הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים בכתף במהלך החזרה(פרס)

AnaRhisT

משתמש פעיל
992
1
נק' מוניטין:
-38
992
1
אהלן,בתחילת החזרה(פרס) אני מרגיש כאב בכתף השמאלית כשאני מתחיל לעלות את המוט למעלה, זה קורה לי פעם או פעמיים מתוך 15 החזרות. (בחימום זה לא קורה לי)
המשקל גם ממש נמוך - 30 קילו.
האם כדאי להמשיך לעלות במשקלי עבודה? או בכלל להמשיך בתרגיל? אם לא להמשיך עם התרגיל אז לאיזה תרגיל להחליף?
היום ה"אורטופדים" לא יעזרו לי עם הכתף גם אם זאת דלקת, הייתי אצל רופא בקשר לכתף לפני כחצי שנה והוא לא עזר לי בטיפול הבעיה, עכשיו כשחזרתי ללעשות את התרגיל שוב פעם חזרו לי הכאבים במהלך החזרות, אך ביומיום זה לא כל כך משפיע עליי אבל עדיין פה ושם אני מרגיש טיפה לא נעים באיזור.. האם ישנם טיפולים שאתם ממליצים? חשבתי על להפסיק פרס ולנסות לטפל בזה עם הזרקת סטרואידים למקור הכאב או קודם כל, לצלם את המקום ולבדוק האם באמת ישנה דלקת.. אני לא כל כך מבין בתחום של הטיפול בבעיה כמו איזה צילום לעשות וכו', אני רוצה לדעת איך אני ממשיך מכאן כדי לא להחמיר עם המצב הנוכחי, אשמח לקרוא ואף להשתמש בעצותכם.

למה שמת את זה באוף טופיק?

ומה זאת אומרת הזרקת סטרואידים למקום הכאב, אתה מתכוון לאנאבוליים?

אני גם חשבתי ככה, אבל בגלל שהוא אמר שרופא לא עזר לו לא הבנתי מאיפה הוא הגיע לזריקה.

אם אתה מזריק קורטיזון לכתף, מגיע לך כל מה שיקרה אחר כך.

• פותח/ת השרשור
הרופא לא כל כך עזר לי הוא סתם בדק הכל בחפיף.
בקשר לזריקה, זהו רק רעיון.. ורציתי לשמוע את דעתכם על הרעיון הזה, האם כדאי לעשות אותו.. מה ההשלכות.. וכו'.
איך להמשיך?
האם כדאי להמשיך לעלות במשקלי עבודה? או בכלל להמשיך בתרגיל? אם לא להמשיך עם התרגיל אז לאיזה תרגיל להחליף?
ללכת לעשות צילום של הכתף ולהראות לאורטופד?

צילום - רק ללא חשיפה לחומר רדיואקטיבי(חבל עליך).
זה פוסל הכל חוץ מMRI, עכשיו לך תשיג MRI.

זריקה - ממש לא קורטיזון!
אם נורא בא לך להזריק משהו תברר על PRP(אפילו תריץ חיפוש בפורום).

אימונים - אין לך כמעט לאן לרדת במשקל, אתה יכול להפסיק את התרגיל לתקופה ולראות איך זה משפיע עליך, דלקות כרוניות יכולות להיות מאוד מציקות ולוקח להן הרבה זמן לעבור.

לך לרופא נורמלי.
קרוב לוודאי שתהיה אבחנה משוערת ואז הוא ישלח אותך לUS. אם לא ימצאו שם כלום (ולרוב לא מוצאים), יפנו אותך לMRA/MRI.

זריקה - ממש לא קורטיזון!

אימונים - אין לך כמעט לאן לרדת במשקל, אתה יכול להפסיק את התרגיל לתקופה ולראות איך זה משפיע עליך, דלקות כרוניות יכולות להיות מאוד מציקות ולוקח להן הרבה זמן לעבור.

אלכס, למה אתה נגדל קורטיזון? לאבא שלי היה גאוט ( מין דלקת חריפה בכף הרגל) נתנו לו קורטיזול ותוך יומיים טסנו לחו"ל ( לא היינו טסים בלי הקורטיזון). ובכללי זה עובר רק אחרי שבועיים בערך.

נערך לאחרונה:
נו גאוט=דלקת מפרקים, לא שריר.

קורטיזון נותנים בדלקת מפרקים.

לצערי עם טענות כאלו כנראה יקח עוד הרבה זמן עד שחברינו יגיע לMRI.
ועל פניו נראה שיש בהחלט אפשרויות לעבוד מסביב לבעיה בניסיון לפתור אותה.
הדבר הראשון הוא לבדוק שהפרס שלך תקין, ובמידה וכן...
מומלץ לנסות תרגילים אחרים ולבודד את הבעיה/כאב למנח או טווח תנועה מסויים, ועם המידע היותר מדוייק הזה - להגיע לרופא שאשכרה יכול להפיק ממנו משהו.

אם אתה הולך לרופא נכון, אתה יכול לקבלMRI תוך חודשיים.
מניסיון.
וקורטיזון מתאים לכל דלקת. דלקת זה דלקת.

אלכס, למה אתה נגדל קורטיזון? לאבא שלי היה גאוט ( מין דלקת חריפה בכף הרגל) נתנו לו קורטיזול ותוך יומיים טסנו לחו"ל ( לא היינו טסים בלי הקורטיזון). ובכללי זה עובר רק אחרי שבועיים בערך.

קורטיזון טוב בלהעלים את הכאב בטווח הקצר, וזה הכל. זה לא עוזר להחלמה ולפעמים מפריע, כי כמו שאתה מנחש הוא לא מבדיל בין רקמות. כתף זה המקום האחרון בו הייתי מזריק סטרואידים קטבוליים.

תקשיב.. אני חושב שזאת דלקת ולא משהו אחר.
גם בתור אחד שמכיר אותך אני לא בטוח שהטכניקה בפרס שלך מי יודע מה טובה
תעשה את פרוטוקול הפציעות, תלמד את הטכניקה של הפרס כמו שצריך (דווקא זה מהתרגילים הלא מסובכים מבחינת טכניקה) ואז תוך שבועיים זה יעבור לך כמו קסם. לי הייתה דלקת בכתף, מעל "היד האחורית" כשהייתי שם את המוט בסקוואט ואחרי שבועיים של הפרוטוקול חזרתי למשקלי עבודה שלי בלי כאב.

אם אתה הולך לרופא נכון, אתה יכול לקבלMRI תוך חודשיים.
מניסיון.
מה שנכון נכון.
אבל לפעמים גם להגיע אליהם לוקח הרבה זמן (אני מחכה כבר איזה.....5 חודשים לרופא מסויים כי הפנייה שלי לא דחופה).
אני אשמח לטלפונים של רופאים כאלו בה"פ, שיהיה ליום גשום...

זריקה - ממש לא קורטיזון!

the radition anyone will get from a shoulder x-ray is almost non existent.

go to a good doc(first find one). he will probably send you to do an x-ray photo, do that, then maybe if the answer is still unclear you will get MRI.

also try taking voltaren, i took it as an injection when i had a problem with my shoulder and after a few days didnt feel any pain.

• פותח/ת השרשור
טוב אז ככה,
כמה מסקנות:
1. ללכת לעשות צילום (MRI), וכמעט ואין קרינה כשמצלמים את הכתף לפי THOR, ואני יודע שהוא התעסק בזה המון זמן.(צילומים וכו')
2. לעלות את הטכניקה של הפרס, אני יעלה בשעה הקרובה פרס וגם דדליפט וסקוואט לבדיקת טכניקה.
3. אם הטכניקה בסדר, אני אראה איך יהיה מחרתיים (יום רביעי), אם הכאבים יחזרו על עצמם, אני אראה איך אני ממשיך הלאה.

המון תודה לכם! עזרתם לי מאוד!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית