בתאוריה לימדו אותי שכחול לבן אומר לך לתחילת הרחוב ותראה מה השלט אומר.
מה קורה אם אין שלט?
מסתבר שבכל עיר יש פירוש אחר.
הנה הסברים שמצאתי ברשת:
אני נתקל בתל אביב בהמון רחובות כחול לבן נטולי שלט.
מזל שביררתי לפני שחניתי.
מה קורה אם אין שלט?
מסתבר שבכל עיר יש פירוש אחר.
הנה הסברים שמצאתי ברשת:
בתל אביב למשל יש הרבה מקומות של כחול לבן ללא תמרור בתחילת הרחוב ועדיין יש חובת תשלום מ-9 עד 19.
השעות החייבות בתשלום רשומות בחוקי העזר העירוניים וכמו שזה נראה באחריות האזרח לברר את זה.
כולם מזדעקים שכחול-לבן זה תמרור וזה נכון אבל אי רישום השעות החייבות בתשלום ליד מקומות החניה היא שירות לקוי לאזרח ותופעה שאינה צודקת. ת"א ידועה בשימוש בשיטה הזו בניגוד להרבה רשויות מקומיות שמציינות את שעות התשלום בתמרור נורמלי.
כחול לבן הוא אכן תמרור אבל לא מצויינות בו שעות התשלום, וללכת לשלוח את האזרח לדפדפף בחוקי עזר עירוניים זה שירות רע ופתח לדוחות רבים עקב אי מודעות של הציבור לשעות התשלום.
בכל אופן החוק מאפשר את הדבר הפגום הזה.
כדאי לדעת.במקרה של עירית ת"א (זה לא ציטוט של תקנות העזר ממש, אבל אפשר למצוא גם אותן, זה מתוך אתר העיריה):
"אבן השפה, המסומנת כחול לבן, הינה תמרור, שמשמעו חובת תשלום אגרת חניה. לפיכך, יש להצמיד כרטיס חניה / איזי פארק לפרק זמן חנייתך במקום. יחד עם זאת, אם הוצב תמרור בתחילת הרחוב יש לנהוג עפ"י הוראותיו. אם במקום לא מוצב תמרור, חלה החובה לשלם אגרת חניה בימי חול, החל מהשעה 09:00 ועד השעה 19:00, וביום ו' וערבי חג החל מהשעה 09:00 ועד השעה 13:00. ברצוננו להדגיש שאם מוצב תמרור בתחילת הרחוב יש לקרוא את תוכנו ולפעול על פי ההנחיות בתמרור גם אם הן שונות מהזמנים המצוינים לעיל."
אני נתקל בתל אביב בהמון רחובות כחול לבן נטולי שלט.
מזל שביררתי לפני שחניתי.