הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תואר ראשון במדעי מחשב

• פותח/ת השרשור anton
  • פורסם בתאריך

anton

משתמש מתחיל
149
1
נק' מוניטין:
-16
149
1
שלום לכולם.
אני בכתה י' ומציעים לי ללמוד באוניבריסטת חיפה תואר ראשון במדעי המחשב עד כתה יג' ואז להתגייס לצבא עם תואר ראשון.
האם שווה לי לבזבז כ"כ הרבה זמן על זה? והאם זה שווה? מה ההבדל של זה לבין תואר מהנדס מהטכניון?

מה אני יעשה עם זה בעתיד?

תודה רבה לכולם 😃

אם לא תצטרך לחתום קבע בשביל השנה הנוספת הזאת, אז לך על זה. תואר תצטרך לעשות בכל מקרה. עדיף שזה יהיה עכשיו מאשר עוד 5 שנים לפחות (שנתיים תיכון ואז 3 שנים צבא + זמן מת בין הצבא לאונ'/טיול וכו').

תעשה את זה. אתה תקבל נסיון שאחרי זה תוכל להתקבל למקומות שאנשים שסיימו תואר בלי נסיון לא יוכלו להתקבל.

נשמעת הצעה אטרקטיבית בגלל גילך הצעיר.

• פותח/ת השרשור
השאלה שלי מה ההבדל בין זה לבין תואר מהנדס מהטכניון?

אני לא מכיר את תוכנית הלימודים והסילבוס של כל קורס באוניברסיטת חיפה אבל רוב תוכניות הבסיס לתואר ראשון דומות וההבדל העיקרי הוא ברמת הלימודים.

אפשר לשאול איך יצא שהציעו לך את ההצעה?(סיימת בגרות במתמטיקה 5 יחידות?)
האם ישנה התחייבות שהתפקיד שתקבל בצבא יהיה עפ"י מה שלמדת?
אני מבין נכון שההצעה תקפה רק לגבי האוניברסיטה ולא לגבי הטכניון?

לפני אטרקטיבי או לא, אתה צריך לשאול את עצמך אם אתה מוכן לעבוד המון מול מחשב,
אם יש לך רצון ללמוד המון נושאים נלווים מלבד שפות התכנות עצמן (הקורסים שבהם לומדים את השפות
עצמן הרבה יותר קלים מהדברים הנלווים כמו אינפי', אלגברה ליניארית, מבני נתונים וכו' וכו')

אני לא יודע מה הרמה של אוני' חיפה, אבל אני בטוח שגם במקום עם הרמה הכי נמוכה, בשביל להוציא
תואר במדעי המחשב צריך להתאמץ המון, השאלה של אטרקטיבי או לא לפי דעתי היא לא שיקול בכלל !

נ.ב. אני מדבר מניסיון, ואני עוד אחד מאלה שכל הבונוסים בעתודה קרצו לו... ולבסוף החליט לפרוש ומרוצה מכך.

אני יכול לומר לך הרבה דברים אבל אני לא יכול לומר לך אם זה שווה לך כי אני לא יודע עליך כלום וזה יהיה לכל הפחות לא אחראי מצידי.

זה מזכיר לי לא מעט שרשורים כאן בפורום שבהם נשאלות שאלות כמו "הנה התוכנית שלי,זה טוב???"

• פותח/ת השרשור
אני מתעניין בנושאים האלו,ואני מבין שצריך להשקיע לא מעט..אז בגלל זה אני רוצה להבין אם שווה לי בכלל להשקיע את כל הזמן הזה.
אם אני לא יעשה את זה אז אני מניח שאני אלך לטכניון ללמוד הנדסת תוכנה אחרי צבא כבר(מה ההבדל בין זה לבין מדעי המחשב?)..

קשה לענות לך כי אני לא מכיר אותך וגם כי אתה לא ממש מספר משהו מהותי שיאפשר לתת לך כיוון.

סיימת 5 יחידות במתמטיקה?אם לא, איפה אתה עומד במקצוע הזה?
מבחינת תוכנית הלימודים עצמה, היא שקולה לתואר ראשון תלת שנתי במדעי המחשב. בד"כ אנשים הולכים לכיוון של תואר תלת שנתי מתוך שיקול של חיסכון בזמן מבחינת קבלה לתואר שני כי תצטרך להשלים רק סמסטר ולא שנה שלמה. הקורסים הנלמדים די דומים לקורסים של התואר המקביל בטכניון. מבחינת סילבוס אי אפשר לומר כי לא ראיתי את כל הסילבוס של קורסים באוניברסיטה אבל מהניסיון שלי(היכרות של מישהי שלמדה לתואר ראשון באוניברסיטה+סטודנטים שלימדתי מהאוניברסיטה) אני יכול להגיד שהיקף החומר הנלמד בכל קורס באוניברסיטה נמוך משמעותית(ב30%+-) מהיקף החומר שנלמד בקורס המקביל בטכניון.

מבחינת קושי - אין מה להשוות. הרמה באוניברסיטה הרבה יותר נמוכה. כמה יותר נמוכה? אם אתה שואל אותי, ממוצע 75 בתואר תלת שנתי במדעי המחשב בטכניון יכול להיות שווה באותה רמת השקעה לממוצע 85-90 לתואר המקביל באוניברסיטה באותה השקעה. מבחינת מעסיקים, 75 בטכניון נראה פחות טוב מ85 באוניברסיטה.

מבחינת רמה אישית ויכולת, השאלה קצת מעגלית. האם למדת בטכניון ולכן אתה ברמה גבוהה או שמא אתה ברמה גבוהה מלכתכילה ולכן הלכת ללמוד בטכניון. ברור שישנה קורלציה בין היכולת שלך והמקום בו תבחר ללמוד ואני חושב שהתשובה לשאלות הנ"ל היא גם וגם.

הלימודים עצמם בטכניון מאוד קשים ותובעניים ויכולים גם להקריס את הדימוי העצמי שלך, במיוחד אם אתה מגיע כתלמיד סופר מצטיין(בטכניון כולם היו כמוך).

אם בצבא מתחייבים לכך שתשובץ עפ"י המקצוע שלמדת ותוכל לרכוש ניסיון תעסוקתי מתאים זו יכולה להיות אופציה לא רעה כי אז התואר שלמדת יהיה לא רלבנטי(כמעט).

בסופו של דבר אפשר להסתדר ולא משנה איפה למדת כי הרבה יותר חשוב מי אתה ומה אתה מביא עם עצמך ופחות חשוב איפה למדת ומי היו המרצים שלך.

עכשיו זה הופך להיות שיקול אישי שלך, כמה זמן תהיה מוכן להשקיע בלימודים ואיך זה ישתלב. הבנתי שפורשים לכם את התואר ל4 שנים מה שאומר שתצטרך לעשות 3-4 קורסים כל סמסטר, זה לא פשוט בכלל אם יש לך עוד מחוייבויות בבית ספר.

עזוב אותך, קרמבו לומד את זה והוא עדיין עם הגיטרה שאבא שלו קנה לו לבר מצווה.

קשה לענות לך כי אני לא מכיר אותך וגם כי אתה לא ממש מספר משהו מהותי שיאפשר לתת לך כיוון.

סיימת 5 יחידות במתמטיקה?אם לא, איפה אתה עומד במקצוע הזה?
מבחינת תוכנית הלימודים עצמה, היא שקולה לתואר ראשון תלת שנתי במדעי המחשב. בד"כ אנשים הולכים לכיוון של תואר תלת שנתי מתוך שיקול של חיסכון בזמן מבחינת קבלה לתואר שני כי תצטרך להשלים רק סמסטר ולא שנה שלמה. הקורסים הנלמדים די דומים לקורסים של התואר המקביל בטכניון. מבחינת סילבוס אי אפשר לומר כי לא ראיתי את כל הסילבוס של קורסים באוניברסיטה אבל מהניסיון שלי(היכרות של מישהי שלמדה לתואר ראשון באוניברסיטה+סטודנטים שלימדתי מהאוניברסיטה) אני יכול להגיד שהיקף החומר הנלמד בכל קורס באוניברסיטה נמוך משמעותית(ב30%+-) מהיקף החומר שנלמד בקורס המקביל בטכניון.

מבחינת קושי - אין מה להשוות. הרמה באוניברסיטה הרבה יותר נמוכה. כמה יותר נמוכה? אם אתה שואל אותי, ממוצע 75 בתואר תלת שנתי במדעי המחשב בטכניון יכול להיות שווה באותה רמת השקעה לממוצע 85-90 לתואר המקביל באוניברסיטה באותה השקעה. מבחינת מעסיקים, 75 בטכניון נראה פחות טוב מ85 באוניברסיטה.

מבחינת רמה אישית ויכולת, השאלה קצת מעגלית. האם למדת בטכניון ולכן אתה ברמה גבוהה או שמא אתה ברמה גבוהה מלכתכילה ולכן הלכת ללמוד בטכניון. ברור שישנה קורלציה בין היכולת שלך והמקום בו תבחר ללמוד ואני חושב שהתשובה לשאלות הנ"ל היא גם וגם.

הלימודים עצמם בטכניון מאוד קשים ותובעניים ויכולים גם להקריס את הדימוי העצמי שלך, במיוחד אם אתה מגיע כתלמיד סופר מצטיין(בטכניון כולם היו כמוך).

אם בצבא מתחייבים לכך שתשובץ עפ"י המקצוע שלמדת ותוכל לרכוש ניסיון תעסוקתי מתאים זו יכולה להיות אופציה לא רעה כי אז התואר שלמדת יהיה לא רלבנטי(כמעט).

בסופו של דבר אפשר להסתדר ולא משנה איפה למדת כי הרבה יותר חשוב מי אתה ומה אתה מביא עם עצמך ופחות חשוב איפה למדת ומי היו המרצים שלך.

עכשיו זה הופך להיות שיקול אישי שלך, כמה זמן תהיה מוכן להשקיע בלימודים ואיך זה ישתלב. הבנתי שפורשים לכם את התואר ל4 שנים מה שאומר שתצטרך לעשות 3-4 קורסים כל סמסטר, זה לא פשוט בכלל אם יש לך עוד מחוייבויות בבית ספר.

השוות בין חיפה לטכניון או בין הטכניון לשאר האונב'?

אגב לפותח האשכול - זה לא ממש פורום לשאול בו. אם אתה רוצה יש בטח בתפוז כל מיני פורומים של לימודים וכאלה. שם אנשים יענו לך מתוך ידע וניסיון.

נערך לאחרונה:
מן הסתם חיפה והטכניון - זו הייתה ההתלבטות שלו מלכתחילה.

ודווקא בLBS החרטטנות לא נפוצה כל כך בענייני ייעוץ. אבל אתה צודק שבכל מקרה כדאי להתייעץ עם עוד אנשים ולהחשף למגוון דיעות, רק לדעת לסנן.

השוות בין חיפה לטכניון או בין הטכניון לשאר האונב'?

אגב לפותח האשכול - זה לא ממש פורום לשאול בו. אם אתה רוצה יש בטח בתפוז כל מיני פורומים של לימודים וכאלה. שם אנשים יענו לך מתוך ידע וניסיון.

לא חסר פה אנשים עם ניסיון אקדמי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית