הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חניה בכחול לבן

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
במחשבה שניה, לא מוזכר שם שום דבר אודות 817 מבלי התמרורים. אז איך הוא הסיק את זה?

מה זאת אומרת איך?

אבני שפה צבועות לסירוגין בצבע כחול:

החנייה מותרת על הכביש שליד אבני השפה או
על המדרכה על פי הוראות תמרור 439 או 626 או 627.

כלומר התמרור מכוון אותך לעוד תמרור שאמור להורות לך כיצד לפעול, באופן אוטומטי ללא תמרור שמורה לך כיצד לפעול התמרור הראשון מבוטל.

זה ידוע.

• פותח/ת השרשור
זה לא משהו חדש. זה החוק כבר שנים. לא קראת את המשפט הראשון בשרשור?
זה מה שלימדו אותי. אבל זה לא כך אם אין תמרור.
בספר החוקים לא מצוין מה קורה אם אין תמרור.
מאיפה הסקת שאם אין תמרור אז הכחול לבן מבוטל? עובדה שבחוקי עריית תל אביב, זה לא כך.
בקיצור, חזרנו שוב להתחלה. וכל עירייה עושה מה שהיא רוצה. העו"ד גיבב משפט שבעצם לא אומר כלום.

תקשיב, לצבע אבני השפה אין כל משמעות, צריך להיות תמרור שמסדיר את תנאי החנייה במקום.

בכל אופן, תן לי לבדוק לך את העניין מחר בבוקר באופן יסודי.
אני אחפש גם פסיקות בעניין של סימון בצבע אך ללא תמרור מורה.

• פותח/ת השרשור
אתה לא מבין שאני מסכים איתך?
אבל עובדה שבתל אביב הם לא עובדים ככה(הבאתי הוכחה מהאתר של העירייה). ואני רוצה משהו מוצק שיהיה לי ביד (ולא קקי).
ברור לי שיש פה סוג של אנרכיה כי לאף אחד אין מושג מה קורה. האזרח צריך לעשות תואר במשפטים כדי להבין הסדרי חניה כי הם מתקמצנים על תמרורים. בטח, תמרור זה יקר, צבע למדרכות לא.

מחכה לתשובה. אתה הופך להיות המשפטן של הפורום 😃
תודה רבה.

מצאתי עוד תשובה בנושא דומה:

אכן התקנות (לוח התמרורים) שונו לאחרונה (8/11) ותמרור מס' 817 - סימון כחול לסרוגין קובע כי החנייה מותרת בין היתר בהתאם לתמרור 439(תמרור "סל").
יחד עם זאת, יתכן ותהיה סתירה עם חוק העזר העירוני (עליך לקרוא אותו)שקבע כי החנייה במקביל לאבני שפה כחול-לבן הינה חנייה במקום מוסדר ועל כן מחייבת כרטיס חנייה (או סלולרית).

השאלה היא פה האם מצפים מהאזרח הפשוט להיות בקיא בכל חוקי העזר העירוניים?
נראה לי הזוי משהו.

שאני אבין קיבלת דו"ח בתל-אביב?

• פותח/ת השרשור
אז זהו שכן. וזה מה שאמרתי מלכתחילה ולכן פתחתי את הפוסט. כדי שאנשים יראו מה הולך במדינה המזוינת הזאת.
אבל כמובן שלאף אחד לא אכפת. אנשים משלמים את ה600 שקל וממשיכים הלאה. העיקר בוכים שיש מיתון ורוצים צדק חברתי.
אנרכיה במיטבה. לא מספיק שאני מכיר את חוקי המדינה, אני צריך להכיר את החוקים של כל רשות מקומית. בסך הכל יש איזה 220. בקטנה.
זה רק פי 5 מארה"ב.

• פותח/ת השרשור
נשמח אם תמצא משהו עם המקורות שלך 😃

אז זהו שכן. וזה מה שאמרתי מלכתחילה ולכן פתחתי את הפוסט. כדי שאנשים יראו מה הולך במדינה המזוינת הזאת.
אבל כמובן שלאף אחד לא אכפת. אנשים משלמים את ה600 שקל וממשיכים הלאה. העיקר בוכים שיש מיתון ורוצים צדק חברתי.
אנרכיה במיטבה. לא מספיק שאני מכיר את חוקי המדינה, אני צריך להכיר את החוקים של כל רשות מקומית. בסך הכל יש איזה 220. בקטנה.
זה רק פי 5 מארה"ב.

להבא נסה להדביק את הדוח שקיבלת על חלון של רכב אחר. יש כאלה שלא בודקים ומשלמים

בעיריית ת''א היתה תקנה (ואולי עדיין יש) שניתן להגיש בקשה והעירייה יכולה לבטל עד 2 דוחות חניה בשנה. כדאי לבדוק את זה, זה יכול לפתור אותך מתשלום.

• פותח/ת השרשור
להבא נסה להדביק את הדוח שקיבלת על חלון של רכב אחר. יש כאלה שלא בודקים ומשלמים
לא קיבלתי דוח מעולם. באמת שאני סתם בודק עד כמה שזה נשמע "מוזר".
בעיריית ת''א היתה תקנה (ואולי עדיין יש) שניתן להגיש בקשה והעירייה יכולה לבטל עד 2 דוחות חניה בשנה. כדאי לבדוק את זה, זה יכול לפתור אותך מתשלום.
ומה אם גררו? ואני מניח שצריך סיבה כלשהי לביטול.

התקנה הזו מדברת על ביטול 2 דוחות חניה בשנה באמתלה של מצוקת חניה.
היא כפופה לאישור הממונה שגם רשאי לא לאשר אותה.

היא חלה רק על תושבי ת"א בלבד ובתנאי שמדובר בחניה בסביבת מגוריך.

---------- התגובה התווספה ב 09:53 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 07:58 ----------

קבל, פסיקה 13/11/2011 באותו עניין.

http://www.psakdin.co.il/fileprint....rivate/ver_skjx.htm&Highlight=תםרור|817|nn817

http://www.ruling.co.il/%D7%97%22%D7%A0-3370-04-10-%D7%A2%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%A2%D7%9B%D7%95-%D7%A0'-%D7%A1%D7%99%D7%92%D7%9C_4c107b79-cb79-4169-b09d-ea2255820f56

והנה הכרעת הדין:

בית משפט השלום בעכו
ח"נ 3371-04-10 עירית עכו נ' סיגל
בפני
סגן נשיא משה אלטר
בעניין:
עירית עכו
המאשימה
נגד
מיכאל סיגל
הנאשם
הכרעת דין
בתאריך 8/12/09, בשעה 10.47, החנה הנאשם את רכבו בצמוד למדרכה ובמקביל לה, ברח' קפלן בעכו, ליד בית מס' 5, מבלי ששילם אגרת חנייה כמתחייב, לכאורה, מהוראות ס' 12 לחוק עזר לעכו (העמדת רכב וחנייתו), התשנ"א – 1990 (להלן: "חוק העזר"). לכן נרשם לו דו"ח מסוג ברירת משפט. הנאשם לא שילם את הקנס שצויין בדו"ח והגיש בקשה להישפט. לכן הוגש נגדו כתב האישום שבפניי, בו מיוחס לו ביצוע עבירה לפי סעיף 12 (א) לחוק העזר.
מאחר והטענות שהועלו על ידי הצדדים בתיק זה זהות לטענות שהועלו על ידם בתיק ח"נ 3370-04-10, שאף בו הועמד הנאשם לדין באשמה כי ביצע עבירה לפי סעיף 12 (א) לחוק העזר, הסכימו הצדדים כי הכרעת הדין שתינתן בתיק ח"נ 3370-04-01 תהיה תקפה גם לתיק זה.
אשר על כן, מהנימוקים שפורטו בהכרעת הדין שניתנה בתיק ח"נ 3370-04-01, אני מזכה את הנאשם מביצוע העבירה שיוחסה לו בכתב האישום.
ניתנה היום, י"ז חשון תשע"ב , 14 נובמבר 2011, במעמד הצדדים

כפי שאתה מבין הנאשם ביקש להישפט על שני דוחות חניה שונים באותה המתכונת ובשניהם הוא זוכה.

ועוד הדגשה מפי השופטת:

סבורני שהצדק עם הנאשם. לא די בסימון אבני השפה של המדרכה בצבע כחול לסירוגין כדי להורות שמדובר במקום חניה מוסדר בתשלום. לשון התמרור ברורה – סימון אבני השפה בצבע כחול לסירוגין מלמד שמדובר במקום בו החניה מותרת "באמצעות כרטיסי חניה או הסדר אחר שנקבע לפי חוק עזר של הרשות" (ההדגשה שלי – מ.א) וכיצד אמור נהג, המחנה את רכבו ליד המדרכה, לדעת האם במקום בו הוא מחנה החניה מוסדרת באמצעות כרטיסי חנייה או על פי הסדר אחר, אם אין שום הודעה על כך? הרי בהחלט יתכן שישנם מקומות בהם החנייה מותרת, ללא כל תשלום, או שחובת התשלום הינה רק בשעות מסוימות. אין ספק בעיני שגם עירית עכו –בניגוד לטענת באת כחה – היתה מודעת לכך שצריך להביא לידיעת הנהגים שהחניה במקום הינה בתשלום, באמצעות כרטיסי חנייה בלבד והא ראיה שהיא הציבה בכניסה לרח' קפלן, על המדרכה, מצד ימין, תמרור ג' – 1 ומתחתיו תמרור א' – 44, המורה על כך.
אגב, הודעת התעבורה (קביעת תמרורים) תש"ל – 1970, בוטלה על ידי הודעת התעבורה (קביעת לוח תמרורים), תשע"א – 2010, אליה צורף לוח תמרורים חדש. במקום תמרור ד' – 20 ישנו כיום תמרור 817, שזו לשונו:
"אבני שפה צבועות לסירוגין בצבע כחול: החניה מותרת על הכביש שליד אבני השפה או על המדרכה על פי הוראת תמרור 439 או 626 או 627".
תמרור 439 הינו תמרור שהחליף את תמרור א' – 44, וזו לשונו:
"תמרור למסר מחייב שלגביו אין תמרור בלוח התמרורים. הוצב התמרור על פי האמור בו מתחת ובצמוד לתמרור אחר - יחול האמור בו בתוספת לתמרור שמעליו".
תמרור 626 הינו תמרור שהחליף את תמרור ג' – 1 והוא מורה על חניה לכלי רכב.
גם ב"כ המאשימה תסכים כי לאור תמרורים אלה, שהחליפו את התמרורים שהיו בתוקף במועד הרלבנטי לכתב האישום, אין להסתפק בצביעת אבני השפה של המדרכה בצבע כחול לסירוגין כדי שהחנייה במקום תהיה בתשלום, אלא יש צורך בהוראה מפורשת שתינתן בתמרור 439.

אמרתי לך!

בהצלחה.

---------- התגובה התווספה ב 11:05 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 09:53 ----------

קבל עוד משהו:

http://www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/E045A7FD-B741-424D-A9C9-AFAFD8111A4C/31441/761.pdf

תעבור לקטע 1:6 סעיף 4 (ב).

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יפה. אבל יכולה עיריית תל אביב לבוא ולהגיד שהם כותבים את זה במקום נגיש וזמין לכולם כמו אתר העירייה.
אני בטוח שבעכו זה לא מתנהל כך.
או שיכולה לבוא לי שופטת שלא קיבלה אתמול בלילה.
אתה לא חושב? או שברגע שיש פסק דין ישן, אני יכול לישון בשקט?

תראה הכל יכול לקרות באופן תיאורטי.
אבל גם אם אינטרנט הוא אכן זמין ונגיש, אין שום סיבה שאדם מן המניין שלא תושב ת"א יתעניין בחוקי החנייה בת"א וזה שאתה לא תושב העיר משחק לטובתך.

כמו שאמרת בעצמך, זה אבסורד להתחיל ללמוד חוקי עזר עירוניים וגם המחוקק והשופטים יודעים זאת.
בגלל זה שונו ההוראות וחויבו העיריות לשים שילוט המורה על הסדרי החנייה במקום.

ברמת העקרון לשופטים יש נטייה לאהוד את האזרח כל עוד הוכיח טענתו מסיבות ברורות כמו למשל גודל (גוף מתעמר כנגד אזרח).

עוד שני דברים:
1.ברגע שיש פסק דין תומך ומתאים לאותן נסיבות אזי אחוזי ההצלחה עולים באופן ודאי עד כמעט בטוח.
2.אתה חייב לוודא לעומת זאת שבמקום לא נכחו מדחנים (לצלם את הרחוב), מאחר ומדחן מורה על הסדר חנייה ועלול להקשות ואתה חייב לסרוק את הרחוב משני כיווניו ולצלם כי אין שילוט נוסף(439/626/627) מלבד צביעת אבני השפה.

ברגע שיש לך את אלו, אתה יכול לישון בשקט אתה תיקח את המשפט.

• פותח/ת השרשור
במשפטים כאלה צריך עו"ד? ואין שום דבר. ויש צמתות כל שתי דקות (בגלל זה לא שמים שלטים). כל השכונה היא כזאת.

מה זה צמתות לעזעזל?

לא, אתה לא צריך עו"ד.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
איך אומרים צומת ברבים חומד?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית