הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת האינדיוידואליזם (כהמשך לליברטריאניזם)

ונניח שהוא לא טרול. איך אינדיווידואליזם\ליברטריאניזם אמור להתמודד עם "תומרים" ו"פאניקים"?

בשביל להתדיין עם מישהו צריך להסכים בנוגע להגדרות והנחות בסיסיות. איך אתה יכול להתמודד עם מישהו שכשאתה מראה לו למה "שמש" זה לא "חתול" הוא ממשיך לדבר על "שמש" שעושה מיאו? לא חבל על הזמן והמאמץ?

בשביל להתדיין עם מישהו צריך להסכים בנוגע להגדרות והנחות בסיסיות. איך אתה יכול להתמודד עם מישהו שכשאתה מראה לו למה "שמש" זה לא "חתול" הוא ממשיך לדבר על "שמש" שעושה מיאו? לא חבל על הזמן והמאמץ?

לפי הלך הרוחות בפורום - קשה לקבוע(נוטה לכיוון לא, עד לא מזמן נטה לכיוון כן). לפי דעתי - כן!

חוסר הבנה את הבסיס של כל מערכת חוקים עלול לעלות ביוקר, למשל אם תומר יחליט שהוא דופק לך כדור בראש כי הוא פירש ככפייה פעולה שלך שאיננה מוגדרת ככזו. זאת הייתה הכוונה שלי.

• פותח/ת השרשור
כשיש מערכת משפט וצדק - יש מערכת חוקים ומערכת אכיפה לחוקים הללו.
כל הויכוח הזה עקר כיוון שאם המדינה מגנה על ערך החיים, ערך החופש ורכוש פרטי
"תומרים" ו"פאניקים" יוכלו לעשות את מה שהם רואים לנכון ומי שרוצה יילך עם זה, ואם הם יפגעו באחר - הם ייפגעו בעצמם.

באמת מסקרן אותי, ALX ותומר, הקדשתם כמה דק' לצפות בסרטונים \ לקרוא על מה מדובר מעבר לתגובות כאן?

---------- התגובה התווספה ב 19:24 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:44 ----------

אז הנה סרטון שמביא את כל הנקודות החשובות בצורה פשוטה וברורה גם לטרול הפשוט
ברצינות, אם תהיתם מה לעזאזל הולך באשכול הזה ועל מה כל ההזייה...תנו צ'אנס, ויש גם תרגום לעברית למתקשים

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לפי הלך הרוחות בפורום - קשה לקבוע(נוטה לכיוון לא, עד לא מזמן נטה לכיוון כן). לפי דעתי - כן!

חוסר הבנה את הבסיס של כל מערכת חוקים עלול לעלות ביוקר, למשל אם תומר יחליט שהוא דופק לך כדור בראש כי הוא פירש ככפייה פעולה שלך שאיננה מוגדרת ככזו. זאת הייתה הכוונה שלי.

אז מי קובע מה זה כפייה? אתה?
הגדרה של כפייה: כפייה = פעולה עם הרכוש שלי שלא בהסכמתי. (סימוכין למפי coldfire היקר כאן)
מכיוון שההגדרה מסתמכת על הסכמתי, אני קובע מה זה כפייה. ומכיוון שעל מנת למנוע כפייה עליי אני יכול להפעיל כפייה נגדית, אז כן, אני יכול לדפוק לך כדור בראש.

אתה פשוט לא חכם במיוחד. אתה לא ממש מבין מה זו פעולה. אבל למי יש כוח אליך.

כשיש מערכת משפט וצדק - יש מערכת חוקים ומערכת אכיפה לחוקים הללו.
כל הויכוח הזה עקר כיוון שאם המדינה מגנה על ערך החיים, ערך החופש ורכוש פרטי
"תומרים" ו"פאניקים" יוכלו לעשות את מה שהם רואים לנכון ומי שרוצה יילך עם זה, ואם הם יפגעו באחר - הם ייפגעו בעצמם.

באמת מסקרן אותי, ALX ותומר, הקדשתם כמה דק' לצפות בסרטונים \ לקרוא על מה מדובר מעבר לתגובות כאן?

---------- התגובה התווספה ב 19:24 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:44 ----------

אז הנה סרטון שמביא את כל הנקודות החשובות בצורה פשוטה וברורה גם לטרול הפשוט
ברצינות, אם תהיתם מה לעזאזל הולך באשכול הזה ועל מה כל ההזייה...תנו צ'אנס, ויש גם תרגום לעברית למתקשים

Exploring Liberty- An Introduction to Libertarian Thought (David Boaz).mp4 - YouTube

מערכת חוקים ומערכת אכיפה לא בהכרח מבוססים על חוקים שמונעים כפייה, זה שיש מערכת חוקים ומערכת אכיפה זה יפה. אבל איך זה בא לידי ביטוי, מה החוקים שיהיו באותה מדינה?

כן, ראיתי את רוב הסרטונים ששמת.

---------- התגובה התווספה ב 23:19 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:16 ----------

אתה פשוט לא חכם במיוחד. אתה לא ממש מבין מה זו פעולה. אבל למי יש כוח אליך.

אז בוא תסביר לי מה זה פעולה.

• פותח/ת השרשור
מערכת חוקים ומערכת אכיפה לא בהכרח מבוססים על חוקים שמונעים כפייה, זה שיש מערכת חוקים ומערכת אכיפה זה יפה. אבל איך זה בא לידי ביטוי, מה החוקים שיהיו באותה מדינה?
שאם אתה מפר את הזכות של האחר אז הוא יירה בך קודם.

באשר לשאר........................... 😆

נערך לאחרונה:
אני חושב שהפעולה האחרונה שעשו לתומר הייתה אנאלית.

אתה רוצה לחזור לבדיחות בתולים? או שגם לי תביא באן?

---------- התגובה התווספה ב 11:36 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:35 ----------

נתת לי קצת חומר למחשבה, תודה!

מצחיק שבפוסט אחר אנשים יודעים לרדת על אנשים שמשתמשים בטיעון של פנייה לסמכות. אבל כשזה לכמה משתמשים פה אסור להגיד להם כלום 😆

• פותח/ת השרשור
תומר, הדוגמא שלך התחילה ב-"אם יש לך מפעל שמזהם את השטח שלי" \ "אם השכן שלך עושה רעש שמפריע לך בבית שלך"

הנה לך סרטון שמתאים למצב הזה בדיוק, ומציע את האופציות שיש להתמודד עם זה. 2 הדרכים הראשונות הם הדרכים שהמדינה משתמשת בהם באמצעות כפייה והאחרון מייצג וולנטריות וחופש.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
אם הזכות לחיים נשענת על הקיום של אלמנט זה אצל כל אלו המכילים אותו (כלומר הקיום האמפירי שלו). הרי של-X יש זכות לחיים שהיא טבעית ותיאורטית ויכול להופכה לממשית רק ברגע שבו הוא מכיר בה.
הרי שלתינוק ולבעלי חיים קיימת אותה זכות תיאורטית בלבד.
והרי אם הזכויות האלו נשענות על מוסר וגם הזכות הראשונה בהיררכיה היא הזכות לחיים (על-פי הגדרתינו) הרי שיש לנו סתירה מוסרית, כיוון שאם אנחנו הזכות לחיים נובעת מעצם החיים ולא למען החיים (שמירה על החיים\הישרדות) איזו הצדקה מוסרית קיימת לפגיעה בזכות הטבעית (אמנם תיאורטית) של בעלי החיים, לרבות לצרכי אוכל וכו', ולפיכך, הישרדות?

נ.ב
במקור התכוונתי להקפיץ את האשכול של coldfire, כיוון שהוא אישר הקפצה לאשכול וזה מתקשר לדיון עם מר. לטיסימוס שהתנהל שם - כך שאם אחד המנהלים רואה לנכון יבצע ההעברה.

נערך לאחרונה:
אם הזכות לחיים נשענת על הקיום של אלמנט זה אצל כל אלו המכילים אותו (כלומר הקיום האמפירי שלו). הרי של-X יש זכות לחיים שהיא טבעית ותיאורטית ויכול להופכה לממשית רק ברגע שבו הוא מכיר בה.
הרי שלתינוק ולבעלי חיים קיימת אותה זכות תיאורטית בלבד.
והרי אם הזכויות האלו נשענות על מוסר וגם הזכות הראשונה בהיררכיה היא הזכות לחיים (על-פי הגדרתינו) הרי שיש לנו סתירה מוסרית, כיוון שאם אנחנו הזכות לחיים נובעת מעצם החיים ולא למען החיים (שמירה על החיים\הישרדות) איזו הצדקה מוסרית קיימת לפגיעה בזכות הטבעית (אמנם תיאורטית) של בעלי החיים, לרבות לצרכי אוכל וכו', ולפיכך, הישרדות?

נ.ב
במקור התכוונתי להקפיץ את האשכול של coldfire, כיוון שהוא אישר הקפצה לאשכול וזה מתקשר לדיון עם מר. לטיסימוס שהתנהל שם - כך שאם אחד המנהלים רואה לנכון יבצע ההעברה.
לבעלי חיים אין זכויות טבעיות.

לבעלי חיים יש בדיוק אותן זכויות טבעיות כמו לבני אדם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית