הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שבירת מיתוס-אימון יותר משעה

shireltzipori

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
0
18
0
אחרי המון חילוקי דעות-
1-האימון שלי לוקח בין שעה ורבע לשעה וחצי- האם זה נכון שאסור להתאמן יותר משעה?
2-כמה תרגילים מומלץ לעשות ליד קדמית ואחורית?
האם לא יותר מ-9 או שזה עוד מיתוס שצריך לנפץ?

רגע שאני אבין ואם תעשה 10 סטים מה יקרה?? היד שלך תינמק? או אם תתאמן שעתיים אז לא תגדל?? זה בולשיט. מה שכן אם אתה מתאמן עצים קשה לי להאמין שתצליח להחזיק יותר משעה בעצימות גבוהה.

מעל שעה באופן עצים כמו שצריך אני בספק מאוד אם תצליח, בשלב הזה כבר השרירים מותשים והאנרגיה בתחתונים (במידה ואתה לא צורך כלום במהלך האימון).
אני כבר סביב הדקה ה-40 מת לצאת כבר מהמכון.

אפשר מעבר לשעה.. אבל מיותר. כל עוד אתה לא מדבר בזמן האימון ולא נח יותר מידי אין סיבה שתתאמן יותר משעה.
אפשר גם 12 סטים..אבל זה לא אומר שתתקדם טוב יותר.. תלוי איך הגוף שלך מגיב ומתאושש.. יכול להיות שגם 6 סטים יספיקו לך.
באתר כאן לא ממליצים על הרבה סטים, לידיים במיוחד.. אבל תנסה ותדע.

אימוני כוח יכולים לקחת גם שעתיים ויותר, אבל לא בגלל הסטים הקצרים (יחסית) אלא יותר בגלל המנוחות ביניהם. אתה יכול להתאמן יותר משעה, הגוף לא יתחיל להפריש קורטיזול ולהתפרק. מצד שני אם האימון שלך מתארך מלקשקש עם כולם מסביב (ולא כיוון שאתה צריך לנוח, אלא כי ככה יוצא) תקצר אותו.

המחקר שבדק את זה, למיטב ידיעתי, היה בתנאי UNFED. מה הבעיה לאכול משהו קטן תוך כדי האימון, ובכך לעצור קורטיזול ושות'?

1. משפיע על המטבוליזם בגוף.
  2. מעודד עלייה ברמת הגלוקוז בדם.
  3. מסייע בפירוק הגליקוגן בכבד, לצורך הכנסת גלוקוז לדם.
  4. מסייע לגוף להסתגל לאספקה לא רציפה של מזון, תוך שמירה על רמת גלוקוז בדם, בגבולות יציבים.
  5. בזמן אירוע טראומטי, הקורטיזול משפיע על אופן תפקוד המוח: גורם להפסקת פעילות ההיפוקמפוס, ומגביר את פעילות האמיגדלה.
ותודה לויקיפדיה.

כל עוד מכסחי המיתוסים לא בודקים את זה מבחינתי זה תקף!🤡

ובנימה קצת יותר רצינית, לא יקרה כלום אם תתאמן יותר זמן, או תעשה פחות סטים. אפקטיביות של אימון לא מודדים לפי זמן, אלא לפי מה שעושים בו.

נערך לאחרונה:
אם אתה מתאמן יותר משעה- כנראה אחת מהסיבות הבאות:
1- אתה מתאמן אימון של כוסיות על מכשירים
2- אתה מדבר הרבה
3- אתה לא מתאמן ב100% שלך ועדיף לך להישאר בבית

אם אתה מתאמן יותר משעה- כנראה אחת מהסיבות הבאות:
1- אתה מתאמן אימון של כוסיות על מכשירים
2- אתה מדבר הרבה
3- אתה לא מתאמן ב100% שלך ועדיף לך להישאר בבית

זה לא נכון. אימון מכשירים לוקח שעה גג שעה וחצי מנסיון של גיל 15. אימון מישקולות כמו שאני עושה עכשיו של 5 תרגילים באימון לוקח שעתיים ויותר. תסכור שיש מנוחות של 3 דקות בין לבין ובתרגילים ממש קשים כמו c&j אפילו של 4 לפעמים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית