הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת האינדיוידואליזם (כהמשך לליברטריאניזם)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4155835,00.html

אם כולנו ניגש מחר בבוקר אל הבנק ונבקש את כספנו, כנראה שנאלץ לחזור הביתה מאוכזבים. תסריט המשיכה ההמונית הוא הסיכון הגדול ביותר של הבנקים. תשאלו את הכלכלן האמריקני מורי רוטברד שטוען כי מדובר במערכת ההונאה הגדולה בעולם

YNET הפתיעו

זה חלק מהבעיה בשיטה שנהוגה כיום בעולם: הנקראת
fractional reserve banking

הבנק למעשה מחויב להחזיק רק כ10% מהכסף שהוא מלווה, ולכן כל הלוואה למעשה יוצרת כסף חדש במערכת [וירטואלי כמובן]. לכן כשכולם ירצו לעשות משיכה בו זמנית [ממש לא צריך את כולם, פשוט קצת יותר מבדרך כלל] - הבנק יאלץ לקרוס ולהכריז על פשיטת רגל, מה שהיה כבר בעבר כמה וכמה פעמים ומה שהוביל לתקופות נחמדות כמו הריסשן בשנת 1929 וכו. זה חלק מפרדוקס המטבע פיאט המודרני. זה הולך וניהיה הזוי יותר כשאתה לומד כלכלה לא בצורה עיוורת אלה מנקודה חיצונית ככל שניתן.

אני מפסיק את זה באותו מקום בו הפסקתי את זה פעם שעברה כי אתה פשוט מדבר על דברים שאתה מסרב לראות את ההגדרות שלהם.
לשבת בעבודה 12 שעות זו לא כפייה כי זה נעשה בהסכמה. אתה כן בחרת ללכת לעבוד ואתה כן בחרת לכבד את ההסכם שחתמת עליו. אף אחד לא מחייב אותך לעשות את זה. יותר מזה, אף אחד לא מחייב אותך לעבוד בשום מקום ולא לקנות אף מוצר. אתה יכול ללכת ליער, לצוד שם את האוכל שלך ולחיות את החיים שלך לבד בלי לחשוב שאתה עבד למי שמספק לך כסף תמורת העבודה שלך כדי שתוכל לרוץ לחנות הקרובה לביתך ולקנות אוכל שמישהו טרח לגדל בשבילך.

אני לא הולך להתייחס אליך יותר עד שאני לא אקבל הגדרות לכל מושג שאתה משתמש בו.

קודם כל: תראה לי פיסת אדמה על כדור הארץ שאני יכול פשוט ללכת לשם, ככה 🙄, ולצוד מה שבא לי. הכל היום "שייך" למישהו. אין "פרות פרא חופשיות" אפילו לא במקומות נידחים באפריקה. אבל עזוב, זה שוב פעם שטויות שאתה אומר שלא קשורות לנקודה שאליה דיברנו.

אין לי בעיה להגדיר מושגים, אבל אני משתמש באותם המושגים שאתה הנחלת בשיחה מלחתחילה, אבל אתה בעצמיך לא מגדיר את המושגים האלה. החשיבה הכלוכלת הזאת של "אתה בוחר לעבוד בעבודה שלך" מראה על בסיס הבעיה בהבנה שלך. אתה גם "בוחר" לחיות נכון? אתה "בוחר" להיות רעב? אם כן אז באותה מידה אתה גם "בוחר" לשבת בכלא על שטויות שהממשלה המציאה [הרי יש לך את האפשרות לא לעשות דברים שיובילו אותך לכלא, נכון?] . ובאותה מידה אתה גם "בוחר" את צורת המחייה היום ולכן אתה, אלכס, בוחר לחיות באוליגרכיה כושלת שיש לה מונופול על אלימות...

ביום שתבין שהאדם, כמו כל חיה אחרת, עושה מה שטוב לו, ומה שמביאה אותו הסביבה לעשות, בהתאם לנסיבות [אם אתה רעב ללחם אז ברור שתגנוב כדי לשרוד, למשל] - העולם יראה שונה מאד מהעיניים שלך.

שים לב, שוב, שלא הבאתי שום דבר חדש לדיון. סך הכל התייחסתי לסרטון הראשון, בהגדרות שלו ובמילים שלו. שאלתי, למה כפייה אלימה עליך מטעם המדינה זה רע, אבל כפיה בצורת עבדות מודרנית זה טוב? [עבדות מודנית הגדרתי כמצב של רוב האוכלוסיה: במקרה הרע זה אבטלה, במקרה הטוב זה להיות עבד בעבודה שלא מביאה אותך לשום מקום בתנאים מחפירים שרק הולכים ונעשים גרועים יותר ויותר עם השנים, תמורת משכורת שהולך וקטנה וגם היום בקושי מספיקה "לחיות בכבוד" או אפילו "לסגור את החודש"]
השאלה שלי: למה להתייחס רק לצורה הראשונה של כפייה? למה להפלות?
שים לב גם שאני מסכים לגמרי עם הדיעה הזאת. המדינה היום זה הגוף [כמעט] הכי לא מועיל על הפלאנטה וזה עושה הרבה יותר נזק מכל דבר אחר.

Spellstorm,

(א) תראה את הסרטון האחרון המסביר מזה מונופול וכיצד הוא נוצר.
לצערי הרב אני יודע מה זה מונופול, טוב מדי. לא לא הסכמתי לרגע שהממשלה זה לא מונופול. מהצורה הכי גרועה שלו.
(ב) אילו הנחות יסוד? - ולא אני לא מאמין ביסוד שאני עבד או שהממשלה היא הבעלים שלי. זה נכון במובנים מופשטים אבל במציאות היבשה המערכת הפוליטית-כלכלית-משפטית היא כזו שכופה אותך למעגל כזה.
זכור לי שדיברת בזמנו על חוב של ארה"ב. אז הנה אחלה דוגמא, מי נראה לך יוצר את החוב? ומי משלם אותו?
הממשלה, הבנק המרכזי, הבנקים, למעשה כולנו. כולנו חלק מתזרים היצע הכסף. כולנו בתוך המערכת הכלכלית והיא נעה רק בעזרת הידיים שלנו.
אתה ואני ידידי הערבות לפרעון החוב העתידי.
ערבות ריקה מתוכן, כי לא יהיה לנו איך להתמודד עם זה. זה הדור הקודם זורק על הדור הנוכחי את החובות שלו, חובות שלא היתה להם ברירה לצבור: כי ככה בנויה הכלכלה שלנו.
(ג) אתה לא בדיוק יכול לעבור ממדינה למדינה (אזרחות) וכל המדינות כיום הם mixed-economy במקרה הטוב ודיקקטורה\קומוניזם\תאוקרטיה במקרה הטוב פחות.
להצביע לממשלה אחרת - הנטייה של הממשלה הוא תמיד לגדול, בייחוד שהעם דורש כל מיני דברים כמו "צדק חברתי", וזה קורה כשהוא לא מבין על מה הוא מוותר ולמה זה גורם. אם מסתכלים על זה רק מהצד הכלכלי, אתה לא יכול לתאר לעצמך איזה עולם היינו חיים בו היום ומה הייתה רמת המחיה.
(ד)
אתה בוחר את העבודה שלך!!! אתה בוחר כל מה שלא נכפה עליך. אני מבין את הטענה שלך, אבל היא לא נכונה. תראה, זה נכון שיש לך מבחר הולך ומצטמצם וזה וזה וזה. לעבוד זה הכרח של מציאות. זה לא בדייה שמישהו המציא אתה צריך לאכול ואני מניח שאתה רוצה קצת יותר מזה. זה שאתה מרוויח פחות זה תלוי בך ובכלכלה של המדינה בה אתה חי.

ואתה לא רואה פה אתה הבעיה בין ג' ו ד'?? הרי אתה אומר בעצמיך שאתה לא באמת יכול לבחור עבודה [הרי אתה חייב לאכול וכו'] כמו שאתה לא באמת יכול לבחור ממשלה [כי אתה חייב אזרחות וכו']

(ה) משטרה זה הגוף האוכף של המשטר, זה לא ברור?
אמרתי שלא?
ההודעה שלך מריחה "מגיע לי" בניחוח המחאה החברתית האחרונה. אין לי ספק שאם למשפחה אתיופית של 10 נפשות שגרים בדירה 2 חדרים בקרית גת הייתה בחירה לעבור לרמת-גן - הם היום הולכים על זה.
רק שאין להם, אבל יש להם אפשרות לשאוף לשם. הסיבה היחידה שאתה חי ברמה שאתה חי היא שאתה נהנה מרמת חיים שההורים שלך ואבותיהם יצרו ועמלו לפניך ביחס לכלכלה שבה אתה נמצא היום.
לא הבנתי שום משפט פה ואת ההקשר שלו. "מגיע לי" לא קשור לפה. הרי אין דבר כזה צדק -זו המצאה אנושית. אין דבר כזה נכון/לא נכון - זו גם המצאה. אין דבר כזה טוב/רע - זו המצאה [טוב למי? רע למי?]. אף פעם לא ראית אותי משתמש במונחים האלו נכון? אז למה אתה מכניס לי מילים לפה?
ובכלל, מה קשור מה רוצה משפחה אחת ספציפית? אנחנו מדברים עד עכשיו על מאקרו כלכלה. איך לעזאזל אתה קופץ למיקרו של המיקרו? אם הכוונה שלך היתה ב"כל אחד רוצה את הכי טוב לעצמו" אז זה ברור ומשתמע מהיותינו יצורים חיים אינטרסטים

אתה מתרוצץ ומאשים תאגידים ובעלי הון. אבל נכשל לראות שהדרך היחידה שהם יכולים לצבור כח והון נוסף הוא בזכות הממשלה ולא להפך.
שוב, מתי האשמתי מישהו? מתי השתמשי במילים תאגידים? בעלי הון?
זה תמיד אותה טענה של "הוא חמדן" "הוא מושחת"...אם אתה מוכר משהו לא תרצה לבקש את הסכום הגבוה ביותר ידידי האציל? אנשים רוצים למכור במחיר הגבוה ביותר - ולקנות בסכום הנמוך ביותר.
בחור, אני חושב שאתה מנהל דיון עיוור-אילם איתי. אין לי מושג למה אתה חושב שאמרתי את הדברים האלה כשאף פעם לא אמרתי אותם. בלי קשר, אני לא מכיר במונחים האלה בכלל. אין אף אדם בעולם הזה שהוא חמדן או מושחט לדעתי.

אם אתה רוצה להיות ברור תשתדל להדגים באופן יותר ספציפי ולא בצורה של האשמות.
תגיד, למדת כלכלה? אפילו ברמה תיכונית? אתה יודע את ההבדל בין חשיבת מיקרו למאקרו?
אני לא אמור "להביא דוגמה ספציפית" כשאנחנו מדברים אידיאולוגיות וחשיבה כלכלית כי זה לא קשור. ושוב, אני לא מאשים אף אחד!!! למה כל המגננות האלה? אתה מרגיש שאני רודף/מאשים אותך או משהו?
ועוד משהו, עוד לא ראיתי שאתה מציע משהו מעשי.
אני גם לא חייב להציע שום דבר! קודם כל בוא נודה שיש כאן בעיות חמורות. אולי אחרי זה נדבר אם למצוא פתרונות. וגם זה לא חובה. יכול להיות אחרי שנודה בכל הבעיות נגיד "אין לנו פתרון טוב יותר" וזה גם בסדר.
אני מנסה להציג את הבעיות במערכת שלנו, ואת הבעיות שנובעות מחשיבה אידיאולגית של ליברטריאניזם [שזה פשוט קפיטליזם קיצוני]. אני לא בא להטריל אף אחד.
אם זה לא היה ברור: אין דבר שחשוב לי יותר מהחופש של כולנו. אבל אני טוען שהחשיבה הזאת [הליברטריאנית] שלכם לא דוגלת בחופש אמיתי, אלה בחופש של מעט מאד אנשים, ומביאה אותנו למצב היום שהוא הכי "לא-חופשי" בעולם. עבדות מודרנית, ויותר מזה, מוות המוני ותנאי מחייה מזעזעים, לאלה שעדיין חיים.

kaka,
אם אנשים ירוקנו את הבנקים תהיה נפילה כלכלית שאין לתאר, אני לא אתפלא אם נראה אנשים רוכבים על סוסים וכרכרות.
הבנקים זו מערכת חשובה שהביאה לתנופה וצמיחה של כלכלות.
בנק מקבל כסף מ-X ומלווה אותו ל-Y. הוא מנייד כספים כך שאם אני לא צריך כרגע כסף נזיל ומישהו אחר רוצה לפתוח עסק או מה שלא יהיה יכול להלוות אותו. בנק לא שומר על הכסף שלך. כל עסקת חליפין אוחזת רמת סיכון מסויימת.
איך שהוא מרוויח כסף וכמה זה נושא אחר...וזה לא שונה מכל תחום אחר - הטבות ממשלתיות וחוסר תחרותיות בשוק היו מצמצמות את מה שהוא מרשה לעצמו כיום.

בנק עושה הרבה יותר מזה. הלוואי וזה היה נגמר שם. תקרא על שיטת הרזרבה השיברית. מה גם שאני רואה שאתה לא יודע את ההבדל בין צמיחה ושיגשוג. ויש הבדל ענק! למעשה אפשר לומר ששניהם סותרים אחד את השני.

---------- התגובה התווספה ב 19:40 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:53 ----------

התחילה פעילות למען חירוט הפרט וחתירה לשוק חופשי.
שוק הדבש (והמזון בכלל) בישראל הוא אחד הענפים בעל כשלי שוק הרבים ביותר וחוסר תחרות משוועת. מחירים שלא יושבים על קנה אחד ביחס בינלאומי. מחירי שוק הדבש הם לצורך העניין עד פי 3 עקב ריכוזיות וחסמים לתחרות פנימית או חיצונית למדינה. זה ציון דרך חשוב.
להלן העתירה לבג"צ:
http://www.slideshare.net/Anochi/1-10404129

אני מניח שאתה מתכוון יותר לבנק המרכזי - בנק ישראל - זה כבר סיפור אחר...
ואתה צודק, אחת הדרכים היעילות נגד חוסר היציבות של המטבע זה להחזיק נכסים (בשוק יציב - או "פיזי") במקום כסף.

דבר ראשון, נכון , הוא צדק לגבי הבנק המרכזי. גוף לא חוקי בעליל [בהנחה שהחוק רוצה לטובת כולם. לא יודע אם אתם יודעים אבל אחת הסיבות שארה"ב בכלל קמה והתנתקה מבריטנה זה בגלל הבנק המרכזי של בריטניה. הם רצו עצמאות ומי ששלוט במטבע של מדינה, שולט במדינה. זה כתוב להם בחוקה אבל הם תיקנו את זה כדי שיעלה הפד.

אבל יש לך טעות בהבנה של מה זה נכס ומטבע. מה זה נכס? מה קובע את שוויו? אתה חושב שהבית שלך שווה משהו ברגע שאין לו ביקוש? וזהב? ונפט?
התשובה היא ערך = הסכמה בין כוחות ההיצע וביקוש. ואם המטבע שווה פחות, הדבר ההגיוני לעשות זה להמיר אותו למטבע/נכס אחר. אין כאן עניין של פיזי ולא פיזי. ערך זה ערך. החשיבה הזאת מראה על חוסר השכלה בנושא, ואני לא בא להעליב או להתנשא משהו אני באמת אומר שצריך ללמוד עוד, והדרך ללמוד זה לא לפסול ישר את מה שמנסים להסביר לך.
דרך אגב, זה שוב פעם מיקרו ["מה אפשר לעשות כנגד ערך מטבע שיורד"]
ודרך אגב, זה לא פתרון לכלום. בקריסה כלכלית לא רק המטבע שווה כלום. יש מצב של חוסר שוק. גם בנדלן, גם בזהב, גם בכל דבר "פיזי". בדפרשן כמו שהיה בארה"ב האחרון זה לא משנה כל כך איזה נכס יש לך, זה מצב שאין שוק - אין ביקושים ואין היצעים בגלל שכוחות השוק "תקועים". ואם יש מוצר שעולה בצורה חזקה זאת רק בועה [במיוחד בדפרשן] מהסיבה הפשוטה שאנשים כמוך מנסים להאחז במוצר מסוים [ורצים לקנות למשל זהב] - אבל כמובן שאין לו "ערך פנימי" וברגע הראשון שמישהו ירצה לממש ויראה שאין לו ממי - התסריט כבר ידוע.
אבל אנחנו שוב פעם סוטים מהנושא.

ולמען היסר ספק, אני מסכים לגמרי שבמצב הנוכחי במדינה שלנו הפתרונות שמציע דר. ירון זליכה הם מעולים והגיוניים לחלוטין והרבה הרבה הרבה יותר טובים ממה שיש כרגע. אבל זאת לא חשיבה מלאה ובסופו של דבר הבעיות המרכזיות ישארו גם במצב כזה "מושלם"

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
הלוואי והיה לי זמן להגיב לך עכשיו......... 😣

חכה ביז'ו חכה (במבטא של שלום אסייג)

אגב היום יש חוק שהבנק צריך להחזיק רזרבות של 60% מהההון המוחזק אצלו בכל זמן נתון. במידה ובאמת תהיה משיכה המונית של מעל 60% הבנק יקרוס, אבל בפועל זה לא באמת יקרה..

אגב היום יש חוק שהבנק צריך להחזיק רזרבות של 60% מהההון המוחזק אצלו בכל זמן נתון. במידה ובאמת תהיה משיכה המונית של מעל 60% הבנק יקרוס, אבל בפועל זה לא באמת יקרה..

רפרנס? לא שמעתי על שום דבר כזה

---------- התגובה התווספה ב 17:30 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:18 ----------

חבל על הזמן, זה לא יעזור לך.

אני רואה שאין לי טעם להשקיע בשיחה פה אם כל מה שאתה עושה זה להטריל,

חבל, חשבתי שאתה מסוגל ליותר מזה..

רפרנס? לא שמעתי על שום דבר כזה

---------- התגובה התווספה ב 17:30 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:18 ----------

אני רואה שאין לי טעם להשקיע בשיחה פה אם כל מה שאתה עושה זה להטריל,

חבל, חשבתי שאתה מסוגל ליותר מזה..

אני לא מסוגל לדבר עם אנשים שזורקים מושגים בלי שיש להם מושג מה עומד מאחוריהם. אני יודע שזה נהוג בפקולטה לפיזיקה, אבל חבל על הזמן שלי.

אני לא מסוגל לדבר עם אנשים שזורקים מושגים בלי שיש להם מושג מה עומד מאחוריהם. אני יודע שזה נהוג בפקולטה לפיזיקה, אבל חבל על הזמן שלי.

מה יש לך נגד פיזיקה? רצית ולא התקבלת? 😛 אני יודע שמת' זה סוג של "צוות קרקע" יחסית לפיזיקאים אבל בכל זאת, לא צריך את כל הרגשי נחיתות האלה 😃

אז בוא תגדיר לי. מה זה כפייה? ומה ההבדל בין כפיה אחת לאחרת [כפי שמוצג בסרטון]?

מה יש לך נגד פיזיקה? רצית ולא התקבלת? 😛 אני יודע שמת' זה סוג של "צוות קרקע" יחסית לפיזיקאים אבל בכל זאת, לא צריך את כל הרגשי נחיתות האלה 😃

שנינו יודעים שכדי להתקבל לפיזיקה צריך להיות מסוגל להגיד "אני רוצה".

אז בוא תגדיר לי. מה זה כפייה? ומה ההבדל בין כפיה אחת לאחרת [כפי שמוצג בסרטון]?

כבר הגדרתי באשכול הקודם, זה לא עזר. http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=290054&postcount=93

לפני שמר לטיסימוס יקפוץ, כשמדובר על פעולה, הכוונה לפעולה ע"י בני אדם.

• פותח/ת השרשור
Spellstorm,
אתה עושה סלט בין מושגים ומחבר נקודות לא כ"כ קשורות.
בוא נחליט קודם באיזה רמה אנחנו מתדיינים - פילוסופיה \ פסיכולוגיה (חברתית) \ כלכלה \ פוליטיקה
במקום לפזר נקודות, אני מזמין אותך להסביר לנו את נקודת הראות שלך בנושאים. מהשורש ודוגמא ספציפית הנגזרת מכך.

רק סייג אחד לא יכולתי להתעלם:
רשמת - "אתה גם "בוחר" לחיות נכון? אתה "בוחר" להיות רעב?"
אתה אולי לא בוחר להוולד, אבל אתה בחלט בוחר לחיות. למעשה זו הבחירה היסודית ביותר שלך. לעומת זאת רעב זה לא עניין של בחירה, רעב זו תחושה, רעב זה סימן שהגוף צריך לאכול. הבחירה שלך היא רצון בין לאכול או לא וההשלכות של כך בהתאם. זה עניין של מציאות או הכחשה - אתה מסכים איתי שלא תרצה לחיות בג'ונגל כי לא תהיה לך את רמת הנוחות שיש לך וכמובן תצטרך לעבוד פי כמה וכמה יותר קשה מבכל מקום אחר בתור "עבד" (על פי המושג שלך)?
כאשר אתה מעדיף את האופציה של להשאר כאן אתה ייצרת בחירה - בין אם פאסיבית או מודעת.

נערך לאחרונה:
טעיתי במספר, אני מודה. משום מה התבלבלתי עם משהו אחר. אני מבטיח במשך השבוע לברר במדוייק את המספר [בעיקרון ויקיפדיה מראה על 6%, אבל אני נוטה לא לסמוך על זה].

בנוגע לפיסיקה - התנאי קבלה לא כאלה גבוהים כדי שלא יתקבלו לשם...

נערך לאחרונה:
שנינו יודעים שכדי להתקבל לפיזיקה צריך להיות מסוגל להגיד "אני רוצה".

כבר הגדרתי באשכול הקודם, זה לא עזר. http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=290054&postcount=93

לפני שמר לטיסימוס יקפוץ, כשמדובר על פעולה, הכוונה לפעולה ע"י בני אדם.

זה גורר רק שאלות, ומציג כמה בעיות עם הנחות יסוד מסויימות. נמשיך את זה מחר או משהו. אני עייף מדי וסיימתי לעבוד להיום.

Spellstorm,
אתה עושה סלט בין מושגים ומחבר נקודות לא כ"כ קשורות.
בוא נחליט קודם באיזה רמה אנחנו מתדיינים - פילוסופיה \ פסיכולוגיה (חברתית) \ כלכלה \ פוליטיקה
במקום לפזר נקודות, אני מזמין אותך להסביר לנו את נקודת הראות שלך בנושאים. מהשורש ודוגמא ספציפית הנגזרת מכך.

נקודת הראות שלי לא העניין כאן. זה אשכול שנקרא אינדיבידואליזם/ליברטריאניזם. זה אני ששואל ומנסה להציג את הבעיות בראיה שלכם, וכשהתייחסתי לנקודה הראשונה בסרטון הראשון, בצורה מסודרת, עוד לא קיבלתי מענה [חוץ מאלכס שאני יענה לו על זה בהרחבה ביום אחר אני כבר גמור מעייפות]
ומבחינתי אנחנו מתדיינים בכל הרמות שהם "התמונה הגדולה". כל מה שאמרת - כל מה שהוא מאקרו.

רק סייג אחד לא יכולתי להתעלם:
רשמת - "אתה גם "בוחר" לחיות נכון? אתה "בוחר" להיות רעב?"
אתה אולי לא בוחר להוולד, אבל אתה בחלט בוחר לחיות. למעשה זו הבחירה היסודית ביותר שלך. לעומת זאת רעב זה לא עניין של בחירה, רעב זו תחושה, רעב זה סימן שהגוף צריך לאכול. הבחירה שלך היא רצון בין לאכול או לא וההשלכות של כך בהתאם. זה עניין של מציאות או הכחשה - אתה מסכים איתי שלא תרצה לחיות בג'ונגל כי לא תהיה לך את רמת הנוחות שיש לך וכמובן תצטרך לעבוד פי כמה וכמה יותר קשה מבכל מקום אחר בתור "עבד" (על פי המושג שלך)?
כאשר אתה מעדיף את האופציה של להשאר כאן אתה ייצרת בחירה - בין אם פאסיבית או מודעת.

לגבי מה שאמרת, הנה השקפתי לעניין הזה: אדם לא "בוחר" לאכול. הוא עושה את זה כי הוא צריך. זאת אשלית הבחירה. כמו שכל יצור על הפלאנטה לא בוחר את פעלותיו ועושה פשוט את מה שהוא יכול כדי שיהיה לו הכי טוב [לו ולצאצאים שלו, לפעמים גם ללהקה שלו וכו] ככה גם בני האדם. אם אתה חושב אחרת אתה צריך להוכיח שאדם הוא שונה מהותית משאר החיות, ואצלו אין צרכים, רק רצונות שלא תלויים בביולוגיה, והכי חשוב: בנסיבות שהוא נמצא/ גדל בהם והסביבה שלו.

דרך אגב זו אותה "בחירה" כמו הבחירה לפי הדת הנוצרית: "אלוהים נתן לך את חופש הבחירה, אבל אם לא תעשה א-ב-ג אתה תלך לגהנום לנצח". ממש בחירה.

טעיתי במספר, אני מודה. משום מה התבלבלתי עם משהו אחר. אני מבטיח במשך השבוע לברר במדוייק את המספר [בעיקרון ויקיפדיה מראה על 6%, אבל אני נוטה לא לסמוך על זה].

בנוגע לפיסיקה - התנאי קבלה לא כאלה גבוהים כדי שלא יתקבלו לשם...

כמו שחשבתי, ירית מהמותן. אשמח לגלות ששינו את השיטה לטובת הגיון - אפילו שזה לא פותר הרבה. כמו שאמרתי, הדברים שמציג דר.ירון זליכה [והדברים שמציג אלכס וחבריו] עדיפים מהמצב היום, אבל עדין זה יוביל לסבל עבדות ומוות של המונים.
תמשיך ותנסה לבדוק בעצמיך כמה הבנקים שומרים ברזרבה. תתפלא לגלות שזה סכום אפסי ביותר, שבהרבה מיקרים הם מוצאים דרכים גם להקטין אותו ממה שבתכלס נדרש מהם, כאשר הדרישה כיום היא 10% במקרה הטוב ברוב המדינות [ומספר כמו 6%, קטן ומבהיל ככל שזה נשמע, נשמע הרבה יותר ראליסטי ותואם את המצב] [למשל הם יכולים להפקיד אותו בחשבונות נוסטרו פרטיים ולכן הוא גודל וקוטן במהלך הזמן - לא כל הבנקים עושים את זה אבל לפי ידיעתי יש כמה שכן]

אבל נניח שזה אפילו 30%. [אני מוכן להתערב שלא תמצא בנק על הפלאנטה עם רזרבה כזאת]. אתה מבין שזה 30% מהפקדות לבנק הספציפי? והוא יכול לגלגל את זה הלאה, למעשה "ליצור" כסף חדש למערכת עם כל הלוואה? אתה מבין את המשמעות של זה? אתה מבין כמה כסף "לא אמיתי" יש במחזור? כמעט כולו! [ואני אפילו לא מתחיל לדבר על עניין הדפסת הכסף על ידי הבנק המרכזי, ששולט על ערך הכסף בעזרת מדפסת ובעזרת הממשל]

---
נ.ב תנאי הקבלה למתמטיקה נמוכים יותר, ממה שזכור לי 🤡
בכל מקרה זה היה בצחוק. יש לי הערכה גדולה אליך אלכס, אתה נמצא במקום שאני שואף להיות. בינתיים אני מוכן להתערב שאני הרבה יותר קפיטליסט מסריח ממך 😃 ושכרגע בחיי אני עסוק בכסף ולא בהשכלה.

• פותח/ת השרשור
לגבי מה שאמרת, הנה השקפתי לעניין הזה: אדם לא "בוחר" לאכול. הוא עושה את זה כי הוא צריך. זאת אשלית הבחירה. כמו שכל יצור על הפלאנטה לא בוחר את פעלותיו ועושה פשוט את מה שהוא יכול כדי שיהיה לו הכי טוב [לו ולצאצאים שלו, לפעמים גם ללהקה שלו וכו] ככה גם בני האדם. אם אתה חושב אחרת אתה צריך להוכיח שאדם הוא שונה מהותית משאר החיות, ואצלו אין צרכים, רק רצונות שלא תלויים בביולוגיה, והכי חשוב: בנסיבות שהוא נמצא/ גדל בהם והסביבה שלו.

דרך אגב זו אותה "בחירה" כמו הבחירה לפי הדת הנוצרית: "אלוהים נתן לך את חופש הבחירה, אבל אם לא תעשה א-ב-ג אתה תלך לגהנום לנצח". ממש בחירה.

מדברים על כשלים לוגים. אתה צריך לחיות אזי אתה חי?
צריך לאכול אזי אתה אוכל? מה עם אנורקסים? מסתבר שהם לא אוכלים כ"כ...משהו שקשור לרצון.
בכלל נראה ששכחת מדבר קטן שמייחד את בני האדם - מודעות.
מה קדם למה? הצורך או הרצון? (רמז: זה לא פרדוקס)

אני טוען שלכל אינדיוידואל מגיע להחליט בשביל עצמו מה שטוב לו כל עוד לא מתבצעת כפייה על אינדיוידואל אחר.
הטענה שלך שוכחת משתנה אחד קטן - מציאות
זה כמו לומר - "נולדתי עם רגליים אבל אני רוצה בכלל כנפיים, ממש בחירה!!"
אתה בעצם מתלונן בכלל על זה שיש לך מעט אפשרויות.

אתה נכשל להפנים 2 יסודות עיקריים:
1) רצון (או: חופש, חירות, בחירה)
2) מציאות (או: חוסר היכולת לשלוט על מה שלא תלוי בך)

נערך לאחרונה:
בארץ זה באיזור ה9%, בסין לדוג' זה לכיוון ה20%.

כן התנאי קבלה למתמ' ביזיון, אבל זה הכל עיניין של היצע וביקוש

• פותח/ת השרשור
- יחס הרזרבה המופרז (האמנם?) זה תוצר לוואי של המדיניות הממשלתית, בין השאר, לעודד בנקים לקחת סיכונים שלא היו נלקחים אילו ההפסד היה מגיע מכיסם. (בארה"ב, זה מעט שונה עקב ה-Federal Reserve שהוא מוסד פרטי - אבל אותו רעיון תקף)
- ה-FIAT Currency שדובר ומגרעתו מתבטאת בעיקר בבנק המרכזי שאחראי על כמות היצע הכסף, דהיינו הדפסה - שבמקרה ה-FIAT, לא מגובית בערך "אמיתי".

עדכון מעניין באשר לועדת ה"ריכוזיות" - ומה הקשר למשפט "Don't Hate the Player, Hate the Game"
http://www.kav.org.il/100994/b1222

מדברים על כשלים לוגים. אתה צריך לחיות אזי אתה חי?
צריך לאכול אזי אתה אוכל? מה עם אנורקסים? מסתבר שהם לא אוכלים כ"כ...משהו שקשור לרצון.
בכלל נראה ששכחת מדבר קטן שמייחד את בני האדם - מודעות.
מה קדם למה? הצורך או הרצון? (רמז: זה לא פרדוקס)

אני טוען שלכל אינדיוידואל מגיע להחליט בשביל עצמו מה שטוב לו כל עוד לא מתבצעת כפייה על אינדיוידואל אחר.\
הטענה שלך שוכחת משתנה אחד קטן - מציאות
זה כמו לומר - "נולדתי עם רגליים אבל אני רוצה בכלל כנפיים, ממש בחירה!!"
אתה בעצם מתלונן בכלל על זה שיש לך מעט אפשרויות.

אתה נכשל להפנים 2 יסודות עיקריים:
1) רצון (או: חופש, חירות, בחירה)
2) מציאות (או: חוסר היכולת לשלוט על מה שלא תלוי בך)

אני נוטה להסכים עם הדיעות של הפוסט ואני גם קורא בקו ישר 🙄
אבל יש משהו שאני לא כול כך מבין. המשפט "אני טוען שלכל אינדיוידואל מגיע להחליט בשביל עצמו מה שטוב לו כל עוד לא מתבצעת כפייה על אינדיוידואל אחר"
הבעיה עם זה שמי מגדיר מהי כפייה? יש את ההגדרה שכפייה היא פעולה עליי בניגוד לרצוני. הבעיה בהגדרה הזאת היא שזה נתון לפרשנות אישית. מכיוון שרצוני יכול להיות כול דבר אני יכול לקבוע בצורה סובייקטיבית שהפעולה שלך היא כפייה עליי, למרות שאתה אינך רואה זאת ככפייה.
למשל אני פותח מפעל מזהם בשטחי שמזהם את שטחך, אתה יכול לטעון לכפייה משום שאתה רוצה שהשטח שלך יהיה נקי. מצד שני יכול לבוא מישהו ולטעון שרצונו ששטחו יהיה מזוהם, לכן המפעל שלי לא כופה עליו פעולה שהיא בניגוד לרצונו. אם כך, האם פתיחת מפעל מזהם היא כפייה או לא?
מכיוון שכפייה תלויה ברצוני אני יכול להחליט שכול דבר הוא כפייה עליי.
אני מקווה שהבהרתי את עצמי טוב ואני די בטוח שיש לי כאן איזה משהו שאני לא מבין ואני אשמח אם תוכל להראות לי מה דעתך בעניין.

• פותח/ת השרשור
אכן, כפייה יכולה להתבצע על רכושך, חירותך וחייך כאשר היא מנוגדת לרצונך.
הנה מס' דוגמאות:
חייל מבקש מחברו שישבור לו את הרגל כדי להוציא ג' - כפייה?
אם אתה חולה טניס ומציעים לך לעבוד בUS OPEN בתור זה שמרים את הכדורים מהמגרש באמצע המשחק ללא שכר, אולי מלבד להגיע לשם ולהיות נוכח שם כמובן ואתה מסכים - כפייה על חירותך?
אם אני מעוניין בזיהום ואתה מעוניין לזהם - כפייה על רכוש?
אני מקווה שזה מובן יותר.
כפייה זו הפרה של וולנטריות.

בסרטון שהצגתי בתחילת האשכול (philosophy of liberty) זה מוצג בפשטות ובירור :}

נערך לאחרונה:
אכן, כפייה יכולה להתבצע על רכושך, חירותך וחייך כאשר היא מנוגדת לרצונך.
הנה מס' דוגמאות:
חייל מבקש מחברו שישבור לו את הרגל כדי להוציא ג' - כפייה?
אם אתה חולה טניס ומציעים לך לעבוד בUS OPEN בתור זה שמרים את הכדורים מהמגרש באמצע המשחק ללא שכר, אולי מלבד להגיע לשם ולהיות נוכח שם כמובן ואתה מסכים - כפייה על חירותך?
אם אני מעוניין בזיהום ואתה מעוניין לזהם - כפייה על רכוש?
אני מקווה שזה מובן יותר.
כפייה זו הפרה של וולנטריות.

בסרטון שהצגתי בתחילת האשכול (philosophy of liberty) זה מוצג בפשטות ובירור :}

נגיד שבוצעה עליי כפייה, האם מותר לי להפעיל אלימות כדי להפסיקה?
במידה שכן, המסקנה היא שאני יכול להפעיל אלימות בכול מצב. כול מה שעליי לעשות הוא לטעון שבוצעה עליי כפייה.

• פותח/ת השרשור
הדרך היחידה שפרט יכול לכפות על פרט היא באמצעות אלימות, איום וכו'.
אם כך, אתה רשאי להגן על עצמך.

אני יכול לצעוק עליך "תהיה המשרת שלי!" כל היום, אתה לא חייב להסכים, ולכן כל עוד לא תפסתי אותך בכח או איימת עליך באמצעי כלשהו לא נעשתה כפייה.
כפייה חייבת להתרחש על רכוש ללא הסכמה.

נקח את זה יותר רחוק - אדם X גונב מאדם Y ארנק. אדם Y יורה לו ברגל.
מה קורה במצב הזה?

והנה כמה סרטונים מעניינים על חוק בלי ממשלה...
* בעיניי זו רק השאיפה, נכון למציאות של היום, הרב מסכים שנדרש ממשלה ל: צבא, משפט, משטרה

Law without Government, Part One: Principles

Law without Government, Part Two: Conflict Resolution in a Free Society

Law without Government Part Three: The Bargaining Mechanism

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הדרך היחידה שפרט יכול לכפות על פרט היא באמצעות אלימות, איום וכו'.
אם כך, אתה רשאי להגן על עצמך.

אני יכול לצעוק עליך "תהיה המשרת שלי!" כל היום, אתה לא חייב להסכים, ולכן כל עוד לא תפסתי אותך בכח או איימת עליך באמצעי כלשהו לא נעשתה כפייה.
כפייה חייבת להתרחש על רכוש ללא הסכמה.

נקח את זה יותר רחוק - אדם X גונב מאדם Y ארנק. אדם Y יורה לו ברגל.
מה קורה במצב הזה?

והנה כמה סרטונים מעניינים על חוק בלי ממשלה...
* בעיניי זו רק השאיפה, נכון למציאות של היום, הרב מסכים שנדרש ממשלה ל: צבא, משפט, משטרה

[/U]

הגענו מקודם להסכמה שאני קובע מה היא כפייה ולכן אני יכול להגדיר כול דבר ככפייה. אני יכול להגדיר שכול פעילות שלך היא אלימות כלפיי ולכן זכותי להפעיל עליך אלימות.
אתה יכול לצעוק עליי "תהיה המשרת שלי!" נכון שאני לא חייב להסכים לתוכן המשפט אבל בוא נגיד שרצוני הוא שיהיה שקט במרחב שלי. הצעקות שלך פולשות למרחב שלי ועושות לי רעש ואני רואה זאת ככפייה ולכן אלימות עליי. עקב כך זכותי להפעיל עליך אלימות על מנת להפסיק את הכפייה שאתה מבצע עליי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית