ריצה - שיפור סטנדרטי כמו שהיה לי תמיד - לוקח זמן לחזור אבל זה קורה בסוף. עשיתי מדידה לפני שבוע ודווקא יצאתי מרוצה מהתוצאה (מדובר על מסלול של 8.5 ק"מ).
מבחינת התאוששות - אין שום בעייה, לא מרגיש עייפות כלשהי או חולשה בשרירים או משהו כזה. מרגיש סבבה לגמרי.

אני מתכנן כרגע להמשיך עם התוכנית עד סופ"ש הבא ואז לראות מה קורה ואם התקיעה ממשיכה לחזור לתזונה ה"רגילה" שלי (שהיא בערך ניטרלית כרגע אבל גם אם יהיה שינוי במשקל קצת זה לא יהיה נורא) ואז לראות מה משתנה ומשם להמשיך בהתאם.
נתונים:
משקל: 72
גובה: 1.71
אחוז שומן: 15%-16%.

תודה רבה לעוזרים.
...

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובה.
האמת שזה כבר לא כל כך עדכני אבל עדיין טוב לדעת ולהסיק מסקנות מטעויות עבר.

1. כן, הייתי לפני זה במאזן שלילי אבל בערך לשבוע אם אני זוכר נכון ומאז התחלתי את התוכנית. לגביי בדיקות דם - ידוע לך איך ניתן לעשות זאת דרך הצבא? באזרחות פשוט הייתי מבקש והיו נותנים לי, אבל האם בצבא זה גם ככה? אני לא בטוח איך אפשר \:

2. למה לא לספור את זה בתפריט? זה 8 גרם שומן.. זה לא סוף העולם אבל זה בהחלט לא מבוטל, במיוחד כשהתפריט יחסית גבולי בצריכת שומן (כרגע אני בתפריט אחר וצריכת השומן שלי גבולית ככה שזה כן משנה...)

3. כשהתחלתי את התוכנית שעליה פתחתי את הנושא, עברו בערך 4 שבועות מסוף נטילת הסטרואידים.

תודה רבה על העזרה 😃

אתה בן 19 ועל סטרואידים?

בקשר לבדיקות דם בצבא - אם אתה עדיין במרפאה הצבאית תקבע תור לרופא כללי ותבקש ממנו הפנייה למעבדה לצורך בדיקות דם. עשיתי את זה כבר פעמיים ולא הייתה שום בעיה.
במידה ואתה עובר ב1/1/12 יחד עם כל הג'ובניקים לקופות החולים האזרחיות, זאת ממש לא בעיה ופשוט מתקשרים וקובעים 😃

• פותח/ת השרשור
אני בן 19 והייתי מטופל בסטרואידים קטבוליים (שזה הדבר האחרון שאתה רוצה בשביל לעלות במסת שריר ו\או בשביל לרדת בשומן) כתרופה לבעייה בשם פציאליס (בעברית: שיתוק על שם בל).
מה הכוונה ל"אם אתה עדיין במרפאה הצבאית"? יש לי רופא יחידה כמו לכל חייל בצה"ל...
ומה קורה ב1.1.12? מה זאת אומרת כל הג'ובניקים עוברים לקופת החולים האזרחית? זה אומר שכל דבר רפואי שלי יהיה דרך מרפאות, רופאים ומומחים אזרחיים ולא צבאיים? (כן אני ג'ובניק הארדקור - הפציאליס הוריד לי פרופיל ל45)
אני בספק גדול... זה מבוסס מה שאתה אומר?

אני בן 19 והייתי מטופל בסטרואידים קטבוליים (שזה הדבר האחרון שאתה רוצה בשביל לעלות במסת שריר ו\או בשביל לרדת בשומן) כתרופה לבעייה בשם פציאליס (בעברית: שיתוק על שם בל).
מה הכוונה ל"אם אתה עדיין במרפאה הצבאית"? יש לי רופא יחידה כמו לכל חייל בצה"ל...
ומה קורה ב1.1.12? מה זאת אומרת כל הג'ובניקים עוברים לקופת החולים האזרחית? זה אומר שכל דבר רפואי שלי יהיה דרך מרפאות, רופאים ומומחים אזרחיים ולא צבאיים? (כן אני ג'ובניק הארדקור - הפציאליס הוריד לי פרופיל ל45)
אני בספק גדול... זה מבוסס מה שאתה אומר?
אה, לא שמתי לב שרשמת קטבוליים.

וכן, הבסיס שלי לפחות עובר ב-1/1 לקופות חולים אזרחיות. זה לא יחליף את המרפאות הצבאיות אלא את ביקור רופא המסריח. תל השומר והקרייה כבר עברו לזה, ולאט לאט זה מיושם בכל הצבא.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4158947,00.html

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אה, לא שמתי לב שרשמת קטבוליים.

וכן, הבסיס שלי לפחות עובר ב-1/1 לקופות חולים אזרחיות. זה לא יחליף את המרפאות הצבאיות אלא את ביקור רופא המסריח. תל השומר והקרייה כבר עברו לזה, ולאט לאט זה מיושם בכל הצבא.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4158947,00.html
אה, אני לא בתל השומר או הקרייה אני דווקא ביחידה קרבית (לא לוחם). זה יתפוס גם עלי מה1.1?
ועדיין לא לגמרי הבנתי, מה אני צריך לעשות - לפנות לרופא היחידה ומה להגיד לו?
ואיך זה קשור לביקור רופא? הם רק מהווים אפשרות לקבלת טיפול במקרה חירום... בכל מקרה בדיקות דם זה דרך הרופא המטפל (לא ככה?)

אני קצת מבולבל \:

אה, אני לא בתל השומר או הקרייה אני דווקא ביחידה קרבית (לא לוחם). זה יתפוס גם עלי מה1.1?
ועדיין לא לגמרי הבנתי, מה אני צריך לעשות - לפנות לרופא היחידה ומה להגיד לו?
ואיך זה קשור לביקור רופא? הם רק מהווים אפשרות לקבלת טיפול במקרה חירום... בכל מקרה בדיקות דם זה דרך הרופא המטפל (לא ככה?)

אני קצת מבולבל \:
עזוב, אם אתה לוחם אז שכח ממה שאמרתי. זה לא תקף לגביכם.
תפנה למרפאה הצבאית שלך ותבקש הפנייה למעבדה.

• פותח/ת השרשור
עזוב, אם אתה לוחם אז שכח ממה שאמרתי. זה לא תקף לגביכם.
תפנה למרפאה הצבאית שלך ותבקש הפנייה למעבדה.
כמו שרשמתי, אני ביחידה קרבית אבל אני לא לוחם...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית