הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אני רוצה לקבל מדא"ג ואני צריך את עזרתכם. בבקשה...

המשורר

משתמש קבוע
1,144
343
נק' מוניטין:
489
1,144
343
עוד בצו הראשון רציתי וביקשתי לקבל מדא"ג.
שלחתי המון אימליים שנענו בשלילה.
פניתי אל מישהי שתעזור לי.
מלשכת הרמטכ"ל נשלח לה סיבות שבגינן איני יכול לקבל מדא"ג.
אחת מן הסיבות הייתה שאני דחיתי צבא אך פרט זה אינו נכון, אני ביטלתי את הדחיה שלי וזה אושר.
חוץ מזה אמרו שאם אני רוצה להקדים(מה שקרה) אז לא אפשרי שאהיה מדא"ג עקב חוסר זימונים עד יולי.
אני מתגייס בפברואר הקרוב.
יש לי 18 באוקטובר.
אני לא רוצה לדחות בשביל הסיכוי שאקבל מדא"ג.
אני לא מיועד לקרבי, אני מיועד להיות משגיח כשרות מה שקרוב לוודאי אהיה אם לא אעשה כלום בנידון.
וזה לא רע, כי זה שבוע-שבוע ואוכל לעבוד חצי מהשירות.
אני עכשיו דיברתי עם מישהי שמתגייסת בדצמבר והיא הציעה לי מעבר ללחפור להם על בסיס יומי לנסות ללכת למסלול מכי"ם.
היא אמרה משהו לגבי "מערך מגל".
לפיה, דרך זה אפשר לקבל דברים טובים.
מדא"ג, בין היתר.
ההכשרה של זה היא 3 חודשים, שזה פי 4 מההכשרה של המשגיח כשרות.
נקודות רעות בסיפור.
זמן ההכשרה הארוך, לא מובטח מדא"ג, אם אתחרט על הרצון לא להיות משגיח כשרות(שבוע-שבוע).
אשמח לשמוע כל דבר שיש לכם להוסיף.
תודה מראש.

אפשר להיות משגיח כשרות גם מי שלא דתי?

לך לקרבי אחי אתה fucked up kid אתה צריך את זה, תשתדל לא למות ואתה תצא עם מוח בריא ותקין, בתקווה ולא תראה מלחמה רצינית.

לך לקרבי אחי אתה fucked up kid אתה צריך את זה, תשתדל לא למות ואתה תצא עם מוח בריא ותקין, בתקווה ולא תראה מלחמה רצינית.
כל אחד ומה שעושה לו טוב.
אחרי שראיתי קרובי משפחה עם PTSD ופציעות בקרבי, אני מבין את מי שהולך לג'וב.
על כמה מהמשפחה מאוד חששתי שיצטרפו לסטטיסטיקה המטורפת של חיילי צה"ל שמתאבדים.

בכל אופן, קרבי זה למי שרוצה בזה ומוכן לזה לדעתי.

מבחינתם אני דתי.
אני מגיע מבית דתי, למדתי בישיבה, הצהרתי שאני דתי ואז עברתי מבחן יהדות בהצלחה.
הבנתי, עכשיו אני מבין יותר את ההתנגדות של החרדים לצבא (סתם בלי להעליב חלילה:sarcastic:)

• פותח/ת השרשור
הכל מהקב"ה בסופו של דבר.
בחיים לא נדע.
במוות אולי.
אבל בחיים לא נדע.
התורה שלי היא לסמוך רק על עצמי.
אני יכול לקחת סיכון ולסגור את החודש או שאני יכול לצאת מאזור הנוחות ולעבוד.

בחיים לא נדע.
במוות אולי.
אבל בחיים לא נדע.
התורה שלי היא לסמוך רק על עצמי.
אני יכול לקחת סיכון ולסגור את החודש או שאני יכול לצאת מאזור הנוחות ולעבוד.
יש הרבה דברים שבחיים לא נדע אבל נהמר עליהם על סמך אמונה מבוססת.
חצי מהתוכניות שאני רושם לעצמי ולאחרים אין לי ידיעה ברורה מה יצא מהם, אבל אני מאמין על סמך סיבות אחרות.
כמו שאליהו אומר, תוכנית בנויה מאינטואיציה.

אי אפשר רק לסמוך על עצמך, זה חיים בודדים ככה. בעז"ה תלמד לסמוך יותר על אחרים. אבל גם אתה אני בטוח תסמוך על רופא כשתהיה חולה, על חשמלאי לסדר לך בעית חשמל, ועל אנשי מקצוע שלמדו על פני עצמך שלא למדת.

לסמוך ולהאמין שפרנסה זה 100% מהקב"ה לא סותר לעבוד ולהרוויח כסף.
אני מאמין שגם אם אעבוד קשה ועם כל הכוח אני עדיין יכול להיות עני מרוד ולהיכנס לחובות.
ואני מאמין שגם אם לא אעבוד דקה אוכל להיות עשיר כמו קורח.

כל הסיבה שאעבוד זה כי זה מצווה לעשות השתדלות ולתת לאלוקים להעביר לי כסף בצורה טבעית.

ואני יכול לתת לך תיאורים יותר ספציפים איך הקב"ה שלח לי כסף כשעשיתי את ההשתדלות שלי בדרכים לא שגרתיות.

• פותח/ת השרשור
יש הרבה דברים שבחיים לא נדע אבל נהמר עליהם על סמך אמונה מבוססת.
חצי מהתוכניות שאני רושם לעצמי ולאחרים אין לי ידיעה ברורה מה יצא מהם, אבל אני מאמין על סמך סיבות אחרות.
כמו שאליהו אומר, תוכנית בנויה מאינטואיציה.

אי אפשר רק לסמוך על עצמך, זה חיים בודדים ככה. בעז"ה תלמד לסמוך יותר על אחרים. אבל גם אתה אני בטוח תסמוך על רופא כשתהיה חולה, על חשמלאי לסדר לך בעית חשמל, ועל אנשי מקצוע שלמדו על פני עצמך שלא למדת.

לסמוך ולהאמין שפרנסה זה 100% מהקב"ה לא סותר לעבוד ולהרוויח כסף.
אני מאמין שגם אם אעבוד קשה ועם כל הכוח אני עדיין יכול להיות עני מרוד ולהיכנס לחובות.
ואני מאמין שגם אם לא אעבוד דקה אוכל להיות עשיר כמו קורח.

כל הסיבה שאעבוד זה כי זה מצווה לעשות השתדלות ולתת לאלוקים להעביר לי כסף בצורה טבעית.

ואני יכול לתת לך תיאורים יותר ספציפים איך הקב"ה שלח לי כסף כשעשיתי את ההשתדלות שלי בדרכים לא שגרתיות.
אני פותח אשכול בשביל זה, כי חבל על שלי.

כל אחד ומה שעושה לו טוב.
אחרי שראיתי קרובי משפחה עם PTSD ופציעות בקרבי, אני מבין את מי שהולך לג'וב.
על כמה מהמשפחה מאוד חששתי שיצטרפו לסטטיסטיקה המטורפת של חיילי צה"ל שמתאבדים.

בכל אופן, קרבי זה למי שרוצה בזה ומוכן לזה לדעתי.

או שהוא יוצא גבר גבר או שהוא יוצא עם PTSD 😅

למה לעשות צבא כשאפשר בזמן הזה להתפלל לכסף? לא לעבוד, כמובן.
שיעשו בצבא 2 אופציות או להתגייס ולחיות כמו חילוני או להיות בחור ישיבה ולחיות כמו חרדי .

מעניין לשמוע כמה חילונים יבחרו באופציה של לוותר על הבילויים והכיף שלהם ולחיות כמו חרדי רק בשביל לא להתגייס , שלא נדבר על זה שאין גניבת דעת יותר גדולה מהציבור מה שמשדרים על החרדים לעומת החילונים , אחרי הכל בגלל הדת יש פה מדינה , ביקשו מדינה בשביל העם היהודי , אחרת יכלנו להתפזר בין הגויים , מעניין למה עד היום שביבי הולך לנאום בחו"ל וכדו' הוא דואג לשים כיפה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית