הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תואר במינהל עסקים

• פותח/ת השרשור oriya2
  • פורסם בתאריך

oriya2

משתמש קבוע
1,654
1,234
נק' מוניטין:
2,017
1,654
1,234
אז אני כבר חייל משוחרר תקופה (עוד מעט נכה צהל איזה כיף)
אני כבר במשך שנה נמצא בתחום השיווק הדיגטלי,
זה הנושא שהכי מדבר אליי, ברמה שאני מרגיש שזה היעוד שלי, עכשיו בגדול אני יודע שאפשר להצליח בלי תואר, אבל בגדול אני רוצה לנהל יותר אנשים מאשר לעסוק בדברים מאוד ספיציפים, אז אני משער לעצמי שחלק מהתחומים של מינהל עסקים יכולים לתת לי כלים.

ממה שאני יודע בדרך כלל עושים תואר שני במינהל בדרך כלל וזה הולך עם כלכלה או תעשייה וניהול..

מה שאני בעיקר רוצה לדעת זה איך לעשות סקר ולדעת מה מתאים, כי הכיוון שלי הוא די ברור, אבל החיים הם החיים ויכולים לקחת אותי לכל מיני דרכים.

אוהב אתכם יתותחפלצת

לעניות דעתי, מלבד מקצועות שדורשים הסמכה רשמית כמו עו"ד, רופא או מהנדס בניין ומקצועות שמלבד יחידי סגולה מאוד קשה ללמוד אותם עצמאית כמו מתמטיקה, מדעי המחשב, הנדסות, ביולוגיה וכו' - הרלוונטיות של תארים ואוניברסיטאות פוחתת עם הזמן, גם מבחינת הידע שהיא מציעה וגם מבחינת איך שהיא מעבירה אותו.
המון תארים הם מאוד תיאורטיים, בנוסף לזה שיש דברים שקשה ללמד, או שיש לך את זה או שפחות(נגיד ביטחון עצמי, דיבור מול קהל, ניהול אנשים - יכול להיות שקורס ממוקד בדברים האלה יהיה שווה הרבה יותר מתואר) ככה שהרבה פעמים עדיף לשקול את האופציה שניסיון פרקטי של 3-4 שנים יהיה גדול בהרבה מתעודה רשמית והידע שאולי ואולי לא מגיע איתה.
אלא אם כן אתה מתכנן להיכנס לחברה גדולה שאחת מהדרישות היא תואר שווה לבדוק את האופציה לנצל את הזמן של התואר לדברים יותר פרקטיים.

אני אומר את הדברים פחות מניסיון אישי אלא ממה שאני שומע ומהסתכלות על המצב הכללי כיום.

אם אתה מייעד את עצמך לניהול אני מציע לך שתי אפשרויות:
1. תהיה מאוד מקצועי בתחום מסויים, תהייה דמות מובילה ומקצועית. תתקדם להיות מנהל ותעשה mba
2. תעשה הנדסת תעשיה וניהול, תבחר באחד הענפים ותתקדם

• פותח/ת השרשור
לעניות דעתי, מלבד מקצועות שדורשים הסמכה רשמית כמו עו"ד, רופא או מהנדס בניין ומקצועות שמלבד יחידי סגולה מאוד קשה ללמוד אותם עצמאית כמו מתמטיקה, מדעי המחשב, הנדסות, ביולוגיה וכו' - הרלוונטיות של תארים ואוניברסיטאות פוחתת עם הזמן, גם מבחינת הידע שהיא מציעה וגם מבחינת איך שהיא מעבירה אותו.
המון תארים הם מאוד תיאורטיים, בנוסף לזה שיש דברים שקשה ללמד, או שיש לך את זה או שפחות(נגיד ביטחון עצמי, דיבור מול קהל, ניהול אנשים - יכול להיות שקורס ממוקד בדברים האלה יהיה שווה הרבה יותר מתואר) ככה שהרבה פעמים עדיף לשקול את האופציה שניסיון פרקטי של 3-4 שנים יהיה גדול בהרבה מתעודה רשמית והידע שאולי ואולי לא מגיע איתה.
אלא אם כן אתה מתכנן להיכנס לחברה גדולה שאחת מהדרישות היא תואר שווה לבדוק את האופציה לנצל את הזמן של התואר לדברים יותר פרקטיים.

אני אומר את הדברים פחות מניסיון אישי אלא ממה שאני שומע ומהסתכלות על המצב הכללי כיום.

כן אני מסכים מאוד בעניין של התאוריה, בגלל זה אף לא התעניינתי בתואר, הכי חשוב בסוף זה הפרקטיקה המעשים, הכשרון והניסיון, פשוט הרבה מהמקומות שדורשים להתקדם זה בדרך כלל נע עם תואר..

1. תהיה מאוד מקצועי בתחום מסויים, תהייה דמות מובילה ומקצועית. תתקדם להיות מנהל ותעשה mba

מסכים לגבי אחד, mba זה תואר שני במינהל עסקים?

לגבי 2 תעשייה וניהול זה ממש פיזיקה ומתמטיקה, נכון שיש כמעט בכל תואר הבעיה שזה לא מעניין אותי..

אני מאוד מאמין שאם להשקיע את הזמן בללמוד משהו אז זה אך ורק משהו שאתה צמא אליו, אבל אני עדין אקח את זה למחשבה, יכול להיות שזה יעניין אותי לא חקרתי לעומק.

בקצרה - אל תעשה תואר במנהל עסקים.

אין כמעט משרות שתואר במנהל עסקים יהיה יתרון בהשוואה ל״בלי תואר״.
תמצא עבודה בחברות גדולות (ביטוח, תקשורת) שמתאימות לחיילים משתחררים ותראה מה היכולות שלך. מכירה/שירות/ניהול ואז תוכל ללמוד מנהל עסקים במקביל לעבודה כאשר הדגש הוא העבודה ולא הלימודים
אין שום קשר בין הנדסת תעשיה וניהול למשרות ניהול.
מהנדסי תעשיה וניהול, המשרות הן מקצועיות ורובן לחלוטין לא מכוונות למסלול ניהול

• פותח/ת השרשור

תמצא עבודה בחברות גדולות (ביטוח, תקשורת) שמתאימות לחיילים משתחררים ותראה מה היכולות שלך. מכירה/שירות/ניהול ואז תוכל ללמוד מנהל עסקים במקביל לעבודה כאשר הדגש הוא העבודה ולא הלימודים

כן יש משהו במה שאתה אומר, אני די בטוח שמי שעשה תואר במינהל עסקים לא מנהל את נייק, אבל אני בטוח שאם באחד המסלולים שאבחר במינהל עסקים זה יתן לי כלים, למרות שאני כבר התחלתי קורסם פרקטיים בעולם שארצה לעסוק,

ממה שגם יצא להבין שתואר יתן לי להתקדם בתפקידי ניהול ברמה טובה יותר אני צודק ?

כן יש משהו במה שאתה אומר, אני די בטוח שמי שעשה תואר במינהל עסקים לא מנהל את נייק, אבל אני בטוח שאם באחד המסלולים שאבחר במינהל עסקים זה יתן לי כלים, למרות שאני כבר התחלתי קורסם פרקטיים בעולם שארצה לעסוק,

ממה שגם יצא להבין שתואר יתן לי להתקדם בתפקידי ניהול ברמה טובה יותר אני צודק ?
תואר במנהל עסקים נותן לך הבנה עסקית , בנושא כלכליים, מערכות מידע/ניתוח נתונים / התנהגות ארגונית.
זה ידע חשוב אבל פרקטית הוא לא מסייע לך לקבל משרות שונות מאלה שהיית מקבל בלי תואר . לדוגמא טלר בבנק או נציג שירות.

בעיניי צבירת נסיון תעסוקתי חשוב בהרבה מהידע התיאורטי ורק אחרי שתצבור אותו ותבין מה החוזקות/חולשות שלך יהיה נכון ללמוד.

• פותח/ת השרשור
תואר במנהל עסקים נותן לך הבנה עסקית , בנושא כלכליים, מערכות מידע/ניתוח נתונים / התנהגות ארגונית.
זה ידע חשוב אבל פרקטית הוא לא מסייע לך לקבל משרות שונות מאלה שהיית מקבל בלי תואר . לדוגמא טלר בבנק או נציג שירות.

בעיניי צבירת נסיון תעסוקתי חשוב בהרבה מהידע התיאורטי ורק אחרי שתצבור אותו ותבין מה החוזקות/חולשות שלך יהיה נכון ללמוד.

אני מבין, מודה לך מאוד על התשובות

מסכים ולא מסכים.
אם אתה רוצה קרש קפיצה טוב יותר ממנהל עסקים תעשה הנדסת תעשייה וניהול. הכלים שתקבל שם יעזרו להשתלב במשרות עם עתיד ניהולי טוב יותר.

מסכים ולא מסכים.
אם אתה רוצה קרש קפיצה טוב יותר ממנהל עסקים תעשה הנדסת תעשייה וניהול. הכלים שתקבל שם יעזרו להשתלב במשרות עם עתיד ניהולי טוב יותר.
התכנים של תואר בהנדסת תעשיה וניהול אכן נותנים כלים ניהוליים טובים יותר בהשוואה לדוגמא לתואר בהנדסת חשמל.
אבל!!!
התפקידים אותם מבצעים בוגרי הנדסת תעשיה וניהול - מהנדסי ארגון ושיטות, אנליסטים, מהנדסי ייצור, מיישמי תוכנה הם לא כאלה שמכוונים אותך למסלול הנהלה בכירה דוגמת, סמנכל כספים / טכנולוגיה / שיווק / מכירות וגם תפקיד סמנכ״ל תפעול שהוא מתאים לתעשיה וניהול לרוב משויך לנסיון ופחות לידע אקדמי.

לכן אם השאיפה של מישהו להגיע להנהלה בכירה כדאי לבחור בתפקידים שהם במהות הארגון ולא תפקידי שירות / ייעוץ

אם אתה אוהב שיווק דיגיטלי ובכלל פרסום , אין בכלל צורך בתואר וחבל על הזמן .

• פותח/ת השרשור
אם אתה אוהב שיווק דיגיטלי ובכלל פרסום , אין בכלל צורך בתואר וחבל על הזמן .
אתה כנראה צודק, אבל אני אחד שאוהב לנהל, להתקדם בתפקידים, לייצר משכורת טובה הרבה יותר, הרבה מהמקומות ירצו תואר על מנת לקדם אותי אז, אני מחפש את התואר שיתן לי את הפוש קדימה, כל ההנדסות למינייהם פחות מדבר אליי.

אתה כנראה צודק, אבל אני אחד שאוהב לנהל, להתקדם בתפקידים, לייצר משכורת טובה הרבה יותר, הרבה מהמקומות ירצו תואר על מנת לקדם אותי אז, אני מחפש את התואר שיתן לי את הפוש קדימה, כל ההנדסות למינייהם פחות מדבר אליי.
מכיר אנשים מהמצליחים בתחום גם שניהלו אצל אנשים היום הם עצמאים , חלקם למדו והפסיקו באמצע כי הבינו שזה לא מועיל וחלקם לא למדו לעולם , פשוט הסתערו על המקצוע הזה בכל הכוח ומרוויחים ומצליחים מאוד .

וגם תפקיד סמנכ״ל תפעול שהוא מתאים לתעשיה
מגיע מעולם התעשיה היצרנית, אני לא אומר שיש העדפה למהנדסי תעו"נ אלא שהם מגיעים לרוב מפוזיציות רלוונטיות להכנס לנעלי ניהול התפעול.
אני עדיין מסכים עם כל מה שכתבת וזה עונה לסעיף 1 שכתבתי, בחירת תחום והתמקצעות בו תוך הוכחת כשורי ניהול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית