הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חניה בכחול לבן

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך

EMZ

משתמש על
14,464
105
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
27,416
14,464
105
בתאוריה לימדו אותי שכחול לבן אומר לך לתחילת הרחוב ותראה מה השלט אומר.
מה קורה אם אין שלט?
מסתבר שבכל עיר יש פירוש אחר.
הנה הסברים שמצאתי ברשת:
בתל אביב למשל יש הרבה מקומות של כחול לבן ללא תמרור בתחילת הרחוב ועדיין יש חובת תשלום מ-9 עד 19.
השעות החייבות בתשלום רשומות בחוקי העזר העירוניים וכמו שזה נראה באחריות האזרח לברר את זה.
כולם מזדעקים שכחול-לבן זה תמרור וזה נכון אבל אי רישום השעות החייבות בתשלום ליד מקומות החניה היא שירות לקוי לאזרח ותופעה שאינה צודקת. ת"א ידועה בשימוש בשיטה הזו בניגוד להרבה רשויות מקומיות שמציינות את שעות התשלום בתמרור נורמלי.
כחול לבן הוא אכן תמרור אבל לא מצויינות בו שעות התשלום, וללכת לשלוח את האזרח לדפדפף בחוקי עזר עירוניים זה שירות רע ופתח לדוחות רבים עקב אי מודעות של הציבור לשעות התשלום.
בכל אופן החוק מאפשר את הדבר הפגום הזה.
במקרה של עירית ת"א (זה לא ציטוט של תקנות העזר ממש, אבל אפשר למצוא גם אותן, זה מתוך אתר העיריה):
"אבן השפה, המסומנת כחול לבן, הינה תמרור, שמשמעו חובת תשלום אגרת חניה. לפיכך, יש להצמיד כרטיס חניה / איזי פארק לפרק זמן חנייתך במקום. יחד עם זאת, אם הוצב תמרור בתחילת הרחוב יש לנהוג עפ"י הוראותיו. אם במקום לא מוצב תמרור, חלה החובה לשלם אגרת חניה בימי חול, החל מהשעה 09:00 ועד השעה 19:00, וביום ו' וערבי חג החל מהשעה 09:00 ועד השעה 13:00. ברצוננו להדגיש שאם מוצב תמרור בתחילת הרחוב יש לקרוא את תוכנו ולפעול על פי ההנחיות בתמרור גם אם הן שונות מהזמנים המצוינים לעיל."
כדאי לדעת.
אני נתקל בתל אביב בהמון רחובות כחול לבן נטולי שלט.
מזל שביררתי לפני שחניתי.

זה כמו סדר העדיפויות הרגיל: שוטר> רמזור > תמרור > סימון על הכביש.
רק צריך לדעת מה הברירת המחדל של השעות כשאין תמרור. למרות שאני קיבלתי פעם דוח בת''א על חניה אחרי 19:00.

האמת שכחול לבן תמיד אומר לשלם, אלא אם יש שלט בתחילת הרחוב עם הגבלות (למשל ליד האוניברסיטה משלמים באיזורים מסוימים רק בין 16:00 ל-19:00, עובדה שהרבה מאוד אנשים לא יודעים).
דבר אחר הוא כחול לבן או אפור שיש שלט של תו איזורי עליו, מה שאומר שבצד הזה אי אפשר להחנות מהשעה 19:00, בעוד שאם אין לכחול לבן שלט אפשר להחנות לאורך כל היום (בתשלום או בחינם אחרי 19:00 או 21:00).

אני פעם הלכתי לנגן בחדר חזרות ליד עזריאלי עם חברים במן רחוב כזה שיש בו מלא חניה וכל אבני השפה משופשפות כך שלא רואים את הצבע.

קיבלתי דו"ח ועוד בעשר בלילה,ביטלו לי אותו רק אחרי שאיימתי בתביעה.

• פותח/ת השרשור
זה לא נכון.
וכמו שאמרתי, זה משתנה לפי עיר.

קבל מה מצאתי.

"עפ"י התיקון בלוח התמרורים שנכנס לתוקפו בחודש אוג' 2011 אין משמעות לאבן שפה כחול-לבן לבדה (תמרור 817-מדבר על צביעת שפת מדרכה בצבע כחול לסרוגין). אי לכך במידה ולא מוצב תמרור ה"מסר" (מס' 439) החנייה מותרת."

• פותח/ת השרשור
מאיפה זה?
רפרנס ומהר.
אני מניח שזה קביל בערעור לערייה במידה ואקבל דוח לא?

למי שיש פנגו\איזי פארק וכו' אתם יכולים פשוט לנסות לתפוס חניה ואם היא נכון לעכשיו ללא תשלום זה יגיד לכם את זה 😃

למי שיש פנגו\איזי פארק וכו' אתם יכולים פשוט לנסות לתפוס חניה ואם היא נכון לעכשיו ללא תשלום זה יגיד לכם את זה 😃

לא הייתי בונה על זה:79nb:.

אני אשמח. 🙌

חשבתי שתגיד תודה, לא צריך.
סעמק עכשיו אני צריך את הקוד, קיצור עד מחר אני אשתדל לארגן לך את זה.

למה לא?
פנגו לא יגיד לך שאיזור לא בתשלום כשהוא בתשלום הם סתם יפסידו על זה כסף...
ההפך מצד שני לא יודע.. למרות שעוד לא נתקלתי במקרה כזה

• פותח/ת השרשור
תחילתה של הודעה זו 180 ימים מיום פרסומה (להלן- יום התחילה)
ואולם תחילתם של תמרור מספר 626 ותמרור מספר 817 שבתוספת
.( ביום ד' בתשרי התשע"ב ( 2 באוקטובר 2011
נכנס רק לפני חודש.
למה הוא זיין את המוח ואמר מאוגוסט? ע"וד גרוע!

איפה הטעות?
זה מדבר על הצירוף של תמרור 817+626.
אתה מחפש 817+439.
אולי אחרי זה היה עוד עדכון.
תבדוק את זה.

בקישור שהבאתי לך זה מופיע מה22.6

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית