עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
שוב, מה שאתה מתאר דומה מאוד לאופן שבו דת מתנהלת. היא שואפת לאגד את כל האנשים לתוכה ע"י הבטחות וחובות כאלו וכאלו. הנקודה היא שהפרוייקט פשוט לא בר ביצוע בקנה מידה גדול.
בכל מקרה הייתי שמח שתסביר לי איך סיבות למהפכות כושלות היום לא עלולות לחול גם בפרוייקט הזה, איך המערכת הולכת למנוע תגמול על שחיתות או ניצול לרעה?
זה יפה מאוד שאתה ממנסה להסביר סיבות לכל מיני תופעות, אבל איך זה מונע אותם? נו יופי אז אני אגעל ברמה הביולוגית מאנשים מסויימים וברמה הביולוגית אני ארגיש צורך לרמות ולגנוב מאנשים מסויימים, איך בדיוק טיפלת בבעיה הזו?
לסיכומו של עניין, מה גורם לך לחשוב שבשלב מסויים לכל האנשים תהיה אותה מטרה ושאיפה? מטרת הפרוייקט בהחלט מבורכת והשיטה אליה אתה שואף נראת כיעילה, אבל על פי ההגיון שאני מציג לך שוב ושוב אתה עדיין לא מסביר לי למה אתה חושב שיגיע שלב בו כולם ירצו באותו הדבר.
רגע, אז המשאבים הם לא סופיים?
שוב, מה שאתה מתאר דומה מאוד לאופן שבו דת מתנהלת. היא שואפת לאגד את כל האנשים לתוכה ע"י הבטחות וחובות כאלו וכאלו. הנקודה היא שהפרוייקט פשוט לא בר ביצוע בקנה מידה גדול.
בכל מקרה הייתי שמח שתסביר לי איך סיבות למהפכות כושלות היום לא עלולות לחול גם בפרוייקט הזה, איך המערכת הולכת למנוע תגמול על שחיתות או ניצול לרעה?
זה יפה מאוד שאתה ממנסה להסביר סיבות לכל מיני תופעות, אבל איך זה מונע אותם? נו יופי אז אני אגעל ברמה הביולוגית מאנשים מסויימים וברמה הביולוגית אני ארגיש צורך לרמות ולגנוב מאנשים מסויימים, איך בדיוק טיפלת בבעיה הזו?
לסיכומו של עניין, מה גורם לך לחשוב שבשלב מסויים לכל האנשים תהיה אותה מטרה ושאיפה? מטרת הפרוייקט בהחלט מבורכת והשיטה אליה אתה שואף נראת כיעילה, אבל על פי ההגיון שאני מציג לך שוב ושוב אתה עדיין לא מסביר לי למה אתה חושב שיגיע שלב בו כולם ירצו באותו הדבר.
רגע, אז המשאבים הם לא סופיים?
רגע, ולמה אני בכלל חי אם מחשב יכול לעשות את זה במקומי? אתה יודע איזה קשה זה לקום כל בוקר? לאכול? לזיין? כל הרגשות האלה....
כולם ירצו בסופו של דבר את אותו הדבר. מה גורם לי לחשוב כך? זה פשוט. בד"כ כולם רוצים אותו הדבר כאשר מגיעים לנקודת משבר. לפני 20 שנה היו מעט מאוד אנשים שהייתה להם מטרה להפחית את הנזק הסביבתי ע"י מיחזור. והנה עובדה- המון בני אדם היום ממחזרים. לאף אחד זה לא משתלם למחזר, לא לי ולא לך, ובכל זאת רובנו ממחזרים. אנחנו עושים את זה בגלל שנוצרה מטרה משותפת.
הם ממחזרים כי הם שטופי מוח כמוך והם חושבים שהם מצילים את העולם. אני לא ממחזר, ולא אמחזר עד שירשו לשוק לשקף את הטענה שזה "חשוב" ואני אראה רווחים מזה.
אתה בורח מהטענה המקורית שלך. זה בכלל לא משנה למה הם ממחזרים. נתתי דוגמא לכך שכמות ענקית של אנשים מוצאת לעצמה מטרה משותפת, אפילו שכמה שנים לפני היא לא הייתה מטרה משותפת.
אני אתן לך דוגמא אחרת כדי שאהיה יותר ברור.
מבחינה חברתית, עד לפני כמה שנים (תלוי באיזו מדינה) עישון סיגריות לא נחשב לדבר מגונה. בשנים האחרונות התאגדו המוני בני אדם כנגד העישון. גם המעשנים עצמם. זוהי מטרה משותפת שעד לפני כמה שנים היא הייתה מטרה משותפת שאינה זכתה להכרה.
1) איך אתה או מחשב יודע מי רוצה מה איך למה מתי והאם אתה באמת מדמיין שזה בכלל אפשרי?
ואם המשאבים סופיים ואתה מעוניין לספק לכולם את מה שהם רוצים אז במקרה הכי טוב יהיה תצליח קצת בהתחלה אבל תיק-תק ייגמרו כל המשאבים. אם הכלכלה היא "בת קיימא" אז נגזר שמטרת הכלכלה הוא "לשמר" משאבים - אבל אז יהיה מכסה מסויימת. האם זה לא "מרסן"?
2) למה אתה חושב ש"המציאו" מתקנים להטפלת מים? האם זה היה מאהבה עיוורת למדע ולספרים? או כי היה לחץ חיובי שנבע מאפשרות לחוסר במשאב יקר כמו מים שמשתקף כתגמול בכסף למי שיוכל לפתור מצב כזה.
אם כל צרכיי מסופקים (לפי התיאוריה שלך) למה אתה חושב שיעניין אותי להמציא דברים שיעזרו לאחרים?
עכשיו בטח קפץ לך לראש "אתה חושב שכסף זה התמריץ היחיד" או הסרטון של ההוא שמקשקש על לוח ריק.
אבל עצרת לשאול מהו כסף?
נניח שאנחנו בפרוייקט ונוס - מזל טוב! אתה בן 16! אתה חרמן ורוצה לזיין אבל רצה הגורל ולא יצאת הכי אטרקטיבי ואף אחת לא רוצה לשכב איתך. מה תעשה?
ועדיין, אין מטרה משותפת לרוב האנשים (עובדה שלא כל האנשים הסכימו איתך), כך שהטענה המקורית נשארת. מה גם שמטרה בפני עצמה זה לא מושג מעניין במיוחד. אם תשאל כמה אנשים רוצים שיגנו עליהם מפצצת אטום תקבל כנראה תשובה של 100%. אם תוסיף את המחיר של ההגנה הזו התשובה תראה שונה לגמרי.
כשתבין שלכל בן אדם יש מטרות משלו עם סדר עדיפויות משלו נוכל להתקדם.
אין בעיה של פיצוץ אוכלוסין. אתה רואה את העולם מתפוצץ?
1. אם תלך לרשת ענקית כמו שופר-סל, ותשאל את בעל הבית כיצד ויסות המלאי של כל המוצרים נעשה? כיצד יודעים איזה מוצר צריך להגיע לאיזה סניף, איזה סניפים דורשים מוצר מסוים יותר מאחרים ועוד ועוד ועוד, בעל הבית יענה לך שאין אף אדם שיודע לחשב את כמות המידע המטורפת הזאת. עושה את זה מחשב. המחשב לא יודע באופן עצמאי מה אנשים רוצים, הוא רק ממלא פונקציה שאדם המומחה בנושא מכניס לו במערך הנתונים.
ויסות נכון של משאבים, ביחד עם חינוך רלוונטי, וביחד עם טכנולוגיה המאפשרת שימור טוב יותר של משאבים או הגדלה של משאב מסוים (כמו הטפלה), יוצר שפע של נגישות למשאבים לכל האוכלוסייה.
כל משאב שיש ממנו מחסור, נחשב למשימה שיש לפתור אותה. כאשר אין שום רסן על בני אדם לפתור בעיות כמו רסן כספי או רסן אינטרסנטי (חברות תרופות אינן רוצות לפתור מחלות), הבעיות ייפתרו מאוד מהר והמחסור ייעלם.
משאבים מסוימים למשל, יוכלו להיות זמינים בדרך שבה ספרים זמינים בספרייה ציבורית. רק בצורה יותר יעילה, למשל, ע"י צינורות לחץ אוויר ששולחים לך כל פריט שתבקש היישר לבית. בלי שליח או דוור, בלי דואר או הכרח לצאת מהבית.
1
2. אני אחדש לך לגבי מוטיבציה: האנשים שהמציאו מתקני הטפלה לא עשו זאת בשביל הכסף. למעשה, רוב בני האדם שעוסקים ביצירה כלשהי לא עושים זאת בשביל הכסף. ברור שכולנו צריכים כסף בשביל לחיות, אבל הנה עובדה שרוב העשירים עוסקים במלאכה כלשהי או בתחביב כלשהו. גם אתה מדבר איתי פה בפורום הזה ואתה לא מקבל כסף. מה מניע אותך?
קח את כל היוצרים הגדולים ביותר- איינשטיין, טסלה, רייט, בל, צוקרברגר...
קח את השחקנים הגדולים, את הבמאים הגדולים, את השפים הגדולים, את המוסיקאים הגדולים...
כולם רוצים וצריכים כסף בשביל לחיות, חלק אפילו רוצים לחיות טוב ובאופן מפנק.
אבל אם היית מסיר את הכסף לגמרי ונותן לכל אחד מהיוצרים שציינתי לחיות בטוב, הם כולם היו עוסקים בדיוק באותו הדבר, ואפילו בעוד דברים ובאופן נמרץ ובלי מנוחה בכלל.
אני משקיע בפרויקט ונוס בלי לקבל כסף בכלל. רוב בני האדם מתעסקים במשהו שהם מתעניינים בו מאוד מבלי לקבל על כך שום גמול כספי. רק גמול פסיכולוגי / סוציולוגי.
בנוסף על כל זה, וכדי שלא תחשוב שאני שואב את דבריי מאותו סרטון עם הלוח הריק, אני מפנה אתך להרצאות של דן הראלי. אני מפנה אותך גם להרצאות בנושא "פסיכולוגיה של הכסף". במקרה עשיתי סמינריון בנושא וקראתי המון המון מחקרים בתחום, אז יצא לך ליפול על מישהו שקצת מבין. לא הרבה- קצת.
יש ספר שנקרא- psychology of money
מומלץ מאוד!
1
3. אם אני בן 16 וחונכתי נכון, לא משנה איך אראה מבחינה חיצונית כל עוד יש לי הערכה עצמית גבוהה. כל היתר לא חשוב. פרויקט ונוס הוא פרויקט חינוכי בעיקרו והוא עוסק בחינוך הרלוונטי ביותר שניתן לקבל בזמן נתון. בידע האנושי הקיים היום, אין שום סיבה שילד ייגדל ללא הערכה עצמית גבוהה. הדרך היחידה שבה ילד בן 16 יהיה עם הערכה עצמית נמוכה היא באמצעות הורים שלא למדו איך לחנך, ובית ספר שאינו יודע ללמד.
חום- ערמונים. אתה לא שם לב לפרטים!זה חום-פקאן, אם זה מעניין אותך.