הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה באמת מרוויח רופא

Mike Bikov

מנהל אתר
103,279
12,430
מנהל
נק' מוניטין:
58,707
103,279
12,430
אחת התעלומות הגדולות היא כמה באמת מרוויח רופא. ארגון הרופאים אומר ששכרם הוא שכר בושה של 41 שקל בשעה, שזה פחות משכרה של עוזרת בית. הייתכן?

אז בואו נעשה קצת סדר במספרים. שכר המתמחים מחושב אמנם לפי 41 שקל בשעה, אך זו תמונה חלקית מאוד של שכרם.

אם רופא מתמחה עובד חודש שלם בלי אף תורנות אחת, שכרו יגיע לכ-11 אלף שקל (8,000 שקל לשכר שוטף ועוד 3,000 לתוספות שונות). אלא שהמתמחים חייבים לעשות תורנויות.

על יום עבודה רגיל מקבל המתמחה 328 שקל (8 כפול 41). תמורת תורנות רגילה שמתחילה ב-4 אחר הצהרים ונמשכת 16 שעות, הוא מקבל ארבעה ימי עבודה, כלומר 1,312 שקל. על תורנות ביום שישי הוא מקבל חמישה ימי עבודה, כלומר 1,640 שקל. על תורנות בשבת הוא מקבל 6.5 ימי עבודה, כלומר 2,132 שקל. בתורנויות מיון התשלום גבוה יותר.

מכאן נובע שמתמחה שמבצע שש תורנויות בחודש מקבל שכר של כ-18 אלף שקל, וזה אמנם השכר הממוצע למתמחים בשירותי בריאות כללית. השכר הממוצע של מתמחים בבתי החולים הממשלתיים הוא כ-17 אלף שקל בחודש.

בתום ההתמחות, הנמשכת לרוב ארבע שנים, הופך המתמחה לרופא מומחה. ברגע זה הוא מפסיק לעשות תורנויות ומתחיל לעשות כוננויות. שכרו עולה אז ל-24 אלף שקל בממוצע, כאשר שכרו של רופא בכיר מגיע ל-32 אלף שקל. ואולם יש לזכור שברגע שאתה רופא מומחה, קל וחומר כאשר אתה רופא בכיר או מנהל מחלקה, אתה יכול לבצע גם עבודות פרטיות.

כשליש מהרופאים עובדים ב"תאגידי הבריאות" שבתוך בתי החולים הממשלתיים, או בקצ"ת (קיצור תורים) בבתי החולים של קופות החולים. לשליש נוסף יש פרקטיקה פרטית, עבודה בבתי חולים פרטיים, תעסוקה במכונים שונים או עבודה כרופאים יועצים בקהילה או כרופאים עצמאיים. זו פריווילגיה יוצאת דופן שלא קיימת במגזר הציבורי. היא מעלה באורח ניכר את הכנסתם.

אז אפשר וראוי להתווכח על גובה שכר הרופאים, אך זה לא לגטימי לטעון שהם מרוויחים 41 שקל בשעה ותו לא.

http://www.themarker.com/news/1.605963

אישתי אחות כבר 12 שעה מרוויחה כמעט 40.רופאים לטענתה מרוויחים 27 לשעה ומחוייבים במינימום 175 שעות חודשיות.

זה תלוי בהרבה דברים כמו תחום ההתמחות, וותק, שעות עבודה וכו'..
רופאים מומחים וותיקים מן הסתם שמרוויחים הרבה ובצדק.
המתמחים כנראה שלא מספיק אם הם יוצאים במחאות ולפי מה שהם טוענים בכלי התקשורת.
רפואה זאת עבודה שדורשת המון והתמורה צריכה להיות שווה למאמצים(הרבה שנות לימוד, התמחות, שעות עבודה מטורפות וכו').

הבעיה העיקרית בכלל לא נעוצה בשכר.
המתמחים מוחים בראשונה על התקנים ההזויים, ללא קשר לשום שכר מתמחה שעושה משמרת של 20 שעות זה לא רופא טוב.
זה בעיקר סלע המחלוקת.

וגם שהם צריכם להדפיס שעון כמו כל העולם.

אם זה היה המצב כנראה שהם לא היו מוחים, הרי בסך הכל הם ידעו מה זה להיות רופא.

אהה אז אתה טוען שכל מי שרוצה להיות רופא שיכין וזלין לתחת, כי המדינה שלנו מחדירה את כל הזין?
(מצטער על השפה).

זה כמו להגיד שכל מי שהיא אישה באיראן יודעת מה זה להיות אישה איראנית ואין לה מה למחות אם מחר ירצחו אותה כי היא קמה בלי רעלה.

לא הבנת אותי.
אני אומר שלדעתי אותם המתמחים המוחים לא ציפו למשכורת גבוה יותר ממה שצויין בכתבה, אז למה שהם ימחו?

אני פשוט טוען שהשכר שלהם הרבה יותר נמוך, ואם המצב היה כמו שצויין בכתבה כנראה לא היו מוחים ( 10 נטו זה יפה מאוד)

לא הבנת אותי.
אני אומר שלדעתי אותם המתמחים המוחים לא ציפו למשכורת גבוה יותר ממה שצויין בכתבה, אז למה שהם ימחו?

אני פשוט טוען שהשכר שלהם הרבה יותר נמוך, ואם המצב היה כמו שצויין בכתבה כנראה לא היו מוחים ( 10 נטו זה יפה מאוד)

חח מאיפה הבנת שזה נטו? בשכר תמיד מדברים בברוטו.

לא בטוח לגבי תשלום לשעה אבל לפי ההורים שלי והקולוגות שלהם הם מרווחים באזור ב17 לחודש (נקי) בעבודה מאוד קשה של כ10-12 שעות ביום ו9 לחודש (נקי) בעבודה יותר סבירה של 7 שעות ביום. בשני המקרים הם מומחים. להשיג קליניקה פרטית זה מאוד לא קל וכדי להתחיל להתעסק בזה אתה צריך להיות כבר מוכר בתחום (או קשרים טובים...).

actually it depands on the type of the shift.
if its a morning shift the wage will be close to minimum, like 24-25 or so...

then evening shift, or double shift(morning+evenin) and above all are night shift which net the most, night shift combined with evening is alot of money, but of course it depands on the shift the doc will get, usually the good shifts are taken by the vets and interns only get them now and then...

הכל יחסי. עבודה של 14 שעות ביום עם 10 נטו זה לא טירוף.. נציג מכירות באורנג' עושה את זה

אוי חלאס. זה עבודה במשמרות (עם לא מעט זמן מת) עם שכר שמגיע גם ל-15 נטו. מעולם לא פגשתי מתמחה עני, רעב ללחם או אחד שהתורנויות מנעו ממנו להקים משפחה ולהביא ילדים (ואני מכיר כמה מתמחים, גם בישראל וגם כאן). אפשר לחשוב שמתמחים במקומות אחרים קורעים את התחת פחות. זה שנלחמים על תקנים ועל המצב החרא זה טוב ויפה, אבל ללחוץ כל הזמן על "אני עני למרות שאני תותח מטורף" זה מצחיק.

זה לא שהם חיים על טוסטים עם ריבה אבל השכר שהם מקבלים לעומת מה שהם עושים והשקיעו כדי להיות במקצוע הזה זה מבזה וכדי להגיע למה שהם מגיעים הם צריכים לעבוד לילות, כפולות ושבתות. לגבי ילדים כל אחד יכול להביא ילדים לעולם, השאלה כמה זמן תבלה איתם... אני מכיר אנשים שלא ראו את אבא שלהם כמעט בכלל כל הילדות. אני לא רוצה להיות אבא כזה...
אגב חיים, כמה מרוויח רופא בגרמניה וכמה שעות עבודה הוא נותן?

השכר שהם מקבלים לעומת מה שהם השקיעו יפה מאוד. זה לא שהם עובדים נון סטופ לאורך כל התורנות, אתה יודע את זה בדיוק כמוני. וזה לא שהעתיד שלהם לא מובטח ברגע שהם נכנסים למכבסה הגדולה של השירות הרפואי (אני לא מדבר על קליניקות פרטיות שבאמת צריך מעמד וקשרים להגיע אליהם, אלא על עבודה סדירה), כך שגם את זה מביאים בחשבון. והנקודה עם המשפחה הייתה להראות שזה רחוק מאוד מלהיות עבדות כמו שהם מתארים.

לדעתי יש הרבה נכון במאבק הזה, אבל יש גם הרבה מאוד בכי שמושתת על היהירות שאתה מוצא אצל כל מתמחה שני, בעיקר מתוך המחשבה הלקוייה שהוא נחשב בעיני עצמו לרמה האנושית הגבוהה ביותר שיש ושצריך ללקק לו את העכוז בגלל זה. אז נכון שהמומחים מתייחסים למתמחים כמו פועלים שחורים הרבה פעמים, אבל הרבה מתמחים מתייחסים בדיוק באותה צורה לאלה שנמצאים מתחתם.

לגבי המתמחים בגרמניה אתה תתפלא, אבל הם מרוויחים כמעט אותו דבר. מתמחה סוגר בין 2000 ל-2600 נטו בחודש, תלוי במשמרות שהוא נותן. המערכת כאן יותר תובענית ודורשת מהם להוציא גם דוקטורט וגם הביליטציה (מעין דוקטורט שני אחרי הדוקטורט), ככה שהם לא מפסיקים את המחקר גם כשהם קורעים את התחת בבית חולים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית