הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גיוס עוד יומיים

בעזהי"ת

לא ידעתי שאתה כזה צעיר, KALINA. התחלת בא"ח בערך כשירדתי מקו זרעית (לא ביח"טיות, אבל גם עם ציור של שועל בשווארמה, על הכתף).

😈

• פותח/ת השרשור
איך זה הולך בדיוק התהליך הזה בבקום?
כלומר מה ההורים מלווים אותי עד האוטובוס?
כי אין לי ממש כח לחפירות שיחפרו לי מתי שאני לא ירצה להתפנות...
כאילו יש שלב שאני ניהיה סולו? כי הם רוצים ללוות אותי

רגע רשום לי שאני כאילו צריך להתייצב במוזיאן חייל האוויר חצרים אז מה אחרי שאני מגיע לשם מחכה לי עוד אוטובוס שלוקח אותי לבקום ?
אחם אחם אם אפשר לענות פה ? 😃

איך זה הולך בדיוק התהליך הזה בבקום?
כלומר מה ההורים מלווים אותי עד האוטובוס?
כי אין לי ממש כח לחפירות שיחפרו לי מתי שאני לא ירצה להתפנות...
כאילו יש שלב שאני ניהיה סולו? כי הם רוצים ללוות אותי

אתה נשמע לי קצת לחוץ.
ישנו תהליך חיול, יש מספיק אתרים שאתה יכול לקרוא בהם על התהליך בבקו"ם.
אבל בגדול:
1. צילום לחוגר.
2.זריקות (טטנוס וכו').
3.קצין מיון.

ארוחת צהריים בין לבין.

4.מדים (רק א') וציוד בסיסי.
5. מן מופעון כזה של קליטה(לא לכולם).

ייתכן גם ארוחת ערב.

6. אוטובוסים ליחידה.

ייתכן כי שכחתי דבר מה.
אתה יכול בד"כ לדעת ברגע היכנסך לבקו"ם לאן אתה משובץ כי הם תולים את השלטים של אותה יחידה באותו היום .

רגע רשום לי שאני כאילו צריך להתייצב במוזיאן חייל האוויר חצרים אז מה אחרי שאני מגיע לשם מחכה לי עוד אוטובוס שלוקח אותי לבקום ?

אתה מגיע לשם, ההורים רודפים אחרי ההאוטובוס ועושים לך פאדיחות.
ואז אתה נשלח סולו לבקו"ם.
אל תדאג תוכל להשתמט בשקט בלי שההורים יחפרו לך.

אם זה בתה"ש ההורים כבר לא יכולים לרדוף אחרי האוטובוס אפילו, שינו שם קצת. בכל מקרה מתי שתצטרך לעלות לאוטובוס שיקח אותך לטירונות(לא לאוטובוס לוקח אותך מהלשכת גיוס) אתה פשוט מסרב לעלות וזהו שולחים אותך למעצר בבקום, יצעקו עליך מלא ויעשו עליך מלא פוזות זה יתחיל מאנשים שגדולים ממך בשנה\שנתיים ואז אולי זה יגיע לאיזה קצין שיאיים עלייך , אל תדאג לא יעשו לך כלום בעיקרון. הבעיה היא שאתה רוצה להגיע ליומיות ולהגיע מפרופיל קרבי ליומיות זה או קבן\רפואי או ממש ממש הרבה סבלנות. בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אתה נשמע לי קצת לחוץ.
ישנו תהליך חיול, יש מספיק אתרים שאתה יכול לקרוא בהם על התהליך בבקו"ם.
אבל בגדול:
1. צילום לחוגר.
2.זריקות (טטנוס וכו').
3.קצין מיון.

ארוחת צהריים בין לבין.

4.מדים (רק א') וציוד בסיסי.
5. מן מופעון כזה של קליטה(לא לכולם).

ייתכן גם ארוחת ערב.

6. אוטובוסים ליחידה.

ייתכן כי שכחתי דבר מה.
אתה יכול בד"כ לדעת ברגע היכנסך לבקו"ם לאן אתה משובץ כי הם תולים את השלטים של אותה יחידה באותו היום .

אתה מגיע לשם, ההורים רודפים אחרי ההאוטובוס ועושים לך פאדיחות.
ואז אתה נשלח סולו לבקו"ם.
אל תדאג תוכל להשתמט בשקט בלי שההורים יחפרו לך.
תודה רבה על התשובה המפורטת ועוד שאלה באיזה תהליך אני צריך לא להתפנות? בשביל שהכל יצא כמו שצריך?

---------- התגובה התווספה ב 16:08 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:04 ----------

אני הולך להשאר המעצר די הרבה זמן לפי דעתי מה אני צריך לקחת איתי בכללי ?
כאילו מה הם מספקים לי ולמה אני צריך לדאוג בעצמי?

👋
בעזהי"ת

לא ידעתי שאתה כזה צעיר, KALINA. התחלת בא"ח בערך כשירדתי מקו זרעית (לא ביח"טיות, אבל גם עם ציור של שועל בשווארמה, על הכתף).

😈

מי זה? יש לי כמה תמונות מאותו מקום
85824440.jpg

By kalina79 at 2011-11-28
38337667.jpg

נערך לאחרונה:
תודה רבה על התשובה המפורטת ועוד שאלה באיזה תהליך אני צריך לא להתפנות? בשביל שהכל יצא כמו שצריך?

---------- התגובה התווספה ב 16:08 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:04 ----------

אני הולך להשאר המעצר די הרבה זמן לפי דעתי מה אני צריך לקחת איתי בכללי ?
כאילו מה הם מספקים לי ולמה אני צריך לדאוג בעצמי?

באיזה שלב?
קודם כל, אני לא תומך ברעיון שתהיה בעניין, אבל זכותך.

בעיקרון אתה יכול לומר כבר לקצין המיון שמבשר לך לאן אתה הולך שאתה לא מתפנה.
הוא ישאל אותך אם אתה בטוח וינסה לשכנע אותך לעלות לאוטובוס ואחרי זה לפתור בבסיס את הבעיה, באופן מסודר שלא יסב לך נזק.

לצערנו, הצבא באמת נותן רק לבעייתיים מה שהם רוצים וזה ממש חבל, כי זו חשיבה לוגית השגויה ביותר, אבל נעזוב את זה,זה לבד סאגה שלמה.

בכל אופן, אם אתה חזק אופי באמת, תאמר לו שאתה מפה לא נוסע לשום מקום מלבד בלה, בלה, בלה..
הוא יביא שוטרים צבאיים שיקחו אותך למעצר ביחד עם עוד כמה חבר'ה כמוך, אתם תעבירו צחוקים וכל כמה זמן מישהו ינסה לשכנע אתכם בכל-זאת להתפנות.
חצי בסוף ישתכנעו, והשאר ישארו כמה ימים עד שישתכנעו.
הגרעין הבאמת קשה,סביר שיקבל משהו קרוב למה שהוא ביקש בסוף.

בהצלחה (או לא).

• פותח/ת השרשור
משאירים אותי קבוע במעצר בבקום?
או שמעבירים אותי אחרי זה לכלא ואם כן אחרי כמה זמן בדרך כלל?

אני מציע לך גם לא להגיע למנטורה של לא מתפנה וזהו. כי לקצין מיון תכלס לא איכפת כל כך, הוא ידחוף אותך לכלא לשבוע שבועיים סתם בשביל לשבור אותך, ואז או שתשבר ותלך בכל מקרה לתותחנים או שיקרה להפך תיהיה חייל "בעייתי" ותשב בכלא עד שתקבל מה שאתה רוצה.
תדגיש מה אתה כן רוצה לעשות במקום מה לא ובגלל שאתה רוצה צקרבי ליומיות יש לך יומיים לחשוב טוב טוב על סיבה משכנעת.

• פותח/ת השרשור
קודם אני מתגייס מחר ויש לי בעיות משלי ואני כבר יטפל בזה אין לי כעיה גם לשבת חודש בכלא אותי זה לא מעניין אני רוצה לקבל מה שאני רוצה ...

אנשים פה צריכים לפקוח כינים. אני לא מזלזל באנשים בחיל, אני מזלזל בחיל עצמו. לא מעניין אותי בתור חיל פשוט עד כמה הוא חשוב בצבא. אתה חושב רק על השירות שלך, איך מתנהגים אליך, מה מלמדים אותך, מי מלמד אותך, והחוויות שלך. לצערם אתה לא מרוויח הרבה בחילות האלה. אתם פשוט לא מבינים או מנסים לתפוס את זה, ובמקום הולכים ראש בקיר( ״אתה מאז לזלזל באנשים??״ ״זה החיל הכי חשוב!״)

• פותח/ת השרשור
ועוד שאלה איפה נמצא הבקום הכי קרוב לבאר שבע או במילים אחרות לאן לוקחים אחרי שהתייצבתי בחצרים?

מעניין אותי אם עדיין יש את הסרטון עם יעל בר זהר או משהו כזה שתורמים דם 🤡

סלוטייפ קח את זה בקלות. אני הייתי בהתחלה שוקיסט רצח, ובאמת אין סיבה. זה די שטויות בתכלס.

טירונות עלובה
רמת לחימה עלובה (פרט וחוליה וסיימת)
הקצאות עלובות (נשק, ציוד, קורסים - כל התותחנים שפגשתי הם חבורה של סמרטוטים)
בסיסים לא מושקעים (שלום שלום שיבתה)
רמת מוטיבציה בריצפה (אין יותר גרוע מלהתמודד עם שבוזים וחסרי מוטיבציה בטירונות)
רמת האנשים,
עבודה מסריחה (החיל כל כך מתגאה שהוא עושה קווי חי"ר - שזה בעצם רק שמירות, אין לו שום תפקיד אחר חוץ מבמלחמה.)
יש עוד הרבה.

שמע, אתה פשוט רשמת פה אוסף של קשקושים.

1.קודם כל הטירונות היא עד הרמה שאתה צריך, לשריונר אין צורך במה שעושים מעבר למה שעושים בטירונות. האימון המתקדם של שריונים מן הסתם עוסק בכלי שהם נלחמים איתו.
2. רמת לחימה עלובה? צר לי להגיד לך שבתקופה שלי הלחימה שלי ושל חבריי השריונרים הייתה מעל לכל חייל רגיל בגדודי חי"ר רגילים, ובכלל שתדע שהמקומות שאני נכנסתי להם עם טנק, והפגזים שיריתי, חי"רניקים יכולים רק לחלום עליהם
3. הקצאות עלובות - לשריונר שנלחם בתוך טנק אין צורך בכוונת מסריחה על הנשק שלו, אתה רוצה לדבר על הקצאות? אתה יודע כמה עולה פגז אחד של טנק לעומת הכדורים של M16? מבחינת קורסים כמו שאמרתי לך, אם אין ללוחם צורך במשהו הוא לא יעשה קורסים. (אין שום הגיון ששריונר או תותחן יעשה קורס צלפים)
4. אתה עדיין צעיר. אחרי פז"ם מסויים רמת המוטיבציה בכל המקומות שואפת לרצפה (אולי מלבד ליחידות מיוחדות וליח"טיות). לא חסר אנשים בחטיבות חי"ר שאין להם מוטיבציה.
5. רמת האנשים בשריון איפה שאני הייתי (188) הייתה יותר גבוהה מכל הדפ"רים שהלכו לגולני לצורך העניין(גם לגבעתי וגם להרבה אחרים). תבדוק את איכות האנשים מבחינת קב"א והשכלה ועוד ועוד ואתה תראה שאין שום הבדל, זה סתם שטויות.
6. עבודה מסריחה - כל העבודות מסריחות בבט"ש. כולם שומרים, לא רק שריונים ותותחנים, אלא גם החטיבות חי"ר. כולם עומדים במחסומים כולם עושים בתאכלס את אותו חרא.
לגבי מצב מלחמה אתה יכול להיות בטוח שהתפקיד של התותחנים ושל השריונרים מכריע את הקרב בצורה יותר משמעותית מחי"רניקים מסכנים.

אה שכחתי לגבי בסיסים לא מושקעים. זה גם ככה לא משנה כי ברגע שאתה הולך לפלוגה מבצעית אתה לא נמצא בבסיס הזה במילא (באחים, ביסלש, שבטה וכל אלה)

בקיצור יש לך עוד המון ללמוד. בסופו של דבר לפי דעתי הכל אותו חרא. גם בחי"ר וגם בשריון\תותחנים.

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת

👋

מי זה? יש לי כמה תמונות מאותו מקום
85824440.jpg

38337667.jpg

לא מזהה את אזור התמונות. הגדודיונרים בקו זרעית היו בין השאר בליבנה (המסייעת), כרכום, רותם וכן הלאה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית